Pågående Event
Senaste ämnen
» Vinterevent 2020
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker EmptyIdag på 00:29 av Admin

» Mellan natt och dag [Rök]
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker EmptyIgår på 23:28 av Lÿs

» Det vi inte ser [Karl Johan]
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker EmptyIgår på 22:22 av Blair

» Bonka bort allt [Bonk]
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker EmptyIgår på 21:40 av Aurora

» Det Skvallrande Hjärtat [P]
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker EmptyIgår på 21:29 av Luwa

» Med Handen i Kakburken [Öppet]
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker EmptyIgår på 21:11 av Solviva

» Små tabby-valpar
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker EmptyIgår på 21:05 av Malva

» En dödsängels hallucinationer [Ezekiel]
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker EmptyIgår på 16:59 av Ezekiel

» I takt med beskyddaren [Hassel]
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker EmptyIgår på 11:06 av Trian

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Vinterevent 2020
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•..


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Uppdatering av Numooris Regler; Höstnyheter 2020
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker Emptysön 29 nov 2020, 23:49 av Admin

Hej allesammans!

2020 har varit ett år, minst sagt. Med många upp och nergångar, och en omvärld som stundvis varit allt annat än gästvänlig, så är det förståeligt att en stor del av sidans medlemmar, spelare såväl som Crew, haft ett inte så trevligt år som man kunnat önska. Vi hoppas att ni alla har det så bra ni kan där ute i höstmörkret, och att alla är friska och krya.Uppdatering av Reglerna

Efter en del …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Sleazoid
Crew | Flockledare
Sleazoid

Spelas av : Zara

Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker Empty
InläggRubrik: Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker   Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker Emptysön 04 aug 2019, 20:45

Då detta blev en ganska övergripande uppdatering som påverkar många olika vargar så valde vi att gå ut med det som en nyhet också.

Vi har länge ansett att kraften formskiftning behövde få sig en rejäl uppdatering då den var alldeles för bred och gränslös till skillnad från andra krafter. Och samtidigt insåg vi att kraften Skuggor egentligen innehöll två krafter medans Yttre Mörker inte alls var definierat. Hela tiden fanns där den perfekta rasen som ett oskrivet blad som bara väntade på att vi skulle föra samman alla dessa element, Nattvargen.

Vad är det då vi har uppdaterat? Vad påverkar er?

Först och främst, Formskiftning
Formskiftning, hamnskifte och skepnadsskifte är alla namn på samma kraft. Att kunna byta sin fysiska form till ett djur. Vargar med kraften föds med en djurform som de är länkade till. Oftast har den anknytning till den ras som vargen tillhör eller förfäder med samma kraft. Hade din mor förmågan att förvandla sig till en uggla, ja då är det troligt att du också får den formen, eller någon annan fågel. Formskiftning innefattar endast en form, vid två former så räknas det som två krafter. Att anta formen av andra vargar, växter eller icke-levande objekt är inte tillåtet. Djurformer som är större än vargen, det vill säga har större massa, är svårare att skifta till än mindre djur, och kräver därför mer träning och energi för att lyckas. Ju mer olikt en varg ett djur är desto svårare är det att byta form, och en formskiftare kan bli väldigt trött av det då det krävs energi för att upprätthålla djurformen. En formskiftare kan inte förbli i sin djurform för alltid då det tömmer dem på energi över tid och de måste återvända till sin originalform emellanåt.


Så lyder den nya krafttexten och det blir lite i stil med hur kraftfält fungerar. Endast en form är tillåten, utöver det är det två krafter. Därför vill vi att alla vargar som har formskiftning som kraft väljer en djurform

Det kommer så småningom att dyka upp listor på vilka raser som kommer att kunna ha kraften, och vilka djurformer som är de vanligaste just för den rasen. För tillfället är endast nattvargens lista utsatt på wikin. 
Såklart så kommer ju alla vargar som redan har kraften formskiftning att få behålla den oavsett vilken ras den är, men i och med de nya reglerna så kommer vissa justeringar behöva göras. 
Det som kommer vara den röda tråden genom kraften är att djurformerna på något sätt har att göra med rasens attribut. Till exempel så är de tre vanligaste formerna hos nattvargarna kråkfåglar, fladdermöss och svartbjörnar.
Det kommer självklart vara tillåtet att fråga om tillstånd för djurformer som inte står som de vanligaste hos en ras.

För att förtydliga, det är inte längre tillåtet att kunna ändra sin form för att kopiera någon annan vargs utseende. Detta blir mer som att de har ett spirit animal.

Sen har vi då Yttre Mörker
Yttre Mörker är faktiskt mörker. En varg med kraften yttre mörker kan skapa och manipulera mörker. Den kan gestalta sig i ett flertal former, vissa har en svart massa som de manipulerar medan andras kraft kan mer liknas vid en väldigt mörk rök. Det händer att vargar med yttre mörker så att säga bär med sig mörker omkring sig, men inte alltid. De kan exempelvis få ett område att te sig mörkare, eller tillfälligt förblinda och förvirra andra med mörker. Det finns även de som, efter mycket övning, lärt sig framställa sitt mörker i en mer solid form för att till exempel göra fysisk skada. En varg med yttre mörker kan inte kontrollera skuggor, även om de ofta misstas för sådana. Det krävs mycket kraft för att göra ett större område mörkt, och för att hålla det mörkt. 


Den nya krafttexten gör det lite tydligare vad kraften faktiskt innefattar. 
Detta var egentligen en del av skuggkraften förut, men vi kom fram till att det egentligen fanns två krafter i skuggor. En som manipulerar plana skuggor, det vill säga de skuggor som finns i våran värld, mer naturligt platta och som följer objekt. Och som blir starkare i ljud. Likt karaktären Umbra har.
Sen fanns det den formen, likt min Sleazoid, som har en mer rökig massa som följer en som de kan manipulera på olika vis. Och som istället blir svagare av ljus. 
Vi tyckte att detta var för brett och lite motsägelsefullt för en kraft så därför bestämde vi oss för att dela upp kraften. Och Nattvargarna var den perfekta rasen för att tillföra lite logik i det hela.
Har du en varg med skuggkrafter som påverkas och inte är säker på om du borde ändra den till yttre mörker? Bara att skicka mig ett meddelande så löser vi det.

Sist men inte minst, Nattvargen
Nattvargen är en varg som helt anpassat sig för ett liv i mörker, och spenderar nästan all sin vakna tid om natten. De har ett utmärkt mörkerseende, betydligt bättre än gemene varg, men är istället väldigt ljuskänsliga. Det som kanske främst utmärker dem är deras vita eller blekt färgade ögon med en hinna över pupillerna som närmast får dem att se blinda ut. Ögonen ger ifrån sig ett svagt sken desto mörkare det är. Deras fällar är oftast svarta eller mörka nyanser av grå och brun. Rasen har formats mycket kring de två krafterna Yttre Mörker och Formskiftning.
Läs mer på Wikin


Den här stackars rasen har länge legat i skymundan som blott mer än en svart varg med fancy ögon. Vi har länge velat göra om den och nu i och med de ovan skrivna uppdateringarna så passade det perfekt in i det hela. De fick sig lite karaktäristiska krafter och en faktiskt historia.

Har du en Skuggvarg som påverkas och inte är säker på om du borde ändra den till Nattvarg? Bara att skicka mig ett meddelande så löser vi det.


Så, där har ni det. Hoppas att ni kommer tycka om dessa uppdateringar!
Texterna på sidan kommer att uppdateras eftersom, hittils är wikin för Nattvargarna fixad så håll till godo. De finns här tills vidare.

Fridens liljor~
//Crew
Till överst på sidan Gå ner
 
Uppdateringar: Nattvarg, Formskiftning, Yttre Mörker
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: OOC ::: :: Nyheter-
Hoppa till: