Pågående Event
Senaste ämnen
» Varning: Trötta och hungriga Toranos
~ Om Öknen ~ EmptyIdag på 03:16 av Thein

» Med tungt hjärta
~ Om Öknen ~ EmptyIdag på 03:07 av Achilles

» Fängslad [Öppet]
~ Om Öknen ~ EmptyIdag på 02:40 av Jodano

» Drömmaren [Solveig]
~ Om Öknen ~ EmptyIdag på 02:31 av Solviva

» Blått blod bleknar aldrig [Ace]
~ Om Öknen ~ EmptyIdag på 02:18 av Arceus

» Små tabby-valpar
~ Om Öknen ~ EmptyIdag på 00:43 av Grendel

» Svart spegelbild
~ Om Öknen ~ EmptyIgår på 01:29 av Rök

» Talande Skog [P]
~ Om Öknen ~ Emptytor 26 nov 2020, 22:08 av Achak

» Om du Använder Huvudet [Matvei]
~ Om Öknen ~ Emptytor 26 nov 2020, 18:50 av Capheus

Vem är online
Totalt 6 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 6 gäster. :: 2 Botar

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Andas ut
~ Om Öknen ~ Emptytis 24 nov 2020, 00:39 av Admin


.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.


Det känns bekant det här. Gör det inte det?
Lugnet.
Tystnaden.
Jorden under oss minns spår av osynliga tassar.
En väntan.
Bjud upp till dans.
Vinden minns en stillhet den annars aldrig känt.
Hjärtslag.
Ett andetag.
In,
Håll,
och Ut
.


.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Malwarebytes som reagerar på sidan
~ Om Öknen ~ Emptysön 23 aug 2020, 11:22 av Yargol
Uppdatering, 25 Aug:
Problemet är nu löst! Om ni fortsatt märker störningar eller får vidare problem med sidan så kontakta oss i Crew så att vi kan se över det c:
Hej allesammans!

Om du likt mig använder dig av Malwarebytes, så kan du under de senaste dagarna ha upptäckt att programmet har börjat flagga och varna för bildfiler (2img) på sidan.

Dessa bildfiler är inte farliga, och du behöver inte oroa dig över …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 ~ Om Öknen ~

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin
Admin

Spelas av : Crew

~ Om Öknen ~ Empty
InläggRubrik: ~ Om Öknen ~   ~ Om Öknen ~ Emptytis 20 mar 2012, 15:01

~ Öknen ~


Sundown Wadi Rum by Lawrence Murray

Läs mer på områdets Wiki

Numooris öken är ett stort och vidsträckt landskap som varierar mycket i utseende från öst till väst. I de nordliga och västra delarna består öknen av hårt packad mark och sten, med runda klippor och torftig växtlighet. Här har stenklipporna formats av vind och sandstormar till böljande former, där ränder av olika mineraler blottats för omvärlden. I norr är gränsen till Fungoria otydlig, och uttorkade svampar av varierande form och storlek har tagit plats bland sten och grus. Gränsen till lavaöknen väst är tydligare, där svärtade stenar och grå, sedan länge stelnad lava ersätter öknens varma färger. Vid savannen i öst övergår sten till torra snår, gulnat gräs och tåliga fetbladade växter. Höga kaktusar reser sig trotsigt ur den spruckna marken.

I öknens mitt vandrar stora sanddynor, förda framåt av hårda vindar. Här är marken rörlig och ständigt skiftande, och det är lätt att gå vilse i det vidsträckta sandlandskapet. I söder ersätts sand av karga klippor och stenig mark, och ju längre söderut du kommer desto grönare blir också landskapet. Bland de höga klipporna och stora stenbumlingar fastnar havets fuktigare vindar, och här blommar de tåliga ökenväxterna regelbundet. Här växer tåliga akacia-träd, arar-träd, tamarisker, och fruktbärande yucca plantor.

Efter att den stora skogsbranden norr om öknen dränktes av en oförklarlig mängd vatten så har mycket av vattnet även forsat söderut. En stor flod slingrar sig numer genom öknen och mynnar ut i havet i söder. Floden har blivit en stor oas i ett annars så ogästvänligt landskap.

Sandstormar är vanliga i öknen. Att gå vilse och fastna i en sandstorm leder mot en nästan säker död. Det är lätt att begravas under en av dessa stormar, och sanden i luften täpper lätt igen en oförsiktig vargs lungor och piskar upp sår över dess kropp.

Klimat:
Varmt och torrt, med obarmhärtigt soliga dagar och kalla, stjärnklara nätter. Det blåser ofta kraftigt, och sandstormar är vanligt. Det blir dimmigt om morgnarna längs kusten i söder; den enda del av öknen som regelbundet får regn från havet.

Djurliv:
En myriad av ökenlevande djur, så som kameler, dromedarer, gemsbock, addaxantilop, dama gaseller och ökenanpassade tjockhornsfår. Fåglar som kaktusgärdsmygen, tuppgök, prärieugglor, gamar och örnar. Många reptiler som hornhuggorm, skallerormar, skäggagamer, ökentaggleguaner och ökengoffersköldpaddor. Ökenlevande insekter, skorpioner och spindeldjur. Känguruspringmöss, stenekorrar, påsmöss, busksvansade råttor och många andra gnagare.

Kända platser:
Stjärnkratern: Stjärnkratern är kvarlämningarna av ett stort meteornedslag i öknen. Själva kratern är rund och ungefär tre kilometer tvärs över, med flera hundra meter höga sidor av sten och grus som sluttar brant ner mot en platt mitt. I mitten av kratern reser sig en enorm skepnad av glas, över en kilometer i bredd och med en krona vars spetsar når mer än 500 meter i höjd. Många tror att glasformen är resterna av den stjärna som föll från himlen.

Stjärnan består av ökenglas i många skiftande färger; slingor av svart och silver bland skimrande grönt och gult som återspeglar himlens alla färger. Glaset är tjockt och varierande grumligt, med klarare toppar där spetsar och taggar blir tunna nog att se igenom. Marken runt stjärnan kläs även den av smält sten och färgat glas som sträcker sig över nästan hela kraterns botten. I botten av stjärnan och marken runtom kan den som försöker se genom ytan skymta de nu evigt inglasade resterna av de sandvargar som varken hann undan nedslaget, eller hann brinna upp av hettan förrän glaset omslöt dem.

Stjärnan kan ses från långt håll, och stjärnklara nätter återspeglas himlens otaliga ljus i dess yta. Om dagarna reflekteras solens värme i glaset, och området närmast kratern är ännu varmare än den redan brännande öknen runtom. Solljuset tränger på många ställen genom stjärnan och kastar stora ytor av färgat ljus över marken.


Bild av Kreftropod

Djävulsklippan: Mitt i öknen reser sig en massiv klippa, nästan formad likt en liggande månskära. Klippans väggar är fyllda av öppningar in till ett invecklat grottsystem med gångar som leder till många rum och salar, såväl inom klippan som under den. Klippan är känd som Djävulsklippan, och var länge den ökända flocken Devils hem.

Flockar:
De rivaliserande flockarna Ramil (npc) och Sahra (npc) har sina revir i Öknen.


Azer Koçulu azer / CC0


katsrcool / CC BY


Photographed by Doug Dolde; / Public domain
Till överst på sidan Gå ner
 
~ Om Öknen ~
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Öknen-
Hoppa till: