Pågående Event
Senaste ämnen
» Its on [P]
~ Om Kawazatriskogen ~ EmptyIdag på 00:19 av Matvei

» Vålnaden i dina spår [Zaria]
~ Om Kawazatriskogen ~ EmptyIgår på 19:47 av Lurlei

» På kollisionskurs
~ Om Kawazatriskogen ~ EmptyIgår på 19:30 av Lurlei

» Ett nervöst bakhåll [P]
~ Om Kawazatriskogen ~ EmptyIgår på 19:22 av Lurlei

» Skapandet av en Yeti [Lune]
~ Om Kawazatriskogen ~ EmptyIgår på 19:12 av Lune

» Ingen återvändo
~ Om Kawazatriskogen ~ EmptyIgår på 18:48 av Lune

» Orosmoln [P]
~ Om Kawazatriskogen ~ EmptyIgår på 18:45 av Lune

» Moonmoon//Loony Lune
~ Om Kawazatriskogen ~ EmptyIgår på 18:24 av Lune

» Frustration
~ Om Kawazatriskogen ~ EmptyIgår på 08:39 av Kian

Vem är online
Totalt 2 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 2 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
~ Om Kawazatriskogen ~ Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Vinterevent 2020
~ Om Kawazatriskogen ~ Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi fick bevittna då …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 ~ Om Kawazatriskogen ~

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin
Admin

Spelas av : Crew

~ Om Kawazatriskogen ~ Empty
InläggRubrik: ~ Om Kawazatriskogen ~   ~ Om Kawazatriskogen ~ Emptylör 03 dec 2011, 16:15

~ Kawazatriskogen ~


Via PublicDomainPictures, under CC0 1.0

Läs mer på områdets Wiki

Kawazatriskogen, också känd som Kawazatri-djungeln eller bara Kawazatri [Ka-wa-za-tri], är en av Numooris sydligaste skogar. Det är ett väldigt exotiskt område med mycket tät, åldrad djungel. Träden växer sig tjocka och högre än på många andra platser i landet. Trädkronorna är täta och släpper genom väldigt lite solljus, vilket gör skogens golv mörkt. Mellan de höga trädstammarna växer det mindre träd, höga snår och en oftast väldigt tät undervegetation som är svårframkomlig. Det finns otaliga sorters växter, med allt från soltörstiga, åldrade gummiträd och paranöt-träd, till skuggtåliga palmer, fikon och mahogny. I skuggan, som del av den täta undervegetationer lever även en mängd olika epifyter - växter som lever på andra växter - som orkidéer, mossor och lavar. Hela skogen tycks sammanbunden med ett omfattande nätverk av rötter och lianer. På flera ställen faller så lite ljus till marken att inte många växter överlever, vilket gör att den täta undervegetationen i många av de mörkaste delarna av skogen plötsligt öppnar upp sig likt gläntor under de täta lövverken. De stigar som finns är oftast svåra att hitta, och svåra att följa genom de tätare igenvuxna områdena.

Tusentals floder och bäckar rinner genom skogen, bildade såväl av skogens eget regn som av regn i de närliggande bergen. Det finns många strömmar och vattenfall som kastar sig över skogens många klippor. Stora delar av djungeln har även förrädiskt fuktig mark, där en oförsiktig varg lätt kan fastna med tassarna eller sjunka ner i oväntat djupa vattensamlingar under vegetationen. Närmast kusterna blir palmer vanligare. Djungelns kust består till lika delar av långa, sandklädda stränder som snåriga och höga kustlinjer.

Klimat:
Skogen är tropisk, med väldigt varm och fuktig luft, vilket gör att luften lätt känns tung och kvav för en ovan varg. Det är en annan hetta än den torra som ligger över Numooris öken eller savann. Årstiderna i skogen skiljer sig väldigt lite från varandra. Det regnar mycket och ofta, vilket bidrar till den ständigt fuktiga luften, och särskilt om sommaren regnar det extra mycket. Det är inte ovanligt att tjocka moln av dis reser sig ur skogen om morgnarna. Temperaturerna sjunker aldrig, och det blir aldrig kallt.

Djurliv:
Kawazatri har ett myllrande tropiskt djurliv. Här återfinns tusentals färgglada fågelarter, från aror och tukaner till paradisfåglar av alla möjliga slag. I skogen lever även oräkneliga arter av reptiler, groddjur och insekter. I träden svingar sig spindelapor på långa armar, tillsammans med vrålapor, tamariner, marmosetter och många andra arter av apor. I skogen lever gott om gnagare, dykarantiloper, skäggsvin och vårtsvin. Jaguarer och tigrar. Längs marken och i träden rör sig många farliga djur, som stora giftormar och dödligt giftiga grodor. Skorpioner är inte ovanliga, och det finns gott om giftiga insekter och spindeldjur. Allt detta liv gör att skogen kryllar av ljud. För den ovane kan alla djurs skrän, rop och tjatter vara en jobbig blandning av läten.

Hikiokivargen trivs bra i skogen, då de relativt små, bevingade vargarna lever på den rika frukten i området. De lever ofta i små grupper som tar hand om och ser efter varandra. Det finns även rykten om enorma reptil-lika varelser som sägs leva i skogen, och berättelserna om "Kawazatriödlor" härstammar från djungeln.

Kända platser:
  • Sanctevra: Tidigare känt som enbart "Ruinerna", "Kawazatris ruiner" eller "djungelruinerna". Sanctevra är ett tempel beläget i djungelns mitt. Templet har restaurerats av flocken Ljusets Krigare, vilka har sitt revir där.
    Se Sanctevras eget forum

  • Tårarnas Träd: Ett enormt, uråldrigt träd som står ensamt i utkanten av djungeln, på gränsen till Solstäppen i väst. Tårarnas Träd reser sig markant högre än den omgivande djungeln, med höga, platta rötter som sträcker sig ut likt väggar över marken runtom och bildar stöd till den massiva stammen. Det sägs att man kan höra sällsam sång komma från trädet själv under månklara nätter.
    Se Tårarnas Träds eget forum

Flockar:
Flocken Ljusets Krigare har sitt revir i Kawazatri, runt Sanctevra.


Via Wikimedia Commons, under CC BY-SA 3.0

Waterfalls in the Jungle Highlands by Trey Ratcliff, on Flickr
Till överst på sidan Gå ner
 
~ Om Kawazatriskogen ~
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Kawazatri :: Kawazatriskogen-
Hoppa till: