Pågående Event
Senaste ämnen
» Frustration
Nykomling. (paxat till Blue) EmptyIgår på 19:03 av Assar

» Malva
Nykomling. (paxat till Blue) EmptyIgår på 16:05 av Malva

» Allt faller [Maksim]
Nykomling. (paxat till Blue) EmptyIgår på 15:51 av Malva

» [VE20] Där ljuset förde oss samman [P]
Nykomling. (paxat till Blue) EmptyIgår på 14:51 av Midir

» Det Skvallrande Hjärtat [P]
Nykomling. (paxat till Blue) EmptyIgår på 14:42 av Thrim

» Bered en väg [Öppet]
Nykomling. (paxat till Blue) EmptyIgår på 14:23 av Thrim

» Varning: Trötta och hungriga Toranos
Nykomling. (paxat till Blue) EmptyIgår på 13:27 av Thrim

» Isande hjärta [Öppet]
Nykomling. (paxat till Blue) Emptytis 12 jan 2021, 16:15 av Maksim

» Nu till livet
Nykomling. (paxat till Blue) Emptytis 12 jan 2021, 15:39 av Maksim

Vem är online
Totalt 2 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 1 gäst. :: 2 Botar

Malva

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
Nykomling. (paxat till Blue) Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Vinterevent 2020
Nykomling. (paxat till Blue) Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi fick bevittna då …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 Nykomling. (paxat till Blue)

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Momento

avatar

Spelas av : Sussu

Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Emptytis 07 jan 2014, 20:12

Ett nytt land. Ett land han inte kände till. Borde det inte börja bli en vana snart? Hur länge hade han vandrat från plats till plats? Hur många år hade det gått sedan han tog sitt första steg på flykt? För ja han hade flytt, och trots att flera år hade passerat utan upptäckt så vågade han inte stanna. Kanske också för att han aldrig hade funnit något, eller någon, att stanna för. En ensamvarg utan dess like. Ett monster på sätt och vis. Men mestadels missförstådd. För var det så konstigt om han bemötte hela världen som ett stort hot efter sin uppväxt? 

Flera år hade gått, och hade han bara stannat upp för att möta sin rädsla, hade han kanske varit en helt annan varg. Men att slåss var inget han ens kommit på tanken att göra. Eller jo, han slogs ofta. Men då emot fysiska varelser, och inte psykiska ärr. Psykiskt instabil och ständigt jagad av sitt förflutna. Dömd till ett liv i flykt? 

Den stora hanen tog ett djupt andetag och såg sig omkring. Han undrade vad detta var för land. Om detta land kanske var vad han sökte. Men vad han sökte efter visste han inte. Allt han visste var att han ständigt kände sig jagad, och att kalla kårar smög runt i hans kropp om han stod för länge på en och samma punkt. Öronen klippte till och han lyssnade intensivt på alla ljuden runtom honom. Kroppen var en aning stel där han stod, och musklerna värkte efter en lång vandring. Samtidigt var han van att känna så. Att vara trött och utpumpad på energi. Det var enda gången han faktiskt klarade av att somna. Enda gången som hans kropp kunde slappna av tillräckligt för att försöka återhämta sig i drömmarnas värld. Drömmar som ständigt slutade i en mardröm. 
En fnysning lämnade honom och han ruskade lite på kroppen innan han klev vidare. Osäker på om denna nya plats skulle te sig annorlunda gentemot andra platser han placerat sina tassar i.
Till överst på sidan Gå ner
Blue
Död
Blue

Spelas av : My | Död

Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Sv: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Emptytis 07 jan 2014, 21:09

Några fullmånar hade äntligen passerat. Tiden hade passerat fortare än vad hon förväntat sig. Tankarna hade inte riktigt dragit ut på tiden som de förr gjort. Istället kände hon sig en aning tom, fortfarande omtumlad efter mötet i Ötamon. Mötet som hade kommit att vända hennes liv, inte riktigt upp & ner ännu, men det var på god väg att slå över.

Ken-Yak, som om sommaren bara såg torrt & ogästligt ut, var nu klädd av vit, praktfylld snö. Det var som en vit, glittrig slöja över landskapet. Himmelen var grå & tung av moln, det såg ut som att lika tunga snöflingor snart skulle börja dala från skyn. 

Den vita varginnan, Blue, höll de himmelsblåa ögonen fästa på himlen. Efter allt för många månader, bunden till det välvda lövtaket så kändes det öppna landskapet allt för inbjudande. På något vis kände hon sig bekväm i de isande vindarna, kylan som omfamnade hennes beniga tassar & bräckliga ben. För en snöblind var hon nog nästan helt dold, om man inte lyckades skymta de blåa ädelstenarna till ögon.

Som förutspått, hade honan rätt. Rätt snart började tunga, långsamma snöflingor falla. Blue kände sig lättad, det var något lugnande med snön. Den höll allt ljud borta, omfamnade allt som låg begravt, skyddande. Tankarna föll tillbaka på tider hon inte ville minnas, saker hon försökte glömma - de hon älskade, som hon inte kunnat beskydda så bra som snön skonade detta landskap. Det kändes som en dygd att ta sig fram - förstöra den orörda marken framför henne.

De kvicka, alerta ögonen fångade en rörelse längre ner i branten. Det var oundvikligt att se denna svarta kontrast emot vithetens lyster. Det hade gått länge sedan Blue mött någon sedan sist - ångesten som äntligen låtit henne vandrat fri slingrade sig tillbaka in i hennes kropp, nervositeten fick hennes blick att flacka. Skulle denne märka henne? Besviken över att hon inte kunde släppa sin ångest, sina sorger, inför någon annan, & rädslan över förändring, för främlingar, fick varginnan att stå blixtstilla. 
Till överst på sidan Gå ner
Momento

avatar

Spelas av : Sussu

Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Sv: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Emptytis 07 jan 2014, 21:32

Den stora hanen klev fram över snön. Förstörde dess orörda yta. Här och där kunde man se otydliga spår efter smådjur som rört sig över snön. Fåglar vars små fötter bildade streck i allt det vita. Streck som man gick miste om ifall man tittade utan att se. En av Momentos starkaste styrkor var hans skarpa syn som ständigt sökte efter små, små detaljer som dem flesta andra missade. Kanske hade det att göra med hans rädsla för andra? Hans bristande tillit till andra. Han hade helt enkelt lärt sig att ju snabbare han såg tecken på att en motståndare skulle gå till attack, desto snabbare kunde man själv försvara sig. Ibland var han osäker på om han överreagerade, men han reagerade alltid utan minsta tvekan och gick efter vetskapen att attack är bästa försvar. 

En främlings doft letade sig in i hans nos, vilket för en sekund fick hela kroppen att stelna till. Musklerna spändes, raggen restes längs med hela ryggen och det ryckte lätt i överläppen på honom. Hjärtat slog hårt i bröstet där han nu stod helt stilla och försökte lokalisera främlingen. Trots sin skarpa syn för detaljer så tog det honom flera minuter innan han skymtade en vit skepnad en bit bort. Bland allt det vita smälte främlingen in, vilket endast gjorde honom nervösare. Med sin storlek och styrka var han inte direkt hjälplös, men rädslan satt alldeles för djupt inom honom för att han skulle kunna se logiken i det. 

Allt han kunde se framför sig var bilder av smärta. Bilder som ständigt förföljde honom. Öronen ströks bakåt och den mörka svansen piskade till bakom honom samtidigt som den blåa blicken var fäst på främlingen. En tik av doften att döma, men mer än så kunde han bara gissa sig till. Tiden tycktes stå stilla, och det var inte förrän kroppen började skaka på grund av att han spände musklerna så intensivt som han satte sig i rörelse. De stora tassarna förde honom långsamt emot främlingen, samtidigt som den blåa blicken nålade fast henne. Redo att reagera på allra minsta detalj.
Till överst på sidan Gå ner
Blue
Död
Blue

Spelas av : My | Död

Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Sv: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Emptytis 07 jan 2014, 21:57

Blue drog efter andan - förde den isande kylan ner i hennes taniga lungor. Det fick insidan att skälva, som om kylan spred sig igenom hennes kropp, frös ner varje organ & åder hon hade. Men det var inte luften som skapade denna känsla - det var den intensiva blicken som vargen hade naglat fast på henne. Som om hon var den enda i hela världen. Något sa till henne, att hon skulle vara försiktig med denna hane. Kanske var det hans tillsynes mörka fäll, de isande blå ögonen? 

Varginnan satte sig ner, försökte ta del av lugnet som det snöiga landskapet bar med sig. Det var svårt; hennes hjärta dunkade febrilt, oavbrutet, så hårt att det kändes obehagligt. Trots att hon kunde se hur den mörkpälsade vargen rörde sig emot henne, så kunde hon inte höra hans steg, inte ett enda ljud kunde höras emellan de tunga snöflingorna - bara hennes hårda hjärtslag, & blodet som brusade i hennes ådror.

Tystnaden tog kål på henne, den försökte näst intill kväva henne. Varghanen var nu tillräckligt nära, för att kunna höra henne om hennes röst inte brast. Blue höll sin sitts till rätta, försökte hålla sig sträckt - då hon vanligtvis & omedvetet sjunk ihop av den permanenta ångesten. Men med Séragons ord i huvudet, & de tankar hon lyckats ta vara på under resan till Ken-Yak, ville hon försöka vara den hon varit innan ångesten ätit upp henne från insidan. Det skulle inte vara lätt, & hon skulle misslyckas, det hade hon redan gjort, men ett steg åt något håll var bättre än att trampa på samma plats, som hon gjort allt för länge.

" Hej. " Rösten var hes, en bieffekt av bristande tal de senaste veckorna. Öronen fälldes bak, omedvetet, något i henne skämdes för att hon inte kunnat tala korrekt, utan skavanker. Det var den sidan ångesten & sorgen skapat, den sidan hon ägnat så många nätter åt att få bort, även om sanningen förmodligen sa, att hon aldrig skulle bli sig själv igen. 
Till överst på sidan Gå ner
Momento

avatar

Spelas av : Sussu

Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Sv: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Emptytis 07 jan 2014, 22:15

Steg för steg närmade han sig henne, och för vartenda steg så kändes det som om marken skulle brista och sluka honom hel. Var det ett misstag att gå främlingen till mötes? Var det något han aldrig skulle kunna stå emot? I hela sitt liv hade han stått ensam, på ett eller annat sätt. Han var van vid ensamheten. Älskade den, samtidigt som han hatade den. I ensamhet kunde ingen göra dig illa. I ensamheten var du trygg. Men det var också i ensamheten som mardrömmarna jagade honom. Som ärren från hans förflutna sved som mest. Två helt olika sidor av samma mynt. Sidor som fick hela hans inte i konflikt. Vilket kanske också bidrog till att han hade svårt att gå vidare från det som varit.

Den blåa blicken förblev låst på henne, men öronen pendlade hela tiden på huvudet. Att inte ha koll runtom sig var dumt, och Momento skulle nog aldrig kunna tänka sig att släppa fokusen på omgivningen runtom. 
Hennes stämma löd, ett enkelt ord som bröt tystnaden med en viss heshet liggandes över sig. De mörka öronen klippte till, och hela hans kropp ryckte till då hon talade och han stannade tvärt. Tystnaden la sig snabbt runtom dem igen, och där han nu stod, bara ett par meter ifrån henne, kunde han också se henne tydligt. Hennes ljusa kropp som inte riktigt var vit, utan som tycktes skimra i en svag rosa ton förundrade honom. Men det var inte förrän hans blåa blick la sig i hennes som han bröt tystnaden. "Hej". Ett så kort enkelt ord. Så otydligt med sitt budskap, samtidigt som det var klart att det menades som en hälsning. Vad som senare skulle byggas vidare på detta ord hade han ingen aning om, och återigen fann han sig stå där i tystnaden och bara stirra på henne. Spänd så till den gräns att minsta ljud skulle kunna tända på den skräck som höll honom i ett järngrepp.
Till överst på sidan Gå ner
Blue
Död
Blue

Spelas av : My | Död

Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Sv: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Emptyons 08 jan 2014, 12:19

Tystnaden var minst sagt obehaglig. Spänningen emellan de två var så pass vass att den nästan tycktes skära igenom henne. Tystnad löd. Förödande, hård tystnad. De intensiva blå ögonen var så spänd på henne att hon kunde känna pressen ifrån dem. Skulle hon våga andas? Vågade hon bryta sig loss från järngreppet av hans ögon? Varginnan andades ut; kondenserad luft skapade moln framför henne som snabbt tonade ut till inget. Det enda som tycktes röra dig i den vintervärld de båda var fast i, var den dalande snön.
Blue samlade mod. Innan hennes blåa ögon äntligen slet sig ifrån hans. Tystnaden var lugnande. Den höll henne i skinnet trots den knivskarpa, spända elektriciteten som studsade genom luften. Ögonen sökte sig upp emot sen gråa himlen. Små vita prickar syntes nu överallt. Några tonade bort medan andra skapades på nytt.
" Vintern är en magisk årstid, inte sant? " Blue förflyttade blicken tillbaka på den svartvita hanen. Det tog mycket kraft av henne att inte bryta sig under hans pressande ögon.
" Jag är Blue. " Hon förväntade sig inte att han skulle utge sitt namn. Det var ett privilegium. Men hon var livlös både i själ och anlete, hon skulle inte påverka honom som individ och vara ett blott minne inom några veckor. Det fanns ingen anledning att dölja sitt namn. Vargen växlade blicken emellan honom och den brusiga bakgrunden.
[ Mobilinlägg :3 ]
Till överst på sidan Gå ner
Momento

avatar

Spelas av : Sussu

Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Sv: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Emptyons 08 jan 2014, 17:08

sSnön föll sakta ner över dem båda där de stod mittemot varandra. Tystnaden var så intensiv att han kunde svära på att hon kunde höra hans hjärta slå hårt i bröstet. Trots sin storlek och styrka så hade han tidigt lärt sig att inte lita även på det motsatta könet. Alla smärta bestod inte av fysiskt slag. 

För en utomstående skulle dem båda lika gärna kunna vara statyer att beskåda, och för en bråkdels sekund fann han den tanken en aning roande. Men situationen var alldeles för allvarlig och obekväm för att han skulle hålla kvar i den tanken. Han granskade henne ännu intensivt, som om han hoppades på att kunna läsa hela hennes historia och själ bara genom att stirra på henne. En omöjlighet. 
Hon vek undan blicken och det fick honom att spänna musklerna en aning. Som om kroppen tog det som en signal för attack. Men ingen attack kom, och då hennes röst återigen löd klippte han till med öronen. Hon pekade ut vintern som en magisk årstid, och kanske stämde det också. Men trots att han med sina stora tassar och tjocka päls var anpassad till ett liv bland snö så var det ett alltför starkt minne av hans förflutna. Blod som färgade snön röd, pälstussar som låg utspridda över marken efter ett flertal hugg. En misshandel som ägde rum varje dag. Minnena fick känslorna att bubbla upp inom honom och bidrog till en svag morrning, djupt nerifrån bröstet. Den dog dock ut lika fort som den gjort sig hörd, och istället svarade han henne. "Momento." 


(Typ alla mina svar har varit från mobilen ;D)
Till överst på sidan Gå ner
Blue
Död
Blue

Spelas av : My | Död

Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Sv: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Emptyons 08 jan 2014, 18:25

Blue granskade honom grundligt. Något med honom höll henne lugn, som om för en gångs skull, var han den som var mest skadad & behövde någon som styrde upp det hela. Det var en tung roll hon tog på sig, & passade sig inte riktigt hennes karaktär eller personlighet. Men tappert försökte hon återhålla det lugn som hon förmedlade.

Momento. Den mörkpälsade hanens namn var Momento. Det lät intensivt, kvickt, starkt, & passade utmärkt på honom; åtminstone av det hon kunde döma honom av. Den tjocka fällen fick honom att se väldigt anpassad till denna sortens väder. Blue's päls var istället väldigt finhårig, många, tunna hårstrån som tycktes brinna som silvertråd i solljuset. Nu, emot den vita snön som fall, kunde man tydligt se undertonen av rosa som skimrade blygsamt i hennes päls - albinon hon var, syntes nu tydligt.

En mjuk suck lämnade hennes läppar. Varghanen, Momento, var spänd. Faktum var, att han smittade av sig på allting omkring sig - inte för att det var mycket omkring dem, inte alls. Luften var sprängladdad med spänningen, & påminde om en tickande bomb. Det var svårt att hålla lugnet, både på insidan & till det yttre, med den markant större hanen, stirrandes på henne. Det kändes som ett ord, något för oplanerat, skulle få honom att kasta sig på henne & bryta nacken av henne. Blue intalade sig att det var hennes paranoia som försökte skrämma henne.

" Det passar dig. " Började hon. Allt för lång tystnad hade gått - medan hon stirrat ut i tomma intet - för att det skulle vara sammanhängande. Blicken kastades över till hans anlete igen; fortfarande lika spänt.
" Ditt namn alltså. " Fortsatte hon, hastigt, som om hon glömt vad hon skulle säga. Kanske kände sig Blue tvungen att föra en konversation med honom för att han verkade som en stålfjäder, redo att skjuta iväg när som helst, eller för att hon inte vågade vända sig om & lägga ryggen till. 
Till överst på sidan Gå ner
Momento

avatar

Spelas av : Sussu

Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Sv: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Emptysön 12 jan 2014, 10:26

'Det passar dig'. Hennes ord bröt återigen tystnaden, och trots dem flertal sekunder som passerat så förstod han vad hon menade. Samtidigt kunde han inte greppa vad hon menade med det. Var inte ett namn bara ett namn? Fanns det verkligen något i ett namn som passade en? Som på något vis beskrev en? En svag rynka la sig i hans panna och han tog ingen notis om hennes förklaring till sina ord som följde. Istället vred han lite på huvudet och såg sig lite snabbt omkring, dock hela tiden med öronen riktade emot henne, förberedd på en eventuell attack från henne. Den kom dock aldrig, och då han med hjälp av synen avgjorde att dem var ensamma så såg han tillbaka på henne och satte sig ner. Bakbenen vek sig långsamt under honom och rörelsen ar kontrollerad och lugn. Som om han förväntade sig en attack om han råkade röra sig för fort. 

Öronen klippte till lite och han drog efter lite luft innan han lät den stålfjäder spända kroppen slappna av en smula. Han hade nog aldrig riktigt lärt sig hur man helt slappnade av, men skillnaden från innan och nu ar trots detta tydlig. För en varg utan detaljseende kunde det lika gärna se ut som om han helt slappnat av. Men tecken på spändhet fanns ännu kvar. I hans sträckte rygg, i de muskulösa frambenen som då och då spändes. Samt den lilla raggen som kanske inte var helt lätt att se då hans tjocka lätt raggiga päls kunde förvilla ens syn. 

"Vart är vi?" Han ville gärna veta detta lands namn. En onödighet kanske, eftersom han ofta fann sig själv lämna platser fortare än han kanske ville. Driven av mörkret inom sig, och alltför ofta jagad av sina handlingar. Hur många gånger hade han inte ångrat att han slitit itu någon? För trots sin brist på tillit till andra, och trots att han alltid hade en anledning till sina attacker -en anledning som andra kanske inte förstod- så slet det i hans inre. Han ville inte vara en fara för andra. Ville inte ses som ett monster. Men han var skadad, och hade fastnat i mörkret. Vilse och utan minsta aning om hur han skulle kunna ta sig ur det. För trodde han att någon skulle attackera, om någon råkade röra sig för fort eller sa något som han kunde uppfatta som en varning för en attack, då reagerade han instinktivt. Rädslan var det som drev honom, och den gjorde ofta att andra aldrig förstod vad som hänt, eller ens han se en varning innan attacken kom.


(off: sorry för segt svar, försökte svara flera gånger men fastnade efter typ första meningen :O)
Till överst på sidan Gå ner
Blue
Död
Blue

Spelas av : My | Död

Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Sv: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Emptysön 23 feb 2014, 21:34

[ Förlåt att jag varit så himla inaktiv, men jag har verkligen inte orkat haha! Har ingen inspiration till Blue heller. Men här kommer ändå ett halvdött, tråkigt inlägg. ]

Blue vred lite på sig, försökte på något vis släppa lös de nerver som tycktes komma i kläm. Hanen var tillbakadragen, eller nej, kanske inte tillbakadragen men inte visade inte sin sociala sida på ytan. Varginnan kunde inte undkomma att undra vad som gjort han så, eller var det bara sådan han blev av naturen?

Virvlet av vitt hade lugnat sig. Nu så dalade bara flingorna ner, tyst och nästan obemärkt. Det var fridfullt att försöka följa dess väg ner i snön, där de blev en med resten av sin familj. Tystnaden kändes skör, den tycktes nästa skära lite på henne. Men hon vågade inte bryta den, igen.

Lyckligtvis behövde hon inte. Den stora, svartvita hanen tycktes ta sig till talan.
" Vart är vi? "
På något vis gillade hon hur han talade om dem, och inte om sig själv. Det var bara något som tycktes bränna sig fast i hennes sinne bara. Vi. Det lät bra. Hon hade inte hört det på många år. Som ensamvarg var det bara "jag". Denna varg hade hon endast bara mött några minuter innan, men ändå kände hon sig lite bunden till honom. Kanske var hon desperat efter varje liten kontakt hon kunde få, som den patetiska varelse hon förblivit.

" Ken-Yak. " Svarade hon snabbt, och lät blicken segla runt om sig. Försökte att inte skrämma bort honom, även om det verkade oundvikligt. Något med honom och hans stressade aura sade att han var på väg någonstans, och vem hade ärenden i Ken-Yak? Ingen. 
Till överst på sidan Gå ner
Blue
Död
Blue

Spelas av : My | Död

Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Sv: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Emptysön 06 apr 2014, 11:49

Avslutar detta roll här.
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Nykomling. (paxat till Blue) Empty
InläggRubrik: Sv: Nykomling. (paxat till Blue)   Nykomling. (paxat till Blue) Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Nykomling. (paxat till Blue)
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Ken-Yak-
Hoppa till: