Pågående Event
Senaste ämnen
» Endast stjärnorna vet [Öppet]
Idag på 16:38 av Poppel

» I trädgården en kväll [Öppet]
Idag på 15:11 av Poppel

» Doften av liv [Lupin]
Idag på 13:55 av Lupin

» 15 minutes of fame [P]
Idag på 13:42 av Lupin

» Polyfoni [P]
Igår på 11:13 av Titania

» Varningsljus [P]
mån 26 sep 2022, 20:07 av Fiir

» Framtida storhet [P]
sön 25 sep 2022, 17:16 av Nyaldi

» [Avslutat] Till dödslistan
lör 24 sep 2022, 20:56 av Yargol

» Sju, åtta, nio, tio [Daria]
fre 23 sep 2022, 13:46 av Trian

Vem är online
Totalt 3 användare online :: 2 registrerade, 0 dolda och 1 gäst. :: 1 Bot

Argo, Daria


Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Drakarg, Wyrg och fler ras-uppdateringar! Sommarnyheter 2022 ☀️
~ Om Shendu ~ Dot_cl10 fre 17 jun 2022, 21:57 av Yargol
Glad sommar allesammans! Här kommer lite nyheter ihop med sommarvärmen Glad :flower4:

Se den föregående nyhetsposten här: Marulvar och …

Marulvar och Kimairor; Julnyheter 2021 ❄️
~ Om Shendu ~ Dot_cl10 fre 24 dec 2021, 00:16 av Yargol
God Jul Numoori! 🎄❄
Hoppas att ni alla har det gott där ute i vintermörkret, och att ni har möjlighet att finna lite …

 

 ~ Om Shendu ~

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Yargol
Yargol 
Crew  

Spelas av : Kreftropod


InläggRubrik: ~ Om Shendu ~    tor 27 aug 2015, 23:45


ShenduLäs mer på platsens Wiki

Shendu ligger i utkanten av det område som i folkmun är känt som "Öarna". Det som skiljer ön från områdets andra små landmassor är att ön är bebodd av en stor mängd havsvargar, och är ett av landets äldsta bevarade samhällen. Shendu är en mötesplats för havsvargar, dit många kommer för att dela med sig av nyheter från omvärlden och byteshandla med varandra. Shendu bebos av en stod mängd havsvargar året runt, och har som de flesta samhällen en styrande makt som ser till att regler följs. I Shendu finns ett råd av många äldre, visa havsvargar som ser till att alla invånare har det bra och lever efter de seder och bruk som gått i arv genom generationerna.

Shendu är en klippig och stenig ö, med relativt sparsam undervegetation. Det växer dock gott om tåligt gräs och en del låga buskar bland stenarna och under de vindpinade träden och palmerna. Sandstränderna är stora och vita, och sanden len. På Shendus västra sida bildar ön en klippformation som av Shendus invånare kallas för "Klon" på grund av sin utformning. Mitt på ön reser sig en platå, från vilkens sida öns största sötvattenkälla finns. Det mesta sötvattnet på ön kommer från det regn som faller och som samlas i håligheter bland klippor och stenar. Öster om Shendu sprider sig ett stort korallrev, vilket är hem åt tusentals färgglada fisksorter.På östra sidan av ön höjer sig en hög klippformation, vilken döljer en väldigt stor grotta. "Himmelsgrottan" (1.), som den ofta kallas, har sin huvudöppning ut mot havet åt nordost, och en stor öppning i taket upp mot himlen. Åt söder öppnar sig "Vindgrottan" (2.), vilken har väldigt högt i tak, men snabbt delar sig i många mindre tunnlar och grottor genom vilka havsvindarna visslar och viner. De båda stora grottorna är sammankopplade med ett fåtal mindre tunnlar.Insidan av Himmelsgrottan är väldigt stor och rymlig. I grottans mitt höjer sig den vita sanden, värmd av solen, upp ur havsvattnet. Det droppar ständigt från det fuktiga taket och växterna som klättrar ner ur den enorma taköppningen. Längs med grottans skrovliga väggar slingrar sig en trappa som låter vargar klättra från grottans botten och upp genom öppningen mot himlen.Shendu är till landytan en liten ö, men det är vad som finns under ytan som gör platsen så speciell. Shendu vilar på ett undervattensberg, vilket rymmer otaliga grottor och salar bland sina klippor och stenpelare. Söder om Klon reser sig "Pelarna", en stor samling höga, smala stenpelare där de högsta pelarna når från havsbottnen och nästan hela vägen upp till havsytan. Stora fiskstim samlas gärna väster om Pelarna.

Rakt nedanför öns mitt öppnar sig Shendus största grotta. "Djupet" är en enorm undervattensgrotta vars mörka skuggor lyses upp av många, självlysande anemoner. På väggarna runtom i Djupet har en stor mängd ytor ristats med många generationer gamla skrifter och runor på ett gammalt språk som väldigt få kan tyda idag. Skrifterna innehåller många berättelser om Shendus historia, om det rike staden en gång var och om gamla seder och tvivelaktiga ritualer. Långt in i grottan reser sig två stora, skriftklädda pelare, vilka ramar in ingången till Shendus största grottsystem. Innanför portarna öppnar otaliga gångar och grottor upp sig. De vattenfyllda korridorerna leder till stora salar såväl som mindre grottor som utgör hem för många havsvargar. En del av de stora salarna fylls med handlare som bland annat tillverkar smycken av havsmaterial, medan andra salar, kvarlämningar efter Shendus storhetstid, används som mötespunkter för det styrande rådet och samhällets invånare.Klimat:
Ljumt till varmt klimat. Blåsigt, med soliga somrar och regniga vintrar.

Djurliv:
En hel del havsfåglar häckar på ön. Sköldpaddor och många arter av krabbor står att finna. I havet återfinns alla möjliga havsdjur, från färgglada fiskar bland korallerna till hajar och delfiner i de öppnare delarna runtom ön.

Invånare:
Ön bebos av en myriad av havsvargar; somliga permanent boende bland öns grottor, och andra tillfälliga byteshandlare eller förbiresande.

Känt för:
Shendu är Numooris största havsvargs-samhälle, och ett av de äldsta bevarade samhällena i landet. Större delen av Shendu är beläget under vatten, och anpassat för de havsvargar som bor där. Om en byteshandlare i Numoori har varor från havet att sälja, från snäckor och koraller till fisk eller andra byten som inte går att nå från land, så är varorna med stor sannolikhet ursprungligen från Shendu.

Kända NPCer:
Ophelia
Tidigare spelad, se Profil
Kort om Ophelia: [tryck för info]
Bild av Elsa
Ålder: Vuxen
Ras: Havsvarg / Månvarg
Kön: Hona
Storlek: 69cm i manke
Kraft: Månkraft, Vatten

Ophelia är en nyfiken hona som gärna nynnar för sig själv. Hon talar sällan, och när hon gör det är det med mjuk och försiktig stämma som ibland stammar om hon är nervös. Hon är nätt byggd, med ljust beige päls och ett mörkgrått nosparti. Hon har en måntatuering i formen av många ljusa fläckar i pälsen som skiner i direkt månljus. Hennes ögon är gröna och vänliga.

Hon kommer från en skakig bakgrund, född i flocken Isil Anar men tidigt kidnappad av fiendeflocken Occultos, från vilka hon inte lyckades fly förrän långt senare. När hon återförenades med Isil Anar så trodde flocken att hon var en lögnare, och hon fick inte den lyckliga återförening hon önskat. Istället träffade hon sin fader, Kaine, som tog med henne till Shendu där hon idag bor tillsammans med honom.
Kaine
Tidigare spelad, se Profil
Kort om Kaine: [tryck för info]


Bild av Bellz
Ålder: Vuxen (medelålder)
Ras: Havsvarg
Kön: Hane
Storlek: 85cm i manke
Kraft: Vatten

Vänskaplig, faderlig, men med många dystra minnen och trauman i bagaget. Kaine är en beige havsvarg, med vit mask över undersidan av ansiktet och ner på halsen. Tre små blå trianglar längs vardera sida av nosryggen, på gränsen mellan det beigea och vita. Blå lugg och blå ögon. Han har blå fenor på rygg, ben och svansen som kan fällas ut likt solfjädrar när de behövs.

Han var bästa vän till Nïm, och var ett tag ledare över flocken Isil Anar. Han fick valparna Omen och Ophelia med sin dåvarande partner Imani, innan han själv dog. Han återuppstod senare, men vid det laget hade familjen flyttat. Han vandrade ensam ett tag, innan han utvandrade från landet. Han återvände några år senare och bosatte sig i Shendu, där han skaffade sig partnern Kita (npc), och fick dottern Karma. Kaine återförenades med Ophelia nyligen, och tog med henne till Shendu.
Natila
Byteshandlare
Kort om Natila: [tryck för info]
Bild av Kreftropod
Ålder: Vuxen
Ras: Havsvarg
Kön: Hona
Storlek: 50cm i manke
Kraft: Vatten, Växter

Natila är en social och vänskaplig varg med gott självförtroende. Hon föddes i en ögrupp i havet, öster om Numooris gränser, men färdades till Shendu med sin fader - Yuperne - redan som ung. Hon lärde upp sig till byteshandlade under fadern, och är idag en av Shendus mer regelbundna ansikten. Hon kan ibland även påträffas på stranden till fastlandet, där hon byter varor och berättelser med landfasta vargar. Hon lämnar Shendu i perioder för att återvända österut, där hon jagar och samlar varor till havs, eller byter till sig tingestar från utanför Numoori.

Natila är en hård prutare; hon vet vad hennes varor är värda, och det är få saker som kan få henne att byta bort något för mindre än vad det är värt. Hennes vanligaste varor är skaldjur, snäckor och koraller som hon själv samlar, men hon har ibland även sällsyntare ting som ovanliga fiskar, pärlor, havsglas och ben av sällsamma djur som inte liknar de som lever i Numoori.
 
~ Om Shendu ~
Till överst på sidan 
Dina behörigheter i detta forum
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Liknande ämnen
» Shendu - Nytt Område!
Hoppa till annat forum: