Pågående Event
Senaste ämnen
» I dina ögon himlaljus [Nomë]
Heartrace [Valoria] EmptyIgår på 12:13 av Nomë

» [VE20]Skulpterande snö[P]
Heartrace [Valoria] Emptyfre 22 jan 2021, 15:36 av Poppel

» [Avslutat] Till dödslistan
Heartrace [Valoria] Emptytor 21 jan 2021, 10:55 av Yargol

» [Avslutat] Titeländringar
Heartrace [Valoria] Emptytor 21 jan 2021, 10:51 av Yargol

» [Avslutat] Titlar
Heartrace [Valoria] Emptytor 21 jan 2021, 10:51 av Yargol

» Äntligen hemma [P]
Heartrace [Valoria] Emptytor 21 jan 2021, 00:33 av Flippa

» Utan mitt liv [Flippa]
Heartrace [Valoria] Emptytor 21 jan 2021, 00:13 av Flippa

» Skapandet av en Yeti [Lune]
Heartrace [Valoria] Emptytis 19 jan 2021, 12:01 av Trian

» Ett nervöst bakhåll [P]
Heartrace [Valoria] Emptytis 19 jan 2021, 10:17 av Trian

Vem är online
Totalt 3 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 2 gäster. :: 1 Bot

Yargol

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
Heartrace [Valoria] Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Vinterevent 2020
Heartrace [Valoria] Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi fick bevittna då …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 Heartrace [Valoria]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Volbara
Död
Volbara

Spelas av : Marjo | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptymån 28 jan 2013, 20:22

Heartrace [Valoria] 35apx1d

Tröttheten hade förföljt honom sedan han först låtit lätta från den steniga kusten i söder, men det är först nu den känts så intensiv. När han först bröt sig fri från Husets stenhårda bojor hade han känt sig starkare en någonsin. Den känslan var borta nu. Volbaras nyvunna frihet till trots hade han aldrig längtat efter att skrapa sina luftburna klor mot fast mark så mycket som i detta nu. Utmattat sneglade han snett bakåt mot hans följeslagare, Den Blå. Valoria. I det matta skenet från den stigande solen skimrade hennes befjädrade päls i klara färger. Han hade svårt att se huruvida hon var utmattad eller ej, men han tvivlade inte på att hon var långt ifrån hans egen ansträngning att hålla sig i luften, ty många meter under dem virvlade en djuphavsvärld, en värld han själv bara fått skymten av de gånger han dykt ner för att svalka sig eller fånga hans huvudföda, fisk. Han var anpassad för det hårda vädret ute till havs, för att bäras av kraftfulla stormar som våldsamt skulle ro honom till land. Han hade gjort flera långa utfärder till kust efter kust med sin födelseflock, varje gång känt adrenalinet pumpa ut i hans renrasiga Fakargblod då de slagits av hårda stormvindar som blåst dem ur kurs. De navigerade alltid rätt efteråt, men upplevelserna var alltid lika spännande, lika åtråvärda varje gång de upplevdes.

Nu var det helt vindstilla. Hans annars snövita fäll var nu klibbig av smuts och fukt, och hans annars klarröda, glänsande ögon var nu matta av trötthet. Han visste inte hur mycket längre han skulle orka. Samma tankar ägnade han Valoria, och han hoppades innerst inne att även hon skulle hålla ut.

Bara några vingslag till. tänkte han tyst.
Till överst på sidan Gå ner
Valoria
Död
Valoria

Spelas av : Cat | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptymån 28 jan 2013, 20:57

Där hon flög, ovanför ett land hon inte kände till, kände hon sig trött och utmattad. Hon kollade på hannen som flög framför hennes, hennes bästa vän och följeslagare. Tillsammans hade de rymt från de hemska cellerna, som hon helst inte ville minnas. De hade suttit där inne och blivit dåligt behandlade. Hon kom ihåg de dunkla cellerna, där de hade blivit magra och smutsiga. Hon ruskade på huvudet och stötte iväg tankarna. Istället fokuserade hon på sin vän, han var viktigare än henne.

Hon flög sakta fram till honom och kollade med bekymrade ögon på honom. Han såg utmattad ut, och hans ögon lyste av trötthet. Men ändå var han mycket vacker. Hon lade huvudet på sned, och tänkte inte på hon flög. Hennes vingar var smutsiga och slitna efter att ha flugit så långt och hennes mage värkte av hunger. Även om hon och hennes följeslagare hade fångat fisk då och då, hade det inte hjälpt henne. Hon lät sin blick glida längst det land de flög över. De hade flugit långt och nu kände hon att även hennes vingar började värka, men hon ville inte säga något till honom, hon vill inte bekymra honom med sina egna problem. Istället buffade hon försiktigt honom och log ett litet leende. Även om hon var kaxig mot en del hannar och tikar, skulle hon aldrig göra honom besviken. Visst var hon kaxig, och elak, men inte mot honom, så ofta då alltså.

En lätt vindpust kom emot henne och hon njöt av vinden som smekte hennes fjädrar och rufsade om hennes blå päls. Men på mindre än någon sekund var det vindstilla igen.
Till överst på sidan Gå ner
Volbara
Död
Volbara

Spelas av : Marjo | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptytis 29 jan 2013, 15:17

Heartrace [Valoria] 35apx1d

En lätt buff i hans ena sida fick honom att ägna henne ytterligare en blick, och försökte le självsäkert trots att han inte visste när, eller om, de skulle nå land. Hoppfullt vände han blicken mot horisonten igen, men han såg inget land i fjärran. Trött suckade han, slokade lätt med öronen. Att flyga sig till döds var inte den sortens slut han hade hoppats på - särskilt skamligt var det för en fakarg att dö på ett så förudmjukande sätt.

Nej. De skulle inte förgås ute bland vågorna där ingen skulle sakna dem eller minnas deras namn, där de inte hade någon annan att ta farväl av annat än sig själva. Nej, inte ens havet är oändligt. Med några mäktiga, ansträngande vingtag steg han upp mot skyarna. Han koncentrerade sig, hela sitt jag för den sista slutspurten uppåt - och där.

Nu såg han något vid horisonten, förhoppningsvis inom räckhåll för han och Valoria innan till och med deras energi nått sitt absoluta slut.

Land.

Han såg mycket riktigt vad som liknade en del av ett mycket större fastland, ett land han aldrig passerat under sina milslånga resor med hemflocken. Ett uppriktigt flin spreds över hans svartkantade läppar, och han slängde en blick ner åt Valoria för att uppmärksamma henne om att deras kamp för överlevnad snart skulle vara över.

"Valoria!"kraxade han, slog upphetsat med vingarna som om han bara av hoppet vunnit nya krafter. "Jag ser det, jag ser det äntligen! Fastlandet!"
Till överst på sidan Gå ner
Valoria
Död
Valoria

Spelas av : Cat | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptyons 30 jan 2013, 13:54

Valoria ruskade och titta ner mot landet hon trodde att hon hade sett, hon hade bara inbillat sig. Hon suckade lågt och kollade på när hennes vän flög en bit upp i luften och hon såg hur han koncentrerade sig. Hon väntade spänt. Och orden som träffade henne gladde henne. De hade kommit till fastlandet! Hon sken upp och ett vackert klingande skratt lämnade henne.
"Vi klarade det!" sa hon glatt. Hon flaxade med vingarna så att hon skulle komma i samma höjd som Volbara.

Dock var de inte framme än, och någonting skulle kunna hända innan de nådde land, men chansen var inte så stor, en på hundra kanske. För en kort sekund såg hon framför sig hur hon störtade, att hon omslöts av vatten som dränkte hennes lungor, men lika snabbt som tanken kommit, försvann den.

Hennes fina ögon lyste av hopp och den lilla lätta vindpusten som kom emot henne gjorde henne glad. Hon flaxade lite med vingarna för att inte sjunka, men efter det så sjönk hon ner mot havet, hon flög där nere, och njöt. Hennes mage kurrade till, men hon struntade i det.

"Kom ner hit, det är så sköönt!" skrattade hon åt sin käre vän och gjorde en liten volt i luften. Det kändes som att allting skulle bli bra, för tillfället.
Till överst på sidan Gå ner
Volbara
Död
Volbara

Spelas av : Marjo | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptyons 30 jan 2013, 15:30

Heartrace [Valoria] 35apx1d

Han skrattade och störtdök bara för att breda ut sitt mäktiga vingspann innan han kolliderade med vattenytan. Han gled fram, lät vinden som nu ökat i styrka bära honom över havets mörkblå djup. Leendet var som fastklistrat, och den klarröda blicken hade funnit ny glöd.

Volbara vinklade öronen åt Valorias håll och uppfattade ett lågmält kurrande från hennes buk. Leendet blev snett och han lät nu sin vaksamma syn varsamt scanna de mörka djupen under honom. Han var anpassad för jakt av fiskar, hans huvudföda, men hans vargalika anor kunde även tillåta jakt av landlevande byten.

Något skimrade till nära ytan. Varelsen vad snabb, men Volbara var snabbare. Snabbt fångade han fisken med sina två starka framtassar, vars långa röda klor lätt punkterade bytets tunna hud och gav honom ett fast grepp. Trampdynornas ojämna undersida bidrog också till det fasta greppet. Fisken var inte jättestor, men ett dugligt mellanmål åt en varg i hans storlek. Han närmade sig Valoria med några mäktiga vingslag och visade stolt upp sitt nyfångade byte.
"Min ankomstgåva till dig när vi kommit i land." flinade han och blinkade med ena ögat.


Till överst på sidan Gå ner
Valoria
Död
Valoria

Spelas av : Cat | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptytor 31 jan 2013, 10:17

Valoria kollade på när hennes följeslagare dök ner mot vattnet och smidigt fångade en av de många fiskar som simmade runt i det stora blå, hon såg när hans klor tog sig igenom den tunna huden. Hon log mot honom och försökte att själv fånga en fisk, men hon var för trött för att fånga någonting just nu. Hanens vackra röst bröt tystnaden, hon mötte hans blick. Var fisken till henne när de kom i land? Eller hade hon missförstått? Hon ruskade bort tanken.
"Du måste lära mig att jaga fiskar, Volbi." sa hon och log mot honom.

Hennes speciallitet var inte djur i havet, utan större djur. Hon fick liksom inte fäste för fiskarna, de slank alltid ifrån henne. Däremot en del större djur var mycket lättare, för då kunde hon låta sina klor borra sig in i djurets varma hud. Hon log vid tanken att få jaga igen.

Hon såg hur fastlandet närmade sig, såg hur det blev större och större. Nu var det bara några minuter kvar, hon skrattade milt och gjorde en liten volt i luften och njöt av vinden som smekte hennes päls och vingar.
Till överst på sidan Gå ner
Volbara
Död
Volbara

Spelas av : Marjo | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptytor 31 jan 2013, 15:50

Heartrace [Valoria] 35apx1d

Volbara skrattade hjärtligt åt Valorias kommentar. Han förstod att hennes sort inte jagade och levde vid havet som han, utan levde och jagade närmare inlandet, men att lära henne begreppen inför landning i det främmande landet vore väl inte helt fel heller.
"Jaga gör man byte på land och i luften." flinade han och slickade sig om sin torra nos. Det var längesedan han drack, och hoppades innerligt att en sötvattenkälla skulle finnas nära när de landade.
"Den här sortens jakt kallas fiske, kära syster."

Han log snett när han kallade henne vid hans speciella tilltalsnamn, särskilt ägnat just Valoria. Som mellerst hade den äldre brodern varit en slavdrivare och den yngre en plåga - Valoria var välsignelsen hans föräldrar aldrig gav honom. Volbara fick slita blicken från henne för att granska landet som närmade sig allt mer. Nyfiket undrade han vad som doldes i dess undersköna horisont, vilka varelser som krälade runt i dess skogar. Outforskat land, nya dofter och syner. En positivt laddad rysning gick längs med hans ryggrad.
"Jag kan knappt bärga mig. Vad sägs om en tävling innan vi går i land?"
Till överst på sidan Gå ner
Valoria
Död
Valoria

Spelas av : Cat | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptytor 31 jan 2013, 17:12

Honan kollade på honom och lade huvudet på sned. Fiska? Ett uttryck hon aldrig hade hört talas om. Hon såg förbryllat på honom och skakade på huvudet. Det lät som något slags, konstigt ord. Fast det är klart, han hade fötts nära havet där de kunde göra det såkallade fiska hela tiden, medan hon och hennes familj hade varit tvungna att jaga större djur.

Hennes ögon lyste klart, hon skrattade till när han sa att de skulle tävla.
"Visst, Volbi. Då ses vi i land." flinade hon. Hon gjorde sig redo och lät vingarna göra sitt. Det hade börjat blåsa kraftigare nu, och med det fick hon hjälp. Ett milt skratt lämnade Den Blå innan hon ökade takten, hon kollade bak på hennes kära vän och log.

Än en gång riktade hon blicken framåt. Hon såg hur landet som sett så litet ut från långt håll blev större och större. Kanske skulle det bli deras hem, de skulle aldrig mer behöva oroa sig. Hon kände hur magen drog ihop sig och lät lite till, men just nu var hennes tävlingsinstinkt på, så hon struntade i den hungriga magen.

Nu kunde hon göra sig redo för landning, hon var tillräckligt nära. Och så blev det, hon saktade ner en aning och gjorde sig redo. Hon sträckte ut sina fågel liknande tassar och lät klorna borra sig ner i den silkeslena sanden. Med en elegant rörelse var hon stadigt nere på marken.
Till överst på sidan Gå ner
Volbara
Död
Volbara

Spelas av : Marjo | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptytor 31 jan 2013, 17:23

Heartrace [Valoria] 35apx1d

Volbara kunde bara se hur hon med en plötslig, hög fart for iväg likt en kanon mot land. Han grymtade till och började även han låta de utmattade vingarna slå. Som Valoria tog han även vinden till sitt förfogande för att förflytta sig framåt, men Valoria var liten och lätt. Vinden bar henne snabbt fram, och Volbara visste att med det försprång han råkat ge henne hade han ingen chans att komma ikapp.

Han hade befunnit sig ett par meter bakom Valoria under racet, för trött och tung för att orka eller kunna ta sig förbi henne. Hennes position som segrare var säkrad. Innan han förberedde sig för landning lät han släppa den nyfångade fisken framför Valoria. Han sträckte ut vingarna, vinklade sig och sträckte ut de oanvända benen och landade tungt, hårt, ovant på den märkliga marken. Innan han scannade av området fick han vika ihop de värkande vingarna, hämta andan.
"Du är snabb, trots att vi snart har flygit många dagar i sträck." flåsade han och ruskade på sig för att bli av med diverse fukt och smuts. När han sträckte på sin långa hals för att se sig omkring var det en vedervärdig syn som bemötte honom. De stod på en avlång udde, ett brolikt berg byggt av döda djur och benrester. Det var inte den majestätiska introduktionen han hade hoppats på.
"Och så var vi framme..." Lättnaden från att äntligen få vila överväldigade honom så att an inte orkade vara besviken över landets döda fasad. Han log bara snett åt Valorias håll och fuktade återigen sin torra nos.


Till överst på sidan Gå ner
Valoria
Död
Valoria

Spelas av : Cat | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptytor 31 jan 2013, 17:35

Valoria kunde inte låta bli att brista ut i skratt. Hon kollade åt hennes väns håll och ett flin spred sig på hennes läppar, men de försvann genast. Hon kollade på det äckliga stället som Volbara stod på med äcklad min. Men hennes min förändrades snabbt till ännu ett flin.
"Ni män kan verkligen inte göra entré va? Haha!" flinade hon. Hon kollade ner på sina egna tassar och smålog. Där var de nedgrävda i silkeslen sand. Hon kollade sig omkring och såg på det vackra stället hon hade landat på.
"Ska du komma ner från det äckliga stället, eller?" skrattade hon.

Hon slog ihop vingarna och lade dem tillrätta. Hon gick fram till fisken och tog den i munnen, den var nära på att slinka ur hennes grepp men hennes tänder borrade sig in i den tunna huden. Hon kollade mot sin vän och släppte fisken framför honom.
"Du tappade din fisk, Volbi." flinade hon och sänkte sig ner och buffade den till honom. Hon vände sig om och började med lätta klumpiga steg gå några steg ifrån det äckliga stället. När hon hade kommit en bit ifrån grävde hon en lite grop och lade sig ner. Hon njöt av att få slappna av, att inte behöva tänka.
Till överst på sidan Gå ner
Volbara
Död
Volbara

Spelas av : Marjo | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptytor 31 jan 2013, 17:51

Heartrace [Valoria] 35apx1d

Volbara vinklade öronen åt Valorias håll och gav henne en bestämd min.
"Nog för att den här världen skulle må bättre av en uppnosig tik mindre..." Han höll en bestämda minen men bakom den dolde sig ett snett leende. Han höjde ögonbrynen åt fisken hon återlämnade och blev besviken över det faktum att hon inte accepterat hans gåva. Med en rynkad nos lyfte han upp det färska, nydödade djuret och travade fram till henne. Hon hade kurat ihop sin lilla blå skepnad och lagt sig bekvämt ner på en jordig plats som var fri från benrester. Så vacker hon var, hans syster. Volbara lade sig med sin varma buk mot hennes rygg och lät sin ena vinge funktionera som skydd över henne. Hon var mindre, smalare än honom. Då hennes nätta kroppshydda erbjöd snabbhet och smidighet kunde Volbaras lite tyngre, grövre erbjuda styrka och beskydd. Han sträckte sin långa nacke och lade fisken han hade i munnen framför henne.
"Som om du inte vill ha den." flinade han och vilade sedan sitt tunga huvud på hennes skuldra och slöt ögonen. Tröttheten övervann den gnagande hungern och den påtagliga törsten. De kunde vila ett par timmar nu och sedan fiska ytterligare lite mer innan de begav sig inmot land. Förmodat skulle de hitta en frisk vattenkälla där. Sömnen nalkades, och innan han visste ordet av sänktes hans puls till en behaglig rytm och andetagen blev tunga och avslappnade. Volbara gled in i en drömlös, mörk sömn.


Till överst på sidan Gå ner
Valoria
Död
Valoria

Spelas av : Cat | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptytor 31 jan 2013, 18:07

Valoria kunde inte låta bli att le när hennes vän kom och lade en av hans vackra vingar över henne. Hon kollade ner på fisken han än en gång gav henne. Hon öppnade munnen för att säga att han behövde den mer än henne, men innan hon visste ordet av det hade han somnat.

Hon log smått och nosade lite på fisken innan hon högg tag i den och åt upp den. Den smakade som alla andra fiskar hon hade ätit, då kom hon att tänka på ordet fiska. Hon grubblade på ordet innan hon likaså sin vän somnade in i en sömn, som hon trodde skulle bli underbar.

Hon kollade på honom med sina röda ögon. De hade bofast sig i detta land och de levde tillsammans. De höll på att leka en av sina vanliga lekar. Hon skrattade och nafsade honom lite i örat.
Men allt det vackra försvann snabbt. Hon hann inte höja blicken innan hon sett att drakargen hade knäckt nacken av hennes bästavän. Hon fräste till och morrade ilsket. Men inombords var hon skräckslagen. Vad skulle hon göra med livet nu? Nu när hennes .. Hennes älskade Volbi, var borta? Hon gick till attack mot drakargen, och rev honom över ögat, ögat började att slå små blixtrar. Hon var så mycket mindre än honom, men mycket smidigare.
Fast smällen som kom sen gjorde att hela hennes värld rubbades. Hon gnydde till, och det sista hon såg var hennes Volbi som låg där, med knäckt nacke ..


Hon skrek till och kollade sig omkring, och hon låg kvar på stranden med Volbara. Hon var skräckslagen och hennes hjärta slog alldeles för fort.
Till överst på sidan Gå ner
Volbara
Död
Volbara

Spelas av : Marjo | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptyfre 01 feb 2013, 18:07

Heartrace [Valoria] 35apx1d

Volbara drömde inte någonting de få timmar han sov. För utmattad för att hjärnan skulle spela honom några ovärldsliga spratt tillät den honom vila, bygga upp energi för den fortsatta resan. Men han väcktes ur sin djupa slummer av ett Valorias gälla skrik. Han slog genast upp ögonen, kastade upp sitt huvud och såg sig om efter faror men det var bara han och Valoria där - precis som innan de somnat. Han såg på henne, försäkrade sig om att hon var oskadd och strök sin tunga lugnande över hennes hjässa.
"En mardröm." muttrade han och reste sig sakta upp. Mörkret hade fallit och under tiden de sovit hunnit dra sig tillbaka. Solen höll på att resa sig vid horisonten, väckte alla sovande varelser och förberedde landet på en ny dag.

En ny dag.

Hungern gnagde i Volbaras mage, och han kom på att han aldrig åt någonting innan de somnade. Han såg ut mot havet, såg vågorna som slog mot den bentäckta kusten. Han blinkade ett par gånger innan han närmade sig strandbanken, slog ut sina nu utvilade men ändå värkande vingar och tog sig upp i luften, i ett enda språng.
"Jag ska fånga frukost!" ropade han till Valoria innan han flög ut över bränningarna, sökte med sin höklika blick över de mörka vågorna. Det hade börjat blåsa mer markant än dagen innan, och nu fick han klart kämpa för att inte blåsa tillbaka till stranden. Då en fisk tog ett hopp över ytan var Volbara blixtsnabbt där och störtade ner och fångade den i sin mun. Med en elegant vändning flaxade Volbara tillbaka till kusten och landade framför Valoria.
"Mw'in dwam?" fick han fram och släppte den måttligt stora fisken framför Valoria. Han undrade om hon hade ätit fisken han fångade åt henne dagen innan.

(*min dam?*)
Till överst på sidan Gå ner
Valoria
Död
Valoria

Spelas av : Cat | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptyfre 01 feb 2013, 19:29

Valoria ruskade av sig tankarna och kollade på när Volbara jagade fisk, nej fiskade fisk. Hon var fortfarande förbryllad av detta konstiga ord. Hon nickade åt honom.
"Tackar." flinade hon. Hon högg sakta in i den, idag var hon hungrig, och kunde inte låta bli det. Det skulle vara skönt när hon inte bara behövde leva på fisk hela sitt liv. Hon åt snabbt upp fisken och reste sig upp. Hon sträckte på halsen och sträckte ut sina vingar.

"Duuu, idag när vi inte har så bråttom, skulle du kunna lära mig att fiska?" sa hon och flög upp i luften och kollade på sin vän. "Så småningom, så ska jag bli bättre än dig att jaga."OOC; haha, jag är trööööt :c
Till överst på sidan Gå ner
Volbara
Död
Volbara

Spelas av : Marjo | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptyfre 01 feb 2013, 20:39

Heartrace [Valoria] 35apx1d

Nöjd över vad han hade åstadkommit började han bege sig ut till havs igen för att fånga något åt sig själv när Valoria antydde att hon också ville lära sig att fiska. Han höjde ena ögonbrynet, granskade henne smått skeptiskt med en smått allvarlig min som snart sprack upp i ett utmanande leende.
"Ja, drömma kan man ju." flinade han och började sakta segla ut mot bränningarna. Vinden hade vänt och nu hade han den i ryggen, precis så som han ville ha det. Volbara vände sig om och nickade åt henne att följa honom.
"Fokusera. Se noggrannt mot vattenytan... invänta ett offer." Kortfattade han och började segla ner mot ytan, gled över de små vågorna. Sökte efter ett byte. Han hade dykt och fångat fisk förut, men det krävde bättre förutsättningar. För en sådan precis jaktteknik krävdes att han snabbt skulle störta ner under ytan, fånga sin fisk och sedan snabbt vänta uppåt och ta sig upp. Hans sjöfågellika vingar tålde vätan under en kortare tid utan att bli dränkta och för tunga för att flyga med. Att flaxa med dem snabbt efter att ha kommit upp ur ytan skulle bidra till att få bort det värsta av fukten, men en dag som den här vågade han inte dyka ner i djupen. Han hade tidigare tyckt att vattnet varit för kallt att dyka i, nästan extremt kallt. Måste vara någon stark ström som förde med sig kyligare vatten. Snart fick däremot hans skarpa blick syn på något som glänste, och han var där på direkten för att fånga fisken mellan hans kraftiga käkar. De hoppade upp ur ytan, rakt mot sin död. Tänderna punkterade den tunna huden och det krasande ljudet av ben som gick i spillror var som musik för hans rundade öron. Han steg mot skyarna och kom upp i Valorias höjd.

Försök nu. manade han genom att nicka häftigt.


Till överst på sidan Gå ner
Valoria
Död
Valoria

Spelas av : Cat | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptyfre 01 feb 2013, 21:00

Valoria kollade noggrant på när hennes vän gled vid vattenytan och sökte med blicken efter fångst, och precis när hon tänkte vända bort blicken dök en fisk upp ur vattnet och hennes vän var snabb med att låta käkarna omsluta fisken. Hon kollade fascinerat på honom. Han nickade åt henne att försöka och hon nickade tillbaka.

Hon gled ner mot vattenytan och spanade efter ett byte. Hennes päls passade in i det blåa vattnet. Hon såg något skimra till vid vattenytan och följde det med blicken. Hennes blick smalnade till och hon försökte att fånga fisken med framtassarna, men misslyckades. Hon snuddade däremot fisken, men den slank ur hennes grepp. Hon fnös till och koncentrerade sig ännu en gång. Denna gången mer.

Hennes blick var totalt fokuserad på vattnet, hon såg ännu en gång någonting skimra till. Denna gången försökte hon inte med tassarna, utan hon slängde sig mot djuret med munnen, men det ända hon fick i munnen var vatten, äckligt äckligt saltvatten. Hon morrade till och spottade ut det äckliga vattnet, detta var mycket svårare än vad hon trodde. Hon flög upp mot Volbara.
"Du, seriöst. Förklara en gång till, tack." sa hon med sin sura ton. Hon ville verkligen lära dig det här. "Jag ska ha en såndär, innan vi drar härifrån!"
Till överst på sidan Gå ner
Volbara
Död
Volbara

Spelas av : Marjo | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptyfre 01 feb 2013, 21:34

Heartrace [Valoria] 35apx1d

Han lyssnade varsamt till hennes ord medan han svalde den lilla fisken helt, inte olikt en fågel. När den sjunkit ner i hans varma buk slickade han sig om läpparna, nöjd över att hungern började dra sig tillbaka - men han behövde mer. Mycket mer, om de skulle orka den fortsatta färden in i landet.
"Bara titta efter fiskar och sedan försök fånga den så snabbt du kan." svarade han snabbt. Volbara insåg med ens att han var en usel lärare. "Det är någonting man måste försöka komma in i själv. Det fick jag göra som valp." Med ett flin gjorde han en vid sväng och gled närmare havets vågor, scannade den brusiga ytan efter ännu en fisk. De befann sig inte speciellt nära den döda kusten utan man fick glida en bit ut till havs för att få syn på något. Havet var mörkt, så det var svårt att se något i allt det svarta, grumliga. Nyfiket blickade han bak åt Valorias håll, för att se hur det gick för henne. Enligt vad han uppfattad de år han spenderat tillsammans med henne var hon snabblärd och så fort hon gjorde någonting på rätt sätt så fortsatte hon att göra det i framtiden - trots att hon lätt kunde brusa upp och ogillade främlingar. Åh ja, det hade han allt lagt märke till under den långa tid de spenderat tillsammans. Han flinade brett.
"Lycka till!"
Med det sagt riktade han återigen allt fokus till fiskningen, fast besluten att fånga mer för att stilla sin hunger en gång för alla.
Till överst på sidan Gå ner
Valoria
Död
Valoria

Spelas av : Cat | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptyfre 01 feb 2013, 21:47

Valoria fnös. Det han berättade var inte till så mycket hjälp, så hon skakade på huvudet och dök ner mot vattnet igen. Hennes ögon var totalt fokuserade på fiskarna, som fridfullt simmade runt nere i det blå, som om de inte hade någon aning att någons liv snart skulle vara slut. Hon slickade sig om munnen och gled längst vattnet och granskade fiskarna. Hon skulle fånga en stor fisk, för att göra Volbara stolt. Hon såg någonting till vänster om henne och likt en örn flaxade hon med vingarna och med tassarna gjorde hon hål på den tunna huden. Den fisk hon fångat var större än den hon försökt ta innan. Den sprattlade till och försökte ta sig ur hennes grepp, men snabbt högg hon tag i fisken, käkarna omslöt den och fisken slutade röra sig.

Hon vände sig om mot Volbara och flaxade med vingarna så att hon skulle komma närmare honom, han hade flugit längre ut mot havet.
"Kholla! Lwag fliwk äään!" sa hon med fisken i munnen. Hon tänkte inte riskera att tappa den just nu, aldrig i livet!


(Kolla, jag fick en)
Till överst på sidan Gå ner
Volbara
Död
Volbara

Spelas av : Marjo | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptymån 04 feb 2013, 16:51

Heartrace [Valoria] 35apx1d

Illa kvickt fångade han ännu en fisk, glänsande blå, och svalde den hel innan han med mäktiga vingtag gled åt Valorias håll. Han såg hur snabbt hon gick inför jakten och innan han visste ordet av kom hon stolt flygande åt hans håll med en stor fisk i sina käftar. Han skrattade, hon såg så roligt ut, men han var också stolt över henne. Fakarger av hennes sort kunde minsann också fånga fiskar om de ville.
"Bra gjort!" flinade han, blickade in mot land. Med sin buk mättad var det inte mycket annat att göra än att färdas in mot land igen. Och med den jättelika fisken Valoria lyckats fånga skulle hon säkert stå sig i flera dagar. Det gjorde nästan ont i kinderna på honom av att le så mycket.

Elegant vinklade han sin kraftfulla men smidiga kropp och landade på den torra kustmarken. Klorna skrapade lätt i det hårda underlaget och väl stadig lät han veckla in sina vingar bekvämt intill hans flanker. Nyfiket vred han på nacken så att Valoria var i hans synfält. Det var verkligen en stor fångst hon hade gjort redan på första försöket.
"Nybörjartur." log han och blinkade menande med ena ögat. Han visste inte hur han någonsin skulle förmå att berätta för sin bästa vän hur han egentligen kände för henne.

Till överst på sidan Gå ner
Valoria
Död
Valoria

Spelas av : Cat | Död

Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Emptymån 04 feb 2013, 20:36

Den Blå flinade stort. Hon flög in mot land och gjorde ännu en elegant landning. Hon släppte ner fisken på marken och åt genast upp den - så glups som hon var. Sedan vände sig om mot sin vän och tassade fram till honom, hon buffade på honom och kollade på honom med sina rosa ögon.
"Som om det var en nybörjartur!" sa hon och skrattade. Hon mötte hans blick, det såg ut som att han tänkte på något. Men hon struntade i det och viftade på svansen.

Livet var så bra, hon hade en vän. De skulle alltid hålla ihop.

AVSLUTAT! ♥
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Heartrace [Valoria] Empty
InläggRubrik: Sv: Heartrace [Valoria]   Heartrace [Valoria] Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Heartrace [Valoria]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Östkusten :: Benkusten-
Hoppa till: