Pågående Event
Senaste ämnen
» En skog av magi (Lumen)
Språk EmptyIgår på 17:56 av Lumen

» Imorgon sveper en dimma in [Lev]
Språk Emptytis 23 nov 2021, 23:31 av Lev

» [Avslutat] Namnbyte
Språk Emptytis 23 nov 2021, 11:49 av Yargol

» Its on [P]
Språk Emptysön 21 nov 2021, 14:31 av Matvei

» Önska dig något [Oberon]
Språk Emptytor 18 nov 2021, 23:30 av Dimitrij

» Fåniga känslor [P]
Språk Emptyons 17 nov 2021, 22:14 av Laali

» Vad hände sen? [Lev]
Språk Emptyons 17 nov 2021, 19:05 av Lev

» VE20 | En Ny Start [P]
Språk Emptyons 17 nov 2021, 18:51 av Lev

» I din skugga [Lev]
Språk Emptymån 15 nov 2021, 21:23 av Lev

Vem är online
Totalt 3 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 3 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Uppdatering av Änglar och Demoner; Sommarnyheter 2021
Språk Emptymån 09 aug 2021, 23:38 av Yargol

God kväll alla glada!

2021 har skyndat förbi redan innan vi hunnit registrera att det ens är ett nytt år. Men, även om det känns som att det här året gått snabbt så har det också hunnit hända mycket på Numoori! Vi hoppas att ni alla har det bra nu när sommarens värsta värmeböljor förhoppningsvis släppt sitt grepp, och att alla fortfarande är friska och krya.Uppdatering av Änglar och Demoner: Aspekter!

En …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 8
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
Språk Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Background Color
Numoori är ett land där vargarna genom många generationer kommit att tala flera olika språk. Landet har ett flertal större utbredda språk, och det är många vargar som kommer till Numoori som för med sig egna språk från sina hemländer.
De två huvudspråken
I Numoori finns många olika språk, men Nordspråk och Nimorian är de absolut vanligaste. De flesta av vargarna i Numoori har det ena eller andra som sitt modersmål, och många av dem är tvåspråkiga och talar båda språken flytande.Nordspråk (Svenska)
Nordspråket är det absolut vanligaste språket i Numoori, och ses ofta som landets utsprångsspråk. Det är det språk som flest karaktärer förstår och talar, och som de flesta har som modersmål.Nimorian (Engelska)
Nimorian är Numooris andra största språk, och ett som de flesta av landets invånare åtminstone är något bekanta med och har hört förr. Det är inte alla som talar Nimorian, men de flesta förstår det åtminstone grundläggande, och det finns vargar i landet som ser Nimorian som sitt modersmål.Andra språk i Numoori
Utöver de två största språken så återfinns många mindre språk i landet. De flesta av dessa språk härstammar från och talas av några av landets olika raser, medan andra har kommit till landet från utanför Numoori.Cazari (Spanska)
Cazari är ett språk som kom till Numoori med cazavargarna. Dessa tyckte sig vara bättre än andra vargar, och skapade ett eget språk som var avsett enbart för deras egen ras, som ett sätt att ytterligare skilja sig själva från andra. Språket har sedan dess kommit att spridas i landet och idag finns det även vargar som inte är av cazasläkte som talar cazari. Det är dock fortfarande ett ganska ovanligt språk.Lucarni / Månens språk (skapat av Lin)
Lucarni är ett språk som brukar kallas månvargens språk eller månvargska. Det är ett språk som gavs till månvargarna från månguden Duraneir för att de skulle kunna tala och lyssna till guden för att höra dennes vilja. Månvargarna tog till sig språket och vårdade det med vördnad, för de såg de som ett heligt språk. Språket har likheter med Nurlaer, men är helt eget fortfarande, för att Duraneir skulle kunna enskilt tala med just sina anhängare. Under en tid spred sig månvargskan och pratades av fler än bara månvargar, speciellt av silvervargar som sägs ha sitt ursprung ur månvargarna, och även andra vargar som var i kontakt med månvargarna och lärde sig språket av dem. Månvargarna talade sällan andra språk mellan varandra. Men genom åren när tro på gudarna försvunnit och månvargar och silvervargar blivit långt färre så har språket trängts undan igen, och de flesta har återgått till att tala nordspråk igen. De enda som talar och förstår språket fortfarande är väl lärda månvargar som fortfarande använder de i samtal med sin gud, och även fåtal isolerade silvervargsflockar talar språket fortfarande.Nùrlaer (Sindarin / Alviska, skapat av JRR Tolkien)
Alviskan, eller Núrlaer som språket egentligen heter, talades av Vitvargarna för hundratals år sedan, men dess skapelse går bak till Numooris begynnelse. Språket kommer från ett träd som legat i den delen av Numoori som länge varit känt som "Det okända". Nämligen Tårarnas Träd på Solstäppen. Trädet i sig är magiskt, hur det kom sig är det ingen som vet. Under månens sken brukade trädet ge ifrån sig ett ljud, en ljus och vacker melodi. Vitvargarnas stamfader, Eru, upptäckte trädet, hörde dess melodi och kunde urskilja ord, och till sist hela meningar. Han döpte språket till Núrlaer, som på språket ordagrant betyder "Ledsen sång". Exakt hur han sedan utformade språket är okänt, men han tog med sig språket till flocken han kom att bli ledare över; Svavlinaré. Språket dog i samband med Vitvargarnas utplåning, men Trädet finns kvar. Det ryktas dock om att Tårarnas Träd har börjar sjunga igen. Det sägs även att vissa vargar som härstammar från Vitvargarna kan förstå och tala språket.Rävtunga / Rävarnas språk (Japanska)
Rävarna förde sitt eget språk till Numoori för flera århundraden sedan. Det är ett språk som idag inte är särskilt utspritt, och det är ovanligt att en varg som inte härstammar från eller har vuxit upp i ett rävsläkte kan språket. De flesta vargar som har någon koppling till rävar brukar ha hört språket, och rävar sägs ibland kunna förstå det även om de inte har lärt sig det fullt ut.Sanglingua (Latin)
Det sanguiska språket grundades i Numoori för många åldrar sedan utav vampyrerna. Dessa använde språket vid jakt för att deras offer inte skulle förstå vad de sade, och för att lättare lura och fånga byten. Språket har senare cirkulerat bland mörkervargar, främst märkbart hos svargvargar och även bland en del av demonerna. Vargar som talar sangui ses ofta på grund av detta som onda, och det är ett språk som många skyr. Flocken Treontha kom att lära sig språket efter att ha samarbetat med vampyrer, och vargar som växte upp i Treontha kom att lära sig språket. Sangui är ett väldigt svårt språk att lära sig, och den som inte får hjälp att lära sig det redan från valpåldern kan behöva en hel livstid för att förstå hela språket, och framförallt att bemästra det.Vinterspråk (Ryska)
Vinterspråket härstammar från de nordligaste delarna av Numoori. Det blev vida spritt i norr, och har historiskt påträffats bland annat bland raserna Bergsvarg, Cestro, Isvarg och Zimaer. I dagens Numoori har många av de nordligaste flockar dött ut, och med dem så har även användandet av språket minskat. Eftersom att vinterspråket aldrig blev vidare känt i resten av Numoori så har det varit nära att dö ut flera gånger, men tack vare att flera av de nomadiska flockarna tagit det som sitt modersmål så lever språket kvar, om än i liten skala. Det är ovanligt att höra språket utanför de allra nordligaste, mest avlägsna platserna i Numoori.Kroppsspråk
En stor del av Numooris kommunikation sker via kroppsspråk, från svansviftningar till rest ragg. Läs mer om vargars kroppspråk här: Vargars kroppspråk▲ Tillbaks till toppen av sidan