Pågående Event
Senaste ämnen
» Vem är du? (P)
sön 23 jun 2024, 20:59 av Yargol

» Du har satt ditt liv på spel [Fay]
sön 23 jun 2024, 20:58 av Yargol

» Nykomling [P]
sön 23 jun 2024, 16:43 av Fiir

» Hemkomstdans [Cirkeln]
sön 23 jun 2024, 16:42 av Fiir

» Jag är inte rädd [Namida]
sön 23 jun 2024, 16:42 av Fiir

» Hjärta av bly [Niyaha]
sön 23 jun 2024, 02:13 av Oberon

» Fullt fokus [Sigrid]
tis 18 jun 2024, 21:49 av Asta

» Bakom fiendens linjer [Sleazoid]
tis 18 jun 2024, 21:17 av Esseles

» I väntans tider [Thrim]
mån 17 jun 2024, 12:13 av Flippa

Vem är online
Totalt 7 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 7 gäster. :: 2 Botar

Inga


Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Bildlänkar, Stränder och Snö! Vårnyheter 2024
Raser Dot_cl10 tis 05 mar 2024, 12:23 av Yargol
Redan 2024? Som tiden går. Då är det minsann dags för nyheter! Glad
2023 var ett långsamt år för de flesta, så även för oss i Crew som …

Togos, NPCer på wikin, och mer! Vinternyheter 2023 ❄️
Raser Dot_cl10 fre 06 jan 2023, 21:02 av Yargol
Gott Nytt År Numoori! Och god Jul i efterskott Eye sparkle
Här kommer lite blandat som hänt under det senaste halvåret och lite kommande …





Du hittar mer information om alla raser på Numooris Wiki: [ Alla Raser ]






Höjdskala - Mankhöjd

Mankhöjden mäts över vargens skuldror; d.v.s, hur hög den är från marken till över skuldrorna.
  • Liten: 40-60 cm
  • Medel: 61-80 cm
  • Stor: 81-100 cm
  • Mycket stor: 101-120 cm


Regler kring mankhöjd:

På Numoori vill vi uppmuntra spel kring olika rasers storlekar, och vilka fördelar och nackdelar olika storlekar ger. För att väldigt stora karaktärer inte ska bli helt oövervinnerliga jämfört med små karaktärer så har vi ett fåtal regler kring just karaktärers storlekar.
  1. Håll karaktärer i så stor mån som möjligt inom deras ras standarstorlek.
  2. För att få ha en varg över maxgränsen (120 cm) eller under lägsta-gränsen (40 cm) krävs tillstånd.
  3. Vingar kan inte dyka upp hos karaktärer som är över 100 cm i manke. Bevingade karaktärer, oavsett ras eller korsning, kan alltså vara max 100 cm i manke.
  4. Biologiskt gift förekommer hos ett fåtal raser, och kan endast förekomma hos individer ur dessa raser som är under 60 cm i manke. För mer info om biologiskt gift och vilka raser som kan få det, se wikin: Giftkrafter



Arter i Numoori

Det är lätt att tro att det i Numoori endast lever vargar, men så är inte fallet. Numoori är hemvist till en myriad av såväl vargraser som andra arter och vargliknande djur som alla är spelbara. De flesta av arterna kallas i folkmun för “varg” av landets invånare, men flera av dessa “vargar” är i själva verket bara en av många raser eller arter i landet.

Den information som står skriven under raserna är mer riktlinjer än fasta regler, men det är det som är vanligast inom rasen. Om du gärna vill ha en karaktär med andra egenskaper än den information som står under rasen så överväg i första hand att välja en annan ras som stämmer bättre in på det du är ute efter. Om ingen ras finns som passar det du är ute efter så kontakta Crew i forumet och be om tillstånd för att få spela det du är ute efter.



Vargar


Urvargarna

För många årtusenden sedan så var Numoori indelat i fyra vargraser. Dessa raser kallas idag för urvargarna, och alla vargraser i Numoori härstammar från urvargarna. Urvargarna sägs ha representerat gudarnas balans: En stod för ljuset, en för mörkret, och två för balansen däremellan. I grunden var de alla en och samma ras, men hade formats för olika syften.

Gråvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Gråvarg
  • Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Gråvargen är en av de fyra ursprungliga raserna, från vilka alla andra raser i Numoori härstammar. Ofta ses gråvargen även som den äldsta av urvargarna, och rasen tros stå för en neutral balans mellan ljus och mörker, ordning och kaos. Gråvargen är vad de flesta skulle kalla en helt vanlig varg.

Rasnamnet Gråvarg blandas ibland ihop med termen “Gråblod”, vilket är ett namn vargar kallar blandraser. Ett gråblod är, till skillnad från gråvargen, en korsning mellan flera andra raser. Oftast används uttrycket gråblod för att beskriva vargar som är korsningar mellan så många andra raser att den inte längre liknar någon av de involverade raserna.





Vitvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Vitvarg
  • Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Vitvargen var en av de fyra urvargarna, och stod för ljus och ordning. Den var i mångt och mycket detsamma som gråvargarna, men bar alltid vita fällar, vilket gav upphov till deras namn. Vitvargarna var inte en lika utbredd ras som svartvargarna, och är idag en utdöd ras. Flera av Numooris nuvarande raser, som exempelvis isvargar och zimaer, är ättlingar till vitvargarna, men de kallar inte sig själva för vitvargar.





Svartvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Svartvarg
  • Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Svartvargen är en av de fyra urvargarna, och stod för mörker och kaos. Rent genetiskt skiljer sig svartvargen inte från den rena gråvargen, men till skillnad från gråvargen så är svartvargen, som namnet indikerar, svart till färgen. Renrasiga svartvargar är också kraftlösa. Svartvargar har av naturen mycket inre mörker, och genom det en fallenhet för ondska och kaos. Det är inte ovanligt att svartvargar föds som eller blir mörkervargar.





Stäppvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Stäppvarg
  • Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Stäppvargen tillhör urvargarna, vilket det inte är många som tänker på. De höll sig avskilda från de andra ursprungsraserna för att undvika bråk och fientlighet, och kom att utvecklas på eget håll på de stora, öppna grässlätterna. Stäppvargen är landets snabbast springande ras, och det är få som kan tävla med en ”Stäppare” i raka lopp. De är en liten ras, med förhållandevis längre kropp och ben än en vanlig varg. Deras kroppar är muskulösa, med starka lår och ben, och är tydligt skapade för att springa snabbt. Stäppvargar är vanligen gula, crème eller rödbruna till färgen, med fläckar i olika mönster.





Andra vargraser

Numoori myllrar av varierande vargraser som har anpassats för många olika miljöer och levnadssätt. Alla vargraser i Numoori härstammar från urvargarna.

Bergsvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Bergsvarg
  • Storlek: Mycket stor, 100 - 150 cm* i mankhöjd

Bergsvargen är en vanlig och utbredd ras i Numoori. De är stora och kraftigt byggda, med tjock päls som ofta går i viltfärgade nyanser. De har stora tassar och breda ben, och är vana klättrare över steniga områden och bland berg. Deras käkar är kraftiga, med grövre huggtänder än hos en vanlig varg och ett otroligt starkt bett. Deras tunga kroppar gör att de inte accelererar särskilt snabbt, men de kan hålla ett gott tempo när de väl fått upp farten. Deras avsaknad av direkt snabbhet vägs istället upp av deras styrka. Bergsvargen kommer från de nordliga bergen och är anpassade efter kalla klimat. Sten, vind och kyla är vanliga krafter inom rasen. Bergsvargar kan inom mer sällsynta släkten få stenliknande utväxter över kroppen. Individer med ett sådant utseende kallas ibland för stenvargar.



*över 120 cm kräver tillstånd



Cestro

  • Mer info på rasens Wiki: Cestro
  • Storlek: Medel - Mycket stor, 80 - 110 cm i mankhöjd

Cestron är en till utseendet kraftfull och primitiv ras. De känns igen på sina tjocka fällar som ofta bildar en lång och tung man över deras nacke, ner över manke och rygg. Det är inte heller ovanligt för en cestro att ha längre päls runt ben och tassar. Det är en kompakt och kraftigt byggd ras, med hög muskelmassa och stor grundstyrka. Cestrons käkar är starkare än en vanlig vargs, och hörntänderna är ofta kraftigare och längre, inte sällan långa nog att bilda sabeltänder. Det är vanligt för en cestro att ha starkt färgade mönster i pälsen.





Dimmvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Dimmvarg
  • Storlek: Liten, 40 - 60 cm i mankhöjd

Dimmvargar är en liten och nätt ras, med ljusa, lockiga fällar. De ses ofta som mystiska, med ett tyst och beräknande sätt. De lever i tätt sammanhållna familjegrupper som sällan släpper in främlingar. Rasen äger den sällsamma blodsätten Dimma, och kan med kraften skapa och styra dimma. Flera av Numooris spökhistorier tros ha sitt ursprung hos dimmvargarna.





Grottvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Grottvarg
  • Storlek: Liten, 40 - 50 cm i mankhöjd

Grottvargen är en besynnerlig ras som allt oftare söker sig upp till ytan av de djupa grottgångar de lever i. Det är en liten ras som har anpassats till ett liv i mörka grottor långt under mark. Deras fällar är väldigt bleka, ofta i det närmaste pigmentfria. Fällarna är också väldigt tunna, och det finns grottvargar som är till synes nästan helt hårlösa. Deras ben är något kortare än de hos vanliga vargar, och kroppen anpassad för att kunna ta sig in i och genom trånga grottgångar. Deras öron är ofta stora och fladdermuslika; anpassade för att låta grottvargen använda ljudkrafter som ekolod. De har även väldigt långa morrhår som hjälper dem att känna av sin omgivning. Grottvargens ögon är bleka, ofta blinda, och det finns grottvargar som helt saknar ögon.






Infero

  • Mer info på rasens Wiki: Infero
  • Storlek: Liten - Medel, 50 - 70cm i mankhöjd

Inferon är en hetlevrerad ras på många vis. Det är en liten ras som lätt känns igen på sina eldiga färger. Inferon är känd för att ha en kort stubin och ett hett humör. De är naturligt mer tåliga mot värme, om än inte helt immuna mot extrema temperaturer. I princip alla infero föds med eld som kraft, och det ses ofta som skamligt för en infero att inte äga eldkrafter. Inferon är också den enda rasen som kan få blodsätten lava. Det är vanligt för andra vargar att felaktigt, om än passande, kalla rasen för Inferno eller Eldvarg, vilket en infero gärna tar som en förolämpning.





Isvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Isvarg
  • Storlek: Medel - Stor, 70 - 100 cm i mankhöjd

Isvargen är en ras som utvecklades i de hårdaste nordliga klimaten. De har täta pälsar och en tjock underull som hjälper dem att hålla värmen i glaciärens kalla klimat. De är oftast vita till färgen, med inslag av blekt bruna eller blå nyanser. Isvargen har utvecklats med blodsätten is, vilket gör att i princip alla isvargar äger kraften is. Kraften har gjort att de har en mycket högre tolerans för kyla än andra vargar, och det sägs att valpar som föds utan en köldbaserad kraft oftast dör tidigt. Isvargar ryktas ofta vara ondsinta, men detta är inte helt sant. Rasen har utvecklat ett hårt och tåligt temperament för att överleva på glaciärens ogästvänliga vidder.





Lawar

  • Mer info på rasens Wiki: Lawar
  • Storlek: Medel - Stor, 60 - 90 cm i mankhöjd

Lawaren är en kraftigt byggd ras anpassad för ett liv i branta klippor. De är ofta mörka till färgen, med en bjärt färgad, högrest man och enkla mönster i samma färg. Lawarens mönster och klor glöder när den använder sin kraft. Efter att ha förlorat sitt ursprungshem så har många lawarer gemensamt grundat samlingsplatsen Samudr, döpt efter det tidigare hemmet, där de hjälps åt för att bevara vad som finns kvar av deras kultur. Lawaren har ett dåligt rykte som ondsinta vargar, men ryktena är ofta baserade på missuppfattningar av lawarens egen kultur.




Marulv

  • Mer info på rasens Wiki: Marulv
  • Storlek: Medel - Mycket stor, 70 - 110cm i mankhöjd

Marulven är en idag allt vanligare förekommande ras i Numoori, men som gör många andra vargar obekväma. Rasens mest igenkännande drag är att den har varierande stora mutationer på sin kropp, från extra ögon till deformerade ben eller kroppar. Två marulvar ser sällan likadana ut, och mutationerna ses ofta som groteska i andra vargars ögon. Ingen vet helt säkert hur rasen uppkom, men de vanligaste berättelserna handlar om sjukdomar eller förbannelser. Renrasiga marulvar har ofta fler och större mutationer, medan korsningar får markant färre och mindre mutationer. Marulvar har också lätt för att bli handikappade som resultat av sina mutationer.



OBS!

Se rasens wiki för information om vilka mutationer en marulv eller marulvs-korsning kan få. Om du vill ha en mutation som inte nämns på wikin så fråga för säkerhets skull om den är godkänd innan du börjar spela med den. En del mutationer kan kräva tillstånd om de är väldigt stora eller ej-varglika.




Månvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Månvarg
  • Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Månvargen är en sällsam ras med ett religiöst ursprung. För många århundraden sedan fick en grupp gråvargar en välsignelse från månguden Duraneir, för deras inre ljus och starka tro. De gavs månens kraft, och blev märkta av månen själv med skinande tecken; en så kallad måntatuering. Dagens sanna månvargar härstammar alla från de första månvargarna. De är i grunden vanliga gråvargar, men kännetecknas av den lysande måntatueringen de har på kroppen. En varg av blandad härkomst kan fortfarande födas som en sann månvarg om en av dess föräldrar också har en måntatuering. Månvargar äger även den sällsynta blodsätten månkraft, vilken låter dem samla och använda sig av månens energi. En sann månvarg med månkraft kan endast nå sin fulla styrka om den är godhjärtad och använder kraften osjälviskt. En ondsint månvarg förlorar styrka i sin kraft, och om en månvarg fylls av mycket inre mörker förlorar den även sin måntatuering.






Nattvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Nattvarg
  • Storlek: Medel - Stor, 60 - 90cm i mankhöjd

Nattvargen är en vacker ras som troligt fått sitt namn från sitt utseende. De är lättare byggda än den vanliga vargen, men har något längre ben som ger den en högre mankhöjd. Deras päls är lång och tunn, och ligger slätt över kroppen. Nattvargar är oftast mökt blå till svarta i grunden, med inslag av lila och svagt gröna toner som liknar färgerna på en natthimmel. De har små, ljusa prickar spridda över kroppen likt stjärnor. De har även ljusa ögon som reflekterar ljus på ett vis som får dem att skina i mörker. Nattvargar har utmärkt mörkerseende, men är väldigt ljuskänsliga.





Sandvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Sandvarg
  • Storlek: Liten - Medel, 50 - 70 cm i mankhöjd

Sandvargen, även känd som ökenvarg, är en liten och uthållig ras anpassad för ett liv i öknens hårda klimat. De är senigt byggda, med långa ben och stora öron, och går i ljusa, sandliknande färger och mönster. Rasen delas ofta upp i två ätter tillhörande de båda stora sandvargsklanerna Sahra och Ramil. Sandvargar från klanen Sahra föds med blåa ögon, medan de från klanen Ramil får gula ögon. De båda klanerna hyser ett många generationer långt agg mot varandra, och ser gärna sin egen blå- eller gulögda ätt som de äkta sandvargarna.





Sannistäppare

  • Mer info på rasens Wiki: Sannistäppare
  • Storlek: Medel - Stor, 60 - 90 cm i mankhöjd

Sannistäpparen är en underart till stäppvargen, och ser idag väldigt olik ut sin ursprungsras. De är kraftigt byggda, med stark bröstkorg och nacke, och ett kraftigt käkparti som liknar det hos en hyena. Deras öron är större och rundare än en vanlig vargs, och ryggen sluttar neråt mot höfterna och ett par starka bakben. Sannistäppare är vanligen randiga, med fläckiga partier, och går i varma bruna, gula och röda färger.

OBS!

Den här rasen är under uppdatering! Vissa ändringar av bland annat utseende kommer ske. Vänta gärna med att skapa nya sannistäppare tills efter uppdateringen är klar.




Silvervarg

  • Mer info på rasens Wiki: Silvervarg
  • Storlek: Liten - Medel, 50 - 70 cm i mankhöjd

Silvervargen är en liten och nätt ras som har namngivits efter sitt utseende. Deras fällar är ljust silvergrå, med en mörk underull som gör att pälsen ser blank och skimrande ut när den rör sig. Det är en väldigt spirituell ras som hyser en stark tro till gudarna och det övernaturliga. De är också väldigt intelligenta vargar, som föredrar att använda huvudet än att slåss. Silvervargar förknippas ofta med kunskap och religion.





Zimaer

  • Mer info på rasens Wiki: Zimaer
  • Storlek: Medel, 60 - 80 cm i mankhöjd

Zimaern är en ras som utvecklats vid sidan om isvargen för att klara de hårdaste, nordliga klimaten. Till skillnad från isvargen stannade dock zimaerna bland bergen, där de över tid kom att utveckla sitt säregna utseende. Zimaers är kraftigt byggda, med små öron som hjälper dem att bevara värme. De har oftast en av två svanstyper; en kort, fluffig stump, eller en krullig svans som ligger upp över ryggen. En zimaer har tjock och väldigt tät päls. Pälsen är i grunden alltid vit eller ljust crémefärgad, och kläs av stora fläckar i brun, rödbrun och/eller grå färger. Fläckarna hjälper zimaern att smälta in i det snöklädda stenlandskapet.






Övriga arter

Utöver de vanliga vargarna så lever det även andra arter i Numoori, som ofta också antas härstamma från urvargarna i någon mån. Dessa arter och varglika djur har utvecklats vid sidan om vargarna, och äger likt vargen talet och tankens förmåga.

Kimairor

Kimaira-släktet är en gren av raser som tidigt separerade sig från Numooris andra vargraser. Det utmärkande draget för raser inom kimaira-släktet är att de påminner om korsningar mellan varg och andra djur. Kimaira-släktets raser är dock inte korsningar mellan varg och djur, utan är raser som över många generationer och med hjälp av Numooris magi har utvecklat attribut liknande de hos andra djur.

OBS!

Alla Numooris karaktärer är fortfarande vargar, och ska fortfarande vara igenkännbara som vargar oavsett ras. Även om raserna nedan kan ha attribut av andra djur så ska de främst fortfarande se ut som vargar. Det är exempelvis inte tillåtet att spela en karaktär med fågelnäbb istället för vargnos, då en karaktär med näbb inte längre ser ut som en varg även om den har en vargs kropp.

För att få spela en karaktär som till större del eller helt liknar ett annat djur (t.ex. en karg som helt har en katts kropp istället för bara attribut) så krävs tillstånd. För att få spela en karaktär som har ett annat djurs huvud eller ansikte (t.ex. ett katthuvud eller en mule istället för vargnos) krävs också tillstånd.

Fråga alltid en gång extra om du är osäker på om din design är godkänd på Numoori eller inte!


Karg

  • Mer info på rasens Wiki: Karg
  • Storlek: Liten - Medel, 50 - 70 cm i mankhöjd

Kargen sägs vara en av Numooris äldsta inhemska raser. Den har en vargs huvud, men är till skillnad från vargen mer kattlik till kroppen. En karg har ofta rörligare kropp, breda och mjukare tassar med in- och utfällbara klor, längre svans och något rundare öron. Den har ofta kortare päls, och kan ha smala pupiller som vidgas i mörker för bättre mörkerseende. Hur många kattlika drag en karg har varierar mycket från individ till individ, men de kattlika dragen är recessiva, vilket gör att korsningar med karg har färre kattlika drag än renrasiga, och ättlingar till karg-korsningar har än mindre anlag för att bli kattlika.





Aderon

variant av Karg
  • Mer info på rasens Wiki: Aderon
  • Storlek: Liten, 40 - 50 cm i mankhöjd

Aderon är en relativt ung rasvariant av den vanliga kargen. Många aderons ser sig själva som vanlig karg, och korsningar mellan en aderon och en karg ses ofta som renrasiga kargar eller aderons beroende på vilken variant individen är mer lik. Aderonen har mer lokattslika drag snarare än drag av andra kattdjur, så som kort svans, tofsprydda öron och större tassar. En aderon är även generellt liten i storlek.





Drakarg

  • Mer info på rasens Wiki: Drakarg
  • Storlek: Medel - Stor, 70 - 90 cm i mankhöjd

Drakargen är en ras som kan få reptil-liknande drag, så som fjäll och taggar över kroppen, och en generellt mer avlång kropp än en vanlig varg. De har också membranklädda vingar som liknar de hos fladdermöss. Drakargen är lätt byggd för att kunna flyga, med strömlinjeformat utseende, lång svans och mjuka, smidiga fjäll. Det är också vanligt för drakarger att få dekorativa plymer av päls längs ryggraden och ut över svansen. Drakarger lever främst i bergrika landskap, där de dekorerar sina boningar i starka färger och skimrande ting.





Wyrg

variant av Drakarg
  • Mer info på rasens Wiki: Wyrg
  • Storlek: Mycket stor, 100 - 120 cm i mankhöjd

Wyrg är en rasvariant av den vanliga drakargen. Den är märkbart större och tyngre än drakargen, och får aldrig vingar. Wyrger är kompakt byggda, med starka, breda kroppar oftast klädda i hårda taggar och fjäll. De pansarlika fjällen ger dem gott skydd, men hämmar deras rörelser och gör rasen långsam jämfört med andra vargar. De är oftast jordnära till färgen. Wyrger lever gärna i familjegrupper bestående av flera generationer, och mat är en stor del av rasens kultur.





Fakarg

  • Mer info på rasens Wiki: Fakarg
  • Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Fakargen är en ras som kan få fågel-liknande drag, så som fjäderklädda kroppar, stjärtfjädrar, längre och kraftigare klor, eller fågelvingar. De kan variera mycket i utseende och anpassning, från mindre fakarger vars kortare vingar låter dem vara akrobatiska i luften, till större fakarger med långa, breda vingar som låter dem sväva långt utan att behöva flaxa. Renrasiga fakarger kan även födas utan vingar, då vingarna är en recessiv gen, och korsningar med fakarger är oftast vinglösa.





Hikioki

variant av Fakarg
  • Mer info på rasens Wiki: Hikioki
  • Storlek: Liten, 40 - 50 cm i mankhöjd

Hikiokin är en rasvariant av den vanliga fakargen, som är mindre i storlek och främst påminner om tropiska fåglar. De är ofta väldigt färgstarka, där framförallt hanarna ofta sticker ut med präktiga skrudar. Hikiokin äter till stor del frukt och växter, men fångar även mindre byten som grodor, gnagare och ödlor. Det är inte heller ovanligt för hikiokis att äta resterna efter större rovdjurs byten. Hikiokin är en kraftlös ras, men har istället utvecklat ett inbyggt försvar mot större rovdjur. En renrasig hikiokis blod är naturligt giftigt; det smakar fruktansvärt och orsakar illamående.





Havsvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Havsvarg
  • Storlek: Liten - Stor, 40 - 90 cm i mankhöjd

En havsvarg är en varg som till stor del eller helt har anpassats för att leva i vatten. Havsvargars utseenden varierar kraftigt från individ till individ, ofta beroende på varifrån deras släkt kommer. Många havsvargar har stora fenor istället för vanliga vargsvansar. Dessa kan vara utformade som exempelvis delfin- eller hajfenor om vargarna kommer från öppnare vattenområden, medan det är vanligt för havsvargar som levt bland korallrev att ha bjärta färger och mer slöjliknande stjärtar och fenor. Något gemensamt för alla havsvargar är att de mer eller mindre är beroende av vatten, i större mängd än landlevande vargar. Detta då havsvargar har en förmåga att snabbt torka ut om de inte har tillgång till vatten.





Naktaki

  • Mer info på rasens Wiki: Naktaki
  • Storlek: Liten, 40 - 60 cm i mankhöjd

Naktakin är en liten och lätt ras anpassad för ett liv i trädkronorna. Den har en avlång, smidig kropp som påminner något om en ekorres, och har kortare och rörligare ben än den vanliga vargen. Dess tassar är små men breda, med något längre tår än andra vargars. En naktakis svans är fluffig och väldigt lång, och utgör ofta hälften eller mer av dess totala kroppslängd. Rasen är känd för att vara väldigt färgstark, och har ofta många bjärta mönster i pälsen.





Serpier

  • Mer info på rasens Wiki: Serpier
  • Storlek: Liten, 40 - 60 cm i mankhöjd

Serpiern är en ganska ovanlig ras med ett särpräglat, i det närmaste utterlikt utseende anpassat till ett liv i och nära vatten. De är små, med en lång kropp, en grov, lång svans och avsaknad av synliga öron. Deras utseende har gett rasen ett orättvist rykte, och det är vanligt att de jämförs med ormar eller onda väsen. I själva verket så lever de flesta serpiers ett stilla, fridsamt liv. Det är en övervägande ensamlevande ras, som sällan söker stora äventyr. De flesta serpiers dyrkar vattenguden Kaito. Egenskaper som skattas högt inom rasen är förmågor som att fånga fisk, hålla andan under vatten länge, eller att simma fort.





Silanni

  • Mer info på rasens Wiki: Silanni
  • Storlek: Liten, 40 - 50 cm i mankhöjd

Silannin är en märkbart liten ras, som utmärks av sina stora vingar. Vingarna liknar vanligast de hos fjärilar och malar, men kan även likna de hos trollsländor. De har lätta kroppar och kortare ben, och kläs ofta av ljusa eller starka färger och mönster liknande de hos fjärilar. Silannin är en övervägande vänlig, lekfull ras, men som är känd för sin klipskhet och sluga trick. Trots ett sött utseende, och en storlek som gör den till ett lovligt byte för många, så är silannin inte en ras att underskatta. Det finns många berättelser om vargar som lurats av silannis, ibland med dödligt resultat. Rasen är även känd som Fe och Älva.






Varglika djur

Utöver vargar så lever det även flera varglika djur i Numoori, som likt vargarna är intelligenta, och kan få avkommor med vargar. De är hunddjur som har utvecklats vid sidan om vargarna, och accepteras idag av många som en del av dem.

Manvarg

  • Mer info på rasens Wiki: Manvarg
  • Storlek: Medel - Stor, 70 - 100 cm i mankhöjd

Manvargen, även känd som Kalak, är ett märkligt djur som påminner om ett mellanting mellan varg och räv. Den är egentligen varken en varg eller räv, men är närmare besläktad med vargen än vad räven är och kan, precis som vargen, få magiska krafter.

Manvargen har en liten kropp, med väldigt långa ben, ett näpet ansikte och stora öron. Dess päls är lång i jämförelse med en vanlig varg. I nacken har den en något längre man som kan resas upp i en hög ragg, vilket får manvargen att se större ut än vad den egentligen är. Trots sin relativt höga mankhöjd så är manvargen en väldigt liten ras kroppsligt, och höjden kommer enbart från de oproportionerligt långa benen.





Räv

  • Mer info på rasens Wiki: Räv
  • Storlek: Liten, 40 - 60 cm i mankhöjd

Räven är ett litet djur, och är ett av få intelligenta djur utöver Numooris magiska vargar. Räven är inte nära besläktad med vargen, men korsningar mellan varg och räv är vanligt. Renrasiga rävar saknar magiska krafter.

Räven har karaktäristiskt ett smalt ansikte, med väldigt liten nos och stora ögon och öron. Benen är smala och slutar i små tassar. Rävens svans är typiskt lång och fluffig. Rävar väger väldigt lite; oftast mindre än vad en varg i samma storlek gör. Rävar kommer i många färger, från den klassiska rödräven till melanistiska silverrävar, svarta, vita och bruna. En del rävar har klarare färger, som röd och blå.





Vren

  • Mer info på rasens Wiki: Vren
  • Storlek: Mycket stor, 100 - 120 cm i mankhöjd

Vrenen är ett vargliknande djur som egentligen inte är en varg, men som är nära besläktad med vargen och i folkmun ofta kallas för varg. Vrenen är en högbent men kraftigt byggd ras. De har starka ben, stora tassar och kraftiga klor. Halsen är lång, ansiktet avlångt, och öronen långa och spetsiga. Vrenen har ett väldigt gott luktsinne, men har sämre syn än vargen, då dess ögon är väldigt ljuskänsliga. Det är vanligt att vrener har mörkare fält runt ögonen för att dämpa ljuset. Vrenens päls är övervägande kort och slät, men kan vara längre om svansen och sticker gärna upp över skuldrorna.

Vrener är väldigt stolta och ser ofta sig själva som mer värda än landets andra raser. De är väldigt måna om sitt rena blod, och korsningar ses på med avsky. Att blanda sitt blod ses av många vrener som en synd, vilket gör att vrenkorsningar är väldigt ovanligt. Vreners gener är också väldigt svaga, och om en korsning har mindre än 25% vrenblod räknas det som att vren-generna faller bort helt. Alla vrener är även naturligt rädda för eld. Det finns ingen vren som inte skulle fly från eld, då den förblindar dem helt. Vrener kan aldrig få eld som kraft.



OBS!

Nyskapade vrener måste vara renrasiga. Vren-korsningar får endast skapas om de är födda i Numoori av spelade karaktärer.




Ragana

variant av Vren
  • Mer info på rasens Wiki: Ragana
  • Storlek: Mycket stor, 100 - 120 cm i mankhöjd

Raganan är i grunden detsamma som en Vren, och ses ofta snarare som en variant av vrenen än en egen ras. Alla raganor tros härstamma ur samma släkte, som för många generationer sedan fått en förbannelse över sig. Deras kroppar är formade likt vrenens; avlång och starkt byggd. Raganans päls är ofta något tjockare än vrenens. Det som främst skiljer raganan från vrenen är att raganor har kluven tunga och horn. Hornen liknar vanligen de hos någon typ av hjortdjur, men kan även påminna om en gasells horn. Den kluvna tungan och hornen ses ofta som skamligt, och det är vanligt att raganor skäms över att de inte ser ut som en vanlig vren.

Raganan kan, till skillnad från vrenen, bemästra eldens kraft. De har också ofta krafter som charm och illusionskrafter. En ragana kan aldrig ha vatten eller vattenrelaterade krafter.



OBS!

Nyskapade raganor måste vara renrasiga. Ragana-korsningar får endast skapas om de är födda i Numoori av spelade karaktärer.





Rastyper och attribut

Rastyper är attribut som kan förekomma i nästan vilken ras som helst. En del rastyper och attribut är något vargar föds som, medan andra är något man kan bli.

Albinism och Leucism

och det liknande Vitiligo
Albinism och Leucism är två liknande färgmutationer som orsakar hel avsaknad av, respektive delvis brist på, det mörka pigmentet melanin. Det är inte rasbundna attribut, utan kan förekomma hos alla raser i Numoori. En albino varg är alltid helt vit med röda eller blekt blå ögon. En leucistisk varg kan vara allt från helt vit till så kallat "piebald", med pigmentfria vita fläckar över kroppen. Det är vanligt för albinos att ha nedsatt syn och hörsel, och både albinism och leucism orsakar känslighet för solljus där de saknar pigment. Albinism och leucism är en genetisk mutation man föds med och har livet ut.

Vitiligo — som påminner om leucism — är inte en genetisk mutation, utan en autoimmun sjukdom som orsakar pigmentbortfall, och är något en varg kan få även senare i livet. Vitiligo-fläckar växer även med tiden, och en valp med små fläckar kan växa upp till att ha stora vita vitiligo-fläckar som vuxen.





Melanism

  • Mer info om attributen på deras Wiki: Melanism

Melanism är en färgmutation som orsakar en förhöjd mängd av det mörka pigmentet melanin. Det är inte ett rasbundet attribut, utan kan förekomma hos alla raser i Numoori. Vargar med melanism skiljer sig rent fysiskt inte från sin rasstandard annat än den ökade mängden av svärta i färgen. Melanism är en genetisk mutation man föds med och har hela livet.



Ande

  • Mer info om attributet på dess Wiki: Ande

Vargar som avlidit och som inte får ro i livet efter detta kan bli andevargar. Kanske kan vargen inte släppa det jordliga livet ännu, eller har den något ouppklarat som hindrar den från att gå vidare. Det finns ingen särskild anledning till varför en varg blir en ande, utan alla vargar kan bli till andar efter att de dött om de inte kan gå vidare riktigt än. Andar är blekta och genomskinliga, och kan bli osynliga för levande vargar. De kan sväva, passera genom föremål, och kan i begränsat mån påverka sin omgivning med sina ande-förmågor.





Giftvarg

  • Mer info om attributet på dess Wiki: Giftvarg

Giftvarg är en term för vargar med den magiska kraften gift. Det är inte ett rasbundet attribut, utan är en mutation som kan uppkomma på olika vis hos alla raser i Numoori. De skiljer sig rent fysiskt väldigt lite från sin respektive rasstandard. Man delar vanligen upp giftvargar i två varianter: Vargar som är födda som giftvargar, och de som förvandlas till giftvarg i vuxen ålder.

Eftersom att giftvarg är en mutation som kan förekomma hos många raser så varierar giftvargars utseende beroende på vilken ras varje individ är i grunden. Det är dock vanligt för giftvargar att få starka färger, oavsett vilka färger de haft från början. De kan även få andra typer av missfärgningar, som fläckvis förlust av pigment (vitiligo) eller grånande av hud eller päls.

Giftvargars kroppar påverkas av de gifter de själva bär. En varg som är född som giftvarg påverkas dock inte lika mycket som en som förvandlats senare i livet. Giftvargars livslängd är normalt kortare än andra raser, då gifterna långsamt bryter ner deras egna kroppar. Många giftvargar lider även av defekter som uppstått i samband med att de förvandlats, så som muskelkramper, ansträngt immunförsvar och svaga kroppar. De är ofta mer känsliga för svält och sjukdomar.





Ljusvarg och Mörkervarg


Alla vargar har ett inre ljus och mörker. Detta ljus eller mörker är inte en magisk kraft, utan är något som kan liknas vid en vargs själ. Hur mycket inre ljus eller mörker en varg har varierar från individ till individ, men i normala fall så har en varg ungefär lika mycket ljus som mörker i sin själ. Vargar med väldigt mycket inre ljus, d.v.s väldigt ljusa själar, kallas ofta för ljusvargar, medan vargar med väldigt mycket inre mörker, väldigt mörka själar, kallas för mörkervargar.

Ljusvarg eller mörkervarg kan man vara redan från födseln, men många vargar blir ljusvargar eller mörkervargar först i vuxen ålder. En varg kan långsamt få ljusare eller mörkare själ med tiden, eller vara med om en plötslig förändring i sitt liv som gör att balansen mellan ljus och mörker i dess själ snabbt förändras. Det är exempelvis vanligt för vargar som besitts av en ängel att få väldigt mycket inre ljus från sin ängel, och på så vis bli ljusvarg. Det är på samma vis vanligt för vargar som besitts av demoner att få mycket mörker från sin demon, och på så vis bli mörkervargar.



Skuggvarg

  • Mer info om attributet på dess Wiki: Skuggvarg

Skuggvarg var en gång i tiden en egen vargras, som ägde den sällsamma blodsätten skuggor. Över många generationer så kom skuggvargarna att korsas med många andra raser, och idag förekommer skuggkrafter även hos vargar som utåt inte skulle kallas för skuggvargar. En varg som äger skuggkrafter härstammar troligtvis från ett släkte av den gamla skuggvargsrasen, oavsett vad för ras vargen i fråga är idag. Det som skiljer en skuggvarg från andra är just dess kraft; blodsätten Skuggor. Många av Numooris spökhistorier tros härstamma från vargar med skuggans kraft.





Vampyr

  • Mer info om attributet på dess Wiki: Vampyr

Vampyren har funnits i Numoori sedan urminnes tider. De ingår inte i gudarnas ordning som andra varelser, utan står utanför balansen i ett evigt limbo mellan liv och död. Vampyrer kan inte dö av ålder, och de drivs av en evig hunger som endast kan stillas av andra vargars blod. De kan inte beträda helig mark, och är förvisade från solens ljus. Solljus bränner dem värre än eld. Vampyrer förlorar alla sina tidigare magiska krafter, men får istället förhöjda fysiska förmågor över det hos vanliga dödliga vargar. Alla vargar, oavsett ras, kan förvandlas till vampyrer.



Zombie

  • Mer info om attributet på dess Wiki: Zombie

En varg som smittats av ett zombievirus kallas för zombie, oavsett ursprungsras. Viruset kan smitta alla typer av vargar, unga som gamla, gråvargar såväl som renblodiga individer. Smittan sprider sig via kroppsvätskor, så som saliv eller blod, och sprids därför vanligen via bett. En varg som smittats kan gå utan symptom i upp till ett år, men oftast insjuknar individen långt tidigare. Det är dock inte alla vargar som biter eller blivit bitna av zombies som smittas, men risken är större än chansen att klara sig undan viruset.




Tillbaks till toppen av sidan