Pågående Event
Senaste ämnen
» Varning: Trötta och hungriga Toranos
~ Om Tadaar ~ EmptyIdag på 03:16 av Thein

» Med tungt hjärta
~ Om Tadaar ~ EmptyIdag på 03:07 av Achilles

» Fängslad [Öppet]
~ Om Tadaar ~ EmptyIdag på 02:40 av Jodano

» Drömmaren [Solveig]
~ Om Tadaar ~ EmptyIdag på 02:31 av Solviva

» Blått blod bleknar aldrig [Ace]
~ Om Tadaar ~ EmptyIdag på 02:18 av Arceus

» Små tabby-valpar
~ Om Tadaar ~ EmptyIdag på 00:43 av Grendel

» Svart spegelbild
~ Om Tadaar ~ EmptyIgår på 01:29 av Rök

» Talande Skog [P]
~ Om Tadaar ~ Emptytor 26 nov 2020, 22:08 av Achak

» Om du Använder Huvudet [Matvei]
~ Om Tadaar ~ Emptytor 26 nov 2020, 18:50 av Capheus

Vem är online
Totalt 4 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 4 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Andas ut
~ Om Tadaar ~ Emptytis 24 nov 2020, 00:39 av Admin


.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.


Det känns bekant det här. Gör det inte det?
Lugnet.
Tystnaden.
Jorden under oss minns spår av osynliga tassar.
En väntan.
Bjud upp till dans.
Vinden minns en stillhet den annars aldrig känt.
Hjärtslag.
Ett andetag.
In,
Håll,
och Ut
.


.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Malwarebytes som reagerar på sidan
~ Om Tadaar ~ Emptysön 23 aug 2020, 11:22 av Yargol
Uppdatering, 25 Aug:
Problemet är nu löst! Om ni fortsatt märker störningar eller får vidare problem med sidan så kontakta oss i Crew så att vi kan se över det c:
Hej allesammans!

Om du likt mig använder dig av Malwarebytes, så kan du under de senaste dagarna ha upptäckt att programmet har börjat flagga och varna för bildfiler (2img) på sidan.

Dessa bildfiler är inte farliga, och du behöver inte oroa dig över …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 ~ Om Tadaar ~

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin
Admin

Spelas av : Crew

~ Om Tadaar ~ Empty
InläggRubrik: ~ Om Tadaar ~   ~ Om Tadaar ~ Emptysön 19 aug 2012, 05:31

~ Tadaar ~


Dragon Tree, Socotra Is, Yemen by Rod Waddington, on Flickr

Läs mer på områdets Wiki

Tadaar är ett exotiskt område som tidigare delades upp i Stormstäppen och den stora ön, Tadaar. Efter den kraftiga jordbävningen som skakade hela västkusten så förändrades landskapet dramatiskt, och vad som tidigare var en ö har nu blivit en del av fastlandet. Genom århundraden separerad från fastlandet så har Tadaars landskap ett nästan utomjordiskt utseende som inte går att finna någon annanstans i Numoori.

Områdets västra delar är klätt av en tät djungel av förkrympta träd och snår som alla lutar och ligger ner i böljande mönster, formade av vinden. Träden har karaktäristiskt knotiga och krokiga stammar, med vida, platta kronor som mer eller mindre ligger längs marken i den riktning vinden oftast blåser. Längre in i området så blandas de låga, vindpinade träden med tjockstammade baobab träd, granatäpple, och höga drakblodsträd vars kronor bildar täta svampliknande formationer, och vars kåda rinner röd som blod när träden skadas. Där området övergår i vad som tidigare var en del av stormstäppen så blir landskapet torrare och stenigare. Bland höga stenkullar växer rikligt med styvt, gulgrönt gräs, sokotra-aloe, blommande kaktusar och en myriad av andra tjockbladade markväxter.

Mitt i Tadaar ligger Numooris största sjö; Spegelsjön. Sjön är omgiven av höga kullar och kantiga bergskammar. Trots att det blåser mycket över stora delar av Tadaar så fångar bergen mycket av vinden och gör att stora delar av sjön ofta ligger väldigt blank och stilla, vilket gett upphov till dess namn. Många floder rinner till och från sjön, och stora delar av Tadaars kust fylls av vatten när högvattnet från havet svämmar in över platsen. Spegelsjöns vatten är bräckt. Runtom sjön hänger många av de krokiga träden ner i vattnet med sina grenar, men sjön kantas också av långa grässtränder. Mitt på en av de öppna grässtränderna står ett gammalt pilträd, med grenarna doppade i sjön. Ingen vet säkert hur trädet kom dit, då det skiljer sig så mycket från resten av områdets växtlighet.

När Tadaar fortfarande var en ö så levde det näst intill inga rena rovdjur på ön. Idag, som en del av fastlandet, är rovdjuren fortfarande få, men många har börjat söka sig in från de omgivande områdena. Ön Tadaar sägs ha varit hem till Hikiokin, och ett paradis för fruktätande vargar.

Klimat:
Ett varierande tropiskt område, med en varm och fuktig kust, och torrare nordliga delar närmre Blodbergen. Det blåser mycket, och vindbyarna kan bli hårda. Det regnar ofta i bergen runt spegelsjön, men är oftast klart över själva sjön. Inlandet såväl som kusten är stormig, och stora åskoväder är vanligt. Temperaturerna är varma året runt.

Djurliv:
Tadaar är känt för sina väldiga elefanter med dubbla betar. Dessa elefanter kan bli lika stora som, och ibland även större än mammutarna i norr. Tadaar är även hem till många oxdjur, som uroxar, gaur och bantenger. Dykarantiloper, klippspringare, grisar och andra mindre klövdjur håller till i de vindpinade djungeldelarna av området.  Gott om harar, kaniner och piggsvin. Klippmöss, visselråttor och gerbiler. Gott om tropiska fåglar, reptiler, groddjur och insekter. Området är hem till många färgglada spindelarter och kameljonter. I och runt sjön återfinns många stora ormar, och fiskarna i spegelsjön blir ofta väldigt stora.

Kända platser:

Flockar:
Flocken Mrengo (npc) har sitt revir runt Svartstrand.


Gerry & Bonni / CC BY


Rod Waddington from Kergunyah, Australia / CC BY-SA
Till överst på sidan Gå ner
 
~ Om Tadaar ~
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Tadaar :: Tadaar-
Hoppa till: