Pågående Event
Senaste ämnen
» [VE20] Böljande ljus [P]
Ljus [Kenai] EmptyIgår på 21:48 av Matvei

» Im just curious [P]
Ljus [Kenai] EmptyIgår på 21:09 av Lamia

» Ett täcke av månljus [Matvei]
Ljus [Kenai] EmptyIgår på 17:28 av Matvei

» Dolda Ting [p]
Ljus [Kenai] EmptyIgår på 16:47 av Laali

» Mellan natt och dag [Rök]
Ljus [Kenai] EmptyIgår på 14:54 av Rök

» [VE20] Där ljuset förde oss samman [P]
Ljus [Kenai] EmptyIgår på 13:51 av Vasilisa

» Färger i en vind [Dimitrij]
Ljus [Kenai] EmptyIgår på 13:27 av Dimitrij

» [VE20]Vad finns bortom stjärnorna[Vassya]
Ljus [Kenai] EmptyIgår på 12:56 av Vasilisa

» Vålnaden i dina spår [Zaria]
Ljus [Kenai] EmptyIgår på 11:39 av Zaria

Vem är online
Totalt 3 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 3 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
Ljus [Kenai] Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Vinterevent 2020
Ljus [Kenai] Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi fick bevittna då …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 Ljus [Kenai]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Midnight
Vandrare
Midnight

Spelas av : Tzou

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptysön 09 jun 2013, 17:36

Träden hade blivit färre. Gräset torrare. Djurlivet hade sakta men säkert ändrats det också. Klimatet hade skiftat.
Var det så här savannen såg ut? Det var en vacker syn. Trots att det var öppet så fanns det gott om djurliv. Solen sken. Ljuset var inte så farligt att titta på, se hur den färgade platsen gyllene. Ibland önskade han att han kunde vandra där utan att bli plågad.
Han ville sluta ögonen, drömma sig bort om hur det var att leva här, för att sedan ge sig av, tillbaka in i skuggorna lövskogen kastade. Men han var inte säker på att han hade fått se allt här än. Blicken gled uppåt, fäste sig på en grupp randiga djur längre bort. Att se små flockar zebror i horisonten eller närmre var fascinerande. Han var inte säker på att han hade sett sådana djur förut. När han tänkte på det påminde de hästliknande varelsernas färger om en varg han hade sett en gång. Det var ytterst många skillnader, men båda hade haft någon sorts ränder.
Antiloperna var också intressanta, med hornen som de hade och som de "skuttade" fram. Ibland såg det ut som en lek. Vad skulle deras reaktion vara om han började jaga efter dem? Skulle deras lek avta, skulle de försvinna så fort som dem hade kommit?

Han tog ett djupt andetag och gav ifrån sig en suck. Det var väl bara att vända om? Om han skulle färdas här skulle han behöva färdas på natten, något som han ogillade även om det var ett av de enklaste sätten att göra det på.

[Det får duga :3]
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptysön 09 jun 2013, 17:52

Det gulgröna gräset färgades till guld under solens hettande strålar. Efter flera dagar av vandring på terräng som såg likadan ut hela tiden, tyckte man att han kanske borde vara less på synen. Men nej, istället fann hanen fortfarande glädje i att beskåda hur gräset tog till brand i dess gyllenefärg, vid varje beröring av det honungsfärgade ljuset.

Den storväxta, brunmönstrade hanen plöjde sin väg fram igenom det halvhöga savanngräset. Tungan hängde slött ur ena sidan av munnen, och andetagen var häftiga - nästan som om han kippade efter luft. Värmen var obarmhärtig. Speciellt för honom, med tanke på tätheten av hans finhåriga päls. Med hans stötande steg svängde pälsen, lite som vågor. En sval bris drog sin väg förbi Kenai, och tacksamt vände han huvudet ditåt. Trots skönheten av savannen, så längtade han efter skuggigare områden. Lövskogen eller Döda skogen - även om det förstnämnda förslaget var mer lockande.

De heterokromiska, mandelformade ögonen sökte sig över savannen för att lokalisera allt omkring honom. Till öst stod en flock av gnuer och betade, inte alls berörda av den stekande värmen. Framför honom var fältet tomt, men han tycktes kunna skymta silhuetterna av något som reste sig. Skog. Genast längde hanen på stegen, och fylldes med ny energi. Tyvärr hann han inte mycket långt, förrän han såg en mörk gestalt bara några meter framför honom. Kenai kunde inte låta bli att känna sig en aning generad över sin blindhet, alldeles för ivrig att komma till trädens beskyddande. Kenai stannade upp, och betraktade hanen med ett vänligt uttryck. Av den främmande hanens uttryck att döma, såg han en aning fundersam ut - men Kenai kunde förstås vara fel. Lite osäkert knyckte han vänligt på svansen. Skulle han våga öppna munnen för att hälsa, eller skulle den andra hanen? Slöjan av tystnad kändes obehaglig, och ju obehagligare den blev ju mindre vågade Kenai ta modet att bryta igenom den.
Till överst på sidan Gå ner
Midnight
Vandrare
Midnight

Spelas av : Tzou

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptysön 09 jun 2013, 21:14

Zebrorna reste oroväckande på huvudena, granskade vaksamt något okänt mål i fjärran som kunde ha varit en fara för deras lilla flock. De sänktes dock snabbt igen då de dem hade trott skulle skada dem inte hade velat någonting illa. Den, hon eller han som dem hade sett hade då inte varit på jakt. Ett plus, Midnight ville inte att den lilla harmonin som de såg ut att ha skulle gå till skada.
Han tog ett par steg emot dem, som om känslan att kunna njuta av solen skulle smitta av sig bara han kom närmare. Självklart gjorde den inte det, utan fick bara varje rörelse att bränna lite till. Fast bränna kanske inte var rätt ord? - som inferno var han nästintill immun emot värme, och smärta skapat ifrån det. Det var mer som att det sved, eller frätte. Inte mycket alls, knappt märkbart, och han kunde gå i ljuset flera timmar utan att få en allvarlig skada, men att få bort den där lilla smärtan, bördan, skulle ge honom en stor lättnad.
Hur kunde djuren vara så nöjda i solen? Han ville lära sig deras hemlighet.

Någon kom emot honom, men hade stannat ett par meter ifrån.
Han visste inte om det var bra eller dåligt att främlingen hade kommit så här nära utan att han hade märkt till honom. Hans egen okoncentration på omgivningen ibland skulle en dag straffa honom, det var han säker på.
Förresten, vad gjorde den andra här på Savannen? Med den pälsen så...
Det tog ett par sekunder för honom att förstå att det var emot lövskogen vargen var på väg. Han kastade en blick ditåt, riktade den sedan på hanen igen.
Tystnad.
Midnight satte sig ner, beredd att bli den första att säga någoting.
"Var hälsad.". Artighet. Han hade fortfarande svårt för det - men om han hade förstått det rätt så var det så man började.
"Och du är?" Ansiktet hade ett neutralt uttryck, han var än inte säker på vad han skulle tänka om den framför honom. Var han vargen Zebrorna hade märkt?
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptysön 09 jun 2013, 22:09

Lättnad sköljde lätt över honom, då den mörkpälsade vargen bemötte honom med artighet. Visst var artighet ett lätt beteende att måla på - men så länge fientlighet höll sig borta kunde Kenai känna sig lugn. Ett kort, lågmält harkel tog ton innan Kenais röst gjorde det.
" Goddag. Jag är Kenai, och ditt namn är? " Med samma artighet han tilltalat honom, gav Kenai tillbaka. Dock så höll sig ett svalt leende på hans läppar - den sortens vänlighet han inte kunde dölja, om det inte vore så att han inte trivdes i närvaron.

[ Kort, men får duga. xD ]
Till överst på sidan Gå ner
Midnight
Vandrare
Midnight

Spelas av : Tzou

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptytis 11 jun 2013, 21:32

Den andra harklade sig, svarade med samma artighet. Det här skulle ju gå bra! Eller.. bättre än vissa tidigare gånger. Han flinade inombords. Dock, inom kort, skulle han förlora greppet - få slut på fraser och sådant. Ibland önskar jag att det fanns sådana som lärde ut det här..
Utan någon som hade riktigt ansvar över honom när han var yngre hade han undvikit att lära sig "artigheten", någonting han fick ta igen de här dagarna.
Kenai. Vad hade hans mål varit här? Han funderade över det en kort stund, bestämde sig att han skulle fråga det senare.
"Midnight." Han behöll sin neutrala mask. Kenai verkade trevlig, men han kunde ännu inte vara säker.
"Är det till skogen; till skuggan, du färdas?" Det var onödigt att fråga det uppenbara, men för att hålla samtalet igång, få reda lite mer på den andra, så var det det första han kom att tänka på och han ville inte att den tidigare tystnaden skulle återkomma.
Flocken Zebror begav sig sakta iväg. Han skulle få hitta något annat att beundra när detta mötet var slut.

Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptyons 12 jun 2013, 09:00

Spänningen och misstrogenheten Kenai känt av tidigare hade tynat bort. Istället kände han sig säkrare, och bekvämare i den hela situationen. Midnight verkade som en trevlig hane. Trots att samtalen fortfarande kändes lite stelt.

Ett mjukt, inbjudande leende låg på hans läppar medan han med en intresserad blick lyssnade på vad han hade att säga. Det sättet han talade, de väl utvalda orden och dess sofist påminde om någon. Lite lätt retades minnet, och han kunde inte placera det. Men den fundersamhet, och lilla mängd frustation som växte fram lät han inte alls synas igenom; utan det föregående leendet höll sig fortfarande kvar.

Som svar nickade Kenai lätt.
" Värmen tär på en. " Fortsatte han, med en underton av skämtsamhet. Frågan om vart Midnight var påväg kändes oundviklig.
" Vart reser du? " Kenai försökte att använda samma noggranhet i sitt ordval, men lyckades inte riktigt. Den ludna svansen svängde sig längs bakbenen, för att sända sina vänliga signaler till Midnight.
Till överst på sidan Gå ner
Midnight
Vandrare
Midnight

Spelas av : Tzou

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptyons 12 jun 2013, 19:05

Kenai's beteende ändrades, han såg ut att bli säkrare. Var det därför man använde "Artighet"? Han själv kände sig också lugnare, även om han inte visade det öppet.
Den andra log, och han besvarade leendet, nickade. Ljuset var obehagligt. Fast vid närmare eftertanke så kom han återigen på att det förmodligen var värme den andra skydde, något som inte berörde honom ett dugg.
Han fick sin tanke bekräftad i det nästa Kenai nämnde. Och med tanke på med skämtsamheten så verkade inte den framför honom vara en tråkig typ.
Han skrattade kort, till sin förvåning inte stelt som han hade trott.
"Jag ska förmodligen tillbaka till lövskogen igen, jag stannar bara här för att se djuren, ljuset." Han gjorde en paus, tänkte efter. "Eller... Kanske stranden? Jag har egentligen inget speciellt mål."
Kenai ville tydligen ingenting illa alls, och han kände att han slappnade av ännu mer.
"Varför var du i Sienna föresten? Eftersom att det är så varmt, det vill säga?" Tonen var frågande, nyfiken i grunden.
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptyons 12 jun 2013, 20:15

Hanen verkade trevlig, trots att det hade funnits en del stelhet i det hela tidigare. Ju längre tid det gick, ju mer bekväm blev han. Kenai betraktade den mörka hanen Midnight med nyfikna, pigga ögon. Öronen klippte till lite, då den främmande hanen pratade. När han bollade lite idéer öppet, breddade sig det förgående leendet lite extra, roat. 

" Stranden är ett vackert ställe. Jag kommer faktiskt just därifrån. " Sade han, för att både ge honom ett gott råd och för att besvara hans fråga. Men Kenai var inte riktigt klar ännu. " Jag är för tillfället bara på genomresa. Jag ska möta upp någon i Itrozo. " Kanske var det lite konstigt att berätta så öppet om hans framtidsplaner, men det kändes inte konstigt. Midnight själv verkade väldigt öppen, så det fanns ingen anledning att dölja något. 
Till överst på sidan Gå ner
Midnight
Vandrare
Midnight

Spelas av : Tzou

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptyons 12 jun 2013, 21:08

En vacker plats? Han lutade huvudet lite på sne, funderade över det. Någon gång skulle han till stranden helt klart, men han var inte säker på att den gången var idag. Sand - påminde allt för mycket om öknen, den gången han hade råkat kliva in där - och havet, vattnet... Det blöta vattnet.. Men det var en syn värd att se.
Kenai fortsatte. Itrozo... Han hade inte varit där förut, men han mindes att någon hade berättat om det av slump någon gång. Han kom att tänka på rosor när han hörde namnet, eller blommor av något slag.
"Har du varit i Itrozo tidigare? Eller är det första gången?" Han svans svepte fram och tillbaka ett par gånger samtidigt som han föreställde sig en mystisk skog med utspridda rosor. Men det kanske såg ut på något helt annat vis?
"Itrozo.." Han såg ut i fjärran, granskade någon osynlig punkt, för att sedan möta Kenai's blick igen. "Det är en bra bit härifrån, om jag inte misstar mig."
Till överst på sidan Gå ner
Kenai
Död
Kenai

Spelas av : My | Död

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptyons 12 jun 2013, 22:44

Med sina vänliga, runda ögon betraktade han den mörkpälsade hanen. Frågan som löd fick Kenai att sträcka lite på sig. Han hade vandrat över nästan hela Numoori. Itrozo var ett ställe han alltid favoritiserat, speciellt för att det låg så nära Ötamon - ett annat av hans favoritställen. 
" Jag har vandrat runt i Numoori i 10 år. Itrozo är ett av mina absoluta favoritplatser. " Förklarade han. Lite extra studerade han honom. Trots sitt fina språk tycktes han vara några år yngre än honom.

Kenai nickade instämmande gentemot påståendet som Midnight framförde. 
" Det ligger åt väst. Förbi Numoorislätten. En längre vandring. " Trots att Midnight verkade ha rätt stor koll, så ville han förklara lite. Inte för att verka märkvärdig, utan bara för att ge en bättre inblick. 
Till överst på sidan Gå ner
Midnight
Vandrare
Midnight

Spelas av : Tzou

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptylör 15 jun 2013, 17:56

Midnight gav honom en undrade blick, nickade till svaret han hade fått. Tio år var länge, men han själv som hade fötts i landet hade gått runt ett par år mer. Ändå verkade Kenai kunna numooris platser bättre. Men det kanske bara var det han trodde? Han hade aldrig, trots alla år, varit i västern, medans den andra såg ut att ha besökt de flesta områdena. Nej, inte det flesta. Den bekanta hade bara berättat om Itrozo, och utav det hade han bara antagit att han visste mer.
Här i östern kändes det dock som han var bättre, även om han gick där hans tassar förde honom utan någon riktig koll. Om han inte hade något mål. Normaltvis höll han sig här runt omkring - runt lövskogen eller längre bort. Det hände också att han besökte numoorislätten, bara för att se på ljuset då och då. Detsamma gällde savannen, Sienna.
"Som jag trodde då." Han log igen. Det kanske var dags att berätta lite till om sig själv? "För att presentera mig mer - som jag sa, mitt namn är Midnight. Eld och skugganvändare och en vanlig vandrare." Även om han ville gå med i en flock. Den rätta, om han hittade den. Nu förtiden var han inte säker på vad han ville. Först föredrog han strid, men på ytterst kort tid hade den åsikten ändrats.
"Har du någon kraft, och eller flock?" Han spetsade öronen på svaret, ville veta vem denna Kenai var egentligen. Om han ville svara, förstås. Det fanns vissa som kanske inte gillade tanken på att berätta sådana saker.
Till överst på sidan Gå ner
Midnight
Vandrare
Midnight

Spelas av : Tzou

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptymån 22 jul 2013, 18:05

[Med tanke på hur snabbt detta roll svarades i tidigare så har det gått ganska länge nu. Ska vi avsluta det eller fortsätta? c:]
Till överst på sidan Gå ner
Midnight
Vandrare
Midnight

Spelas av : Tzou

Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Emptytor 05 sep 2013, 16:07

[Då jag inte har fått något svar så förklarar jag rollet Pausat tills vidare :/]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Ljus [Kenai] Empty
InläggRubrik: Sv: Ljus [Kenai]   Ljus [Kenai] Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Ljus [Kenai]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Savannen-
Hoppa till: