Pågående Event
Senaste ämnen
» VE20 | Hjärtat Kallar Dig [p]
~ Om Shendu ~ EmptyIdag på 13:01 av Ökker

» VE20: Im not the kind of sick that you can fix [Duva]
~ Om Shendu ~ Emptyons 15 sep 2021, 22:30 av Bambra

» Bildlotteri a la Skruk
~ Om Shendu ~ Emptyons 15 sep 2021, 02:17 av Tilaqiia

» Tillbaka där det började [Lykoris]
~ Om Shendu ~ Emptytis 14 sep 2021, 21:04 av Bambra

» [VE20] Bortsprungen
~ Om Shendu ~ Emptytis 14 sep 2021, 20:07 av Laali

» Aldrig Ensam Igen[P]
~ Om Shendu ~ Emptytis 14 sep 2021, 19:39 av Atheala

» Dicentra - Tidslinje
~ Om Shendu ~ Emptytis 14 sep 2021, 19:24 av Dicentra

» Avlöjad [p]
~ Om Shendu ~ Emptytis 14 sep 2021, 19:13 av Dicentra

» Ekot av regn i gamla salar [Sirocco]
~ Om Shendu ~ Emptytis 14 sep 2021, 15:46 av Sirocco

Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Uppdatering av Änglar och Demoner; Sommarnyheter 2021
~ Om Shendu ~ Emptymån 09 aug 2021, 23:38 av Yargol

God kväll alla glada!

2021 har skyndat förbi redan innan vi hunnit registrera att det ens är ett nytt år. Men, även om det känns som att det här året gått snabbt så har det också hunnit hända mycket på Numoori! Vi hoppas att ni alla har det bra nu när sommarens värsta värmeböljor förhoppningsvis släppt sitt grepp, och att alla fortfarande är friska och krya.Uppdatering av Änglar och Demoner: Aspekter!

En …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 8
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
~ Om Shendu ~ Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
 

 ~ Om Shendu ~

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Yargol
Crew | Buddy bro chummy chum pal homeslice breadslice
Yargol

Spelas av : Kreftropod

~ Om Shendu ~ Empty
InläggRubrik: ~ Om Shendu ~   ~ Om Shendu ~ Emptytor 27 aug 2015, 23:45


ShenduLäs mer på platsens Wiki

Shendu ligger i utkanten av det område som i folkmun är känt som "Öarna". Det som skiljer ön från områdets andra små landmassor är att ön är bebodd av en stor mängd havsvargar, och är ett av landets äldsta bevarade samhällen. Shendu är en mötesplats för havsvargar, dit många kommer för att dela med sig av nyheter från omvärlden och byteshandla med varandra. Shendu bebos av en stod mängd havsvargar året runt, och har som de flesta samhällen en styrande makt som ser till att regler följs. I Shendu finns ett råd av många äldre, visa havsvargar som ser till att alla invånare har det bra och lever efter de seder och bruk som gått i arv genom generationerna.

Shendu är en klippig och stenig ö, med relativt sparsam undervegetation. Det växer dock gott om tåligt gräs och en del låga buskar bland stenarna och under de vindpinade träden och palmerna. Sandstränderna är stora och vita, och sanden len. På Shendus västra sida bildar ön en klippformation som av Shendus invånare kallas för "Klon" på grund av sin utformning. Mitt på ön reser sig en platå, från vilkens sida öns största sötvattenkälla finns. Det mesta sötvattnet på ön kommer från det regn som faller och som samlas i håligheter bland klippor och stenar. Öster om Shendu sprider sig ett stort korallrev, vilket är hem åt tusentals färgglada fisksorter.På östra sidan av ön höjer sig en hög klippformation, vilken döljer en väldigt stor grotta. "Himmelsgrottan" (1.), som den ofta kallas, har sin huvudöppning ut mot havet åt nordost, och en stor öppning i taket upp mot himlen. Åt söder öppnar sig "Vindgrottan" (2.), vilken har väldigt högt i tak, men snabbt delar sig i många mindre tunnlar och grottor genom vilka havsvindarna visslar och viner. De båda stora grottorna är sammankopplade med ett fåtal mindre tunnlar.Insidan av Himmelsgrottan är väldigt stor och rymlig. I grottans mitt höjer sig den vita sanden, värmd av solen, upp ur havsvattnet. Det droppar ständigt från det fuktiga taket och växterna som klättrar ner ur den enorma taköppningen. Längs med grottans skrovliga väggar slingrar sig en trappa som låter vargar klättra från grottans botten och upp genom öppningen mot himlen.Shendu är till landytan en liten ö, men det är vad som finns under ytan som gör platsen så speciell. Shendu vilar på ett undervattensberg, vilket rymmer otaliga grottor och salar bland sina klippor och stenpelare. Söder om Klon reser sig "Pelarna", en stor samling höga, smala stenpelare där de högsta pelarna når från havsbottnen och nästan hela vägen upp till havsytan. Stora fiskstim samlas gärna väster om Pelarna.

Rakt nedanför öns mitt öppnar sig Shendus största grotta. "Djupet" är en enorm undervattensgrotta vars mörka skuggor lyses upp av många, självlysande anemoner. På väggarna runtom i Djupet har en stor mängd ytor ristats med många generationer gamla skrifter och runor på ett gammalt språk som väldigt få kan tyda idag. Skrifterna innehåller många berättelser om Shendus historia, om det rike staden en gång var och om gamla seder och tvivelaktiga ritualer. Långt in i grottan reser sig två stora, skriftklädda pelare, vilka ramar in ingången till Shendus största grottsystem. Innanför portarna öppnar otaliga gångar och grottor upp sig. De vattenfyllda korridorerna leder till stora salar såväl som mindre grottor som utgör hem för många havsvargar. En del av de stora salarna fylls med handlare som bland annat tillverkar smycken av havsmaterial, medan andra salar, kvarlämningar efter Shendus storhetstid, används som mötespunkter för det styrande rådet och samhällets invånare.Klimat:
Ljumt till varmt klimat. Blåsigt, med soliga somrar och regniga vintrar.

Djurliv:
En hel del havsfåglar häckar på ön. Sköldpaddor och många arter av krabbor står att finna. I havet återfinns alla möjliga havsdjur, från färgglada fiskar bland korallerna till hajar och delfiner i de öppnare delarna runtom ön.

Invånare:
Ön bebos av en myriad av havsvargar; somliga permanent boende bland öns grottor, och andra tillfälliga byteshandlare eller förbiresande.

Känt för:
Shendu är Numooris största havsvargs-samhälle, och ett av de äldsta bevarade samhällena i landet. Större delen av Shendu är beläget under vatten, och anpassat för de havsvargar som bor där. Om en byteshandlare i Numoori har varor från havet att sälja, från snäckor och koraller till fisk eller andra byten som inte går att nå från land, så är varorna med stor sannolikhet ursprungligen från Shendu.

Kända NPCer:
Ophelia (tidigare spelad, länk)
Flocklös
Havsvarg/Månvarg, Vuxen, Hona, 69 cm i manke
Kort om Ophelia:
Ophelia är en nyfiken hona som gärna nynnar för sig själv. Hon talar sällan, och när hon gör det är det med mjuk och försiktig stämma som ibland stammar om hon är nervös. Hon är nätt byggd, med ljust beige päls och ett mörkgrått nosparti. Hon har en måntatuering i formen av många ljusa fläckar i pälsen som skiner i direkt månljus. Hennes ögon är gröna och vänliga. Hon kommer från en skakig bakgrund, född i flocken Isil Anar men tidigt kidnappad av fiendeflocken Occultos, från vilka hon inte lyckades fly förrän långt senare. När hon återförenades med Isil Anar så trodde flocken att hon var en lögnare, och hon fick inte den lyckliga återförening hon önskat. Istället träffade hon sin fader, Kaine, som tog med henne till Shendu där hon idag bor tillsammans med honom.

Kaine (tidigare spelad, länk)
Flocklös
Havsvarg, Vuxen, Hane, ca 85 cm i manke
Kort om Kaine:
Vänskaplig, faderlig, men med många dystra minnen och trauman i bagaget. Kaine är en beige havsvarg, med vit mask över undersidan av ansiktet och ner på halsen. Tre små blå trianglar längs vardera sida av nosryggen, på gränsen mellan det beigea och vita. Blå lugg och blå ögon. Fenor på benen som kan fällas in och ut efter behag. Han var bästa vän till Nïm, och var ett tag ledare över flocken Isil Anar. Han fick valparna Omen och Ophelia med sin dåvarande partner Imani, innan han själv dog. Han återuppstod senare, men vid det laget hade familjen flyttat. Han vandrade ensam ett tag, innan han utvandrade från landet. Han återvände några år senare och bosatte sig i Shendu, där han skaffade sig partnern Kita (npc), och fick dottern Karma. Kaine återförenades med Ophelia nyligen, och tog med henne till Shendu.


Till överst på sidan Gå ner
 
~ Om Shendu ~
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: NUMOORI ::: :: Östkusten :: Shendu-
Hoppa till: