Pågående Event
Senaste ämnen
» [VE20]Vad finns bortom stjärnorna[Vassya]
Search [Unnown] EmptyIgår på 21:22 av Poppel

» Adopterbara designer av Kreft
Search [Unnown] Emptymån 25 jan 2021, 23:04 av Yargol

» [Avslutat] Dödslistaaan
Search [Unnown] Emptymån 25 jan 2021, 11:20 av Yargol

» I dina ögon himlaljus [Nomë]
Search [Unnown] Emptylör 23 jan 2021, 12:13 av Nomë

» [VE20]Skulpterande snö[P]
Search [Unnown] Emptyfre 22 jan 2021, 15:36 av Poppel

» [Avslutat] Till dödslistan
Search [Unnown] Emptytor 21 jan 2021, 10:55 av Yargol

» [Avslutat] Titeländringar
Search [Unnown] Emptytor 21 jan 2021, 10:51 av Yargol

» [Avslutat] Titlar
Search [Unnown] Emptytor 21 jan 2021, 10:51 av Yargol

» Äntligen hemma [P]
Search [Unnown] Emptytor 21 jan 2021, 00:33 av Flippa

Vem är online
Totalt 6 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 6 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
Search [Unnown] Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Vinterevent 2020
Search [Unnown] Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi fick bevittna då …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 Search [Unnown]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Xerxes

Xerxes

Spelas av : Siri

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptysön 25 jun 2017, 11:36

Xerxes vandrade. Igen. Det var en av de få sakerna han gjort de senaste månvarven. Det, och jaga, äta, sova. Det var som om han hade återgått till sitt vanliga liv, innan han gick med i Draugai. Detta, samt Aisu, hade varit anledningen till att han gått med i flocken från första början: Han hade velat undvika denna tråkiga rutin där dagarna smälte samman, och ändå befann han sig på Eldskogen, där han en gång rastlöst vandrat. Han suckade för sig själv och intalade sig själv att detta bara var tillfälligt, samt att han nu hittat en annan anledning till att stanna i flocken: Iwaku.
  Xerxes stannade och blundade, fokuserade på de små vibrationerna i luften som skapades när något rörde på sig; när hjorten travade över gräset, när en fågel hoppade över marken och lyssnade efter mask i jorden, när grässtråna svajade till i vinden. Men han sållade bort all oviktig information och fokuserade på vibrationerna av ett hjärta som slog inuti ett rådjurs bröstkorg, och när han lyckats lokalisera rådjuret började han långsamt vandra mot de bultande vibrationerna bara för att sedan få dem att stanna.
  Hans normalt nästan vita päls hade färgats röd runt hans mun och tassar. Rådjuret framför honom stirrade på honom med en död blick samtidigt som han slickade sig belåtet om munnen. Xerxes kollade ned på rådjurets gapande mage, övervägde en till tugga, men sket i det och kollade upp istället, ut över de gröna kullarna. Det var snart dags för honom att återigen fortsätta sitt sökande, han skulle bara smälta maten först.
Till överst på sidan Gå ner
Unnown

Unnown

Spelas av : Zee

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptysön 25 jun 2017, 12:55

När man inte såg någonting var det inte mycket som gjorde ett område unikt. En stor del av charmen med en plats, det som gjorde den minnesvärd, var hur den såg ut. För Unnown var detta oväsentligt. Hon kunde inte lägga någon vikt vid en plats utseende, så därför fokuserade hon på lukterna.
  Lövskogen luktade friskt, levande. Det här var annorlunda. Levande, ja, men doften bar spår av förruttnelse, av brända träd och svedd jord. Det var en plats som tycktes ha dött för att återuppstå på nytt, men precis som med allting annat gick det inte att lämna det förflutna bakom sig helt. Fragment av det gamla satt fortfarande kvar i Eldskogen.
  Unnown och Blindir fortsatte sin resa söderut, bort från kylan och närmare värmen. För tillfället letade de båda grottvargarna svamp. Svampar var lätta byten, om man bara hittade dem. De sprang inte sin väg, gjorde inte motstånd. Bra villebråd för två blinda vargar. Om än smaken gick att diskutera, var det något att ha i magen.
  Unnown, som varit upptagen med att söka efter svamp på marken, lyfte huvudet och nosade i luften. Lukten av varg blandad med en metallisk bloddoft. Det var inte Blindirs lukt, den kunde hon utan och innan, det här var en främling. Unn stod kvar där hon var, osäker på avståndet till främlingen. Såg han henne nu? Blodet tillhörde ett byte, så mycket kunde hon avläsa av lukterna, men den järnaktiga sötman som stack i näsborrarna var ändå tillräckligt för att få adrenalinet att börja pumpa och hennes magra kropp att bli på helspänn. Medvetenheten om hennes handikapp gjorde alla hon mötte till potentiella elakingar, tills de bevisat motsatsen. Även om Unn gärna trodde det bästa om folk, var det svårt när hon var så utsatt.
  Tveksamt tog Unnown ett steg framåt. Främlingen och bytet borde befinna sig ungefär tio meter från henne, men hon var inte säker. De små öronen vippade fram och tillbaka på den ludna hjässan och de vita ögonen blinkade, oförmögna att se.
  “Hallå?” frågade hon, inväntade svar under spänd tystnad.
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

Xerxes

Spelas av : Siri

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptysön 25 jun 2017, 19:18

"Hallå?" Xerxes stelnade till, ovan med att inte känna vargen komma innan den gjorde sig till känna, innan han vände på blicken mot honan som uppenbarligen hälsat på honom. 
  Blicken var kall. Det var samma blick som han alltid bar och han var mer eller mindre omedveten om den kyla den utsöndrade. Däremot försökte han inte vara särskilt välkomnade heller för den delen. 
  Xerxes öppnade munnen för att svara, men stängde den sedan i samma ögonblick som hans blick landade på henne. 
  Xerxes tittade på främlingen under tystnad. 
  Det var ovanligt, att Xerxes blev mållös eller inte visste riktigt vad han skulle säga men honan framför honom påminde honom om någon; någon som, överraskande nog, han höll nära hjärtat, om han nu hade något alls. Han kunde inte hjälpa men att tänka tillbaka hur de blinda ögonen brukade kolla strängt på honom ändå fast de inte kunde se, och hur den gråa pälsen smälte samman med dimman honan hade skapat. Vart var honan du? Levde hans vän än? Han hoppades det. Det var ovanligt att Xerxes hoppades.
  Till slut harklade han sig och tvingade sig att fokusera på verkligheten.
  "Hej", svarade han med en ton som var ovanligt vänlig, eller snarare mindre kall än vanligt. 
  Xerxes sonade honan, kollade på hennes magra gestalt och konstaterade att hon behövde äta, att hon såg utmärglad ut [?]. I samma stund konstaterade han också att han aldrig skulle äta upp rådjuret vid hans tassar själv. Det var i alla fall det han intalade sig, att det var det som var anledningen till att han sa "Du ser det inte men det ligger ett dött rådjur framför mig, som du får smaka av", svag av sentimentalitet även fast han själv inte ville erkänna det.
Till överst på sidan Gå ner
Unnown

Unnown

Spelas av : Zee

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptysön 25 jun 2017, 19:47

Det dröjde innan hennes fråga bekräftades, och under den tiden kunde Unnown inget annat göra än att stå där, stilla, och andas in doften av varg och dött byte. Lukten av kött fick hennes mage att klaga längtansfullt. Hur mycket hon än intalade sig och Blindir motsatsen, räckte det inte att äta svamp. Visst, det höll dem på fötter, men hon var nästan aldrig helt mätt. Detta blev hon påmind om nu, när bytet tydligen låg alldeles nära henne. Hon ville inget hellre än att gå fram och äta, men rädslan och artigheten hejdade henne. Det var som tortyr att stå där och vänta, och därför en lättnad när en främmande röst hälsade henne.
  Du ser det inte, men det ligger ett dött rådjur framför mig, som du får smaka av. Nej, hon såg det inte, men hon kände lukten av det. Hungern måste ha satt sina spår på hennes kropp, och kanske var det av rent medlidande som rösten erbjöd henne att äta, men det spelade ingen roll. Trots bekräftandet och begäret att gå fram till bytet och ta för sig, stod hon kvar en liten stund, tvekande. “Får jag?” undrade hon, till ljudet av magen som sa åt henne att ja, det fick hon.
 .Till slut tog hon de få stegen fram till djuret och åt. Det försatte henne i en ännu mer utsatt situation än innan, men hon var beredd att ta den risken för att få fylla magen. Å, vilken himmelsk känsla det var! Svampar var inte vargföda, kött var det. Unn hade nästan glömt hur det kändes att vara mätt. När hon var färdig slickade hon blodet från läpparna och backade ett steg från bytet.
  "Tack", sa hon, men det lät mer som en viskning. Tacksamheten hördes hursomhelst. “Jag … mitt namn är Unnown.” För hon kände ett behov av att ge främlingen något i gengäld. Han gav henne sitt byte, hon gav honom sitt namn. Rösten var, som alltid, mjuk, försiktig och lågmäld. Den stämde väl överens med det intryck man fick av henne. För att fylla tystnaden som bredde ut sig mellan dem sa grottvargen:
  “Bor ni här?” Måhända ett lamt försök till småprat, men det hade aldrig varit hennes starka sida. Tystnaden var det. Så nu stängde hon munnen och lät tystnaden tala.
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

Xerxes

Spelas av : Siri

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptymån 26 jun 2017, 13:46

"Tack." Xerxes svarade inte, kollade bara nästintill förtrollat på honan som om hon var en ekvation han inte kunde lösa. Vilket var konstigt för det fanns inget att "lösa", det fanns inget han riktigt undrade när det gällde honan. Han visste att det inte var hon, hans vän, som stod framför honom och åt av hans rådjur, men trots det kändes det som om ett fragment av hans minnen fått liv och stod i levande form framför honom. 
  “Jag … mitt namn är Unnown.” 
  "Xerxes", sa Xerxes och sträckte på sig en aning, suckade. Han intalade sig att han behövde fokusera, behövde skärpa sig. Det var sällan han behövde intala sig det, det var ovanligt att hans självkontroll vacklade. 
  “Bor ni här?” Xerxes skakade på huvudet men stoppade sig själv snart. She's blind, Xerxes, sa han mentalt till sig själv med en irriterad ton. För första gången på länge var det inte en annan varg som irriterade honom, istället fann han sig dock trött på sig själv.
  "Nej", började han med en ton lika kall som hans uttryck, "jag är bara på genomresa. Själv?"
Till överst på sidan Gå ner
Unnown

Unnown

Spelas av : Zee

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptymån 26 jun 2017, 15:54

Xerxes. Hanens namn var Xerxes. Hon sa åt sig själv att lägga det på minnet, om inte enbart av artighetsskäl så av tacksamhet för att han låtit henne äta av hans rådjur. Egentligen borde hon väl ha avstått, eller i varje fall tills det gick bra att Blindir också fick äta, eftersom hon visste redan nu vilka skuldkänslor hon skulle få av att komma tillbaka till honom och veta att hans mage var tom medan hennes inte var det. Samtidigt kunde hon ju inte bara bjuda in Blindir att smaka av någon annans byte. Dessutom hade lukten, hungern förtrollat henne. Hon hade inte kunnat avstå ens om hon försökte.
  På hennes fråga om ifall han bodde här fick hon ett neutralt nej till svar. Bara på genomresa. Var hade hon hört den förut? “Åh, jag också. Eller, jag och min vän är på väg söderut.” Det var så hon alltid refererade till Blindir; som hennes vän. För hon var osäker på vad som kom därefter, och därför var det säkrast att berätta det hon kände till. Allt Unn visste var att hon tyckte väldigt mycket om Blindir. Men som vän eller något mer? Känslorna kunde ibland skrämma henne. Hon ville inte förstöra något mellan dem, samtidigt som hon ofta önskade att hon kunde säga precis vad hon tänkte, förklara det både för honom och henne själv.
  “Om ni bara är på genomresa, vad är då ert mål?” Själv var hennes mål södern. Exakt hur långt söderut de skulle, fick väl bli en senare fråga. “Om ni har något”, tillade hon snabbt. Alla hade kanske inte sina mål så konkreta, utstakade framför sig som en plats de skulle ta sig till eller en varg de hoppades stöta på. Det var med äkta, om än lite försiktigt, intresse som Unnown lyssnade efter hanens svar. Hon ville inte tränga sig på, samtidigt som hon faktiskt ville veta vart han var på väg, eller vilket mål han hade i sikte. 
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

Xerxes

Spelas av : Siri

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptymån 26 jun 2017, 22:28

Denna Unnown var alltså på väg söderut, med en vän. Endast en vän.
  Xerxes sonade henne igen, men av andra anledningar denna gång. Han kollade efter svagheter och, i turliga fall, styrkor; kollade ifall denna hona skulle kunna lämpa sig till att bära Xerxes avkomma. Han kom snabbt fram till ett nej. Honan var för mager, kunde förmodligen knappt jaga själv att döma av hur hon slukade i sig rådjurets kött, och mentalitet var inte heller den starkaste. Xerxes kunde inte hjälpa att sucka för sig själv.
  “Om ni bara är på genomresa, vad är då ert mål? Om ni har något.” 
  "Letar efter en hona som kan bära min avkomma", sa Xerxes torrt, nonchalant, och slickade sig om munnen, inte på ett girigt sätt utan snarare för att rena den vita pälsen från blod som höll på att torka. Han skulle dock förmodligen vara tvungen att leta upp ett vattenhål senare som han kunde tvätta sig i. 
  "Hur kommer det sig att ni vandrar söderut?" frågade han, en aning nyfiken på ifall det fanns något intressant som förväntades hända i Tenkais öken, som han antog var deras destination, som han själv ogärna skulle vilja missa. Xerxes tvekade på det dock; att något skulle vara tillräckligt viktigt för att han skulle vilja spendera sin, enligt honom, ovärdeliga uppmärksamhet; att det skulle vara något som han skulle tycka vara viktigare än att hitta en partner.
Till överst på sidan Gå ner
Unnown

Unnown

Spelas av : Zee

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptytis 27 jun 2017, 17:10

De små, grå öronen ryckte lätt när Unnown lyssnade efter svaret som förhoppningsvis skulle komma på hennes fråga. Trots att hon inte kunde se hans ansiktsuttryck, var det något som sade henne att det här var en stolt varg, som ville bli - eller tyckte att han förtjänade att bli - respekterad, och hennes redan svaga självförtroende vek sig enkelt under hans. Hon var en ömklig liten stackare i en alldeles för stor värld, och det var bara tur att hon klarat sig så pass bra såhär länge. Faktum var att hon inte hade mött någon som hotade henne, eller ens var otrevlig. Kanske var det för att hon var så mager och svag att hon inte var värd att lägga energi på att skada. Det var ändå inget kött på hennes smala ben.
   Unnowns öron vinklades överraskat bakåt när Xerxes berättade om sitt mål. Att hitta en hona som kunde bära hans valpar. Det var ett speciellt mål, annat kunde inte sägas. I hans värld var det kanske helt normalt, men för Unnown klingade det lika konstigt som om han sagt att han kom från en annan planet. Det lät inte som om han var ute efter någon vidare kärleksrelation, men bara för att vara på den säkra sidan var hon tvungen att fråga.
   "En partner, menar ni? En livskamrat? Eller bara…" Hon avslutade inte meningen, men det behövdes inte heller. Unn kände sig av någon anledning underlig till mods, nästan generad. Hon fann det pinsamt att prata om sådana här saker, och kunde inte häva ur sig det lika enkelt som Xerxes tycktes kunna.
   Till hennes lättnad byttes samtalsämnet snart mot ett annat, nämligen varför de vandrade söderut. Unnown ryckte på axlarna. "Det blir kallt på vintern uppe i Nordan, och ont om mat, ännu ondare än det är nu. Jag och min vän är inte precis utrustade för kyla eller hungersnöd, som ni ser. Så vi går söderut i hopp om att klara oss bättre där." Hon knep ihop munnen, försökte att inte se sorgsen ut. Hennes päls var för kort för att klara kyla; hennes ögon värdelösa; inget med henne var något att ha. Det här var hennes kropp, och trots att den var full av brister var hon tvungen att lära sig att leva inte bara med den, utan i den. Men det var svårt att tycka om ens kropp när man var så medveten om hur många fel den hade. 
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

Xerxes

Spelas av : Siri

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptytor 29 jun 2017, 15:42

Xerxes noterade hur honans öron vinklades bakåt när hans ord nådde hennes öron. För honom var de lika naturliga som ’god morgon’.
  ”En partner, menar ni? En livskramrat? Eller bara…” Unnowns ord dog ut och Xerxes ögon smalnade som om han funderade på vad de sista orden kunde ha varit, tittade på henne med ett iskallt lugn innan han sa ett simpelt: ”Nej.”
  ”Det blir kallt på vintern uppe i Nordan, och ont om mat, ännu ondare än det är nu. Jag och min vän är inte precis utrustade för kyla och hungersnöd, som ni ser. Så vi går söderut i hopp om att klara oss bättre där.” Nordan var ingen främmande plats för honom. Faktum var att han förmodligen spenderat mer tid där än vid hans födelseplats, av många skäl: Det var enklare att undvika både medlemmar från hans före detta flock och minnen han försökte glömma ju längre bort han var och Nordan var en plats som låg hyfsat långt bort från den plats han brukade kalla hem, om det nu någonsin ens varit det. Inte bara det, Nordan var perfekt för honom på grund utav dess kallare klimat, samt dess jaktmarker. Det senare gjorde Xerxes något förvirrad, för han mindes Nordan som en skog med lika mycket byte som snö och barrträd men det Unnown berättade honom var ett helt annat Nordan, ett främmande Nordan. Han antog att honan, och hennes vän, inte bara var dåliga jägare utan urusla jägare. 
  Att jaga verkade inte vara det enda de var dåliga på. Bortsett från att de var oförmögna att skydda sig från kylan Nordan hade att erbjuda verkade de inte heller kunna Numooris geografi särskilt bra: Söderut fanns Tenkais öknen, en av de mest hänsynslösa platserna i Numoori. Xerxes tvivlade på att de två ville dit men kanske hade han underskattat honan? Han kollade på hennes magra kropp igen. Nej, han var ganska säker på att hon var lika svag som hon såg ut att vara. Kanske hängde det ihop med att de var blinda, men hans vän som också hade varit blind hade utan några problem kunnat koordinerat hennes resor så varför kunde inte Unnown det? Kanske var det inte Tenkais öknen de skulle till, kanske var de på väg mot Savannen men Savannen var knappast gästvänlig vid den här tiden på året. Sen fanns ju också Döda Skogen, men den var inte heller mycket bättre. Såvida man inte var Xerxes. Xerxes gillade den. Hur mycket han än gillade Döda Skogen så visste han att dess miljö också var ganska ogästvänlig. Faktum var att han precis därför gillade den: Dess rykte och namn höll de flesta vargar borta från platsen.
  ”Du har ingen aning om vad som finns söderut, eller hur?” frågade han till slut med en nästan hånande ton.
Till överst på sidan Gå ner
Unnown

Unnown

Spelas av : Zee

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptyfre 30 jun 2017, 15:56

Ett enda, simpelt ord var vad hon fick till svar på sin trevande fråga. Nej. Inget mer; ingen förklaring, ingen utveckling. Kanske fanns där inget att utveckla. En livskamrat var inte vad han sökte, därmed punkt. Han tänkte uppenbarligen inte slösa energi på att upprepa vad han sagt förut. Rösten som tillhörde Xerxes var lugn, ogenerad, men för Unnown var det nästan lite pinsamt bara att tänka tanken. Hon förstod inte alls. För henne var det totalt otänkbart, hennes blyghet gjorde det omöjligt ens om hon velat. Att bara gå fram till en främling och säga … vadå? Hej? Nja, Xerxes hade antagligen lite mer sociala skills än hon om han helhjärtat trodde på att något sådant skulle gå vägen.
  Unn försökte komma på något bra svar på detta, något som lät någorlunda intelligent, men det som kom ut var endast:
  “Åh. Okej.” 
  Bäst att inte dröja vid det, eftersom Xerxes tyckte att det var en sådan bagatell. Sedan sa han att de inte hade en aning om vad som fanns söderut. Tonen var nästan hånfull, och fast orden var formulerade som en fråga, lät det mer som ett påstående. Men vad skulle hon säga? Det var ju sant. Varken hon eller Blindir visste vad som väntade söderut. Det enda som fick dem att lämna Nordan var vetskapen om den annalkande vintern. Om kylan och bristen på mat. Unnown bet sig i läppen.
  “Nej. Men det tycks ni ha. Vad finns söderut, då?”
  Det här var ungefär så mycket som Unnown någonsin vågade stå på sig. Under försiktigheten, nyfikenheten och hela den blyga auran, vilade något mer. Inte ilska, nej, absolut inte. Unnown var inte den som hetsade upp sig på det viset. Irritation? Knappt det. Hon ville inte att folk skulle se ner på henne, samtidigt som hon var väl medveten om att det fanns all anledning att göra det, och att många också gjorde det. Och mot främlingar var hon alltid lugn och försiktig, vågade knappt öppna munnen. Men det betydde inte att hon inte någonstans kände att hon var en varg lika mycket som Xerxes, med samma rättigheter om än inte förutsättningar. Hennes låga självförtroende gjorde det svårt att känna att man var en person precis som vem som helst, som förtjänade samma sak som alla, men djupt inom henne fanns ändå en svag uppfattning om hennes eget värde. Dock blev hon alltid mer medveten om sina egna brister när någon hånade henne, och därför mer osäker. 
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

Xerxes

Spelas av : Siri

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptylör 08 jul 2017, 13:52

”Nej. Men det tycks ni ha. Vad finns söderut, då?” Honans nyfunna självsäkerhet, om än blott liten, gick inte förbi Xerxes uppmärksamhet omärkbar, långtifrån, men som alltid brydde han sig helt enkelt inte. Och som alltid var han störst, starkast och vackrast, som han själv skulle sagt, och han var ganska säker på att Unnown också visste det, trots hennes blindhet, vilket gjorde att honans självförtroende såg mer humoristiskt ut än som ett hot i Xerxes blåa ögon. Han skrattade dock inte. Skrattade gjorde han knappt någonsin. 
  ”Söderut finns bland annat Tenkais Öken; en plats där växtlighet och mat knappast finns i överflöd.” Det var vad hanen hade fått höra från en gammal ökenvarg han en gång stött på i sina yngre år. Själv hade han faktiskt aldrig besökt platsen.  Nej, Xerxes visste faktiskt bättre än så, trots sin stolthet som hade en tendens att förblinda honom; han visste att hans tjocka päls och barndom i de Norra Bergen gjorde honom inkapabel till att resa dit till de oändligt stora, varma slätterna. 
  ”Öster om Öknen finns Sienna”, fortsatte han, ”som knappast heller kan beskrivas som gästvänlig. Väster om Öknen finns Lavaöknen, och om du inte hör det på namnet så ska jag berätta det för dig direkt: Ingen kul plats.” Han tystnade en stund, funderade. ”I och för sig vågar sig inte kylan nära vare sig Öknen eller Sienna.”
Till överst på sidan Gå ner
Unnown

Unnown

Spelas av : Zee

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptylör 08 jul 2017, 16:12

Namnen Xerxes presenterade för henne sade henne ingenting. Tenkais öken? Vem var Tenkai? Förmodligen någon berömd person, vars bedrifter hade gått Unnown helt förbi när hon fyllde sina dagar med sten och jord nere i grottorna. Sienna. Lavaöknen. Hon visste inte vad lava var, hon hade givetvis aldrig sett det och ingen hade nämnt det tidigare. Men att döma av hur Xerxes beskrev öknen, verkade det inte vara något trevligt ställe. Med ens blev hon osäker. Dit ville hon inte gå, varken hon eller Blindir. Men när skulle de veta om de råkade hamna där? Deras blindhet satte verkligen käppar i hjulet för deras vandring. Det fyllde henne med en matt känsla.
  “Vad är lava?” frågade hon modstulet. Det var pinsamt att behöva fråga, men han förstod säkert. Och dessutom behövde hon ju veta vad det var om hon någonsin stötte på fenomenet. “Det låter inte vidare trevligt i alla fall.”
  Hon tvivlade med ens på deras framtidsutsikter. Gick de ur askan i elden? Bytte de fruktansvärd kyla mot olidlig hetta? Vilket alternativ var lättast att genomleva? Två blinda vargar var som nyfödda valpar, nästan värdelösa på att ta hand om sig själva. Det syntes väl antagligen på deras magra kroppar, även om en del berodde på kroppsbyggnaden. Unn strök kvickt bak öronen och bet sig fundersamt i läppen. Hon måste prata med Blindir. Fråga när det var dags att stanna, så att de inte kom alltför långt söderut.
  “Vet ni om det blir mycket kallt här?” undrade hon plötsligt. Det oproportionerliga huvudet var en aning lyftat och de vita ögonen stirrade ut i tomma intet. “Annars kanske vi kan stanna här, menar jag.” 
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

Xerxes

Spelas av : Siri

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptymån 24 jul 2017, 19:11

”Vad är lava? Det låter inte vidare trevligt i alla fall.” Xerxes stod tyst en stund. Faktum var att Xerxes själv aldrig sett det så kallade lava, han hade bara hört talas om den när han blivit hotad av en främling som ägde förmågan att tillkalla den så kallade lavan: Xerxes hade vägrat att flytta sig från den gamle hanens revir, vilket resulterade i att främling sa till till Xerxes att han skulle skrika på den varma, flytande massa och låta den omsluta Xerxes likt vatten. Innan hanen hade hunnit göra det hade Xerxes strypt honom med sin kraft, tvingade luften runt omkring att fly långt bort från vargens lungor. Xerxes hade legat kvar bredvid liket en lång stund, tills ett rådjur hade närmat sig gläntan han låg i, ovetandes om att han befunnit sig där då han gömt sin och främlingens lukt med hjälp av sin kraft, och då hade han dödat den också. Därefter hade han ätit rådjuret, vilat för att sedan lämna rådjurets skelett och främlingens livlösa kropp.
  ”Något varmt, flytande…” svarade Xerxes med en säker ton, men i ärlighetens namn var han osäker. ”Något farligt.”
  “Vet ni om det blir mycket kallt här?” 
  ”Beror på. Själv tycker jag inte att vintrarna häromkring är särskilt kalla. Om jag ska vara ärlig föredrar jag faktiskt vintrarna som finns mer norrut: Kaiwood, Nordan. Men ja, du, ni, bör nog räkna med kyla häromkring och av att döma av hur du ser ut tror jag knappast att du kommer hålla med mig.” En fjäril vågade sätta sig på hans skuldra och han tittade på den med avsky och fnös innan han knuffade, skrämde, bort den med en vindpust. ”Finns värre, kallare, ställen”, la han till och kollade på Unnown igen.
Till överst på sidan Gå ner
Unnown

Unnown

Spelas av : Zee

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptytis 25 jul 2017, 19:26

Det blev tyst en liten stund efter att Unnown ställt sin fråga om lava. Hon klippte med öronen ändå, lyssnade uppmärksamt på ljudet av tystnaden, och när svaret väl kom blev hon inte överraskad av hans röst. Något varmt, flytande. Något farligt. Det enda Unnown kunde tänka på som var flytande var vatten. Var lava som vatten, fast varmt? Jättevarmt? Hon hade ingen aning, men bestämde sig för att inte störa Xerxes med fler dumma frågor om uppenbara saker, eller saker som var uppenbara för alla som hade fungerande ögon. Istället lystrade hon till hans utläggning om vintern i detta område. Inte lika kallt som i Nordan, alltså, men fortfarande kallt. Av att döma av hur du ser ut tror jag knappast att du kommer hålla med mig. Unnown skakade på huvudet.
  “Nej”, sade hon, “vintrarna i Nordan är inget för grottvargar. Faktum är att världen ovan jord inte verkar särskilt lämpad för grottvargar alls. Det kanske är därför vi stannar under jord.” Ibland funderade hon på vad som hade hänt om hon inte hade lämnat grottorna. Förmodligen ingenting. Hon hade varit kvar på samma punkt som hon var när hon lämnade, och hon hade inte mött Blindir, eller någon av de vargar hon stött på. Grottorna var hämmande för nyfikna individer som hon, men de var ändå trygga. Hon frös inte. Behövde inte leva av svamp. Ibland kunde hon inte låta bli att undra om hon verkligen gjort rätt val. Världen här uppe verkade ofta för stor för henne.
  “Har ni varit på något av dessa kallare ställen?” frågade hon nyfiket. Det grå huvudet med de vita ögonen sköts fram en aning, för att strax dras tillbaka igen. För trots att hon ibland kände sig överväldigad av allting, ville hon veta mer om det. Vetgirighet var det som drev henne, det som fick henne att våga ta kontakt med andra. Hon ville förstå saker bättre, ville inte ha en bild av verkligheten som skiljde sig så mycket från normala vargar bara på grund av sitt handikapp. Det hon inte kunde se ville hon åtminstone känna till, såsom hon nu kände till lava. Eller, på ett ungefär.


Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

Xerxes

Spelas av : Siri

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptylör 02 sep 2017, 16:00

Nej, vintrarna i Nordan är inget för grottvargar. Faktum är att världen ovan jord inte verkar särskilt lämpad för grottvargar alls. Det kanske är därför vi stannar under jord.” 
  "Så varför stanna ovan i sådana fall?" Det var inte som om Xerxes förväntade sig mycket av honan; det var inte så att han trodde att någon mening som man kunde kalla intellektuell skulle komma ut ur den blindas mun eller att hon var förmögen till att fatta rationella beslut. Trots det fann han honans agerande överraskande idiotiskt. Det kändes som en onödig kamp, liksom. Förvisso kunde kanske Xerxes förstå att man ville utforska världen om man, till skillnad från honom själv, sett så lite av den men honan hade ju inte ens ögon.
  Xerxes tyckte sig ha svar, det rätta svaret, till det mesta men detta fick honom att bli nästintill naiv, men med hans säkra ton var det svårt att tro att allt han sa var ingenting annat än sanning. Ibland var det dock allt annat än det.
Till överst på sidan Gå ner
Unnown

Unnown

Spelas av : Zee

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptymån 04 sep 2017, 17:49

“Så varför stanna ovan i sådana fall?”

En bra fråga. En mycket bra fråga. Unnown hade ställt sig den, liksom resten av flocken hon vuxit upp med, den där dagen i en grottöppning när hon för första gången känt den ljuva smaken av världen utanför på tungan. Hon hade känt sig utstirrad fastän de alla var mer eller mindre blinda som fladdermöss. Ännu mindes hon frågan hon blivit ställd. Vill du stanna eller gå? Så simpel, men ändock var det den frågan som varit startskottet för en ny period av hennes liv, en period som förvisso var lika blind som den dessförinnan men nu innehöll mer än ljudet av stenar som rullade i ihåliga grottgångar. , hade hon svarat.
   De hade stängt öppningen bakom henne. Hon hade varit rädd, väldigt rädd och väldigt utsatt, men hon hade också känt sig gladare än någonsin tidigare. Nyfiken. Fri, på något sätt. Här i den nya världen kunde hon gå vart hon ville. Det var bara att välja en riktning och gå, ingenting stoppade henne. Där nere fanns alltid en vägg, förr eller senare stötte man emot en grottvägg och kom inte längre. Här fanns inga väggar.
   Unnown insåg att hon förmodligen hade stått tyst ganska länge, och lyfte huvudet en aning samtidigt som hon vinklade de tunna öronen lätt framåt.
   “Jag ville se”, sade hon. “Upptäcka. Uppleva. Vad som fanns här uppe. Det låter förmodligen konstigt med tanke på att jag är blind, men … jag tror att man inte behöver ögon för att se vissa saker. Och ... hittills har det varit väl värt att frysa lite och att äta svamp.” 
   Ofta hade hon varit rädd sedan hon lämnade sin flock. Ensam. Sedan mötte hon Blindir. Hon kunde fortfarande känna sig rädd ibland, överväldigad, men hon var inte längre ensam. De kanske inte såg så mycket ut för världen, men hon älskade honom av hela sitt hjärta och var oerhört tacksam för att han stod ut med henne och hennes brister, som att hon ibland stammade när hon talade och att hon var ganska klumpig av sig. Han var en av de saker som aldrig skulle ha hänt om hon inte lämnat grottorna den dagen. Om hon sagt ett annat ord istället. Så mycket hade varit annorlunda, men Unnown var glad för den vändning saker tagit.
   Det har varit mycket trevligt att tala med er”, sade hon och sänkte huvudet i en försiktig, nickning, artig som hon var. Det var nog dags att gå tillbaka till Blindir. Det var ju inte alls hennes avsikt att göra honom upprörd ifall han inte kunde hitta henne. “Jag hoppas att ni uppnår det ni önskar.”
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

Xerxes

Spelas av : Siri

Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Emptylör 30 sep 2017, 13:38

“Jag ville se. Upptäcka. Uppleva. Vad som fanns här uppe. Det låter förmodligen konstigt med tanke på att jag är blind, men … jag tror att man inte behöver ögon för att se vissa saker. Och ... hittills har det varit väl värt att frysa lite och att äta svamp.” Xerxes kunde inte argumentera emot, hon hade en poäng. 
  “Det har varit mycket trevligt att tala med er.” Istället för att besvara hennes hej då och bugning stod han ljudlös kvar och sträckte istället stolt på halsen och kollade ned på henne. “Jag hoppas att ni uppnår det ni önskar.” 
  "So do I", la han till lågt, som om han pratade för sig själv. Därefter vände han sig om och började gå; han hade fattat vinken. 
  "Försök att inte dö nu", sa han över axeln. Han lät inte särskilt genuin.

[Avslutat]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Search [Unnown] Empty
InläggRubrik: Sv: Search [Unnown]   Search [Unnown] Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Search [Unnown]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Eldskogen-
Hoppa till: