Pågående Event
Senaste ämnen
» Endast stjärnorna vet [Öppet]
Idag på 16:38 av Poppel

» I trädgården en kväll [Öppet]
Idag på 15:11 av Poppel

» Doften av liv [Lupin]
Idag på 13:55 av Lupin

» 15 minutes of fame [P]
Idag på 13:42 av Lupin

» Polyfoni [P]
Igår på 11:13 av Titania

» Varningsljus [P]
mån 26 sep 2022, 20:07 av Fiir

» Framtida storhet [P]
sön 25 sep 2022, 17:16 av Nyaldi

» [Avslutat] Till dödslistan
lör 24 sep 2022, 20:56 av Yargol

» Sju, åtta, nio, tio [Daria]
fre 23 sep 2022, 13:46 av Trian

Vem är online
Totalt 1 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 0 gäster. :: 1 Bot

Argo


Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Drakarg, Wyrg och fler ras-uppdateringar! Sommarnyheter 2022 ☀️
Kom igång Dot_cl10 fre 17 jun 2022, 21:57 av Yargol
Glad sommar allesammans! Här kommer lite nyheter ihop med sommarvärmen Glad :flower4:

Se den föregående nyhetsposten här: Marulvar och …

Marulvar och Kimairor; Julnyheter 2021 ❄️
Kom igång Dot_cl10 fre 24 dec 2021, 00:16 av Yargol
God Jul Numoori! 🎄❄
Hoppas att ni alla har det gott där ute i vintermörkret, och att ni har möjlighet att finna lite …

Background Color
Som ny medlem på Numoori kan det vara svårt att veta var all information finns, var du rollspelar eller hur du ändrar din profil. Men frukta inte! Den här sidan finns till för att hjälpa dig!
Snabblänkar


Regler

Det första du som ny medlem bör göra är att läsa sidans Regler. Du hittar reglerna i huvudmenyn ovan, eller via länken Här [Länk]. Där finns sidans Uppförandekod, Rollspelsregler och Kraftregler. Läs igenom reglerna noggrant.Information och att hitta på sidan

All information du behöver går att hitta via huvudmenyn högst upp i forumet. Några av knapparna i menyn är bara synliga för inloggade medlemmar.Hem:
"Hem" tar dig till sidans portal. Där finns en presentation av Numoori, en överblick av sidans statistik och en länk till Numooris officiella Discord server.

Forum:
"Forum" tar dig till själva forumet. Det är här alla rollspel sker. Här finns även en snabb sammanfattning av sidans senaste nyheter och uppdateringar. Du kan också nå forumet genom att trycka på sidans logga.

Inkorg:
I inkorgen hittar du dina Privata Meddelanden (PM). Här kan du även skicka PM till andra spelare på sidan.

Konto:
Under "Konto" kommer du åt din Profil, dina Inställningar och de rollspel och forumtrådar som du följer. Din Profil är den profil som andra spelare kan se, och är där du skriver information om din karaktär. Under "Inställningar" hittar du mer avancerade inställningar för ditt konto, och det är här du byter avatar eller lägger till en signatur. "Mina Rollspel" tar dig till en lista av alla trådar du följer.

Regler:
Här hittar du sidans regler, och information om eventuella följder vid brott av reglerna.

Om Numoori:
Under "Om Numoori" hittar du all info du behöver om Numooris magiska värld. Här kan du läsa om sidans Raser, Krafter, Språk, Historia och Religion. Här hittar du även en länk till Numooris Wiki, där mycket av informationen finns samlad. Ett tips är att börja med att kika på sidans Raser, Krafter och Kartor (se nästa rubrik). Oroa dig inte; du behöver absolut inte kunna allt om allt, men det underlättar för dig om du har en hum om hur landet ser ut och vad för varelser som lever här.

Kartor:
Här finns alla större kartor över Numoori. "Områden" visar vilka områden som finns och landets större vandringsleder, och under "Flockar" hittar du information om Numooris större flockar och var i landet de finns.

Medlemmar:
Här hittar du sidans Medlemslista, Dödslistan och Registret. På Medlemslistan kan du se alla registrerade konton på Numoori, vilka som är online och vilka spelare som spelar vilka karaktärer. På Dödslistan skrivs alla karaktärer upp som har avlidit. Registret är ett gammalt register över karaktärer som i dagsläget inte är helt aktuellt, då all information håller på att flyttas över till Wikin istället. Registret finns kvar här under tiden som denna flytt pågår.

Hjälp:
Här hittar du alla guider och hjälpsidor som vi har på Numoori. Det är från "Hjälp" som du hittar tillbaks till den här sidan (Kom igång), såväl som vår guide om Karaktärer och Rollspel. Du hittar också sidans FAQ (Vanliga frågor) här. Det finns också en Sök-funktion under "Hjälp" i huvudmenyn, om du letar efter ett särskilt ämne i forumet.Forumet

Du når sidans forum via "Forum" i huvudmenyn. Du kan också komma till forumet genom att trycka på sidans logga. Här hittar du tre olika forum, fyra om din karaktär är med i en flock.

OOC:
Out of Character. Här hittar du sidans Nyheter, Off-topic, Presentationer, Bild-forum och mycket mer. Det är här du skriver när du inte rollspelar, och här finns forum för allt från att skapa karaktärs-presentationer och tidslinjer, till att söka rollspel eller bilder till dina karaktärer.

IC: NUMOORI
In Character. Det är här du rollspelar. Under IC finns många olika forum, där varje forum står för ett visst område i landet. Du kan se var de olika platserna och områdena ligger på kartan under fliken "Karta" i huvudmenyn, eller via länken Här [Länk]. I varje områdes forum finns en beskrivning klistrad högst upp om hur området i fråga ser ut, vad det har för klimat och kort om dess djurliv.

Flockforum:
Om din karaktär är med i någon av sidans officiella flockar så kommer ett forum kallat "Flockforum" att synas för dig på Index. I flockforumet hittar du din flocks OOC och IC forum, i vilka flockens medlemmar kan skriva och rollspela tillsammans inom flocken, på reviret.

Kontakta Crew:
Här kan du ställa frågor till Numooris Crew, fråga om tillstånd eller hjälp i övrigt. Här finns också ett forum där du kan rapportera eventuella buggar så att vi i Crew kan fixa felen så snabbt som möjligt. Det är i Kontakta Crew forumet du skriver så snart du vill ha svar på något eller söker hjälp som kräver någon ur Crew. Alla tillståndsfrågor, hjälp med profiländringar, mejländringar, idéer och diskussioner gällande sidan och landet eller hjälp i övrigt skriver du i det här forumet. Vänligen skicka inte frågor där du behöver hjälp av någon ur Crew i OOC, utan skicka det i Kontakta Crew då vi i Crew snabbare ser frågorna i det här forumet och då lättare kan hjälpa dig.
Din Profil och Karaktär

Ditt användarnamn är din karaktärs namn. Du skapar ett nytt konto för varje ny karaktär, så att varje enskild karaktär har ett eget konto. Detta eftersom att varje konto ska innehålla information om den specifika karaktär som kontot gäller.

Du hittar din profil under "Konto" i huvudmenyn. På din profil kan du fylla i information om din karaktär (märk att det är om din karaktär och inte om dig själv!). Du kommer även åt dina mer avancerade inställningar under "Konto" i huvudmenyn. Titta gärna på andra spelares karaktärer för att få en idé om hur andra på sidan fyller i sin information.

Presentation:
Här kan du skriva fritt om din karaktär. Du kan också lägga till en bild om du vill ha en, eller länka till en presentation i presentationer-forumet om du har skapat en. Numooris profiler använder BBCode för formatering. Du kan läsa mer om textformatering och hur du lägger till bilder under rubriken "Textformatering och Bilder" lite längre ner.

Ålder:
Hur gammal är din karaktär? Du kan läsa om åldrande på vår FAQ sida. Du hittar den under "Hjälp" i huvudmenyn, eller via länken Här [Länk].

Ras:
Vilken ras är din karaktär? Du hittar alla Numooris raser under "Om Numoori" i huvudmenyn. Läs informationen om din tilltänkta ras noggrant, så att du inte missar något.

Kön:
Här väljer du om din karaktär är en hona, en hane, eller om den identifierar sig som något annat än sitt biologiska kön. Det biologiska könet behöver inte vara samma som karaktärens identitet, utan avgör bara hur och med vem din karaktär eventuellt kan få valpar (om den kan bli dräktig, eller om den kan göra andra dräktiga). Karaktärens kön påverkar inget annat spelmässigt i Numoori utan det är helt upp till dig som spelare vad du vill spela som.

Moral:
Vilken moralisk inriktning har din karaktär? Läs om Moral i vår Guide om Karaktärer och Rollspel. Du hittar den under "Hjälp" i huvudmenyn.

Krafter:
Har din karaktär någon kraft? Om den har det så skriv upp din karaktärs krafter här. Du hittar information om magiska krafter under "Om Numoori" i huvudmenyn. Läs informationen om din tilltänkta kraft noggrant. Glöm inte att läsa reglerna om hur krafter fungerar på Numoori. Du hittar dem tillsammans med sidans andra regler.

Storlek:
Vilken storlekskategori hör din karaktär hemma i? Du hittar de olika kategorierna på sidan om Raser, under "Om Numoori" i huvudmenyn.

Mankhöjd:
Här skriver du upp din karaktärs mankhöjd i centimeter. Mankhöjden mäts över din karaktärs skuldror. Din karaktärs huvud är alltså högre upp än din karaktärs mankhöjd när den håller huvudet lyft, då den håller huvudet högre än sina skuldror. Om din karaktär har en krökt rygg så räknas mankhöjden fortfarande från över skuldrorna, och inte över ryggens högsta punkt.

Mål eller livsönskan:
Har din karaktär något särskilt mål i livet? Kanske har den en dröm den vill uppnå? Du kan läsa om mål och drivkrafter i vår Guide om Karaktärer och Rollspel, under "Hjälp" i huvudmenyn.

Flock och rang/uppgift:
Om din karaktär är med i en flock så skriver du upp vilken flock den är med i här, och vilken rang eller uppgift den har inom flocken. Om din karaktär inte är medlem i någon flock så kan du lämna fältet tomt (då syns det inte för andra spelare) eller skriva Flocklös.

Partner:
Har din karaktär en partner? Om ja: Vilken?

Far:
Vad heter/hette din karaktärs pappa?

Mor:
Vad heter/hette din karaktärs mamma?

Syskon:
Har din karaktär några syskon? Om ja: Vilken/vilka är din karaktärs syskon?

Valpar:
Har din karaktär fått valpar? Om ja: Vilken/Vilka är din karaktärs valpar?

Antal inlägg:
Det här är ett fält du inte kan fylla i själv. Här står hur många antal inlägg du har gjort med ditt konto, i såväl IC som OOC forumen.

Spelas av:
Vad heter du som spelar karaktären? Du kan använda ditt eget eller ett påhittat namn. Vi vill att du fyller i denna del för att det ska vara lättare veta vilka karaktärer som tillhör vilka spelare. Vänligen använd endast ett spelarnamn, och samma spelarnamn på alla dina karaktärer för att underlätta detta.


Textformatering och Bilder

Textformatering är det du använder när du t.ex vill göra din text Fetstil eller Kursiv. Här på Numoori använder vi BBCode för att formatera text på våra profiler och i forumet.

[b]Fetstil[b]
[i]Kursiv[i]
[u]Understruken[/u]
[size=16]Textstorlek[/size] (byt siffran till önskad storlek)
[color=#990049]Textfärg[/color] (byt hex/färgkod till önskad färg)
[center]Centrerad text[/center]
[right]Högerställd text[/right]
[url=länk här]Text du vill blir en länk[/url]

Du kan också lägga till bilder på din profil eller i forumet med hjälp av BBCode. För att skala om din bild (göra den större eller mindre) så lägger du till den önskade höjden och bredden inom parentes.

[img]Bildadress här[/img] (utan att skala om bilden)
[img(500px,400px)]Bildadress här[/img] (skalar om bilden till 500px bred och 400px hög)
[img(500px,auto)]Bildadress här[/img] (skalar om bilden till 500px bred, och anpassar automatiskt höjden)

Du kan även använda dig av HTML kod i forumet, men inte på din profil.
Avatarbild och Signatur

Du kan lägga till en avatarbild till ditt konto genom att gå till dina inställningar, under "Konto" i huvudmenyn. Därifrån går du vidare till "Avatar", och lägger upp en bild.

På samma ställe kan du gå till "Signatur" och lägga till en signatur som visas under varje inlägg du gör i forumet. Du kan använda både BBCode och HTML kod i signaturen.Numooris Wiki

Numoori har en alldeles egen fandom- eller wiki-sida, på vilken du kan skapa sidor till dig själv och dina karaktärer för alla att läsa. Du hittar Numooris wiki under "Om Numoori" i huvudmenyn. På wikin finns det guider du kan följa som förklarar hur du skapar egna sidor och fyller i information. Om du känner dig osäker, vill ha hjälp att skapa en sida, eller har andra frågor om wikin så kan du skriva till oss i Crew. Vi har ett forum under "Kontakta Crew" som heter "Wiki-relaterade frågor och hjälp", där du kan ställa frågor och be om hjälp om just wiki-sidan.Numoori på Discord

Numooris community har en egen Discord-server, där medlemmar dagligen chattar med varandra om allt från Numoori till livet runtom. Du kan gå med i vår Discord-server via länken här: https://discord.gg/TgP6uZG

Skicka ett meddelande till någon av oss från Crew, eller ropa på oss i chatten här på sidan, så ger vi dig tillgång till alla chatter i servern. Vi har på servern en hel sida dedikerad till hjälp om hur Discord fungerar, och är alltid villiga att hjälpa till om du är osäker eller vill ha hjälp.Vidare frågor

Om du känner att där fortfarande är något du undrar över eller vill ha hjälp med så hänvisar vi dig i första hand till sidans FAQ (Vanliga frågor). Du hittar Numooris FAQ under "Hjälp" i huvudmenyn. Där finns svar på många av de vanligaste frågorna om Numoori, från hur du skriver i forumet till information om åldrande, hur man skaffar valpar, NPC-karaktärer och mycket mer. Om din fråga inte besvaras i någon av informationssidorna, i sidans regler eller i vår FAQ, eller om du bara vill ha lite extra hjälp, så var inte rädd för att ta kontakt med Crew. Vi finns här för att hjälpa dig!Vi hoppas att du nu känner dig redo att börja rollspela på sidan, och önskar dig lycka till. Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss här på Numoori!▲ Tillbaks till toppen av sidan