Pågående Event
Senaste ämnen
» Varning: Trötta och hungriga Toranos
Vårnyheter 2020 EmptyIdag på 03:16 av Thein

» Med tungt hjärta
Vårnyheter 2020 EmptyIdag på 03:07 av Achilles

» Fängslad [Öppet]
Vårnyheter 2020 EmptyIdag på 02:40 av Jodano

» Drömmaren [Solveig]
Vårnyheter 2020 EmptyIdag på 02:31 av Solviva

» Blått blod bleknar aldrig [Ace]
Vårnyheter 2020 EmptyIdag på 02:18 av Arceus

» Små tabby-valpar
Vårnyheter 2020 EmptyIdag på 00:43 av Grendel

» Svart spegelbild
Vårnyheter 2020 EmptyIgår på 01:29 av Rök

» Talande Skog [P]
Vårnyheter 2020 Emptytor 26 nov 2020, 22:08 av Achak

» Om du Använder Huvudet [Matvei]
Vårnyheter 2020 Emptytor 26 nov 2020, 18:50 av Capheus

Vem är online
Totalt 4 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 4 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Andas ut
Vårnyheter 2020 Emptytis 24 nov 2020, 00:39 av Admin


.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.


Det känns bekant det här. Gör det inte det?
Lugnet.
Tystnaden.
Jorden under oss minns spår av osynliga tassar.
En väntan.
Bjud upp till dans.
Vinden minns en stillhet den annars aldrig känt.
Hjärtslag.
Ett andetag.
In,
Håll,
och Ut
.


.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Malwarebytes som reagerar på sidan
Vårnyheter 2020 Emptysön 23 aug 2020, 11:22 av Yargol
Uppdatering, 25 Aug:
Problemet är nu löst! Om ni fortsatt märker störningar eller får vidare problem med sidan så kontakta oss i Crew så att vi kan se över det c:
Hej allesammans!

Om du likt mig använder dig av Malwarebytes, så kan du under de senaste dagarna ha upptäckt att programmet har börjat flagga och varna för bildfiler (2img) på sidan.

Dessa bildfiler är inte farliga, och du behöver inte oroa dig över …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 Vårnyheter 2020

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Yargol
Crew | Buddy bro chummy chum pal homeslice breadslice
Yargol

Spelas av : Kreftropod

Vårnyheter 2020 Empty
InläggRubrik: Vårnyheter 2020   Vårnyheter 2020 Emptylör 23 maj 2020, 14:22

Från den första månaden till den femte! Den senaste tiden har passerat fortare än väntat, med mycket att stå i runt om i världen. Trots röriga arbeten, scheman och livssituationer så har inspirationen flödat på Numoori, och sidan har varit vaken och levande när ni, våra fantastiska medlemmar, umgås och stöttar varandra genom vardagskaoset.
 
Ni som har haft ett öga på nyhetsflödet på vår index-sida eller nyhetschatten i discord servern vet att många händelser och uppdateringar skett, och nu är det dags för en ny nyhet där vi kan gå igenom lite av vad som har hänt sedan sist. Det här blir en lång post, så håll i hattarna!

____________________________________________________________________
 
Brand, Gudar, och det nya området Fungoria:
Event och händelser så det står härliga till! I början av året startade en rollspelsprompt en stor skogsbrand i Döda skogen [Länk] på Numooris östra sida. Branden var förödande, och många karaktärer kom att påverkas av dess framfart. Flocken Draugai fann sitt hem i lågor, och flocken splittrades i flykten från elden. Isil Anar deltog i räddningsförsök, och en del vargar gav sig till och med in i lågorna för att hjälpa till att sprida förödelsen. Elden tycktes omöjlig att tämja, men till slut skedde ett mirakel.
 
Guden Kaito uppenbarade sig i skogen [Länk], och översvämmade hela området med en ofattbar mängd av vatten. Branden slukades av vågorna, och kvar lämnades ett vattendränkt område som snabbt tog ny form. Från gömmor under marken spirade svampar av alla former och storlekar, några små och andra så massiva att de kan liknas vid träd. Döda skogen är inte längre död. I dess ställe spirar nu det nya, magiska området Fungoria: En stor och färgglad svampskog [Länk]. Området Mardouf har också fått en uppdatering i samband med Fungorias skapelse, då ett massivt vattenfall nu sträcker sig längs ravinens kant. Vattenfallet har passande fått namnet Storfallet.


____________________________________________________________________
 
Stjärnfall i Öknen:
En stor meteor slog ner i öknen till följd av en rollspelsprompt [Länk]. Kollisionen var stor nog för att kännas över hela öknen, och stjärnfallet gick att se från ännu längre håll. En stor del av öknen plattades ut runt en massiv krater, och i kraterns mitt lämnades en enorm formation av glas. Läs mer om Stjärnkratern i Öknens områdesbeskrivning [Länk].


____________________________________________________________________
 
Måntemplets fall och följder:
I November förra året hände det igen! Ett Lan-event hölls, anordnat av några otroligt dedikerade medlemmar, som kom att starta en kedjereaktion av spännande, actionfyllda och dramatiska rollspel. En grupp vargar attackerade Måntemplet i Ötamon. Templet revs till grunden, och många älskade karaktärer gick döden till mötes när de kämpade för att försvara sig, eller för att delta i förödelsen. När situationen verkade som mest hopplös för månvargarna, så uppenbarade sig månguden Duraneir och skänkte dem styrka. Anfallarna insåg snabbt sitt misstag, men skadan var redan gjord. I dagsläget, många månader efter attacken, ligger Måntemplet fortfarande i ruiner. Många månvargar flydde till Civitas, där flocken Tenebris gav dem hjälp och husrum, och flera andra flockar har tagit del i att hjälpa och stötta månvargarna under denna tid. Men allt hopp är inte ute. Månvargarna har fått sin  tro bekräftad, och många söker idag efter möjligheten att återuppbygga vad de förlorat.
 
____________________________________________________________________
 
Övriga platsuppdateringar:
Utöver de senaste stora händelserna så har flera andra områden också fått uppdateringar, om än i lite mindre dramatisk skala och utan stora rollspel IC.

► Platserna Kallan, Vilan och Brytet har fått beskrivningar i forumet. Era karaktärer kan nu ta del i den hårda vandringen från Zaotes salta vidder och upp genom Winteras ogästvänligt kalla klimat. I Brytet samlas vargar för att, som namnet indikerar, bryta kristall från Winteras vackra kristallskog och klippor. Det är en lång och farlig resa, men kanske är det värt det, när just dina varor kan bli de dyraste och vackraste som resten av landet skådat. Om inte annat så är det en vandring att skryta om, om du kommer levande hem igen.
 
► Området Träsket har slagits samman med Acheratiskogen. Crew beslutade att ta bort det gamla Träsket området, eftersom att området sällan använts, och eftersom att det nya området Fungoria nu formats i närheten av där Träsket tidigare fanns. Alla rollspel från Träskets forum har flyttats till Acheratiskogens forum. Acheratiskogen har också fått en liten uppdatering i sin områdesbeskrivning, för att ta vara på faktumet att skogen tagit över de gamla träskmarkerna och gjort dem till en del av sig.
 
► Kartan har uppdaterats! Det nya området Fungoria har ersatt den gamla Döda skogen. Träsket har tagits bort, och Acheratiskogen har blivit större i dess ställe. Öknen och Savannen har fått lite justerade storlekar, och både Stjärnkratern och Djävulsklippan i Öknen finns nu med på kartan. Storfallet i Mardouf har också lagts till. Vandringslederna har uppdaterats, och det går nu även vandringsleder genom Kaiwood, för vargar som vill besöka Morikos höjd. Dessa vandringsleder bevakas av flocken Lykoris, men ger även spelare utanför flocken möjlighet för mer rollspel i området.
 
► Flera områden har fått uppdaterade bilder. Acheratiskogen, Byoomi, Kawazatriskogen, Öknen, Kaiwood, och fler, har fått nya bilder i sina områdesbeskrivningar. Har du inte läst områdesbeskrivningarna på länge? Ta då gärna en titt och se hur dina favoritområden får liv genom fantastiska foton från fotografer över hela världen, och illustrationer från sidans medlemmar.
 
____________________________________________________________________
 
Rasuppdateringar:
Flera av Numooris raser har under lång tid varit under uppdatering. Här följer de senaste uppdateringarna som skett.

► Raserna Sandvarg och Ökenvarg har slagits samman. Båda raserna har nu blivit en (1) ras, och går under namnet Sandvarg. Istället för två separata raser så ses det nu som att raserna kommer från två "ätter", grundade i de två stora NPC flockarna i Öknen. Läs mer på rasens wiki-sida [Länk].
 
► Gråvargen har äntligen fått en helt egen, separat beskrivning, och ses inte längre som bara ett samlingsnamn för blandraser. Istället har vi separerat så att Gråvargen, precis som Vit- och Svartvargen, har en helt egen beskrivning, och det vi kallar för Gråblod (eller blandras) har en annan beskrivning. Läs mer om Gråvarg [Länk] och Gråblod (blandras) [Länk] på deras respektive wiki-sidor.
 
► I samband med uppdelningen mellan den faktiska rasen Gråvarg och blandrasen Gråblod så gjordes en poll där vi bad medlemmar att svara på frågan: När räknas en korsning i Numoori som Gråblod (blandras)? Baserat på resultatet av pollen har vi skrivit en tumregel på Gråblod (blandras) wiki sida. Är du osäker på om din karaktär räknas som ett gråblod, så kan du nu hitta svaret där!
 
► Räv och Manvarg har lagts till på raslistan! Räven och Manvargen är två djur som länge har varit tillåtna att spela i Numoori, men som saknat faktiska beskrivningar. Nu står båda djuren uppskrivna, och du hittar information om vad som gäller när du vill spela en räv [Länk] eller en manvarg [Länk] på rassidan, under "Varglika djur", och på deras respektive wiki-sidor.
 
► Rasattributen Ljusvarg [Länk] och Mörkervarg [Länk] har fått uppdaterade beskrivningar. Läs mer om dem på deras respektive wiki-sidor.
 
____________________________________________________________________
 
Fler Wiki-uppdateringar:
Wikin, vårt evighetsprojekt som aldrig tycks bli klart, har genomgått en del uppdateringar de senaste månaderna när jag fått spunk på att sitta hemma i sjukskrivning och behövt något manuellt och repetitivt att sysselsätta tankarna med. Jag vill sända ett stort tack till de som stått ut och hjälpt till med att plocka bort överflödiga eller felstavade kategorier från sidor. Det har underlättat arbetet väldigt mycket!
 
► Numooris raser har fått nya kategorier på wikin. Ni kan nu hitta listor på sidans raser under följande kategorier. Notera att det finns utrymme för raser att byta kategori, när vi i Crew gör fler uppdateringar.
Alla raser
En lista på alla raser i Numoori, inkluderat såväl officiella som inofficiella raser och rasattribut.

Officiella raser
Raser som är officiella på Numoori, och som inte kräver tillstånd från Crew för att få spela.

Inofficiella raser
Här listas raser som skapats av spelare och inte blivit officiella, raser som kräver tillstånd för att få spela, eller som har svårare kriterier. Exempelvis kan Ninjavargen ses som en officiell ras, men eftersom att den har särskilda kriterier i form av släktskap och rening för att bli "renrasig", så har den i nuläget placerats i listan av inofficiella raser.

Rasattribut
Attribut är sådant som kan förekomma inom många raser. Exempelvis kan en varg från vilken ras som helst födas som Albino, eller förvandlas till vampyr av andra existerande vampyrer. Det är alltså ett sekundärt attribut, utöver karaktärens ras.

► I samma anda som de nya raskategorierna så håller även karaktärskategorierna på att uppdateras. I nuläget finns uppdaterade kategorier för karaktärers status (levande, död, utvandrade eller NPC), karaktärers raser, och karaktärers flockar. En uppdatering av moralkategorier mm kommer senare.
 
► I samband med dessa uppdateringar har även wikins Guider uppdaterats! Om du är osäker på hur wikin fungerar, eller du inte lyckas få en bild eller template att fungera som du vill, så kan du nu få hjälp av de nya steg-för-steg guiderna här:
Mallar [Länk]
Hur du skapar nya sidor, kopierar och fyller i mallar och templates (info-rutor).

Kategorier [Länk]
Hur du lägger till sidor i kategorier, och vilka kategorier dina sidor ska ha.

Bilder [Länk]
Hur du lägger till bilder på dina sidor, inkluderat hur du ändrar deras placering och storlek.
 
Kraftsidan har också flyttats till wikin. Det är nu enklare att överblicka vilka krafter som tillhör vilka kategorier, och få mer information om varje enskild kraft. Vi i Crew vill passa på att påminna om att gå in och läsa om de krafter just din karaktär har, och att ni behöver kontakta oss om ni vill använda en kraft som inte står uppskriven på kraftlistan. Att en kraft finns beskriven på andra hemsidor som wikipedia, powerlisting (superpower wiki) eller liknande sidor innebär inte att de automatiskt är godkända på Numoori. Kontrollera därför att kraften du tänkt använda finns på Numoori, och skicka annars en fråga i tillståndforumet.
 
En uppdatering om Biologiskt Gift kommer att läggas till på kraftsidan. Tills vidare hänvisar vi er till svaret vi gett i tillståndstråden här [Länk] gällande just biologiskt gift. För att sammanfatta: Vi vill undvika att karaktärer får ett extra gift utöver sina två magiska krafter i så stor utsträckning som möjligt, då det lätt blir att karaktären ses som att den har tre krafter när den kanske egentligen inte skulle få ha det.
     I nuläget är det endast Hikiokin och Wapun som har uppskrivet på sina raser att de har ett biologiskt gift. Båda raserna har det som ett försvar, då de är väldigt små raser som lätt blir byten för större rovdjur. Andra raser kommer att uppdateras och få möjlighet att ha ett biologiskt gift. Bland annat kommer det vara möjligt för Havsvargar och Drakarger att få detta, MEN, det kommer då krävas att karaktären är av Liten storlek (50-60cm i mankhöjd som max). En karaktär över 60cm i manke kommer alltså inte kunna få ett extra biologiskt gift utöver sina magiska krafter.
     Har du en karaktär över 60cm i manke, och/eller som i dagsläget inte är av en ras där det står att rasen kan få ett biologiskt gift, så behöver du be om tillstånd i tillståndsforumet. Mer information om vilka raser som kommer få möjlighet att ha biologiskt gift kommer senare.
 
____________________________________________________________________
 
Övriga uppdateringar:
 Utöver wiki uppdateringarna så har Numoori också fått lite uppdateringar i forumet.

► Chatten till vänster om forumet har fixats, och den borde nu synas på fler webbläsare igen. Vi i Crew fick veta häromdagen att chatten inte synts för flera medlemmar. Detta var tydligen ett problem som funnits under lång tid, som vi i Crew inte fått reda på. Vi vill därför påminna om att ni kan skicka meddelanden i Kontakta Crew -> Buggar forumet om ni upptäcker att någonting på sidan inte fungerar. På så vis får vi reda på det och kan lösa problemet Glad
 
► Och till sist, en generell påminnelse om hur Prompts fungerar. Vi har märkt att flera spelare reagerat när en del rollspelspromptar har triggats, och har fått kommentarer om att karaktärer i andra rollspel också utfört den handling som varit en prompt-trigger. Vi i Crew försöker att läsa era rollspel och hålla ögonen öppna för prompt-triggers, men tyvärr så kan vi inte läsa allt. Vi är bara tre dödliga med liv utanför Numoori, och vi hinner tyvärr inte lusläsa alla rollspel, särskilt under sidans aktivare perioder.
     Vi försöker att undvika att ge flera större prompts till samma karaktärer. Tyvärr går det inte alltid att undvika detta, och det påverkas även mycket av aktivitet. Är samma karaktär väldigt aktiv med många rollspel, så är chansen att den råkar på en prompt helt enkelt större. I vissa fall har det varit prompts som vi i Crew velat starta för att göra större uppdateringar på sidan, som nya områden, och då har vi valt att inte vänta när vi sett prompten, även om karaktären redan fått tidigare prompts.
     Är rollet i ett flockforum så kan det inte få en prompt. Flockforum är dolda för spelare som inte är med i flocken, och vi har därför valt att inte ge prompts i dessa forum, då vi vill att alla spelare ska ha möjlighet att se och ta del av de rollspelspromptar som triggas. Vi ger inte heller prompts i avslutade rollspel där karaktärerna har fortsatt vidare i nya rollspel som sker efter det avslutade rollet. Detsamma gäller i pågående rollspel: Om en karaktär har utfört handlingen som var en prompt-trigger, och rollet sedan har fortsatt så att triggern har "passerat", så ger vi ingen prompt. Det innebär tyvärr att vi kan missa en prompt om vi inte har hunnit läsa just ditt rollspel innan prompten hann passeras. Vi hoppas att ni har förståelse och överseende med detta.
     Böner fungerar i stort sett på samma vis som en prompt, men har möjlighet att besvaras eller påverka situationer även lite senare. Det finns alltså en möjlighet att en bön får ett svar även efter att rollspelet avslutats. Det innebär dock inte att alla böner garanterat kommer att få svar.
 
____________________________________________________________________
 
Det var allt för den här gången! Vi i Crew hoppas att ni alla har det så bra som möjligt under rådande situationer, och att dessa svårigheter passerar så snabbt och lindrigt som möjligt för alla. Vi vill återigen tacka er för ert enorma engagemang och ert stöd såväl till oss som till varandra  hands left ❤ hands right
 
Fridens liljor :flower4:
/Crew
Till överst på sidan Gå ner
 
Vårnyheter 2020
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: OOC ::: :: Nyheter-
Hoppa till: