Pågående Event
Senaste ämnen
» Vinterevent 2020
Ny uppdatering av Storlekar! EmptyIdag på 00:29 av Admin

» Mellan natt och dag [Rök]
Ny uppdatering av Storlekar! EmptyIgår på 23:28 av Lÿs

» Det vi inte ser [Karl Johan]
Ny uppdatering av Storlekar! EmptyIgår på 22:22 av Blair

» Bonka bort allt [Bonk]
Ny uppdatering av Storlekar! EmptyIgår på 21:40 av Aurora

» Det Skvallrande Hjärtat [P]
Ny uppdatering av Storlekar! EmptyIgår på 21:29 av Luwa

» Med Handen i Kakburken [Öppet]
Ny uppdatering av Storlekar! EmptyIgår på 21:11 av Solviva

» Små tabby-valpar
Ny uppdatering av Storlekar! EmptyIgår på 21:05 av Malva

» En dödsängels hallucinationer [Ezekiel]
Ny uppdatering av Storlekar! EmptyIgår på 16:59 av Ezekiel

» I takt med beskyddaren [Hassel]
Ny uppdatering av Storlekar! EmptyIgår på 11:06 av Trian

Vem är online
Totalt 9 användare online :: 2 registrerade, 0 dolda och 7 gäster.

Poppel, Vargon

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Vinterevent 2020
Ny uppdatering av Storlekar! Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•..


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Uppdatering av Numooris Regler; Höstnyheter 2020
Ny uppdatering av Storlekar! Emptysön 29 nov 2020, 23:49 av Admin

Hej allesammans!

2020 har varit ett år, minst sagt. Med många upp och nergångar, och en omvärld som stundvis varit allt annat än gästvänlig, så är det förståeligt att en stor del av sidans medlemmar, spelare såväl som Crew, haft ett inte så trevligt år som man kunnat önska. Vi hoppas att ni alla har det så bra ni kan där ute i höstmörkret, och att alla är friska och krya.Uppdatering av Reglerna

Efter en del …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 Ny uppdatering av Storlekar!

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Yargol
Crew | Buddy bro chummy chum pal homeslice breadslice
Yargol

Spelas av : Kreftropod

Ny uppdatering av Storlekar! Empty
InläggRubrik: Ny uppdatering av Storlekar!   Ny uppdatering av Storlekar! Emptylör 31 aug 2019, 22:56

Storlekar har varit en återkommande fråga här på Numoori. De har även genom åren varit ett frustrationsmoment för såväl oss i Crew som för många spelare på sidan. För 6 år sedan så gjorde vi en förändring av storlekarna där vi försökte att jämna ut skillnaderna inom de olika storleks-kategorierna. Trots uppdateringen 2013 så har många spelare fortsatt känt att storlekarna är väldigt skeva, och att spannet mellan lägsta och högsta höjd på vargarna är för stort. Det är också någonting vi i Crew har känt, särskilt eftersom att vi med åren har fått allt fler frågor om detta.

Precis som titeln säger så är vi i Crew därför igång igen och försöker att ytterligare jämna ut och organisera upp det här med storlekar i Numoori. Vi hoppas att den här förändringen kommer att underlätta spelandet mellan karaktärer på sidan. Där kommer självklart fortfarande vara stora skillnader mellan storlekarna, så ni som vill spela väldigt stora eller väldigt små karaktärer kommer fortfarande kunna göra det, men storlekarna är inte längre lika extremt skeva som de tidigare varit. Detta underlättar exempelvis i rollspel där karaktärer av olika storlekar slåss, så att även de minsta karaktärerna kan ha en chans att delta utan att bli ihjältrampade av misstag. Det underlättar också exempelvis för spelare som vill ha romanser mellan karaktärer av olika storlekar, vilket tidigare har skapat mycket diskussion och väckt många frågor här på sidan.

Vi hoppas att ni alla är förstående med varför vi gör den här förändringen, och att ni hjälper oss och varandra att komma ihåg att ändra så att era karaktärer hamnar i rätt kategorier!

Så, vad innebär den nya förändringen?
1. Storleksgränserna har ändrats från 30-150cm, till 40-120cm, med 40cm som den nya lägsta-gränsen, och 120cm som den nya maxgränsen.

2. Det finns nu 4 olika storlekskategorier istället för 5. Varje kategori sträcker sig över ett 19-20cm span, istället för de tidigare ojämna kategorierna som alternerade mellan 19cm och 30cm stora spann.

3. Alla karaktärer kommer att behöva höjas eller sänkas till de nya gränserna. Det innebär att karaktärer som idag är under 40cm kommer att höjas till 40cm, och karaktärer över 120cm kommer att sänkas till 120cm. Undantag för denna regel är karaktärer som redan tidigare har tillstånd för sin storlek. Det kommer även vara möjligt för karaktärer som idag är över 120cm att ansöka om tillstånd för att behålla sin storlek, men för att få ett sådant tillstånd så behöver din karaktär en anledning till att faktiskt vara så stor.

4. Alla nya karaktärer som skapas efter den här uppdateringen ska hålla sig inom de nya storleks-kategorierna.

5. Alla raser har setts över så att de står i rätt storlekskategorier. De har ungefär samma höjder som förut, så ingen ras har dramatiskt växt eller krympt.

6. För att uppmuntra mer spel runt just storleksskillnader så vill vi bli tydligare med vilka storlekar de olika raserna har. Försök att hålla er inom eller nära en ras standard-storlek! Exempelvis så kommer en Hikioki, som klassas som en Liten ras, inte att kunna bli Mycket Stor.

Ny uppdatering av Storlekar! Nya_vs_Gamla_storlekar

De nya storlekarna som gäller är:
40-60cm - Liten
61-80cm - Medel
81-100cm - Stor
101-120cm - Mycket stor

De gamla storlekarna som INTE längre gäller var:
30-50cm - Mycket liten
51-70cm - Liten
71-90cm - Medel
91-120cm - Stor
121-150cm - Mycket stor

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Utöver detta så har vi även lite andra nyheter från året:

JORDBÄVNING, NY KARTA och NYA OMRÅDEN:
Jordbävningen i början av året resulterade i en helt uppdaterad karta, med flera nya områden och platser för era vargar att besöka! Flera äldre områden har också fått uppdaterade utseenden i samband med detta. Vi jobbar sakta men säkert på att fixa info till alla nya hubbar, inkluderat sådant som vad din varg kan tänkas kunna byta till sig i respektive områden.

----------------------------------------------------

RASSIDAN HAR UPPDATERATS:
Hela rassidan har fått en uppdatering! Nu får alla raser plats på en sida, istället för två som tidigare. Layouten på sidan har också uppdaterats, så att raserna står i bokstavsordning under respektive kategori. Alla raser kommer få en ny, kort beskrivande text, och länka vidare till respektive wiki för mer information. Ett par raser har försvunnit från rassidan. Flera av dessa raser kommer att slås samman med andra raser när de uppdateras (exempelvis så kommer Stenvarg att bli en del av Bergsvarg).

----------------------------------------------------

UPPDATERADE KRAFTER:
I samband med uppdateringen av rasen Nattvarg så har även krafterna Skugga och Yttre Mörker fått en uppdatering. Kraften Formskiftning har också fått en uppdatering, vilket ni kan läsa om i den föregående nyheten (länk).

----------------------------------------------------

UPPDATERADE REGLER OM SEXUELLT INNEHÅLL:
Regler sidan har också fått en uppdatering. Allmänna regler, punkt 2, har uppdaterats för att nu även innehålla mer tydligt om Sexuellt innehåll. Efter en tydlig ökning i antalet våldtäkter som spelats i Numoori över de senaste åren så har vi i Crew tagit beslutet att dessa inte längre är tillåtna på sidan. Vi själva, såväl som flera spelare som har nått ut till oss, anser att våldtäkter inte hör hemma i Numoori. Detta eftersom att våldtäkt är en väldigt specifik form av våld grundad i en oftast starkt sexistisk trope, där män dominerar kvinnor på ett vis som inte har en plats här på sidan. Det är ett starkt ämne som berör många negativt. I de flesta fall så har det även känts som att våldtäkterna i Numoori slätas över som något "coolt" för onda karaktärer att ha gjort, eller används enbart som ett sätt att skaffa valpar. Vi ser hellre att ni låter era karaktärer skaffa valpar på annat vis, och vill att vi alla gemensamt tar ett steg tillbaka från denna trend av att göra våldtäkter till en "cool" grej för onda karaktärer att ha gjort. Ondska och drama kan spelas på andra sätt.

----------------------------------------------------

SKUGGFALLS INVIGNING:
Nu i början av Augusti hölls ett Lan-event, uppstyrt av medlemmar ur flocken Tenebris. Vi är oerhört glada över hur mycket det uppskattats, och hur engagerade alla deltagare varit! Det har varit väldigt kul att se alla samarbeta för att göra detta Lan-event så bra som det blev. Tack för ett par väldigt roliga dagar allesammans!

----------------------------------------------------

RASKAMPEN 2019:
Numoori har en myriad av olika spännande raser att spela som, men vilken av dessa raser är egentligen favoriten? Raskampen har blivit en återkommande tradition här på Numoori, och årets tävling är ännu inte över! Lyckas månvargen behålla tronen? Kommer Lawaren göra en comeback? Eller blir det en helt annan ras som vinner? Kom ihåg att rösta på din favoritras i den senaste deltävlingen, och missa inte att rösta i finalen! :D

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi hoppas att ni alla har haft en skön sommar!
Fridens liljor
/Crew

Till överst på sidan Gå ner
 
Ny uppdatering av Storlekar!
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: OOC ::: :: Nyheter-
Hoppa till: