Pågående Event
Senaste ämnen
» En skog av magi (Lumen)
Raser EmptyIgår på 17:56 av Lumen

» Imorgon sveper en dimma in [Lev]
Raser Emptytis 23 nov 2021, 23:31 av Lev

» [Avslutat] Namnbyte
Raser Emptytis 23 nov 2021, 11:49 av Yargol

» Its on [P]
Raser Emptysön 21 nov 2021, 14:31 av Matvei

» Önska dig något [Oberon]
Raser Emptytor 18 nov 2021, 23:30 av Dimitrij

» Fåniga känslor [P]
Raser Emptyons 17 nov 2021, 22:14 av Laali

» Vad hände sen? [Lev]
Raser Emptyons 17 nov 2021, 19:05 av Lev

» VE20 | En Ny Start [P]
Raser Emptyons 17 nov 2021, 18:51 av Lev

» I din skugga [Lev]
Raser Emptymån 15 nov 2021, 21:23 av Lev

Vem är online
Totalt 4 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 3 gäster.

Yargol

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Uppdatering av Änglar och Demoner; Sommarnyheter 2021
Raser Emptymån 09 aug 2021, 23:38 av Yargol

God kväll alla glada!

2021 har skyndat förbi redan innan vi hunnit registrera att det ens är ett nytt år. Men, även om det känns som att det här året gått snabbt så har det också hunnit hända mycket på Numoori! Vi hoppas att ni alla har det bra nu när sommarens värsta värmeböljor förhoppningsvis släppt sitt grepp, och att alla fortfarande är friska och krya.Uppdatering av Änglar och Demoner: Aspekter!

En …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 8
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
Raser Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Background Color
Du hittar mer information om alla raser på Numooris Wiki: Här [Länk]

OBS! Vi håller på att uppdatera och flytta över mycket information om Numooris raser till vår Wiki-sida. Majoriteten av raserna kommer att få uppdaterad information!

Om någon ras saknas i listan så innebär det att rasen antingen håller på att slås samman med en annan ras, eller kommer flyttas helt till wikin.Snabblänkar


Höjdskala - Mankhöjd
Mankhöjden mäts över vargens skuldror; d.v.s, hur hög den är från marken till över skuldrorna.

1. Liten: 40-60 cm
2. Medel: 61-80 cm
3. Stor: 81-100 cm
4. Mycket stor: 101-120 cm


För att få ha en varg under lägsta-gränsen eller över maxgränsen krävs tillstånd.Arter i Numoori
Det är lätt att tro att det i Numoori endast lever vargar, men så är inte fallet. Numoori är hemvist till en myriad av såväl vargraser som andra arter och vargliknande djur som alla är spelbara. De flesta av arterna kallas i folkmun för “varg” av landets invånare, men flera av dessa “vargar” är i själva verket bara en av många raser eller arter i landet.

Den information som står skriven under raserna är mer riktlinjer än fasta regler, men det är det som är vanligast inom rasen. Om du gärna vill ha en karaktär med andra egenskaper än den information som står under rasen så överväg i första hand att välja en annan ras som stämmer bättre in på det du är ute efter. Om ingen ras finns som passar det du är ute efter så kontakta Crew i forumet och be om tillstånd för att få spela det du är ute efter.Vargar

Urvargarna
För många årtusenden sedan så var Numoori indelat i fyra vargraser. Dessa raser kallas idag för urvargarna, och alla vargraser i Numoori härstammar från urvargarna. Urvargarna sägs ha representerat gudarnas balans: En stod för ljuset, en för mörkret, och två för balansen däremellan. I grunden var de alla en och samma ras, men hade formats för olika syften.


Gråvarg
● Mer info på rasens Wiki: Gråvarg
● Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Gråvargen är en av de fyra ursprungliga raserna, från vilka alla andra raser i Numoori härstammar. Ofta ses gråvargen även som den äldsta av urvargarna, och rasen tros stå för en neutral balans mellan ljus och mörker, ordning och kaos. Gråvargen är vad de flesta skulle kalla en helt vanlig varg.

Rasnamnet Gråvarg blandas ibland ihop med termen “Gråblod”, vilket är ett namn vargar kallar blandraser. Ett gråblod är, till skillnad från gråvargen, en korsning mellan flera andra raser. Oftast används uttrycket gråblod för att beskriva vargar som är korsningar mellan så många andra raser att den inte längre liknar någon av de involverade raserna.

Vitvarg
● Mer info på rasens Wiki: Vitvarg
● Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Vitvargen var en av de fyra urvargarna, och stod för ljus och ordning. Den var i mångt och mycket detsamma som gråvargarna, men bar alltid vita fällar, vilket gav upphov till deras namn. Vitvargarna var inte en lika utbredd ras som svartvargarna, och är idag en utdöd ras. Flera av Numooris nuvarande raser, som exempelvis isvargar och zimaer, är ättlingar till vitvargarna, men de kallar inte sig själva för vitvargar.

Svartvarg
● Mer info på rasens Wiki: Svartvarg
● Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Svartvargen är en av de fyra urvargarna, och stod för mörker och kaos. Rent genetiskt skiljer sig svartvargen inte från den rena gråvargen, men till skillnad från gråvargen så är svartvargen, som namnet indikerar, svart till färgen. Renrasiga svartvargar är också kraftlösa. Svartvargar har av naturen mycket inre mörker, och genom det en fallenhet för ondska och kaos. Det är inte ovanligt att svartvargar föds som eller blir mörkervargar.

Stäppvarg
● Mer info på rasens Wiki: Stäppvarg
● Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Stäppvargen tillhör urvargarna, vilket det inte är många som tänker på. De höll sig avskilda från de andra ursprungsraserna för att undvika bråk och fientlighet, och kom att utvecklas på eget håll på de stora, öppna grässlätterna. Stäppvargen är landets snabbast springande ras, och det är få som kan tävla med en ”Stäppare” i raka lopp. De är en liten ras, med förhållandevis längre kropp och ben än en vanlig varg. Deras kroppar är muskulösa, med starka lår och ben, och är tydligt skapade för att springa snabbt. Stäppvargar är vanligen gula, crème eller rödbruna till färgen, med fläckar i olika mönster.

Andra vargraser
Numoori myllrar av varierande vargraser som har anpassats för många olika miljöer och levnadssätt. Alla vargraser i Numoori härstammar från urvargarna.


Bergsvarg
● Mer info på rasens Wiki: Bergsvarg
● Storlek: Mycket stor, 100 - 150 cm* i mankhöjd

Bergsvargen är en vanlig och utbredd ras i Numoori. De är stora och kraftigt byggda, med tjock päls som ofta går i viltfärgade nyanser. De har stora tassar och breda ben, och är vana klättrare över steniga områden och bland berg. Deras käkar är kraftiga, med grövre huggtänder än hos en vanlig varg och ett otroligt starkt bett. Deras tunga kroppar gör att de inte accelererar särskilt snabbt, men de kan hålla ett gott tempo när de väl fått upp farten. Deras avsaknad av direkt snabbhet vägs istället upp av deras styrka. Bergsvargen kommer från de nordliga bergen och är anpassade efter kalla klimat. Sten, vind och kyla är vanliga krafter inom rasen. Bergsvargar kan inom vissa släkten få ben- eller stenliknande utväxter över kroppen. Individer med ett sådant utseende kallas ibland för stenvargar.*över 120 cm kräver tillståndCestro
● Mer info på rasens Wiki: Cestro
● Storlek: Medel - Mycket stor, 70 - 110 cm i mankhöjd

Cestron är en till utseendet kraftfull och primitiv ras. De känns igen på sina tjocka fällar som ofta bildar en lång och tung man över deras nacke, ner över manke och rygg. Det är inte heller ovanligt för en cestro att ha längre päls runt ben och tassar. Det är en kompakt och kraftigt byggd ras, med hög muskelmassa och stor grundstyrka. Cestrons käkar är starkare än en vanlig vargs, och hörntänderna är ofta kraftigare och längre, inte sällan långa nog att bilda sabeltänder. Det är vanligt för en cestro att ha starkt färgade mönster i pälsen.

Dimmvarg
● Mer info på rasens Wiki: Dimmvarg
● Storlek: Liten, 40 - 60 cm i mankhöjd

Dimmvargar är en liten och nätt ras, med ljusa, lockiga fällar. De ses ofta som mystiska, med ett tyst och beräknande sätt. De lever i tätt sammanhållna familjegrupper som sällan släpper in främlingar. Rasen äger den sällsamma blodsätten Dimma, och kan med kraften skapa och styra dimma. Flera av Numooris spökhistorier tros ha sitt ursprung hos dimmvargarna.

Grottvarg
● Mer info på rasens Wiki: Grottvarg
● Storlek: Liten, 40 - 60 cm i mankhöjd

Grottvargen är en besynnerlig ras som allt oftare söker sig upp till ytan av de djupa grottgångar de lever i. Det är en liten ras som har anpassats till ett liv i mörka grottor långt under mark. Deras fällar är väldigt bleka, ofta i det närmaste pigmentfria. Fällarna är också väldigt tunna, och det finns grottvargar som är till synes nästan helt hårlösa. Deras ben är något kortare än de hos vanliga vargar, och kroppen anpassad för att kunna ta sig in i och genom trånga grottgångar. Deras öron är ofta stora och fladdermuslika; anpassade för att låta grottvargen använda ljudkrafter som ekolod. De har även väldigt långa morrhår som hjälper dem att känna av sin omgivning. Grottvargens ögon är bleka, ofta blinda, och det finns grottvargar som helt saknar ögon.

Havsvarg
● Mer info på rasens Wiki: Havsvarg
● Storlek: Liten - Stor, 40 - 90 cm i mankhöjd

En havsvarg är en varg som till stor del eller helt har anpassats för att leva i vatten. Havsvargars utseenden varierar kraftigt från individ till individ, ofta beroende på varifrån deras släkt kommer. Många havsvargar har stora fenor istället för vanliga vargsvansar, vilka hjälper dem att simma. Dessa kan vara utformade som exempelvis delfin- eller hajfenor om vargarna kommer från öppnare vattenområden, medan det är vanligt för havsvargar som levt bland korallrev att ha bjärta färger och mer slöjliknande stjärtar och fenor. Något gemensamt för alla havsvargar är att de mer eller mindre är beroende av vatten, i större mängd än en landlevande vargart. Detta då havsvargar har en förmåga att snabbt torka ut om de inte har tillgång till vatten.


Hellhound
● Mer info på rasens Wiki: Hellhound
● Storlek: Liten - Mycket stor, 50 - 110cm i mankhöjd

Hellhounds är en allt vanligare förekommande ras i Numoori. Rasens definierande drag är att alla hellhounds har mer eller mindre stora mutationer, vilket gör att två hellhounds sällan ser likadana ut. Ingen vet helt säkert vad som fick vargarna att mutera från första början, och berättelserna varierar från sjukdomar till förbannelser. Vanliga mutationer hos rasen är extra ögon och öron, betar och missbildade tassar. Ovanligare, men fortfarande förekommande är fler än fyra ben och kluvna svansar. I ytterst sällsynta fall har det funnits hellhounds med fler än ett huvud. Renrasiga hellhounds har fler och större mutationer, medan korsningar genast får märkbart färre och mildare mutationer. En korsning med väldigt lite hellhound i sig får sällan några mutationer alls.

Infero (Även känd som Inferno eller Eldvarg)
● Mer info på rasens Wiki: Infero
● Storlek: Liten - Medel, 50 - 80cm i mankhöjd

Inferon är en hetlevrerad ras på många vis. Det är en liten ras som lätt känns igen på sina eldiga färger. Inferon är känd för att ha en kort stubin och ett hett humör. De är naturligt mer tåliga mot värme, om än inte helt immuna mot extrema temperaturer. I princip alla infero föds med eld som kraft, och det ses ofta som skamligt för en infero att inte äga eldkrafter. Inferon är också den enda rasen som kan få blodsätten lava. Det är vanligt för andra vargar att felaktigt, om än passande, kalla rasen för Inferno eller Eldvarg, vilket en infero gärna tar som en förolämpning.

Isvarg
● Mer info på rasens Wiki: Isvarg
● Storlek: Medel - Stor, 70 - 100 cm i mankhöjd

Isvargen är en ras som utvecklades i de hårdaste nordliga klimaten. De har täta pälsar och en tjock underull som hjälper dem att hålla värmen i glaciärens kalla klimat. De är oftast vita till färgen, med inslag av blekt bruna eller blå nyanser. Isvargen har utvecklats med blodsätten is, vilket gör att i princip alla isvargar ägen kraften is. Kraften har gjort att de har en mycket högre tolerans för kyla än andra vargar, och det sägs att valpar som föds utan iskrafter oftast dör tidigt. Isvargar ryktas ofta vara ondsinta, men detta är inte helt sant. Rasen har utvecklat ett hårt och tåligt temprament för att överleva på glaciärens ogästvänliga vidder.

Lawar
● Mer info på rasens Wiki: Lawar
● Storlek: Medel - Stor, 60 - 90 cm i mankhöjd

Lawaren är en kraftigt byggd ras anpassad för ett liv i branta klippor. De är ofta mörka till färgen, med en bjärt färgad, högrest man och enkla mönster i samma färg. Lawarens mönster och klor glöder när den använder sin kraft. Efter att ha förlorat sitt ursprungshem så har många lawarer gemensamt grundat samlingsplatsen Samudr, döpt efter det tidigare hemmet, där de hjälps åt för att bevara vad som finns kvar av deras kultur. Lawaren har ett dåligt rykte som ondsinta vargar, men ryktena är ofta baserade på missuppfattningar av lawarens egen kultur.

Månvarg
● Mer info på rasens Wiki: Månvarg
● Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Månvargen är en sällsam ras, som alla härstammar från samma grupp av vargar. För många århundraden sedan fick denna grupp vargar en gåva från gudarna för sitt ljus och sin starka tro. De gavs månens kraft, och blev de första månvargarna, märkta av månguden själv.

Det finns idag två olika typer av månvargar. Den första typen, och vad som kan ses som den "sanna" månvargen, härstammar direkt från de ursprungliga månvargarna. Dessa vargar har ett särskilt band till månen. De är i grunden gråvargar, men kännetecknas av ett lysande tecken på kroppen; en så kallad måntatuering. Tillsammans med måntatueringen äger de även blodsätten månkraft, vilket tillåter dem att samla och använda sig av månens energi. Dessa vargar kan endast utnyttja sin fulla kraftkapacitet om de är fyllda av god vilja och använder kraften osjälviskt. En månvarg fylld av inre mörker eller som vill använda kraften till ondo förlorar sitt måntecken, och övergår i att vara den andra typen av månvarg.

Den andra typen av månvarg äger månkrafter, men har inget personligt band till månen. Denna typ av månvarg kan aldrig bli lika stark i sin kraft som den första typen av månvarg, och äger inte heller månvargens karaktäristiskt skinande tecken, utan betecknas endast som månvarg på grund av att de äger blodsätten månkraft.


Nattvarg
● Mer info på rasens Wiki: Nattvarg
● Storlek: Medel - Stor, 60 - 90cm i mankhöjd

Nattvargen är en varg som helt anpassat sig för ett liv i mörker, och spenderar nästan all sin vakna tid om natten. De har ett utmärkt mörkerseende, betydligt bättre än gemene varg, men är istället väldigt ljuskänsliga. Det som kanske främst utmärker dem är deras vita eller blekt färgade ögon med en hinna över pupillerna som närmast får dem att se blinda ut. Ögonen kan tyckas ge ifrån sig ett svagt sken desto mörkare det är. Deras fällar är oftast svarta eller mörka nyanser av grå och brun. Rasen har formats mycket kring de två krafterna Yttre Mörker och Formskiftning.

Sandvarg
● Mer info på rasens Wiki: Sandvarg
● Storlek: Liten - Medel, 50 - 70 cm i mankhöjd

Sandvargen, även känd som ökenvarg, är en liten och uthållig ras anpassad för ett liv i öknens hårda klimat. De är senigt byggda, med långa ben och stora öron, och går i ljusa, sandliknande färger och mönster. Rasen delas ofta upp i två ätter tillhörande de båda stora sandvargsklanerna Sahra och Ramil. Sandvargar från klanen Sahra föds med blåa ögon, medan de från klanen Ramil får gula ögon. De båda klanerna hyser ett många generationer långt agg mot varandra, och ser gärna sin egen blå- eller gulögda ätt som de äkta sandvargarna.

Sannistäppare
● Mer info på rasens Wiki: Sannistäppare
● Storlek: Medel - Stor, 60 - 90 cm i mankhöjd

Sannistäpparen är en underart till stäppvargen, och ser idag väldigt olik ut sin ursprungsras. De är kraftigt byggda, med stark bröstkorg och nacke, och ett kraftigt käkparti som liknar det hos en hyena. Deras öron är större och rundare än en vanlig vargs, och ryggen sluttar neråt mot höfterna och ett par starka bakben. Sannistäppare är vanligen randiga, med fläckiga partier, och går i varma bruna, gula och röda färger.

Silanni (Även känd som fe eller älva)
● Mer info på rasens Wiki: Silanni
● Storlek: Liten, 40 - 50 cm i mankhöjd

Silannin är en märkbart liten ras, som utmärks av sina stora vingar. Vingarna liknar vanligast de hos fjärilar och malar, men kan även likna de hos trollsländor. De har lätta kroppar och kortare ben, och kläs ofta av ljusa eller starka färger och mönster liknande de hos fjärilar. Silannin är en övervägande vänlig, lekfull ras, men som är känd för sin klipskhet och sluga trick. Trots ett sött utseende, och en storlek som gör den till ett lovligt byte för många, så är silannin inte en ras att underskatta. Det finns många berättelser om vargar som lurats av silannis, ibland med dödligt resultat.

Silvervarg
● Mer info på rasens Wiki: Silvervarg
● Storlek: Liten - Medel, 50 - 70 cm i mankhöjd

Silvervargen är en liten och nätt ras som har namngivits efter sitt utseende. Deras fällar är ljust silvergrå, med en mörk underull som gör att pälsen ser blank och skimrande ut när den rör sig. Det är en väldigt spirituell ras som hyser en stark tro till gudarna och det övernaturliga. De är också väldigt intelligenta vargar, som föredrar att använda huvudet än att slåss. Silvervargar förknippas ofta med kunskap och religion.

Zimaer
● Mer info på rasens Wiki: Zimaer
● Storlek: Medel, 60 - 80 cm i mankhöjd

Zimaern är en ras som utvecklats vid sidan om isvargen för att klara de hårdaste, nordliga klimaten. Till skillnad från isvargen stannade dock zimaerna bland bergen, där de över tid kom att utveckla sitt säregna utseende. Zimaers är kraftigt byggda, med små öron som hjälper dem att bevara värme. De har oftast en av två svanstyper; en kort, fluffig stump, eller en krullig svans som ligger upp över ryggen. En zimaer har tjock och väldigt tät päls. Pälsen är i grunden alltid vit eller ljust crémefärgad, och kläs av stora fläckar i brun, rödbrun och/eller grå färger. Fläckarna hjälper zimaern att smälta in i det snöklädda stenlandskapet.


Övriga arter
Utöver vargar så lever det även andra arter i Numoori som också tros härstammar från urvargarna, men som sedan årtusenden tillbaka utvecklats till egna arter separat från vargarna. Man tror att de också härstammar från urvargarna då de likt vargar äger talet och tankens förmåga, och kan få magiska krafter precis som vargarna.

Kargar
Karg används, likt varg, som samlingsnamnet på flera raser inom samma art (karg). För årtusenden sedan så korsades vargar med kattdjur, och avkommorna till dessa korsningar kom under generationer att utvecklas till en av Numooris äldsta raser; vad som idag är känt som den vanliga kargen. Kargarna är inte längre korsningar mellan katter och vargar, utan har utvecklats till en helt egen art. Kargar har alltså inte något kattblod i sig, utan det har sedan många generationer tillbaka blivit rent kargblod.


Karg
● Mer info på rasens Wiki: Karg
● Storlek: Liten - Stor, 40 - 90 cm i mankhöjd

Den vanliga kargen är en av Numooris äldsta inhemska raser. Den ser oftast till största delen ut som en vanlig varg, men med drag av katt så som en längre, flexiblare svans, rundade öron, längre och flexiblare kropp eller breda tassar med infällbara klor. De kattlika dragen varierar kraftigt från individ till individ. Det är vanligare med fler kattlika drag hos kargar ur renrasiga släkten. De kattlika generna är recessiva, vilket gör att korsningar med karg har mindre kattlika drag, och ättlingar till karg-korsningar har än mindre anlag för att bli kattlika.

OBS! En karg är fortfarande en varg, och ser därför fortfarande till största del ut som en varg. För att få spela en karg som till större del eller helt liknar en katt eller har ett kattdjurs huvud eller ansikte krävs tillstånd.

Drakarg
● Mer info på rasens Wiki: Drakarg
● Storlek: Medel - Mycket stor, 70 - 120 cm i mankhöjd

Drakargen har ofta reptillika drag så som fjäll och långa reptilsvansar. De har ofta horn och kraftiga klor, och några bär ibland även membranklädda vingar som påminner om fladdermusens. Bevingade drakarger är i regel mindre och lättare än sina landbundna släktingar. Individer av samma ras kan variera väldigt mycket i utseende och anpassning.

Fakarg
● Mer info på rasens Wiki: Fakarg
● Storlek: Liten - Medel, 50 - 80 cm i mankhöjd

Fakargen har ofta fågellika drag så som fjädrar över nacke och rygg, stjärtfjädrar, längre och kraftigare klor eller vingar. De kan variera mycket i utsende och krafter från individ till individ. En renrasig fakarg behöver inte nödvändigtvis ha vingar. Korsningar med fakarger föds ofta vinglösa då vingarna är en recessiv (icke-dominant) gen.

OBS! En fakarg kan inte ha en fågelnäbb, då näbbar inte är tillåtna.

Hikioki
● Mer info på rasens Wiki: Hikioki
● Storlek: Liten, 40 - 50 cm i mankhöjd

Hikiokin är en liten bevingad ras som till stor del påminner om tropiska fåglar. De är ofta väldigt färgstarka, där framförallt hanarna ofta sticker ut med präktiga skrudar. Hikiokin äter till stor del frukt och växter, men fångar även mindre byten som grodor, gnagare och ödlor. Det är inte heller ovanligt för hikiokis att äta resterna efter större rovdjurs byten. Hikiokin är en övervägande kraftlös ras, men de har utvecklat ett inbyggt försvar. En hikiokis blod är naturligt giftigt och smakar fruktansvärt. Det orsakar även illamående, och smärta där det har kommit i kontakt med hud och slemhinnor på anfallaren.

OBS! En hikioki kan inte ha en fågelnäbb, då näbbar inte är tillåtna.

Naktaki
● Mer info på rasens Wiki: Naktaki
● Storlek: Liten, 40 - 60 cm i mankhöjd

Naktakin är en liten och färgglad vargras som är anpassade för ett liv i djungelns trädkronor. De är utformad för trädklättring, och det syns. Den har en låg, smidig kropp med starka ben som är något kortare och grövre än den vanliga vargens. Deras tassar är breda och rörliga med längre och flexiblare tår än den vanliga vargen. Den långa svansen är ofta lika lång som eller till och med längre än vargens egen kroppslängd, och används främst för att hålla balansen när naktakin rör sig bland djungelns träd.

Det mest utmärkande med naktakin är deras starka färger. Det finns få gränser för vad som kan uppkomma hos naktakivargar. De är ofta färgstarka, med rika färger och mönster i sin fäll. Vanligast förekommande är dock grön i olika nyanser, men en naktaki kan ha alla färger. Många påstår att färgerna kommer från mineraler i jorden.

Serpier
● Mer info på rasens Wiki: Serpier
● Storlek: Liten, 40 - 60 cm i mankhöjd

Serpiern är en ganska ovanlig ras med ett särpräglat, i det närmaste utterlikt utseende anpassat till ett liv i och nära vatten. De är små, med en lång kropp, en grov, lång svans och avsaknad av synliga öron. Deras utseende har gett rasen ett orättvist rykte, och det är vanligt att de jämförs med ormar eller onda väsen. I själva verket så lever de flesta serpiers ett stilla, fridsamt liv. Det är en övervägande ensamlevande ras, som sällan söker stora äventyr. De flesta serpiers dyrkar vattenguden Kaito. Egenskaper som skattas högt inom rasen är förmågor som att fånga fisk, hålla andan under vatten länge, eller att simma fort.


Varglika djur
Utöver vargar och kargar så lever det även flera varglika djur som ytterligare skiljer sig från vargarna. De är hunddjur som har utvecklats vid sidan om vargarna, och accepteras idag av många som en del av dem.


Manvarg
● Mer info på rasens Wiki: Manvarg
● Storlek: Medel - Stor, 70 - 100 cm i mankhöjd

Manvargen är ett märkligt djur som påminner om ett mellanting mellan varg och räv. Den har en liten kropp, med väldigt långa ben, ett näpet ansikte och stora öron. Manvargens päls är lång i jämförelse med en vanlig varg. I nacken har den en något längre man som kan resas upp i en hög ragg, vilket får manvargen att se större ut än vad den egentligen är. Trots sin relativt höga mankhöjd så är manvargen en väldigt liten ras kroppsligt, och höjden kommer enbart från de oproportionerligt långa benen. Rasen kallas även för Kalak.Räv
● Mer info på rasens Wiki: Räv
● Storlek: Liten, 40 - 60 cm i mankhöjd

Räven är ett litet djur, och är ett av få intelligenta djur utöver Numooris magiska vargar. Räven är inte besläktad med vargen, men korsningar mellan varg och räv är vanligt. Renrasiga rävar saknar magiska krafter.

Räven har karaktärristiskt ett smalt ansikte, med liten nos och stora ögon och öron. Benen är smala och slutar i små tassar. Rävens svans är typiskt lång och fluffig. Rävar väger väldigt lite; oftast mindre än vad en varg i samma storlek gör. Rävar kommer i många färger, från den klasisska rödräven till melanistiska silverrävar, svarta, vita och bruna. En del rävar har klarare färger, som röd och blå.Vren
● Mer info på rasens Wiki: Vren
● Storlek: Mycket stor, 100 - 120 cm i mankhöjd

Vrenen är ett vargliknande djur som i likhet med räven egentligen inte är en varg, även om det tillhör hunddjuren och i folkmun ofta kallas för varg. Vrenen är långbent, men inte tunn. Den är kraftigare byggd med starka ben, stora tassar och kraftiga klor. Den har lång hals, ett avlångt ansikte och långa öron. Den har väldigt gott luktsinne, men bländas lätt av starkt ljus då dess ögon är ljuskänsliga. Det är vanligt att vrener har mörkare fält runt ögonen för att dämpa ljuset. Vrenens fäll är övervägande kort och slät, men kan vara längre om svansen och sticker gärna upp över skuldrorna.

Vrener är väldigt stolta och ser ofta sig själva som mer värda än landets andra raser. De är väldigt måna om sitt rena blod, och korsningar ses på med avsky. Att blanda sitt blod ses av många vrener som en synd, vilket gör att vrenkorsningar är väldigt ovanligt. Vreners gener är också väldigt svaga, och om en korsning har mindre än 25% vrenblod räknas det som att vren-generna faller bort helt. Alla vrener är även naturligt rädda för eld. Det finns ingen vren som inte skulle fly från eld, då den förblindar dem helt. Vrener kan aldrig få eld som kraft.

OBS! Nyskapade vrenkaraktärer måste vara renrasiga. Vrenkorsningar får endast skapas om de är födda i Numoori av karaktärer i Numoori.

Ragana
● Mer info på rasens Wiki: Ragana
● Storlek: Mycket stor, 100 - 120 cm i mankhöjd

Raganan är i grunden detsamma som en Vren, och kan nästan snarare ses som en variant på vrenen än en egen ras. Alla raganor tros härstamma ur samma släkte, som för många generationer sedan fått en förbannelse. De har precis som vrener en avlång kropp, med långa ben och stora tassar. Deras fällar kan vara något tjockare än vrenens. Det enda som tydligt särskiljer en ragana från en vren är att alla raganor har kluven tunga och horn. Hornen liknar de hos någon typ av hjortdjur, eller möjligtvis en gasell, där hjorthorn är det absolut vanligaste. Dessa skillnader från den vanliga vrenen ses ofta som skamligt, och det är vanligt att raganor skäms för att de inte ser ut som den vren de egentligen är.

Raganan kan, till skillnad från vrenen, bemästra eldens kraft. De har också ofta krafter som charm och illusionskrafter. En ragana kan aldrig ha vatten eller vattenrelaterade krafter.

OBS! Nyskapade raganakaraktärer måste vara renrasiga. Raganakorsningar får endast skapas om de är födda i Numoori av karaktärer i Numoori.
Rastyper och attribut
Rastyper är attribut som kan förekomma i nästan vilken ras som helst. En del rastyper och attribut är något vargar föds som, medan andra är något man kan bli.


Albinism och Melanism
● Mer info om attributen på deras Wiki: Albinism och Melanism

Albinism och melanism är avsaknaden av, respektive en för stor mängd mörka färgpigment hos en individ. Albinism och melanism är inte rasbundet, utan är en mutation som kan förekomma hos alla raser i Numoori. De skiljer sig rent fysiskt väldigt lite från sin rasstandard, annat än i mängden av pigmentet melanin.

Albinism resulterar i att vargen är född utan pigmentet melanin. Dess päls är helt vit, nästan genomskinlig, och ofta tunnare än andra vargars. Deras ögon är röda, rosa eller blekt blå. Nos och hud blir skär, och ofta så tunn att blodådror syns genom. Den skära huden går ofta att se genom pälsen där den är extra tunn, som exempelvis i ansiktet. En albino kan aldrig ha någon typ av färg eller mönster i pälsen, då den saknar färgpigment. De är känsliga för starkt solljus och blir lätt brända trots pälsen. Deras ögon är också ljuskänsliga, vilket ger dem sämre syn. Den sämre synen gör dock ofta att deras andra sinnen skärps, om än inte till några övernaturliga nivåer. Albinism ses som ett handikapp såväl på grund av ljuskänsligheten och den nedsatta synen som faktumet att vargen är helt vit. Den ljusa färgen är svår att gömma och det är vanligt att albino valpar blir tagna av rovdjur redan innan de hunnit bli vuxna. En albino är och förblir albino hela livet.

Motsatsen till albinism är melanism, vilket innebär att vargen har för mycket av pigmentet melanin. En melanistisk varg tycks ofta helt svart, men där kan finnas mönster av ljusare eller mörkare svärta i pälsen. Melanism orsakar inga större handikapp, om vargen i fråga inte kommer från ett område med mycket snö där en svart fäll gör det svårt att smälta in i miljön.

Ande
● Mer info om attributet på dess Wiki: Ande

Vargar som avlidit och som inte får ro i livet efter detta kan bli andevargar. Kanske kan vargen inte släppa det jordliga livet ännu, eller har den något ouppklarat som hindrar den från att gå vidare. Det finns ingen särskild anledning till varför en varg blir en ande, utan alla vargar kan bli till andar efter att de dött om de inte kan gå vidare riktigt än. Andar är blekta och genomskinliga, och kan bli osynliga för levande vargar. De kan sväva, passera genom föremål, och kan i begränsat mån påverka sin omgivning med sina ande-förmågor.

Giftvarg
● Mer info om attributet på dess Wiki: Giftvarg

Giftvarg är en term för vargar med den magiska kraften gift. Det är inte ett rasbundet attribut, utan är en mutation som kan uppkomma på olika vis hos alla raser i Numoori. De skiljer sig rent fysiskt väldigt lite från sin respektive rasstandard. Man delar vanligen upp giftvargar i två varianter: Vargar som är födda som giftvargar, och de som förvandlas till giftvarg i vuxen ålder.

Eftersom att giftvarg är en mutation som kan förekomma hos många raser så varierar giftvargars utseende beroende på vilken ras varje individ är i grunden. Det är dock vanligt för giftvargar att få starka färger, oavsett vilka färger de haft från början. De kan även få andra typer av missfärgningar, som fläckvis förlust av pigment (vitiligo) eller grånande av hud eller päls.

Giftvargars kroppar påverkas av de gifter de själva bär. En varg som är född som giftvarg påverkas dock inte lika mycket som en som förvandlats senare i livet. Giftvargars livslängd är normalt kortare än andra raser, då gifterna långsamt bryter ner deras egna kroppar. Många giftvargar lider även av defekter som uppstått i samband med att de förvandlats, så som muskelkramper, ansträngt immunförsvar och svaga kroppar. De är ofta mer känsliga för svält och sjukdomar.

Ljusvarg och Mörkervarg
● Mer info om attributen på deras respektive Wiki: Ljusvarg, Mörkervarg

Alla vargar har ett inre ljus och mörker. Detta ljus eller mörker är inte en magisk kraft, utan är något som kan liknas vid en vargs själ. Hur mycket inre ljus eller mörker en varg har varierar från individ till individ, men i normala fall så har en varg ungefär lika mycket ljus som mörker i sin själ. Vargar med väldigt mycket inre ljus, d.v.s väldigt ljusa själar, kallas ofta för ljusvargar, medan vargar med väldigt mycket inre mörker, väldigt mörka själar, kallas för mörkervargar.

Ljusvarg eller mörkervarg kan man vara redan från födseln, men många vargar blir ljusvargar eller mörkervargar först i vuxen ålder. En varg kan långsamt få ljusare eller mörkare själ med tiden, eller vara med om en plötslig förändring i sitt liv som gör att balansen mellan ljus och mörker i dess själ snabbt förändras. Det är exempelvis vanligt för vargar som besitts av en ängel att få väldigt mycket inre ljus från sin ängel, och på så vis bli ljusvarg. Det är på samma vis vanligt för vargar som besitts av demoner att få mycket mörker från sin demon, och på så vis bli mörkervargar.Skuggvarg
● Mer info om attributet på dess Wiki: Skuggvarg

Skuggvarg var en gång i tiden en egen vargras, som ägde den sällsamma blodsätten skuggor. Över många generationer så kom skuggvargarna att korsas med många andra raser, och idag förekommer skuggkrafter även hos vargar som utåt inte skulle kallas för skuggvargar. En varg som äger skuggkrafter härstammar troligtvis från ett släkte av den gamla skuggvargsrasen, oavsett vad för ras vargen i fråga är idag. Det som skiljer en skuggvarg från andra är just dess kraft; blodsätten Skuggor. Många av Numooris spökhistorier tros härstamma från vargar med skuggans kraft.

Vampyr
● Mer info om attributet på dess Wiki: Vampyr

Vampyren har funnits i Numoori sedan urminnes tider. De ingår inte i gudarnas ordning som andra varelser, utan står utanför balansen i ett evigt limbo mellan liv och död. Vampyrer kan inte dö av ålder, och de drivs av en evig hunger som endast kan stillas av andra vargars blod. De kan inte beträda helig mark, och är förvisade från solens ljus. Solljus bränner dem värre än eld. Vampyrer förlorar alla sina tidigare magiska krafter, men får istället förhöjda fysiska förmågor över det hos vanliga dödliga vargar. Alla vargar, oavsett ras, kan förvandlas till vampyrer.Zombie
● Mer info om attributet på dess Wiki: Zombie

En varg som smittats av ett zombievirus kallas för zombie, oavsett ursprungsras. Viruset kan smitta alla typer av vargar, unga som gamla, gråvargar såväl som renblodiga individer. Smittan sprider sig via kroppsvätskor, så som saliv eller blod, och sprids därför vanligen via bett. En varg som smittats kan gå utan symptom i upp till ett år, men oftast insjuknar individen långt tidigare. Det är dock inte alla vargar som biter eller blivit bitna av zombies som smittas, men risken är större än chansen att klara sig undan viruset.▲ Tillbaks till toppen av sidan