Pågående Event
Senaste ämnen
» [VE20] Musik för himlarna ovan [Öppet]
Vägen tillbaka [Iyzebel] EmptyIgår på 23:03 av Dew

» En sån där dejt [P]
Vägen tillbaka [Iyzebel] EmptyIgår på 22:47 av Dew

» Vålnaden i dina spår [Zaria]
Vägen tillbaka [Iyzebel] EmptyIgår på 21:57 av Lurlei

» Att göra [Öppet]
Vägen tillbaka [Iyzebel] EmptyIgår på 19:30 av Malva

» Äntligen hemma [P]
Vägen tillbaka [Iyzebel] EmptyIgår på 19:05 av Malva

» Frustration
Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptytor 14 jan 2021, 19:03 av Assar

» Malva
Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptytor 14 jan 2021, 16:05 av Malva

» Allt faller [Maksim]
Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptytor 14 jan 2021, 15:51 av Malva

» [VE20] Där ljuset förde oss samman [P]
Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptytor 14 jan 2021, 14:51 av Midir

Vem är online
Totalt 6 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 6 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Vinterevent 2020
Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi fick bevittna då …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 Vägen tillbaka [Iyzebel]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 11:24

Värmen låg som ett tjockt, ogenomträngligt moln över savannen. Solens strålar kändes som vassa blad av hetta som skar igenom den tjocka pälsen på honom. Pälsen som skulle både hålla honom varm om de kallaste vinterdagarna, men även utestänga den hetaste värmen; hans förväntningar spilldes i kras.

Ur de kraftiga käkarna hängde utmattat den skära tungan ut. Andetagen var tunga och häftiga - tappra försök att svalka ner hans robusta kropp. Den kombination av stora raser kändes bara som en slags förbannelse nu. Om han hade varit liten hade han lättare tagit sig fram över savannen, och också kunnat hålla sig nerkyld. Men inte i hans storlek, och inte med hans päls.

Några hundra meter längre fram kunde han skymta den skimrande ytan av ett vattenhål. Lättat så längde han lite extra på stegen, för att ta sig fram till vattenhålet. Kenai var självklart inte den enda som hittat tröst i vattenhålet; många andra fyrbenta djur hade manat sig fram trots den risk det medgav för de ensamstående gräsätarna. Men deras närvaro höll sig inte kvar länge, för när den storvuxna hannen klampade sin väg fram till vattenbrynet skingrade sig genast djuren för att studsa sin väg i panik tillbaka. Något förbryllat såg han efter djuren som trampat spår som ledde kors och tvärs i gräset. Men han lät bli att ägna någon större tid åt de skärrade djuren, utan sänkte huvudet emot den spegelklara vattenytan för att sedan svalka sin strupe.

[ Hoppas det duger. :3 ]
Till överst på sidan Gå ner
Iyzebel

Iyzebel

Spelas av : Kangis

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 11:42

Duns. Tiken ramlade nästan ihop av utmattning intill ett träd som gav litet, men ändå skugga. Vilken skänk från ovan. Efter ha vistats i öknen ett tag, och doften av varg hade skrämt henne på en snabb flykt så var vargen inte konstigt nog trött. Den lilla svalkan Sienna gav var mer än nog för att Iyze kunde känna sig på säkert avstånd från Öknen. Från Devils. Inte för att hon hade något otalt med dom, men rykterna kring flocken sade att de inte var särskilt varmhjärtade mot oinbjudna gäster. Egentligen hade det varit dumt att ens styra stegen dit från början. Men hon måste finna Dakarai..!

Pulsen sjönk stadigt, bröstkorgen hade slutat hävas så häftigt som den gjort. Varginnan hade återhämtat sig något, men var fortfarande törstig och trött. Även om värme egentligen inte var ett så stort problem för henne så var hon inte van vid konstant hög värme. Inte efter ha vistats i nordligare grader. Blicken sökte över fältet omkring henne. Vatten. Tungan hängde slappt utanför tandraden. Nästan desperat efter vatten kände Iyzebel sig plötsligt.
Så kvick hon kunde vara i sin tillfälliga form kom vargen på fötter och satte direkt av i en lugn tvåtakt mot vattenhålet utan att reflektera särskilt över vad eller vem som befann sig där. Allt som uppfyllde tankarna var vatten.

[Duger utmärkt ^o^]
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 13:43

De djupa klunkarna av vatten överträffade hans förhoppningar - de gav honom en ny kraft att fortsätta. Men fortsätta till vad? Kenai hade vandrat runt i Numoori i snart 10 år utan att ha slagit sig till ro. Han hade ingenting att kalla hem, eller något att se efter. Men han klagade inte. Livet som nomad var något som passade honom, mer eller mindre. Han älskade att uppleva saker, se platser och möta nya personer. Men sanningen var nog att anledning till hans livsstil var den fruktansvärda längtan efter hans syskon; några försvunna själar som han inte sett sedan han lämnat dem. Var det hans fel? Var det karma som straffade honom för att han lämnat sina syskon? Levde de ens?

Kenai slog sig ner på de kraftiga bakpartiet för att tänka över sin framtid. Blicken vandrade runt på den öppna savannen, studsade som en boll emellan de olika flockarna av däggdjur. De såg ut att ha det bra här - deras förmåga att anpassa sig till den outhärdliga hettan var imponerande. Han personligen skulle aldrig kunnat av att leva på savannen. Kanske hörde han hemma bland bergen, där han föddes?

Den gulblåa blicken flackade fortfarande planlöst omkring över Siennas oändliga slättar. Gräset var gult, med svala inslag av grönt. Det såg inte alls så mättade ut för en mage som Kenai, som krävde kött - men det verkade duga gott åt zebrorna och antiloperna. Något hungrigt slickade sig hannen om läpparna innan blicken for vidare.

Något silveraktigt kom gående emot vattenhålet. Något nyfiket betraktade han skepnaden, för att konstatera att det inte var ett djur från savannen som flytt i skräck. Nej, det var en som honom - eller åtminstone var de av samma släkte. Oförmögen att veta hur han skulle reagera, satt han stadigt kvar på platsen och betraktade vargarten som kom lunkandes. Av doften att döma var det en hona. Den brunmelerade varghanen spetsade öronen lite extra, och slickade sig om den trubbiga nosen för att göra luktsinnet fri från gamla, efterhängande dofter.
Till överst på sidan Gå ner
Iyzebel

Iyzebel

Spelas av : Kangis

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 16:05

Den slanka nosen sänktes sakta mot vattenytan. Härligt och friskt vatten. Girig lapade den silvrige i sig den livsnödvändiga vätskan så fort som hon förmådde. Vargen var så inne i sitt att artfränden alldeles i närheten inte ens märktes. Än.
Ögonen slöts i ren njutning av den svala drycken som fyllde henne med belåtenhet. Äntligen! Som hon längtat efter litet vatten att släcka sin brinnande törst av. Tungan svepte över mun och nos som vargen sakta öppnade ögonen, blottade de blodröda irisarna. Snart fyllde en doft hennes medvetande, en doft av varg. Såklart var hon inte ensam vid det första vattenhål som hon sett på länge, hon hade inte ens reflekterat över det faktum att det mycket väl kunde finnas andra, större, vargar där. Snabbt fixerades främlingen med blicken, men huvudet fortfarande sänkt till vattenytan. Solens strålar reflekterades i ytan, vilket fick den korta pälsen att blänka lite extra i hennes anlete. Tiken kunde inte hålla ögonen från att smalna av något. Utan ett ord höjdes sakta huvudet, som resten av kroppen tycktes få en kedjereaktion från skuldror till svans. Stelheten infann sig, med ens kände Iyzebel sig något hotad. Fast främlingen inte alls gjort något hotfullt. Än åtminstone.
"Varför sitter du där och stirrar..!" morrade hon ilsket till, med en osäker underton.
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 16:22

Kenai betraktade den silvriga silhuetten närma sig mer och mer. Fältet var blottade allt den hade att bli sedd för. Men trots den öppenhet som savannen erbjöd den främmande silverpälsade vargen så tycktes honan inte alls vara intresserad utav vad fältet erbjöd - endast dess källa av vätska. Kanske var törsten så outhärdlig att hon helt enkelt missat den stora hanen som mer eller mindre satt mitt emot honan. Kenai visste inte riktigt hur han skulle reagera - skulle han invänta...

Tankarna avbröts av hur silvertiken plötsligt morrade till åt honom, och med det så spände hela sig hennes kropp. Den bruna hanen som satt helt oberörd kände sig en aning chockad. Kanske borde han ta tiken som ett hot? Men samtidigt kände han inte det behovet av att fly undan platsen - hon hade faktiskt klampat in i hans personliga territorium, kanske av arrogans?

Fortfarande lite omtöcknad över tikens häftiga reaktion vek han lite generat bort huvudet för att fästa blicken på något annat. Men den föll snart tillbaka på henne igen. Vad skulle han svara? Lite förvirrad smakade han på ord som bara lät som konstiga stavelser.
" J-jag vet inte. " kläckte han tillslut ur sig. Kenai såg något vilsen ut, när han kollade på honom med bortkomna ögon. Men vad skulle man säga - han var aldrig den som gjorde ett starkt, första intryck. Det vore kanske något han skulle öva på? Något förnedrad över sin oförskämdhet gentemot honan, samt tillfälliga förvirring blängde han ner på sina tassar några sekunder.
" Jag vill få dig obekväm. " Okej, en ursäkt borde väl åtminstone lätta stämningen lite? Kenai lade den vänliga blicken på hondjuret igen, för att invänta ytterligare en reaktion. Nu var han åtminstone beredd på en oväntat fräsning, eller dylikt.
Till överst på sidan Gå ner
Iyzebel

Iyzebel

Spelas av : Kangis

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 16:41

Tiken krökte silvernacken likt en orm, fortfarande med avsmalnad blick. I've got my eyes on you.. Öronen låg bak mot nacken, typiska rosenöron. Inte av osäkerhet eller liknande, utan att de helt enkelt oftast bars så. Endast när vargen spetsade öronen fälldes de upp och såg nästan ut som paraboler kring det nätta ansiktet. Lite lustigt kunde det se ut med ojämnheten kroppsdelarna emellan.
Iyze betraktade den främmande hanen under tystnad som han tycktes söka efter något att besvara henne med. Orden verkade genuina, och hela kroppsspråket hos den stora bruna skvallrade om en vänlig själ. Men i Numoori visste man aldrig säkert. Det var något hon hade lärt sig. Musklerna slappnade av något, som man kunde ana då det enda som var i vägen var ytterst lite fett och päls. Huden slöt tätt om den något avmagrade kroppen. Detta var inte en fördel för tiken.
"Ja.. Det är du nog skyldig mig." Hennes ordval kunde avslöja för en uppmärksam att tiken inte var riktigt så tuff som hon ville framstå. "Du kan börja med att berätta ditt namn, store brun."
Trots Iyze var frikostig med orden för tillfället, så var hon långt ifrån bekväm i situationen. Att lita på andra var något som inte var det lättaste. Svek förekom allt för ofta, det var hon säker på. Både svek av andra och en egens lättlurade öga. Allting är inte vad det verkar vara, just det...
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 16:55

Något spänt - inte av obehaglighet, utan mer av nyfikenhet - betraktade han honan med fred i ögonen. Kenai hade svårt att använda våld, om det var till hans eget försvar, och allt jobbigare blev det att använda sig av det emot en hona. Tanken kändes som idioti i huvudet, enligt hans mening var det bara onödigt.

Lättat lät den bruna hanen släppa ut en kvarhållen bubbla av luft, och lyckades känna sig ännu mer hemstadd i situationen - även om hyndan fortfarande inte verkade göra det.
" Jag är Kenai. " Kanske en aning lite för stolt sträckte han på sin grova hals, och drog ett fånigt leende på de mörka vargläpparna. Det var nog det enda goda hans far lärt honom; att vara stolt för det man är och det man representerar.
" Och är ditt namn, främling? " Kenai hade förmodligen i vanliga fall ställt sig upp, men något med honan fick honom att konstatera att det bara skulle få henne att känna sig mer tryckt. Den avslappnade position han just nu befann sig i skulle nog vara den bästa.

Varghanen spetsade de något för oproportionerligt små öronen, och vinklade huvudet någon centimeter åt sidan. Ett typiskt tecken på att han var genuint intresserad av honan, som sagt så älskade Kenai att möta nya vargar - även om han helst undvek de som ville slita hans hjärta ur bröstkorgen.
Till överst på sidan Gå ner
Iyzebel

Iyzebel

Spelas av : Kangis

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 17:25

Hela kroppen tycktes stanna av. "Jag är Kenai." Munnen öppnades sakta, som om hon tänkt säga något, men ut kom inte ett ljud. Minnen slog över henne som ett vattenfall. Forsande dåtiden över henne. En tid med ett annat namn. Kenai. Blicken tycktes för ett slag nästan tom som tiken stirrade rätt ut i tomma intet. Kenai. Det var länge sen som just det namnet tagits i medvetande. Senast var... Ja, länge sedan. Sist hon själv sa det. Sist hon var Kenai...
Plötsligt blev tiken varse om den andre igen, hon ruskade vagt till på huvudet. Vad underligt. Blicken flyttades till hannen igen. Kenai. Han var Kenai. För ett slag slog en liten misstro rot, kanske var denne hanne någon som kände hennes moder och ville testa om hon var.. Nej. Absurt. Ingen hade tyckt om hennes moder. Inte ens hennes moder själv, kunde man anta. För ett sånt monster skulle varken vara saknat eller omtyckt.
Den blodröda blicken slogs ned som hon tog ett halvt steg bak, som för att vara på den säkra sidan. Distansera sig litet med denna namnfrände. Åtminstone dåtida namnfrände.
"Iyzebel." Sade hon till slut lågt. "Är mitt namn." Stoltheten hos hannen speglades inte i tiken. Hon tycktes ha krympt ihop en aning. Som en apelsin någon sugit saften ur, och lämnat det ihoptryck och skrumpen.
"Trevligt att råkas, Kenai." Tiken kunde inte riktigt uttala namnet utan att dölja sin eftertänksamhet kring det. Namnet, ordet, hade sådan betydelse för henne. För det förgångna och för hemska händelser. Hemska handlingar. Tiken svalde hårt.
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 17:38

Eftertänksamt betraktade den brunnyanserade hannen främlingen framför honom. Det kändes som något han sagt, eller gjort hade förvrängt hela situationen en aning. Plötsligt blev han inte alls lika så bekväm i den hela situationen. Kanske var det den simpla anledningen att han dammat fram något begravet? Precis som om han kände någon smärta som vilade hos hyndan, Iyzebel, så svalde han lite medlidsamt.

" Känner du någon med det namnet? " Det kändes åtminstone som det; de korta sekunderna som hade skiftat atmosfären emellan dem fick honom att tro det. Bara efter att frågan lämnat munnen ångrade han sig igen - han ville inte möjligtvis röra upp ouppklarade känslor, av kanske någon bortgången. Dessutom kände han sig en aning generad över sin dumdristighet, vem var han att försöka ta sig an en del av silverhonans privatliv?
" Nej, förlåt. Det har inte jag att göra med. " Blicken sökte sig genuint fram till hennes blodröda, över den skimrande vattenytan. Solen som glödde i honans silveriga, korta päls liknade reflektionerna i vattnet; små guppande pölar av vitt silver, som bytte form med solens hjälp. Ett ursäktande leende stöttade hans ursäkt. Kenai ville inte vara påträngande på något vis, han hade bara en nyfikenhet som ofta fick honom att ångra det han sa eller gjorde.
Till överst på sidan Gå ner
Iyzebel

Iyzebel

Spelas av : Kangis

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 17:54

Vid frågan tycktes hennes talförmåga helt försvinna. Kroppen stelnade till mer. Hon hade inte förberett sig för att träffa någon vid namn Kenai, ännu mindre vid en sådan fråga. Vad skulle hon säga? Pupillerna tycktes bli något större i olycka. Ögonen stora som tefat. Det här såg inte bra ut, att tappa masken var att visa sig svag. Och svag var hon, men inte behövde denna hane veta något om de.
Just som tiken övervägde att vända på klacken och sätta av i motsatt håll från var vargen stod så ursäktade han sin fråga. Tacksamt slappnade musklerna av något, för visst - han hade inte med det att göra. Att det inte kommit ur hennes mun! Iyze hade varit så upptagen att bli lamslagen av en så oväntad fråga...
"Nej det har du inte." mumlade tiken som svar, dock oförmögen att säga det med en hård röst. Vad fånigt detta var. Nästa gång skulle hon vara beredd, det måste hon vara. Inte smula sönder så här under press. Men antagligen skulle en liknande situation aldrig mer komma, tröstade hon sig själv med.
Men av någon anledning så tycktes den andra vargen ändå inte förtjäna hennes vanliga surmulna uppsyn. Ett minimaliskt leende krökte på hennes läppar en aning. Ytterst liten förbättring, men något åtminstone.
"Hm.." Hon tycktes söka efter något vettigt att säga, för trots allt ville hon inte säga hej då riktigt än. Det var trevligt att tala med någon för en gångs skull. "Vet du om det finns några flockar här omkring?"
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 18:06

Kenai hade något svårt att läsa av honan. Kanske var det för att hon inte riktigt var en samlad individ, utan något splittrad? Själv var han en ytterst enkel person att känna av - vilja att göra alla till lags. Han var väldigt anpassningsbar till situationer, kanske ville vissa kalla det en svaghet, men han såg det som en fördel. Åtminstone för hans ändamål, där han inte ville spilla blod.

" Vet du om det finns några flockar häromkring? " Något drunknad i sina tankar, ruskade han lätt på det stora huvudet för att återfå hjärnkapaciteten. Kenai var inte alls så bra på flockar, eller vart de höll till. Men han var rätt säker på att det låg en flock västerut som sträckte sig över hela Kaiwood, vems det var visste han inte.
" Jag är säker på att det ligger en flock västerut. " Borde han fråga vad hon hade för ärende där? Eller skulle det bara återigen vara något han skulle ångra? Kenai kunde inte undgå den drivande viljan om att få leta lite mer om den nyfunna tiken - men hon verkade inte alls så villig att öppna sig. Kanske var det bäst så? Kanske hade hon något att dölja? Lite fundersamt vickade han på öronen, men höll munnen stängd för att inte försäga sig igen.

" Söker du någon speciell flock? Jag kanske kan hjälpa till. " Det var nog en halvlögn; mest baserad på sin genuina nyfikenhet om honan, men även också som en ursäkt för att få något bättre svar ur henne. Trots allt tyckte han att honan reagerade rätt bra på hans vänliga inställning. Det kändes som om han inte vaktade sin tunga skulle hon med lätthet vilja dra ut den, och Kenai var inte den som ville ha ovänner, men sånt var ju givetvis oundvikligt.
Till överst på sidan Gå ner
Iyzebel

Iyzebel

Spelas av : Kangis

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 18:31

Med låtsas intresse om denna flock nickade Iyze. Som för att försöka reparera de skador hennes person fått genom att inte ha haft något kvickt svar till hannens tidigare fråga. Misstänkte han något? Förstod han? Nej, det kunde han inte - fick inte. Blicken smalnade av litet, som för att skärma av sig lite, behålla avståndet dom emellan.

"Nej, men tack. Din information kommer säkert komma till hjälp."
Hon log lite större, prövande. "Vandrare kan aldrig vara nog försiktiga." Eller var det ett misstag att avslöja att där inte fanns en flock som kunde backa upp henne om hannen plötsligt skulle bli arg? Leendet krympte ihop till ingenting. Hur som helst var det för sent redan. Get yourself together... Tänkte hon som blicken snabbt synade hannens kropp. Vargen var stor och kraftig, med mycket päls. Ett riktigt pälsmonster. Iyze log lite för sig själv som blicken slogs ned för ett ögonblick. De röda sökte de olikafärgade återigen. De var lite besynnerliga, men hon gillade dom. De såg snälla ut.
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 18:40

Artigt log Kenai emot honan. Det varma, inbjudande leende stämde fint in med hans olikfärgade, runda ögon. Trots att den stora, kraftiga kroppen kunde bevittna om något hotfullt så var det nästan alltid Kenai framstod tvärtemot. De stora tassarna kunde nog också upplevas som något lite skrämmande, men de likaså var ofarlig, gentemot rätt person vill säga.

Det kändes som Iyzebel började acceptera den vänlighet han hyste henne. Kanske skulle hon låta honom fråga något utan att känna sig tryckt? Kenai vinklade lite fundersamt på öronen och försökte få ett begrepp om hur honan kände sig. Hon verkade mycket mer avslappnad än förut åtminstone. Var det värt ett försök? Ja, det var det nog.

" Vart är du påväg? " Pustade han fram med sin betryggande, mjuka röst. Ögonen höll sig extra skärpta på ett kroppspråk som skulle skvallra om att hon inte alls gillade dynamiken. Det var uppenbart att silverhyndan gillade att ställa frågorna - inte att bli frågad. Kanske var hon osäker på sig själv, och ville hålla kontroll över situationen? Som tur var så anpassade han sig bra till alla sorts möten. Det var bara sådan han var, en anpassningsbar, genuint snäll varghanne. Kanske skulle honan också inse det.
Till överst på sidan Gå ner
Iyzebel

Iyzebel

Spelas av : Kangis

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 18:56

Han stora bruna var kanske inte så mycket större än vad hon var, men han var mycket fluffigare - vilket fick honom att se ett par nummer större ut. Men tiken var inte tanig, endast lite svältfödd senaste tiden. På både byten och vänliga själar. De flesta i Numoori var vaksamma. Skyddade sin kropp och person. Även om denna hanne säkert också hade sitt eget bästa i intresse, så verkade han öppenhjärtig och varm. En sådan som man kunde anförtro sig åt.
Uppmärksamt lyssnade hon till Kenais röst. Hon uppskattade den med, den vaggade henne in i en liten säkerhetskänsla. Vilken hon hoppades ej var falsk, det trodde hon inte heller. För stunden åtminstone. Så för stunden njöt hon nästan av sällskapet som den andra vargen stod för. Nog kunde han få svar på sin fråga ändå.
"Överallt och ingenstans." Ett litet blygt leende krökte läpparna åter. Hon hade aldrig talat med någon om detta. "Jag vill se Numoori, alla dess platser. Från kust till kust. Både de kalla och varma, vänliga och ogästvänliga platserna." För ett slag blev hon exalterad och blev nästan upp i varv över de framtida äventyren. Innan hon hejdade sig själv och kvävde ett litet generat skratt.
"Ni då, Kenai?"
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 19:23

Ett varmt leende bröt sig loss på de mörka vargaläpparna. Kenai bemötte Iyzebel's nya sida med öppna sinnen, och gav den lite extra omsorg. Trots allt verkade hon bara som många andra nomader i Numoori; försiktig om sin identitet. Många ville knappt tala om sitt namn, och ännu mer kunna relatera till varandra. Kenai var helt annorlunda - han ville dela allt! Visserligen uppskattades inte alltid detta - men när han såg potential till en ny bekantskap tog han alltid tillfället i akt. Det var nog därför han hade funnit Iyzebel så intressant.

Det var en fröjd för honom att beskåda hur tiken följde med sina tankar om att äventyra runt i Numoori - något han gjort i snart halva sitt liv. Men Kenai var fortfarande inte less på sitt liv som vandrade, snarare tvärtom; han krävde nästan mer av det för varje ny plats han bemötte.

" Att uppleva Numoori med egna ögon är något alla ska uppleva innan man slår sig till ro. " Kenai log uppmuntrande gentemot honan. 10 år omkring strövande i Numoori hade mer eller mindre gjort att han kunde landet fläckfritt - även om själva flockarnas revir var rätt oklara.

" Jag tror jag ska besöka bergen. Det var ett tag sedan. " Konstaterade han, mest för sig själv - men öppet för Iyzebel att flika in något. Kenai ville att hon skulle känna sig öppen att säga det hon hade att säga. Det var förmodligen det intrycket han gjorde också, hoppades han. Leendet satt fortfarande påklistrat, men lika belåtet som innan.
Till överst på sidan Gå ner
Iyzebel

Iyzebel

Spelas av : Kangis

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 21:00

Tiken nickade förstående. Bergen. Där hade hon faktiskt inte varit, men en dag så skulle hon våga sig upp dit och undersöka även där. Kartlägga hela Numoori i sitt sinne.
"Någon gång ska jag dit också, jag tänker inte ge mig förrän jag sett allting detta land har att erbjuda. Först då kanske jag slår mig ner nån stans och.." Orden dog ut. Jag vad skulle hon göra? Skaffa en liten familj? Knappast. Bad blood.
Men kanske skulle hon finna en plats så vacker att hon blir fast och spenderar dagarna med att beundra allt det vackra i omgivningen. Det skulle man nog kunna vara nöjd med och finna sig lycklig över.
Eller kanske finna en flock? Vem visste, egentligen, vad som väntade dom i framtiden. Om de ens skulle finnas till dagen därpå.
Fundersamt betraktade varginnan hannen för ett slag. Han var äldre än henne. Antagligen hade han sett det mesta. Undra om han hade någon plats dit han skulle söka sig och leva ut sitt liv? Eller om det ännu var mycket mer att upptäcka.
"Hur mycket har du sett? Av Numoori..?" frågade Iyze försiktigt, ville inte vara för på.
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 21:11

Kenai kunde endast känna fröjd av att skata bevittna hur Iyzebel släppte fram en mer öppen sida - kanske var det denna person hon var egentligen? Inte den personen hon gärna framstått att ifrån början? Leendet sedan innan höll sig stadigt kvar, även om det inte längre var för påträngande - utan mer mjukt och uppmuntrande. Frågan som hon ställde gav honom en lite tankeställare.
" 10 år som vandrade har gett mig en hel del upplevelser, och gett mig möjligheten till att se det mesta av Numoori. " Rösten var något dov, men inte på ett sätt som fick en att känna obehag. Blicken släppte silverhonans för stunden, och vandrade förbi savannen för att granska bergen långt bort i fjärran. Något beundrande dröjde han sig kvar.
" Visst finns det vrår och hörn jag inte sett av Numoori. Men det är inte mycket kvar - fast riktigt så tidigt kommer jag inte kunna sluta leva mitt liv som nomad. " Log han, med sin vänliga blick fortfarande fastnaglad på silhuetterna i horisonten.

Den blågula blicken fäste sig på honan på andra sidan vattenhålet. Kenai sträckte lite på sig för att inte låta musklerna riktigt falla till sömns.
" Om jag ska ge dig ett råd på plats att besöka, så måste jag säga Silverpile. Det är en fantastisk plats, magisk. " Det riktigt syntes på honom att han levde sig tillbaka till tiden han tillbringat där. Kenai föll tillbaka till verkligheten och såg belåtet på henne.
Till överst på sidan Gå ner
Iyzebel

Iyzebel

Spelas av : Kangis

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 21:29

Utan att tänka på det nickade Iyze litet. Som om hon också varit med om det, men det hade hon inte. Endast en bråkdel. Men längtan fanns där. Hon följde Kenais blick bort mot bergen, mot äventyr. Skulle det kanske vara dit hon skulle härnäst? Eller utmana öknen en gång till? Inte kunde varginnan låta den vinna över henne. Nej, alla platser måste besökas, undersökas.
"Jag förstår.." Sade hon lite svävande. Vargen hade levt det liv som hon önskade åt sig själv. Iallafall en del utav det. Och inte verkade han ångra sig, tvärtom. Blicken som såg ut över vidderna såg drömsk ut. Sådär som bara livserfarna vargar kunde se ut. Hon log lite.

"Silverpile." Upprepade Iyze, för att lägga namnet på minnet. Visst hade hon hört om stället, men aldrig lagt ögonen på det själv. Det var där hennes fader hade hållit till, sist hon hört något om honom. Vilket var länge sedan. När hon endast varit en liten valp. Nu var hon nästan vuxen.
"Jag måste säga.." Började hon smått. Tvekade om det borde sägas. Hon hade redan varit ovanligt öppen, det skrämde henne nästan. Men något sade henne att möten som detta inte skulle bli så vanliga i hennes fortsatta liv. Bäst att njuta fullt ut av att ha någon att dela sina tankar med. "..att detta möte inte alls blev som jag trott. Eller jag trodde inte mycket alls men.." Hon hittade inte riktigt rätt ord. "Du kanske förstår?"
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 03 jun 2013, 21:41

Den hotande värmen hade liksom blivit bortglömd i och med mötet med varghyndan. Fast det måste nog vara en stor del av de luftande vindarna som bidragit till det. Kenai såg sig om och började snabbt inse att himmelen började gå åt mörker. Oberört, men ändå fundersamt svepte blicken över himlavalvet. Några små stjärnor hade börjat tinat fram.

De runda, glasartade ögonen betraktade honan när hon började tala. Det kändes som att hon tvekade lite, men tillslut fick hon fram det hon hade på hjärtat. Kenai kände hur mungiporna drog i sig lite extra. Det gladde honom att tiken funnit ro i deras möte - inte bara för att Kenais dag skulle bli lyckad, utan även för hennes egen. Tiken verkade ha en hel del i bagaget, hemligheter och sådant som hon förmodligen bar på ensam - att få lätta på hjärtat kan vara en livsavgörande sak.
" Jag förstår. " Intygade han mjukt, och nickade lite lätt. " Och jag håller med. " Orden var äkta, och genuina. Det rådde ingen tvekan om att det var sanna känslor som utspelades med orden. Den nyfunna bekantskapen med Iyzebel var något han såg fram emot. Förhoppningsvis så skulle inte deras vägar skiljas åt för alltid när mötet var över.

[ Känner du att de ska prata en stund till, eller tycker du att vi ska börja avsluta? :3 För mig spelar det ingen roll :3 ]
Till överst på sidan Gå ner
Iyzebel

Iyzebel

Spelas av : Kangis

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptymån 30 sep 2013, 18:26

[Vi kanske kan säga att de skilts åt? Kom på detta roll när jag kollade igenom min lista :oops: ]
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Emptylör 19 okt 2013, 22:28

[ Låter okej för mig. Har inte varit inne på några månader, så skulle kännas konstigt att hoppa in igen när man inte har samma "känsla" för rollet kvar. ;_; ]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty
InläggRubrik: Sv: Vägen tillbaka [Iyzebel]   Vägen tillbaka [Iyzebel] Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Vägen tillbaka [Iyzebel]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Savannen-
Hoppa till: