Pågående Event
Senaste ämnen
» En skog av magi (Lumen)
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar EmptyIgår på 17:56 av Lumen

» Imorgon sveper en dimma in [Lev]
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptytis 23 nov 2021, 23:31 av Lev

» [Avslutat] Namnbyte
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptytis 23 nov 2021, 11:49 av Yargol

» Its on [P]
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptysön 21 nov 2021, 14:31 av Matvei

» Önska dig något [Oberon]
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptytor 18 nov 2021, 23:30 av Dimitrij

» Fåniga känslor [P]
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptyons 17 nov 2021, 22:14 av Laali

» Vad hände sen? [Lev]
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptyons 17 nov 2021, 19:05 av Lev

» VE20 | En Ny Start [P]
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptyons 17 nov 2021, 18:51 av Lev

» I din skugga [Lev]
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptymån 15 nov 2021, 21:23 av Lev

Vem är online
Totalt 2 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 2 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Uppdatering av Änglar och Demoner; Sommarnyheter 2021
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptymån 09 aug 2021, 23:38 av Yargol

God kväll alla glada!

2021 har skyndat förbi redan innan vi hunnit registrera att det ens är ett nytt år. Men, även om det känns som att det här året gått snabbt så har det också hunnit hända mycket på Numoori! Vi hoppas att ni alla har det bra nu när sommarens värsta värmeböljor förhoppningsvis släppt sitt grepp, och att alla fortfarande är friska och krya.Uppdatering av Änglar och Demoner: Aspekter!

En …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 8
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
 

 Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Yargol
Crew | Buddy bro chummy chum pal homeslice breadslice
Yargol


Spelas av : Kreftropod

Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Empty
InläggRubrik: Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar   Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptytor 10 dec 2020, 15:57


Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare egentligen har fler karaktärer än vad som är tillåtet.

Därför vill vi nu be alla medlemmar att gå igenom alla sina egna konton och karaktärer, även de gamla! Har ni svårt att komma ihåg alla era karaktärer kan ni sortera medlemslistan efter "spelas av" och leta upp alla karaktärer under ert spelarnamn. Alla karaktärer och konton som ni inte längre tänker spela behöver ni sedan informera oss i Crew om så att vi kan ge dem rätt titel, så att det inte uppstår några missförstånd i framtiden om era karaktärslistor och antal karaktärer.

Ni behöver alltså:
 • Kontrollera alla era konton, nya såväl som gamla, och notera vilka ni faktiskt spelar och vilka som inte spelas.

 • Skicka ett meddelande i Kontakta Crew -> Profiländringar [Länk], och få alla konton ni inte längre spelar ordnade med rätt titel. D.v.s:
  • Alla karaktärer som är döda ska ha titeln Död.
  • Alla karaktärer som är utvandrade ska ha titeln Utvandrad.
  • Alla karaktärer som har blivit NPCs ska ha titeln NPC.

 • Om någon av era karaktärer har dött och inte står på dödslistan så skicka också ett meddelande i Kontakta Crew -> Dödslistan [Länk], med datum och orsak till karaktärens död så att den kan skrivas upp på dödslistan. Detta gäller även om det står på deras profil att de har dött, då det är lätt för oss att missa om de inte skrivits upp i dödslistan!


Tryck här för att se i bilder och text hur du söker efter ditt spelarnamn i medlemslistan:

Gå till medlemslistan via "Medlemslista" i huvudmenyn. Fyll inte i sökrutan för Användarnamn. Användarnamn är namnet på kontot/karaktären, inte spelarnamnet.Välj att sortera listan efter "Spelas av".Välj om du vill att listan sorteras i Stigande (A till Z) eller Fallande (Z till A) ordning. Notera att Å och Ä hamnar under A, och Ö hamnar under O. Tryck OK.Scrolla ner och bläddra för att hitta den bokstav ditt spelarnamn börjar på, och alla karaktärer som står med ditt spelarnamn!
Vad räknas till karaktärslistan?

Alla era spelbara karaktärer räknas till karaktärslistan. D.v.s: Alla karaktärer som är vid liv (inkluderat andar), som inte har utvandrat, eller inte har officiellt blivit en NPC eller på annat vis pensionerats med korrekt titel. Det är därför viktigt att ni meddelar oss i Crew när ni räknar bort karaktärer från era listor, då det annars lätt sker missförstånd där det ser ut som att ni har för många karaktärer.

Kom även ihåg att pausade karaktärer fortfarande ses som spelbara, och därför fortfarande räknas till er karaktärslista. Detsamma gäller ostartade konton: Det är inte okej att skapa väldigt många ostartade konton och sen ha dem liggande som ett sätt att "paxa" namn eller karaktärer. Det gör det väldigt svårt för Crew och andra att se vilka karaktärer en spelare faktiskt har om där är väldigt många konton som bara ligger och väntar. Om ni har ett ostartat konto, men väljer att inte starta det utan vill skapa en annan karaktär istället, återanvänd då samma konto genom att byta namn på det. Då blir det inte jättemånga ostartade konton liggande som orsakar missförstånd eller frågor kring karaktärsmängd. Läs mer om "oanvända konton" på Numooris FAQ.Spelares wikisidor

Lägg till alla era karaktärer på era wikisidor. Detta gäller även tidigare karaktärer. Om ni inte längre räknar en karaktär till er karaktärslista så sätt den under rubriken "Tidigare karaktärer", så att det blir tydligt för oss i Crew och andra att karaktären inte längre spelas. Ta inte bort karaktärer helt från era wikisidor, då det bara bidrar till missförståndet om karaktärsmängd.

Vill ni ha hjälp med att uppdatera era wikisidor så skriv gärna i Kontakta crew -> Wiki-relaterade frågor och hjälp [Länk], så kan vi hjälpa till att uppdatera sidorna åt er, eller visa hur ni själva kan göra det. Ni kan läsa om hur ni använder Mallar och uppdaterar sidor på wikin via huvudmenyn: Guide -> Hur fungerar… -> Mallar [Länk].Adopterbara karaktärer, vad gör vi med dem?

Adopterbara karaktärer ligger lite i en gråzon då de fortfarande är spelbara, men är tänkta att adopteras bort. För att göra det här med adopterbara karaktärer tydligare så vill vi därför att följande följs gällande just adopterbara karaktärer:
 • Alla adopterbara karaktärer behöver en adoptionstråd i OOC -> Sök, Adoptera, Planera -> Adoptera [Länk], så att andra spelare får chansen att adoptera karaktären. Det går såklart att ha flera karaktärer i samma tråd om flera adopteras bort samtidigt, men det behöver finnas en tråd för karaktärerna i forumet. Står det bara på profilen är det väldigt lätt att missa.

 • För att räkna bort en adopterbar karaktär från din karaktärslista behöver du också tänka på att du inte kan spela karaktären själv under tiden som den ligger som adopterbar. Annars hamnar den lätt i en "utöver" situation som riskerar att orsaka ytterligare missförstånd runt karaktärsmängden. Skriv därför gärna tydligt på kontot att karaktären är ute för adoption.

 • Föräldrar som tar tillbaks valpkaraktärer för att adoptera dem vidare, eller liknande situationer, behöver inte ha plats i sin egen karaktärslista för att kunna adoptera valpen vidare, så länge föräldern inte planerat att själv spela valpen under adoptionstiden.Vi i Crew kommer till nästa vecka att gå igenom medlemslistan igen och dubbelkolla så att vi inte råkar missa några gamla konton. Vi kan då komma att skicka ut lite påminnelser till spelare som i dagsläget har många konton som fortfarande kan ses som "spelbara", och som inte har noterats i Kontakta Crew forumet för att få uppdaterade titlar eller läggas till på dödslistan.

Ni behöver absolut inte oroa er för eller bli skrämda av dessa påminnelser! Detta är enbart för att underlätta och göra det tydligare vad som hänt med alla gamla konton som inte längre spelas, och vi gör inte det här för att anklaga någon för någon form av fusk. Det har bara blivit många gamla konton med åren som har blivit lite bortglömda och som vi nu försöker få ordning på Glad

Vi är väldigt tacksamma för att ni hjälper oss att gå igenom och organisera alla gamla konton på sidan, så att vi alla slipper missförstånd om karaktärsmängd eller liknande i framtiden!

Fridens liljor~  :flower4:
/Crew


Till överst på sidan Gå ner
Yargol
Crew | Buddy bro chummy chum pal homeslice breadslice
Yargol


Spelas av : Kreftropod

Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Empty
InläggRubrik: Sv: Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar   Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar Emptymån 11 jan 2021, 17:35


Påminnelse om konton:

På grund av lite händelser IRL så har vi i Crew inte kommit igång med genomgången av konton och karaktärslistor än, men hoppas på att göra det inom kort. Vi vill nu passa på att påminna en gång till och be alla spelare att gå igenom sina konton, och skicka till oss i Crew vilka karaktärer som behöver få uppdaterade titlar eller läggas till på dödslistan.

Vänligen läs ovanstående inlägg! Där står vad ni ska göra, och där hittar ni även hjälp i form av bilder som visar steg för steg hur ni hittar alla era karaktärer i medlemslistan.

För att underlätta ytterligare för er så har jag nu även gått igenom alla konton på medlemslistan och lagt till "Död", "Utvandrad" eller "NPC" efter spelarnamnet, vilket gör att ni snabbt kan se om en karaktär fortfarande ses som spelbar eller inte direkt i medlemslistan. (Tack till Ink och Zara som inspirerat till att göra detta).

Alltså: Om spelarnamnet på ett konto är formulerat som "Spelarnamn | Död" så är den karaktären död, osv. Om spelarnamnet inte har ett tillägg så innebär det att kontot ses som spelbart (aktivt), och det räknas därför fortfarande till karaktärslistan. Kom ihåg att max-gränsen för karaktärer i dagsläget är 12 spelbara (aktiva) karaktärer per spelare, och att "pausade" karaktärer fortfarande ses som spelbara (aktiva).

Dubbelkolla även era döda karaktärer så att de står uppskrivna på dödslistan! Om inte, så skicka ett meddelande i Kontakta crew -> Dödslistan med vilken karaktär det gäller, datum och dödsorsak, så att den kan skrivas upp.

Konton med tillägget "Ej startat konto" är ett konto som inte har rollspelats IC (även om det kan ha några OOC inlägg). Det är okej att återanvända dessa konton och göra om till nya karaktärer. MEN. Tänk på att det inte är okej att ha flera ostartade konton liggande, då det snabbt tar upp många namn som andra spelare hade kunnat använda! Om du har många oanvända konton så behöver du kontakta oss i Crew så att vi kan se över dem tillsammans med dig och eventuellt ta bort de som inte används.

Vi hoppas på att återuppta genomgången av alla konton snart, och kommer då börja kontakta de spelare som har för många aktiva konton. Som nämnt i föregående inlägg är detta inte något ni behöver bli skrämda av. Vi ber er dock att se över era konton på egen hand nu innan, så slipper ni att vi kommer och petar på er om det ;)Wiki-uppdatering:

Som ni kan ha märkt så har Wikin gjort en uppdatering. Det är Wikia/Fandom som har bytt system, och alla Wikia/Fandom sidor håller på att flyttas över till det nya systemet. Det är alltså inte en uppdatering vi i Crew gjort, utan något som skett automatiskt. Vi jobbar på att uppdatera infoboxar och templates, och kommer även uppdatera hjälp-guiderna på sidan när detta är klar. Wikin kommer se lite rörig ut tills vi blir klara, och vi är tacksamma för ert tålamod under den här tiden <3


Vi hoppas att ni alla har det bra där ute i snöyran!
Fridens liljor~ :flower4:
/Crew


Till överst på sidan Gå ner
 
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: OOC ::: :: Nyheter-
Hoppa till: