Pågående Event
Senaste ämnen
» Äntligen hemma [P]
Morgonsolens gyllene strålar EmptyIdag på 00:33 av Flippa

» Utan mitt liv [Flippa]
Morgonsolens gyllene strålar EmptyIdag på 00:13 av Flippa

» [VE20]Skulpterande snö[P]
Morgonsolens gyllene strålar EmptyIgår på 18:23 av Rök

» Skapandet av en Yeti [Lune]
Morgonsolens gyllene strålar Emptytis 19 jan 2021, 12:01 av Trian

» Ett nervöst bakhåll [P]
Morgonsolens gyllene strålar Emptytis 19 jan 2021, 10:17 av Trian

» Its on [P]
Morgonsolens gyllene strålar Emptytis 19 jan 2021, 00:19 av Matvei

» Vålnaden i dina spår [Zaria]
Morgonsolens gyllene strålar Emptymån 18 jan 2021, 19:47 av Lurlei

» På kollisionskurs
Morgonsolens gyllene strålar Emptymån 18 jan 2021, 19:30 av Lurlei

» Ingen återvändo
Morgonsolens gyllene strålar Emptymån 18 jan 2021, 18:48 av Lune

Vem är online
Totalt 4 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 4 gäster. :: 2 Botar

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
Morgonsolens gyllene strålar Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Vinterevent 2020
Morgonsolens gyllene strålar Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi fick bevittna då …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 Morgonsolens gyllene strålar

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Xhie
Död
Xhie

Spelas av : Emmsa | Död

Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Emptytor 15 maj 2014, 14:32

Morgonen kröp sakta in över världen och den silverfärgande skogen började vakna till liv. Fågelsången började åter sprida sig mellan träden samtidigt som stämningen blev livligare och mer glad. Inte för att natten hade varit nedstämd på något sätt, men den hade varit stillsam. Njutningsfull. Nu var det mer fart på omvärlden, som allting fick nya krafter till dagens ankommande.
Sommaren hade varit ljuvlig hittills. Dagarna av regn hade varit få, och solen värmde underbart där den klättrade över himlen. Nätterna var behagligt varma och skogen frodades medan livet i den växte sig allt starkare. Det var en tid fylld av glädje och värme.

Mitt i allt detta sprudlande liv så satt en vit, ung varginna och såg på solens uppgång samtidigt som hon njöt av dagens första strålar som värmde hennes kropp. Ett mjukt leende låg på hennes läppar samtidigt som hon med en stillsam blick betraktade den silvriga skogen som lystes upp allt mer at dagens ljus som sakta klev fram bakom horisonten.
Det varma känslan som spred sig inom henne hade länge bott i hennes kropp. Enda sedan hon kom till denna plats och fann sin far, sin flock, den gemenskap hon hade letat och längtat efter. Det var en underbar plats, ett underbart hem, och hon önskade dela allt detta med alla de hon höll kära. Visst saknade en del saker från livet som vandrare, men hon hade aldrig haft samma brinnande låga för det okända som många andra hade. Och hon hade sin far här, den bästa läromästaren hon kunde tänka sig, Det kunde inte bli bättre.

Lycklig.
Hon var så himla lycklig.


Senast ändrad av Xhie den tor 23 okt 2014, 16:15, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
Björk

Spelas av : Siri | Död

Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Sv: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Emptytor 23 okt 2014, 15:44

Den unga honan travade snabbt och tyst bland den silvriga miljön. Den svarta pälsen gjorde att man såg henne ganska tydligt. Än hade inte solen gått upp helt och skuggorna gömde henne lite. Ögonen började kännas tunga, samt tassarna och snart skulle det vara dags för Björk att sova. Men honan var bestämd, hon skulle inte sova än. Vandringen söderut skulle ta lång tid men hon ville inte spendera en dag till i det något svalare klimatet. 


Björk hade precis anlänt från Erinarii, en plats hon spenderat sommaren på. Nu hade vindarna blivit svalare. Björks tunna päls kunde inte blockera ut kylan och hon hade inget val att fortsätta söderut. Trots Erinarii's kalla klimat gillade hon det, särskilt på natten. Det var mysigt att höra mammutarnas melodi. Att lägga märket till miljön på ett sådant sätt var inte vanligt för den lilla autistiska honan men när hon hade varit i Erinarii gjorde hon det. 


Långt borta kunde Björk se hur en annan individ satt och iakttog soluppgången. Den svarta honan stannade upp och klippte lite med de stora öronen, tittade tomt fram mot honan. Iakttog honan solen bara eller var det något annat som Björk missat? Hon sänkte långsamt huvudet och började trava mot honan. Stegen var snabba men väldigt tysta. 


Honan stannade cirka 4 meter bakom honan, like tyst och smidigt som hon sprungit, och satte sig ner. Honan sänkte huvudet och gömde sig bakom gräset men kunde fortfarande se den andra igenom det. I tystnad iakttog hon honan, dess andetag och rörelser.
Till överst på sidan Gå ner
Xhie
Död
Xhie

Spelas av : Emmsa | Död

Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Sv: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Emptytor 23 okt 2014, 16:12

Allt medan solen steg högre upp på himlen betraktade Xhie det ständigt skiftande färgspelet som skedde på himlen. Det var en vacker syn, så vacker att hon inte ville se bort, men till slut var hon tvungen. För utan förvarning kastade den första solstrålen sig över himlen, nådde hennes ögon och bländade henne. Men en besviken, men samtidigt nöjd, suck slöt den unga varginnan ögonen. Hennes vita päls blänkte vackert i morgonens sken och hon satt där i tystnad och bara njöt av ögonblicket.

Men så plötsligt stördes hennes sinnesfrid av en doft som smög sig på henne. Allt för förlorad i det som utspelade sig på himlen hade Xhie inte lagt märke till den tidigare, men nu kom hon fort upp på benen och snurrade runt, bara för att upptäcka vargen som låg där i gräset bara ett fåtal språng från henne.
Med en mild förvåning fästes de gröna ögonen på den främmande vargen som bar en betydligt mörkare färg än henne själv. Och Xhie undrade hur länge denne egentligen hade legat där och sett på henne. Tanken var lite obehaglig ifall hon skulle vara ärlig.
Men så samlade hon sig, bredde ett svagt leende över läpparna och talade med en vänlig röst. "Hejsan." Det var trots allt den hon var, en vänlig och hjälpsam varg. Så det verkade inte mer än rätt att hälsa på den andre.
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
Björk

Spelas av : Siri | Död

Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Sv: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Emptytor 23 okt 2014, 16:21

Honan hade upptäckt Björk. Det fanns två alternativ. Ett var att Björk kvickt skulle försvinna därifrån, lika snabbt som hon kommit dit. Eller stanna kvar, hälsa på honan, och dela tystnaden med honan eller kanske till och med ett par värdelösa ord. 


Långsamt satte sig Björk upp och tittade in i honans ögon. "Hej." Sa hon snabbt, en aning mjukt men neutralt. Snabbt fattade hon ett beslut. Med smidiga,tysta steg travade hon närmare honan men hon stannade inte framför honan utan vandrade förbi henne. Den vita blicken var hela tiden snett framför Björk. Björk stannade bakom henne, snett bakom honan, och la sig ned. I tystnad betraktade hon området och solnedgången, det som honan verkade ha gjort förut. Tystnaden la sig som ett tjockt, behagligt täcke runt Björk. Skulle den andra vargen dra av henne täcket av bekvämhet eller fråga Björk saker? 
Till överst på sidan Gå ner
Xhie
Död
Xhie

Spelas av : Emmsa | Död

Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Sv: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Emptytor 23 okt 2014, 18:22

Svaret kom, en hälsning. En kort och neutral en, men ändå en hälsning. Den andre verkade åtminstone inte fientligt inställd. Även om Xhie var den som trodde gott om alla hade hon fortfarande svårt att släppa mötet med den svarta nattvandraren. Och denna främling påminde till viss del om det monstret.
Men hon ville inte vara den som dömde utan att lära känna den andre, så hon behöll sitt lilla leende och förberedde sig för att tala igen. Men innan hon hann säga något reste sig den andre och vandrade rakt förbi henne. Med en förundrad blick följde Xhie den andres rörelser, till hon insåg att den andre lade sig för att se på soluppgången.
Sakta vände hon sig om och vandrade de få stegen till den andre, satte sig en bit vid sidan av främlingen.
"Mitt namn är Xhie." Skulle hon vara irriterande nu? Den andre verkade inte vara en vidare pratglad typ, men att presentera sig tillhörde vanligt folkvett, det hade hennes fader lärt henne. Och trevlig skulle man alltid vara. "Vem är du?"
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
Björk

Spelas av : Siri | Död

Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Sv: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Emptytor 23 okt 2014, 20:53

"Mitt namn är Xhie." Den andra presenterade sig. "Jag frågande inte" Björks ton var fortfarande neutral och mjuk men orden något oförskämda. Inget som hon tyckte eller la märket till. Honan menade inget illa med hennes ord och hon visste inte heller att de kunde tolkas som irriterade. Socialt umgänge var trots allt inte honans starkaste sida. Björk ville bara påpeka det men hennes namn kunde vara värdefull information för den lilla vargen som gärna berättade information till andra för utbytte av något. 


Björk flyttade den vita blicken från solens uppgång till honan. Xhie hade ställt Björk en fråga. "Jag är Björk." Sa hon och väntade på den andras reaktion, den andras förvånade reaktion av hennes något maskulina namn som inte passade till hennes feminina utseende. "Vad gör du här, Xhie?" 
Till överst på sidan Gå ner
Xhie
Död
Xhie

Spelas av : Emmsa | Död

Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Sv: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Emptylör 25 okt 2014, 20:58

Det var med en smått stött min som Xhie såg bort från honan då denne svarade på hennes presentation. Hade hon sagt något fel? Kanske hon hade irriterat den andre, precis som hon önskat att hon inte skulle göra... Hon hade ju bara försökt vara trevlig, men kanske den andra honan inte ville ha sällskap? Men det vore ju underligt, med tanke på att det var denne som sökt upp Xhie. Den vita varginnan kände sig aningen förvirrad.
Men så kom ett svar från den andre, som presenterade sig som Björk. Åter vändes Xhies gröna ögon mot den svartvita vargen som låg bredvid henne. Hon hade svårt att tolka vad denne ville, och började planera vad hon skulle säga härnäst.
Inga ord behövdes dock, då den andre ställde en fråga innan Xhie hann fundera ut något eget hon kunde undra över.
"Jag... jag bor här," svarade hon, fortfarande smått förvirrad av den andre. Men sedan kom ett leende över hennes läppar då hon fortsatte tala. "Eller, jag menar, det är det här området som min flock håller till i. Det är mitt hem." Ett hem som hon älskade innerligt. "Vad gör du själv här?"
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
Björk

Spelas av : Siri | Död

Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Sv: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Emptymån 27 okt 2014, 12:11

"Jag...Jag bor här." Svarade Xhie. Björk vred lite på öronen efter meningen lämnat främlingens mun. Hennes blick var lika hemlighetsfull och orörlig, tittade på solens rörelse och kände hur värmen smekte hennes ansikte. Trots solens värme och ljus blev honan mer och mer sömning. 


"Eller, jag menar, det är det här området som min flock håller till i. Det är mitt hem." Björks ögon smalnade en aning för arts eddan återgå till "vanlig storlek". "Flock?" Sa Björk frågande; hon ville att honan skulle berätta om flocken. Kanske var Björk otydlig. Socialt umgänge var trots allt inte björks starkaste sida.


"Vad gör du själv här?" Björk vred långsamt på huvudet, tittade på Xhie med sin vita, pupillösa blick innan hon sedan vände sig framåt igen. "Jag vandrar söderut." Sa Björk snabbt och enkelt, avslöjade inte för mycket om hennes position. 
Till överst på sidan Gå ner
Xhie
Död
Xhie

Spelas av : Emmsa | Död

Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Sv: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Emptytor 11 jun 2015, 13:32

Xhie hörde den frågande tonen i den andres röst, och genast kändes det lite bättre. Nu hade hon något att prata om och behövde inte fundera över vad hon skulle säga.
"Ja, flock," sade hon med ett glatt leende. "Vi kallar oss för Pravada Vox. Ingen större grupp med vargar, men vi trivs med vandra och välkomnar alla med öppna famnar. Hos oss finns det alltid plats för den som behöver det."
Och det var sant. De var en godhjärtad flock. Även om Xhie vissa gånger hade känt svaga tvivel över faderns agerande, så hade hon viftat bort sina känslor. Hon litade på honom. Han ledde dem på rätt väg. Det enda de strävade efter var frihet och fred i landet. Ingenting annat.
Hon log emot den andre då denne sade att hon vandrade söderut. Säkert fanns det mycket där, men allt Xhie själv behövde fanns här.
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
Björk

Spelas av : Siri | Död

Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Sv: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Emptylör 20 jun 2015, 12:13

Björk lyssnade i tystnad på Xhie och la all information om Pravada Vox på minnet. Det lät som en ovanlig flock då Björk aldrig träffat en flock med en sån vänlig... ideologi. De flockarna hon hade träffat eller mött, vilket i och för sig bara hade varit en, hade varit hårda och inte alls lika välkomnande. Flocken, Pravada Vox, kändes så främmande för henne att hon kände ett visst obehag som hon inte kunde förklara. Som om det okända skrämde henne. 


I vanliga fall skulle hon bett Xhie att leda henne till flocken, så att Björk skulle kunna få veta var flocken var. En information som skulle kunna bytas med någon annan flocks skydd. Men detta var inte vanliga fall. Vintern var nära och Björk kunde känna hur tassarna började domna bort. Hon var tvungen att röra på sig igen, röra sig söderut, för att undvika att bli ett av snöns många offer.


Utan förvarning vred sig Björk om och travade vidare. Inget hej då gav hon ifrån sig, det hade det aldrig gjort. Honan hade aldrig varit bra på att säga hej då, inte heller visste hon att man skulle göra det.
(För att göra det lite mer tydligt: Björk försvinner från platsen så om inte du vill skriva något så kan vi avsluta här. ^^)
Till överst på sidan Gå ner
Xhie
Död
Xhie

Spelas av : Emmsa | Död

Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Sv: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Emptysön 19 jul 2015, 22:15

Xhie inväntade ett svar med ett leende. Hon anade att den andre funderade över vad hon just hade sagt, och det verkade som att en del ord hade gjort något sorts intryck, för en tystnad uppstod. En sådan tystnad som uppstår när någon funderar över något. Om det var bra eller dåliga tankar kunde inte Xhie säga, men hoppades att det hon hade sagt om flocken hade sett som positivt.

Men så, utan förvarning, vände sig den andra honan om och travade bort från platsen. Kvar stod Xhie, stum av förundran. Hur skulle hon tolka detta?
Någon minut flöt förbi, och hon stod ensam kvar. Sedan drog hon ett djupt andetag. Man kunde inte döma andra så snabbt, men undra kunde hon ju. Hon stillade sina tankar med förklaringen att den andre säkert hade haft en bra anledning att bara vända ryggen till sådär.
"Hejdå, då, antar jag."
Hon ryckte lätt på axlarna och vände sig sedan om för att vandra hemåt, mot flocken.

[AVSLUTAT!]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Morgonsolens gyllene strålar Empty
InläggRubrik: Sv: Morgonsolens gyllene strålar   Morgonsolens gyllene strålar Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Morgonsolens gyllene strålar
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Silverpile :: Silverpile-
Hoppa till: