Pågående Event
Senaste ämnen
» Endast stjärnorna vet [Öppet]
Idag på 16:38 av Poppel

» I trädgården en kväll [Öppet]
Idag på 15:11 av Poppel

» Doften av liv [Lupin]
Idag på 13:55 av Lupin

» 15 minutes of fame [P]
Idag på 13:42 av Lupin

» Polyfoni [P]
Igår på 11:13 av Titania

» Varningsljus [P]
mån 26 sep 2022, 20:07 av Fiir

» Framtida storhet [P]
sön 25 sep 2022, 17:16 av Nyaldi

» [Avslutat] Till dödslistan
lör 24 sep 2022, 20:56 av Yargol

» Sju, åtta, nio, tio [Daria]
fre 23 sep 2022, 13:46 av Trian

Vem är online
Totalt 7 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 6 gäster. :: 2 Botar

Argo


Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Drakarg, Wyrg och fler ras-uppdateringar! Sommarnyheter 2022 ☀️
Marulvar och Kimairor; Julnyheter 2021 ❄️ Dot_cl10 fre 17 jun 2022, 21:57 av Yargol
Glad sommar allesammans! Här kommer lite nyheter ihop med sommarvärmen Glad :flower4:

Se den föregående nyhetsposten här: Marulvar och …

Marulvar och Kimairor; Julnyheter 2021 ❄️
Marulvar och Kimairor; Julnyheter 2021 ❄️ Dot_cl10 fre 24 dec 2021, 00:16 av Yargol
God Jul Numoori! 🎄❄
Hoppas att ni alla har det gott där ute i vintermörkret, och att ni har möjlighet att finna lite …

 

 Marulvar och Kimairor; Julnyheter 2021 ❄️

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Yargol
Yargol 
Crew  

Spelas av : Kreftropod


InläggRubrik: Marulvar och Kimairor; Julnyheter 2021 ❄️    fre 24 dec 2021, 00:16

God Jul Numoori! 🎄❄
Hoppas att ni alla har det gott där ute i vintermörkret, och att ni har möjlighet att finna lite julglädje var ni än befinner er i år.

För er som missat den förra nyheten så kan ni läsa den här: Uppdatering av Änglar och Demoner; Sommarnyheter 2021Uppdaterade raser: Marulvar och Kimairor

Hellhound blir Marulv!

I den senaste nyheten så bad vi er att komma med förslag på ett nytt namn till rasen hellhound, eftersom att "helvetet" inte är en del av Numooris religion och därför inte riktigt passar som rasnamn. Som väntat levererade ni! Vi har gått igenom alla namn som föreslagits, och valt det vi tyckte bäst passar in på Numoori. Det valda namnet blev det kombinerade förslaget Marulv! Ett bra påhittat ord som väcker frågan: Vad kom först, mardrömen eller marulven? ;)

Hellhounden byter alltså namn till Marulv. Ni som spelar hellhounds får gärna på in och kolla era karaktärers profiler och eventuella presentationstrådar så att det står marulv istället. Crew kommer att gå igenom alla existerande hellhound-karaktärers profiler och wikis och uppdatera, men vi är tacksamma för hjälp att hitta om där är något vi missar!

Gamla rollspel behöver inte ändras, men i nya rollspel här efter så heter rasen marulv istället för hellhound. IC kommer rasen påstås alltid ha hetat marulv istället för hellhound, så namnbytet är inget karaktärer bör vara medvetna om.Kimairor och uppdatering av "Karg" raserna

Alla officiella raser i Numoori som kan beskrivas som en kombination av en varg och ett annat djur (t.ex. Karg: Katt+Varg) har blivit del av det nya Kimaira-släktet. Vi har valt släktnamnet "kimaira" efter den mytologiska chimairan/chimeran, som är just en kombination av olika djur.

Den nya beskrivningen på rassidan är som följer:
"Kimaira-släktet är en gren av raser som tidigt separerade sig från Numooris andra vargraser. Det utmärkande draget för raser inom kimaira-släktet är att de påminner om korsningar mellan varg och andra djur. Kimaira-släktets raser är dock inte korsningar mellan varg och djur, utan är raser som över många generationer och med hjälp av Numooris magi har utvecklat attribut liknande de hos andra djur."

I samband med detta har vi justerat och förtydligat lite kring "karg" raserna. Några av raserna i kimaira-släktet har tidigare räknats som ett gemensamt "karg-släkte", men detta har nu då ändrats. Raserna Drakarg och Fakarg kan inte längre få kattlika drag. Eftersom att både Drakarg och Fakarg redan har drag från andra djur så känner vi att det är överflödigt för dem att också ha katt-drag utöver det. Vi vill istället att den vanliga kargen (och aderon-varianten) får lov att ha det som sin egen grej. Så, även om drakarg och fakarg har kvar "karg"-ändelsen på sina namn så kan de alltså inte längre få katt-drag.

Gamla drakarg- och fakarg-karaktärer som haft kattlika drag (t.ex. en fakarg med infällbara katt-klor) får lov att behålla dessa drag. Deras eventuella ättlingar, och alla andra nyskapade drakarger och fakarger här efter, kommer dock inte kunna få eller ärva katt-drag utan att också ha vanlig karg i sig.

Alla som vill får såklart i.o.m. detta också lov att ändra design på redan startade drakarg- eller fakarg-karaktärer så att de inte längre har katt-drag. Jag kommer själv exempelvis att ändra Yargol så att han inte längre har kattlika framtassar även om han har rollspelats med det tidigare, då han inte har vanlig karg i sig. Det här är ett ypperligt tillfället att passa på om ni har gamla designer ni velat uppdatera men inte känt att ni kunnat för att karaktären redan startats ;)

De officiella raser som ingår i det nya kimaira-släktet är:
Karg (Katt + Varg)
Aderon (variant av Karg, Lokatt + Varg)
Drakarg (Drake/Ödla + Varg)
Fakarg (Fågel + Varg)
Hikioki (variant av Fakarg, Paradisfågel + Varg)
Havsvarg (Fisk/Val/Säl + Varg)
Naktaki (Ekorre + Varg)
Serpier (Utter + Varg)
Silanni (Fjäril/Slända + Varg)

(Sannistäppare räknas inte till Kimaira-släktet, trots likhet med Hyenor, då denna ras kommer få en separat större uppdatering senare.)Övriga uppdateringar:
(aka, Kreft är fortfarande sjukskriven och arbetslös så Numoori it is)

● Betalning har gjorts så att Numoori är reklamfritt igen för inloggade medlemmar i 12 månader framåt!

● Flera raser har fått nya bilder! Däribland Drakarg, Räv, Manvarg, Karg och Aderon.

● OOC forumen för Planering och Adoption, samt flera av Kontakta Crew forumen, har fått sub-forum för avslutade trådar. Det gör det lättare att se vilka trådar som fortfarande är aktiva eller aktuella.

● Historia-sidan har delats upp i flera separata sidor för enklare överblick. Separata sidor för Tidsåldrarna, Event och Krig finns nu att hitta via samlingssidan, som nås via "Historia" under "Om Numoori" i huvudmenyn.

● Den stora uppdateringen av alla wikisidors templates/infoboxes har avslutats! Kreft fortsätter nu att istället skapa nya sidor till karaktärer som saknas på wikin.

● Vampyrerna har fått en uppdatering på wikin, med fler och tydligare rubriker som gör det lättare att hitta specifik info.

● Alla Gudar har fått egna sidor och uppdaterad information på wikin.

● Alla Krig har fått egna sidor på wikin.

● En stor del av Eventen har också fått egna sidor på wikin, och fler är på gång.

● Wikins mallar har uppdaterats, och har nu en ruta med text du kan kopiera utan att behöva gå in och ändra i själva mallen.

● Wikins guider har också uppdaterats eller påbörjat att uppdateras. Kom ihåg att kolla guiderna så att ni följer dem när ni lägger upp filer, skapar sidor eller ändrar sidor på wikin.

● Alla bilder i wikins bildgalleri har uppdaterats med licenser och credit, och galleriet har rensats på dubblett-bilder.

● Kategorin "Karaktärslista" på wikin har bytts ut, och alla karaktärssidor har manuellt flyttats till den nya kategorin "Karaktärer". Detta för att bättre matcha de andra kategorierna på wikin, och för att minska förvirring kring uttrycket "karaktärslista", då ordet främst används för att beskriva varje enskild spelares lista på karaktärer. Om du skapar en ny karaktärssida på wikin så ska du alltså använda kategorin "Karaktärer", inte "Karaktärslista".Kommande uppdateringar:

● Resten av eventen ska få egna wikisidor.

● Wikins guider ska uppdateras färdigt för att matcha den nya wiki-layouten.

● Fler rasbilder, och rasuppdateringar med mer kultur är på gång.

● Quests och nytt Event! Vi jobbar på det Sip
Och det var det för 2021! Det har varit ett tufft år för många, och vi hoppas att alla får ett skonsamt och givande 2022.

God Jul allesammans, och Gott Nytt År! ✨🎆✨
/Kreft och Crew

 
Marulvar och Kimairor; Julnyheter 2021 ❄️
Till överst på sidan 
Dina behörigheter i detta forum
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Liknande ämnen
» 1a April 2021
» Uppdatering av Änglar och Demoner; Sommarnyheter 2021
Hoppa till annat forum: