Pågående Event
Senaste ämnen
» Its on [P]
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] EmptyIdag på 00:19 av Matvei

» Vålnaden i dina spår [Zaria]
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] EmptyIgår på 19:47 av Lurlei

» På kollisionskurs
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] EmptyIgår på 19:30 av Lurlei

» Ett nervöst bakhåll [P]
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] EmptyIgår på 19:22 av Lurlei

» Skapandet av en Yeti [Lune]
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] EmptyIgår på 19:12 av Lune

» Ingen återvändo
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] EmptyIgår på 18:48 av Lune

» Orosmoln [P]
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] EmptyIgår på 18:45 av Lune

» Moonmoon//Loony Lune
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] EmptyIgår på 18:24 av Lune

» Frustration
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] EmptyIgår på 08:39 av Kian

Vem är online
Totalt 6 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 6 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Vinterevent 2020
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi fick bevittna då …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Ithril

avatar

Spelas av : Feffie

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 17:42

Den lila havsvargen hade färdats många mil utan att se någonting ännu. Vattnet smekte hans fjälliga fena och pälsklädda huvud, som ändå påminde om fjäll eftersom det var halt och strömlinjeformat, perfekt för att vistas i vatten.
Ithril kunde inte vara på land speciellt länge, då torkade han ut och det ledde till slut till döden. Men vad skulle han upp på land och göra? Han hade inga bakben som många andra vargar så han kunde inte röra sig som dem, dock var han smidig i havet istället. Dock hade han önskat att han någon gång skulle kunna röra sig på land som de fyrbenta vargarna, se hur en skog såg ut eller en äng. Känna gräs under tassarna och få rulla runt i jord. Sådant som han inte kunde göra nu.

Ithril simmade upp mot ytan och lät de turkosaktiga ögonen svepta över vattenytan, mest för att se vart han befann sig. Dessa vatten hade han dock aldrig befunnit sig i, vart var det han befann sig? Längre bort kunde han skymta en strand och fastän han visste att det troligtvis var en dålig idé så styrde han åt det hållet. Den kraftiga stjärtfenan förde honom fram i rytmiska rörelser genom vattnet, fortare och fortare innan han till slut gjorde en loop för att sakta ner då han märkte hur det blev allt grundare.
Ännu en gång simmade han upp till ytan och nu kunde han se strandens gula färg framför honom. Det kliade i tassarna att få känna den varma sanden under sig, men han borde inte. Men några minuter kunde väl knappast skada.
Havsvargen fnös lätt innan han dök ner och plaskade till med stjärtfenan, simmade sedan långsamt mot stranden.
Den blöta sanden kändes snart under tassarna och han låtsades gå som en fyrbent varg medan fenan vilade bakom honom. Men ju högre upp han kom desto svårare blev det och till slut fick han ta hjälp av stjärtfenan och benen för att häva sig upp en bit.
Den stora ryggfenan hängde slappt ner över hans rygg mot sanden och fenorna på hans framben blev alldeles sandiga. Det som var dåligt med att ta sig upp på land var hans långa, böljande fenor på ryggen och framben. De var otroligt vackra i vattnet då de böljde runt omkring honom, men på land så torkade de och tog skada lätt.

Ithril höjde huvudet mot solen och slöt ögonen, kände hur den värmde hans kropp. Från nosen till längst ut på stjärtfenan. Långsamt lade han sig ner på sidan och bara njöt av värmen som han inte kunde känna i havet.
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 17:55

Sand. De beiga sanddynorna bredde ut sig framför honom längs havet. Vågorna rullade sin väg upp över sanden och brusade fridfullt i öronen på honom. Det var tomt längs den enorma stranden. Bara dagar gamla tassavtryck, som snart byttes ut emot hans stora, färska spår. Kanske skulle någon vandra här om några timmar och se hans fotspår? Det var en roande tanke. Att de kunde passera så många olika sorters efterlämningar från vargar på resa - utan att inse deras själva färd, eller betydelse.

De minuterna han vandrade planlöst längs havskanten, ägnade han tankarna åt livet på andra håll. En extra tanke planterade sig i hans syskons okända liv. Tankarna skingrades snabbt då han såg en lilanyanserad vargart ligga utslagen på marken. Av ren instinkt så satte Kenai av i galopp, för att möjligtvis hjälpa vargen i nöd.
" Är du okej? " Ropade han innan han ens riktigt kunde urskilja vad för sorts varg som låg där. Men med de långa stegen klarnade bilden av skepnaden, och stegen avtog. Var det en, jättestor fisk?

Kenai stannade några meter bort för att betraktade den vargliknande fisken. Var det en varg, eller en fisk? Dess framben och vargliknande ansikte tydde på det - men den tjocka fenan till bakben, och de stora, böljande fenorna som var fäst på honom skvallrade om något annat. Kenai samlade sig snabbt och harklade sig lite ursäktande.
" J-jag trodde du var i fara. " Lite generad över att ha tittat lite snett på honom, fäste han blicken på hans framtassar och sedan kastade han en urskuldande blick på vargfisken framför honom.
Till överst på sidan Gå ner
Ithril

avatar

Spelas av : Feffie

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 18:12

Hur länge Ithril legat där visste han inte, men solen värmde skönt den fjälliga kroppen. Dock borde han bege sig ner i havet snart så att han inte torkade ut.
Havsvargen koncentrerade sig och lät en av vågorna skölja extra högt upp för att skölja över hans lila kropp, för att fukta honom. På så sätt behövde han inte stressa ner i vattnet.
Ett belåtet leende spred sig över hans läppar där han fortfarande lågt med slutna ögon.

Den plötsliga ropande rösten fick Ithril att slå upp ögonen och hiva sig upp på armbågarna. De turkosaktiga ögonen fann snart källan till rösten och den stora vargen som närmade sig fick honom att sänka huvudet en aning. Han var sårbar på land, ack så sårbar, men om den andre tänkte anfalla så skulle han försvara sig. Men det skulle bara vara dumt av honom att försöka starta bråk.
Den brune tittade på honom och den lila tittade på den brune fram tills främlingen tog till orda igen.
Ithril vinklade fram öronen och skakade på huvudet. Nej, han var inte i någon fara än så länge och han trodde inte att han skulle vara det så länge främlingen inte försökte sätta tänderna i honom.
"Nej, jag bara passade på att vila en stund i solen." sade han med ett vänligt leende. Om han varit en fyrbent varg hade han rest sig upp, men nu kunde han inget annat än att ligga där och iaktta den andre.
"Jag är Ithril." tillade han sedan, en enkel presentation.
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 18:28

Ett något brydd fniss lämnade de kraftiga käkarna. Kenai spetsade de triangelformade öronen och såg med en road blick på den strandsatta vargfisken. Livet under vatten hade alltid varit något som lockade honom - men han hade aldrig fått chansen att uppleva den; och här låg en varg, som levde i vattnet. En snabb blick kastades emot den blåa oceanen, för att konstatera skönheten i havet.

" Trevligt att träffas Ithril. Jag är Kenai. " Svansen som böjde sig något över den kraftiga ryggen svepte några glada - kanske allt för glada - gånger. Nyfikenheten som han besatt började genast gro då han betraktade den lila fiskvargen.
" Så du lever i havet? " Kanske uppskattade Ithril inte frågor som dessa - men Kenai kunde bara inte hejda sig! Detta var ju fantastiskt, vargar som levde i det stora blå. Obegränsat - eller var det? Den vänliga tonen på fiskvargen hade genast slagit rot i Kenai och gett honom ett gott första intryck av fiskvargen Ithril. Kanske skulle han fixa sig en vän i havet? Det vore ju mer eller mindre fantastiskt roligt! Kenai blev nästan statisk av alla tankar som flödade innanför pannbenet - så många frågor! När han väl landade på jorden igen, återfann sig den generade känslan snabbt. Trots att han var hela 25 år gammal så satt nyfiken kvar i honom som en 10 åring. Han hoppades inte Ithril blev allt för besvärad av den valpiga nyfikenheten som grodde i honom.

Storleken av Kenai, och den anledningen han föddes stämde inte alls in med den glada individen han egentligen var. Många blev ofta väldigt förvirrade när den sprudlande, glada hannen visade sig. Kanske var det dessa fördomar som såddes i Numoori? Det fanns allt för många ondskefulla själar som ville spilla oskyldigt blod. Kenai ruskade lite lätt på huvudet för att klara upp tankarna, och inväntade spänt ett svar från den nyfunna hannen.
Till överst på sidan Gå ner
Ithril

avatar

Spelas av : Feffie

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 18:52

Ithril tippade huvudet lite nyfiket åt sidan då den brune presenterade sig som Kenai, ett sådant namn hade han aldrig hört tidigare, men det var mycket fint och på något sätt passade det till den brune.
Då frågan kom om han levde i haven så flinade han så stort så att de vassa, något smalare tänderna blottades. Havsvargar och landvargar hade olika storlekar på tänderna. Havsvargars var vassa och smala för att kunna fånga små, hala fiskar medan landvargarna hade kraftigare tänder för att kunna fälla stora byten. Då den tanken slog honom så kom han på att han aldrig ätit något annat än fisk och skaldjur, hur smakade hjort och älg egentligen, för att inte tala om hare och möss? Ithril kom dock snart tillbaka till situationen han befann sig i.
"Nej, i bergen." flinade han retsamt till svar. Var det inte ganska uppenbart att han levde i havet? Hur skulle han kunna leva någon annanstans då han saknade bakben? Vid den tanken så vandrade de turkosa ögonen mot Kenais bakben och öronen vinklades bak några millimeter. Han ville också kunna röra sig upp på land, upptäcka en helt annan värld med blommor, gräs, träd, jord och bergskedjor. Visst hade han sett bergskedjor, men han hade aldrig rört vid någon, hade aldrig kunnat ta sig så långt in på land som han hade velat för att kunna röra vid det.

Ithril hade studerat Kenais viftande svans och härmade honom genom att vifta på stjärtfenan, men eftersom han var byggd för att röra den upp och ner, och inte i sidled som en riktig svans, så visste han inte om den andre tolkade hans signaler rätt.
Havsvargen kände hur fjället hade börjat torka på honom där han låg i solen och då vågorna rullade in mot stranden så koncentrerade han sig igen, lät hans medfödda vattenkraft göra så att vattnet rörde sig ännu högre upp över stranden och då vågen kom så lade han ner huvudet mot sina tassar. Kort därefter sköljde vågen över honom och fuktade hans lila kropp. Blicken höjdes emot Kenai för att se om han råkat blöta ner honom eller om denne klarat sig.
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 19:02

Roat skrattade han åt Ithril. Självklart! En dum fråga. Men samtidigt så var det fortfarande en rätt chockerande syn att se en varg utan bakben och utan päls. Nyfiket betraktade han honom lite till.
" Är det så fantastiskt som det ser ut? " Frågade han lugnt, och kastade en menande blick emot havet. Kenai kunde bara fantisera om livet i havet, och i hans fantasier var det något underbart! Det var något med den otämjda, levande havet som lockade honom.

När Ithril svalkade sig själv med hjälp av sina krafter hos vatten sken hannen upp lite extra. Svansen slog några extra varv igen, medans han tanke analyserade Ithrils försök att vifta på svansen som honom, innan.
" Jag kan skapa illusioner! " Ljudade den betryggande rösten igenom de sammanflätade käkarna. Bara några sekunder efteråt så befann sig de i en djungel - allting var så äkta, det var svårt för även Kenai att faktiskt inse att det bara var en illusion. Ljudet av tusentals fåglar som kvittrade, och den tjocka luften. Det luktade till och med som skog. Kenai fäste sin blick på Ithril för att ta del av hans reaktion - hade han någonsin sett en djungel?

Illusionen avbröts i och med att Kenai lämnade ett belåtet ljud ifrån sig. Han önskade Ithril kunde erbjuda samma sorts upplevelse som Kenai gett honom - men förmodligen inte. En dag kanske han skulle kunna uppleva livet i vattnet? Inte som en fiskvarg som Ithril, men kanske... Kenai ruskade lite på huvudet för att få bukt på tankarna, han hade så många stora drömmar att han inte riktigt visste hur han skulle hinna med. Han var redan 25 år och hade bara vandrat runt som nomad i Numoori. Men visst hade han sett fantastiska saker dessa år.

Till överst på sidan Gå ner
Ithril

avatar

Spelas av : Feffie

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 19:32

Så fantastisk som det såg ut? Ithril vred blicken mot horisonten innan han såg upp mot Kenai igen. Här uppifrån kunde man inte se speciellt mycket, det fanns så mycket mer där under ytan än ovanför.
"Kanske. Det finns mer under ytan än ovanför, massor med färgglada koraller och fiskar." svarade han med ett leende och tippade huvudet lite åt sidan.

Vid Kenais ord om att han kunde skapa illusioner så vinklade han fram öronen, visste inte riktigt vad han skulle säga eftersom han knappt visste vad det var för något. Dock behövde han inte ställa frågan eftersom den brune visade honom.
Allt kom som en chock, träden, ljuden och dofterna. Ithril såg sig storögt omkring och söp in alla intryck och dofter som fanns. Han skulle precis till att höja ena tassen för att känna på gräset då allting försvann igen. Öronen vinklades svagt bakåt och han kände känslan av en svag sorg, men han skakade snabbt på huvudet och vinklade långsamt fram öronen igen.

"Om du är så nyfiken på havet, varför simmar du inte ut och tittar? Jag kan följa med dig." sade han för att få något annat att tänka på och ett ärligt, varmt leende spred sig över hans läppar vid hans sista mening. Det var det enda sättet för honom att visa havet, men kunde Kenai simma?
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 19:41

Kenai var hyfsat nöjd med reaktionen Ithril gett honom. Men det stolta flinet byttes rätt fort ut emot något lite mer besviket. Han hade älskat att följa med Kenai ut i vattnet, för att låta honom visa - men Kenai hade aldrig simmat. Han älskade vattnet, men hade aldrig vågat sig ut mer än till dit han bottnade. Lite generat fastnade blicken på sanddynan under hans enorma tassar.
" Jag kan inte simma. " Nog var det också största delen till varför han hade sådan lockelse till havet - det man inte kan få vill man alltid ha mest. Ursäktande såg han upp på den lila varelsen framför honom.

" Jag ska lära mig en dag, så kan du få visa mig. " Ett brett flin mötte upp läpparna igen. Smulan av besvikelse att gett sig av, och förbytts emot den glädje han utstrålat tidigare. Det var svårt att hålla sig nedstämd på grund av något som kunde fixas så lätt. En simlektion eller två kanske vore något för honom? Dock kändes inte havet som den bästa platsen för ett förstapass. Det fanns kraftiga strömmar som med lätthet kunde leda ut en okunnig, osimmande varg som honom. Respekt för det stora blå hade han åtminstone.

" Finns det fler av samma sort som dig? Jag har aldrig stött på en förut. " Förklarade han. Visserligen hade han vandrat runt i Numoori i 10 år, men aldrig stött på någon som honom. Det var spännande, och det skulle ta lång tid innan han skulle glömma mötet med Ithril - förhoppningsvis skulle deras vägar kanske korsas på någon annan plats, någon annan tid? Men hittills var inte mötet slut. Intresset för Ithril skulle inte svalna förrän några mer frågor hade ställts.
Till överst på sidan Gå ner
Ithril

avatar

Spelas av : Feffie

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 20:05

Frågan som Ithril ställ sig själv om Kenai kunde simma behövde han inte uttala högt eftersom denne erkände det själv. Den lila havsvargen nickade långsamt som för att visa att han hört honom. Den brune kunde åtminstona lära sig simma, Ithril kunde inte lära sig gå på land. Visst kanske han kunde, men då skulle hans fenor förstöras och han skulle torka ihjäl.

"Det tycker jag." svarade han på den andres ord om att han skulle lära sig simma. Men en tanke slog honom, skulle Kenai kunna hålla andan så pass länge att han kunde se korallreven längre ut? Ithril tvivlade. Visst fanns det rev närmare stranden, men de var inte lika stora, dock minst lika färgglada.

"Jo, det finns. Jag har inte stött på så många själv, de håller sig oftast i haven så långt ifrån land som möjligt då vi är väldigt sårbara här." svarade han och log svagt. Han behövde inte ställa samma fråga till Kenai, han hade ju sett fyrbenta vargar förut och visste att de fanns.
Ännu en gång lade han ner huvudet mot tassarna och lät nästa våg föras högre upp över stranden och skölja över honom. Vattnet droppade från hans hala, korta päls runt halsen och han såg ännu en gång upp mot Kenai. En lekfull tanke slog honom och han kunde inte hindra impulsen.
Ithril koncentrerade sig och fokuserade på att skada en boll av vatten, vilket lyckades. Den var ungefär lika stor som en tennisboll då han lyfte upp den ur vattenbrynet. Därefter gjorde han ett knyck med huvudet så att vattenbollen flög genom luften, från vattnet mot Kenai.
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 20:57

Den stora brunpälsade hanen nickade förstående emot havsvargen när han talade. Det han sa var ju ganska förståeligt; de var inte hemmastadd på terräng som Kenai, och förmodligen var deras krafter anpassade för havet. Kenai hann som gott som bara processera det Ithril sa, förrän en stor boll av vatten slog honom emot huvudet. Något omtöcknat ruskade han på huvudet, för att försöka skaka bort förvirringen och blötheten i pälsen. Bjässen insåg rätt snabbt vad det var som skett, och ett skratt började bubbla upp ur strupen.

Kenais förmåga att skapa illusioner av lukt, ljud, och syn var inte alltid lika effektiv. Ithril hade turen att kunna använda sina krafter som en lek, vilket det inte var lika lätt för Kenai att göra. Det var mest bara en avledande manöver eller ett slags försvar. Det fanns inte mycket roligt att göra med det, förutom att visa minnen eller platser för de som ville se. Hanen log belåtet emot honom, innan han slog sig ner bredvid honom. Solen hade börjat glidit sin väg emot horisonten, och om bara några timmar skulle det vara mörkt.

" Är det inte ohyggligt mörkt om nätterna, där nere? " Något fundersamt vred han på huvudet, medans den olikfärgade ögonen flackade emellan havet och havsvargen Ithril. Det fanns inget ljus där - eller fungerade månen på samma sätt? Havet var ju trots allt mycket djupare än uppe på land. Efter att ha grubblat efter ett svar av sig själv kände han sig lite dum. Men kanske skulle Ithril inte se på det på samma sätt. Den snälla blicken tog ett stadigt grepp om den lila figuren bredvid honom.
Till överst på sidan Gå ner
Ithril

avatar

Spelas av : Feffie

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 21:37

Den lila följde den brune med blicken då han slog sig ner bredvid honom och då frågan kom om det var mörkt om natten så vred han blicken mot horisonten där han kunde se solen långsamt sjunka. Ithril nickade.
"Jo, lika svart som du blundar om det inte är månsken. Det hjälper lite men inte på de djupaste ställena, där når inte ens solen ner. Dock är jag aldrig där nere, det finns så mycket läskigt där nere, och farligt." svarade han och vred upp blicken emot Kenai. Han studerade dess till synes tjocka päls, vred sig sedan halvt på rygg och blickade bort inåt land, höjde sedan ena tassen emot Kenai i en smått busig gest.

"Är det inte fruktansvärt varmt i den där pälsen i solen?" frågade han och rullade upp igen så att han var upphävt på armbågarna. Sanden hade fastnat på hans fuktiga kropp och hans ryggfena och kliade lätt, dock orkade han inte bry sig om det för tillfället.
Försiktigt sträckte Ithril fram huvudet en aning och nosade på Kenais tass, och hanens doft lagrades omedvetet i bakhuvudet så att han snabbt skulle kunna känna igen hans doft bland andra vargars.
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 21:50

Något ogillande rynkade han på nosen medan ansiktsuttrycket utstrålade hans missnöjdhet. Mörker, kolsvart mörker - inte alls lät det så lockande att bo i vattnet om natten. Som tur var så slapp Kenai tänka på det speciellt länge till, då Ithril bytte ämne. Hannen kunde inte låta bli att bubbla upp ett genuint, varmt skratt. Avslappnat lutade han sig en aning bakåt och kastade en hastig blick på havsvargen som luktade på hans tass.
" Jo. Jag är egentligen ämnad att bo bland bergen. Men jag vill uppleva nya platser och träffa nya personer. Så min nyfikenhet förde mig neråt istället. Jag har snart vandrat runt i Numoori i 10 år. " Rösten var varm, men något sprucken. Kanske var det den svaga törsten som spelade sin del. Saltvattnet kändes inte alls så inbjudande att släcka törsten med - den gjorde nästan saken bättre.

Kenai slickade sig om nosen för att försöka skärpa luktsinnet, och kanske kunna urskilja Ithrils doft från de dominanta odörerna av salt, vatten och fisk. Men det var inte alls lätt... Som tur var så visste han ju hur han såg ut - det skulle inte vara svårt att ta fel på honom, som den fiskvarg han var. Kenai log lite för sig själv.
" Bor du på samma ställe året om, eller flyttar du ockå runt? " Det kanske var en dum fråga, men samtidigt ställdes den bara av anledningen att Kenai kanske kunde få träffa honom igen. I och för sig kunde man tycka att det inte skulle vara allt för svårt, men samtidigt som var hela Numoori omringad av vattnet - han kunde befinna sig vart som helst. Blicken landade på den lila havsvargen bredvid honom, medans han förundrat granskade de böljande fenorna. De såg rätt coola ut på land - undra hur de såg ut i vattnet?
Till överst på sidan Gå ner
Ithril

avatar

Spelas av : Feffie

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 22:10

Skrattet ifrån den andre fick Ithril att le stort men då den andre svarade på hans fråga så tippade han huvudet lite åt sidan, lyssnade uppmärksamt. Hur såg bergen ut på nära håll? Var det jobbigt att vandra där? Numoori? Var det så det här landet kallades? Uppenbarligen. Ännu en gång så vred han blicken emot land, såg längtansfullt mot omgivningen bakom dem. Han kunde inte upptäcka landet som Kenai kunde, men han kanske skulle få se något i alla fall.

Vid frågan som sedan kom så vred han blicken från omgivningen bakom dem och såg istället upp mot Kenai. Vad skulle han svara på den frågan? Ithril själv visste knappt svaret, han hade aldrig bott på en och samma plats.
"Jag har inte spenderat tid på ett ställe någon längre tid, så man kan väl säga att jag reser runt. Dock lär jag nog försöka utforska det här stället så mycket jag nu kan." sade han med ett leende. Solen sjönk allt mer och Ithril gäspade stort, sneglade sedan emot Kenai.
"När du sett allting, ska du då bosätta dig där du trivdes bäst?" frågade han, men tog till orda snabbt igen innan Kenai hunnit svara.
"Ifall du gör det hoppas jag att det är nära havet så att jag kan dyka upp." tillade han med ett ännu större leende.
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 22:21

Det autentiska intresset för Ithril höll sig stadigt kvar hos honom. Nu inte bara längre för att han var av en ras som han aldrig tidigare beskådat - utan för att han fattat tyckte för honom. Trots att de just bekantat sig med varandra, fanns det god potential till vänner. Det rådde ingen tvekan om att Kenai skulle hitta sin väg tillbaka till honom. Ett kortfattat skratt grodde fram ur hans sammanflätande käkar.
" Jag kommer och hälsar på dig så fort jag lessnat på fastland. " Skämtade han lite lätt och ett lågmält skratt lämnade hans strupe återigen. Kenai kastade en vänskaplig blick på honom innan han såg bort mot havet igen. Minuterna som gick satte verkligen sina spår - solen sjönk allt för fort medan stjärnorna tinade fram på himlavalvet.

[ Börjar få lite torrt med idéer. Ska vi börja avsluta så får de mötas upp igen, lite senare? 8D ]
Till överst på sidan Gå ner
Ithril

avatar

Spelas av : Feffie

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 22:37

Skrattet smittade av sig, därefter kom orden och sedan mer skratt. Ithril tyckte att det lät som en bra idé, men kunde man verkligen bli less fastlandet? Hur kunde det vara möjligt? Ithril trodde inte att det var möjligt, inte för honom som hungrade efter att se och upptäcka det. Varför ville man ha något mycket så mycket som man inte kunde få?
Förbjuden frukt smakade alltid bäst, men Ithril kunde inte ens ta del av den förbjudna frukten, han kunde se men inte smaka den, något som irriterade honom.

Ännu ett gäspande lämnade Ithril samtidigt som han sträckte på sina framben, lät sedan blicken leta sig upp mot Kenai.
"Det är bäst att jag återvänder till havet så att jag inte somnar här på stranden och torkar ihjäl." sade han med ett glädjelöst leende.
"Det var trevligt att träffa dig Kenai, jag är säker på att vi möts igen någon gång." tillade han sedan och med hjälp av frambenen och rytmiska rörelser med stjärtfenan så lyckades han kravla sig ner i havet igen. Han såg nog väldigt osmidig ut på land, men så fort vattnet omslöt honom blev han som förbytt.

Havsvargen vinkade lite med tassen, dök sedan ner mot botten och vände sig upp med nosen mot ytan. Stjärtfenan började röra sig snabbt och kraftfullt mot ytan och han höll tassarna in mot kroppen så att han skulle röra sig ännu fortare mot ytan. Det dröjde inte länge innan Ithril skar genom vattenyta, kom nästan flygande upp ur vattnet och han lyckades göra en volt i luften innan han försvann ner i vattnet igen med tassarna utsträckta framför sig. Vattnet stod som en kaskar där han nyss brutit vattenytan, men den lugnade sig snart igen lagom till när Ithril stack upp huvudet igen.

[Yeah, det tycker jag ^^]
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Emptymån 03 jun 2013, 23:10

Den trevliga stunden med sin nyfunna vän Ithril började ta emot sitt slut, och likaså dagen. Det var inte speciellt förvånande hur tröttheten lagt sig så snabbt på dem - åtminstone Kenai. Han hade tagit sig an hela dagen för att nå till stranden, men det hade det varit värt. Till svars på Ithrils konstaterande så nickade han instämmande, med ett brett leende på läpparna. Klart de skulle ses igen! Om inte allt för länge heller hoppades han.

Kenai rätade lite på sig innan han något slött reste sig upp, han betraktade hur havsvargen krälade sig ut i havet. När han försvann ner i djupet så log han ett halvdant leende, och reste sig upp för att göra sig redan att bege sig efter en sovplats. Men han hann inte ens så mycket som att ändra riktning förrän den lila skepnaden sköt upp ur havsytan som ett spjut. Fascinerad tjoade han lite, i förhoppning att han hört honom. Den bruna varghannen stod kvar lite extra för att se om han kom upp igen, och snart kom även ett lila huvud upp ur havsytan. Ett varmt, men kort yl lämnade den grova strupen som ett sista farväl innan han vände sig om för att trava längre upp på stranden. Men han kunde inte låta bli att kasta en sista, längtande blick bak emot hans nyfunna vän, Ithril.

[AVSLUTAT]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty
InläggRubrik: Sv: Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]   Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril] Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Mellan päls och fjäll [Kenai & Ithril]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Östkusten :: Norra Stranden-
Hoppa till: