Pågående Event
Senaste ämnen
» Varning: Trötta och hungriga Toranos
Språk EmptyIdag på 3:16 am av Thein

» Med tungt hjärta
Språk EmptyIdag på 3:07 am av Achilles

» Fängslad [Öppet]
Språk EmptyIdag på 2:40 am av Jodano

» Drömmaren [Solveig]
Språk EmptyIdag på 2:31 am av Solviva

» Blått blod bleknar aldrig [Ace]
Språk EmptyIdag på 2:18 am av Arceus

» Små tabby-valpar
Språk EmptyIdag på 12:43 am av Grendel

» Svart spegelbild
Språk EmptyIgår på 1:29 am av Rök

» Talande Skog [P]
Språk Emptytor nov 26, 2020 10:08 pm av Achak

» Om du Använder Huvudet [Matvei]
Språk Emptytor nov 26, 2020 6:50 pm av Capheus

Vem är online
Totalt 6 användare online :: 2 registrerade, 0 dolda och 4 gäster. :: 2 Botar

Sleazoid, Yargol

Flest användare online samtidigt: 152, den mån nov 04, 2019 11:54 pm
Chatt
Andas ut
Språk Emptytis nov 24, 2020 12:39 am av Admin


.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.


Det känns bekant det här. Gör det inte det?
Lugnet.
Tystnaden.
Jorden under oss minns spår av osynliga tassar.
En väntan.
Bjud upp till dans.
Vinden minns en stillhet den annars aldrig känt.
Hjärtslag.
Ett andetag.
In,
Håll,
och Ut
.


.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Malwarebytes som reagerar på sidan
Språk Emptysön aug 23, 2020 11:22 am av Yargol
Uppdatering, 25 Aug:
Problemet är nu löst! Om ni fortsatt märker störningar eller får vidare problem med sidan så kontakta oss i Crew så att vi kan se över det c:
Hej allesammans!

Om du likt mig använder dig av Malwarebytes, så kan du under de senaste dagarna ha upptäckt att programmet har börjat flagga och varna för bildfiler (2img) på sidan.

Dessa bildfiler är inte farliga, och du behöver inte oroa dig över …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Background Color
Numoori är ett land där vargarna genom många generationer kommit att tala flera olika språk. Landet har ett flertal större utbredda språk, och det är många vargar som kommer till Numoori som för med sig egna språk från sina hemländer.
De två huvudspråken
I Numoori finns många olika språk, men Nordspråk och Nimorian är de absolut vanligaste. De flesta av vargarna i Numoori har det ena eller andra som sitt modersmål, och många av dem är tvåspråkiga och talar båda språken flytande.Nordspråk (Svenska)
Nordspråket är det absolut vanligaste språket i Numoori, och ses ofta som landets utsprångsspråk. Det är det språk som flest karaktärer förstår och talar, och som de flesta har som modersmål.Nimorian (Engelska)
Nimorian är Numooris andra största språk, och ett som de flesta av landets invånare åtminstone är något bekanta med och har hört förr. Det är inte alla som talar Nimorian, men de flesta förstår det åtminstone grundläggande, och det finns vargar i landet som ser Nimorian som sitt modersmål.Andra språk i Numoori
Utöver de två största språken så återfinns många mindre språk i landet. De flesta av dessa språk härstammar från och talas av några av landets olika raser, medan andra har kommit till landet från utanför Numoori.Cazari (Spanska)
Cazari är ett språk som kom till Numoori med cazavargarna. Dessa tyckte sig vara bättre än andra vargar, och skapade ett eget språk som var avsett enbart för deras egen ras, som ett sätt att ytterligare skilja sig själva från andra. Språket har sedan dess kommit att spridas i landet och idag finns det även vargar som inte är av cazasläkte som talar cazari. Det är dock fortfarande ett ganska ovanligt språk.Lucarni / Månens språk (skapat av Lin)
Lucarni är ett språk som brukar kallas månvargens språk eller månvargska. Det är ett språk som gavs till månvargarna från månguden Duraneir för att de skulle kunna tala och lyssna till guden för att höra dennes vilja. Månvargarna tog till sig språket och vårdade det med vördnad, för de såg de som ett heligt språk. Språket har likheter med Nurlaer, men är helt eget fortfarande, för att Duraneir skulle kunna enskilt tala med just sina anhängare. Under en tid spred sig månvargskan och pratades av fler än bara månvargar, speciellt av silvervargar som sägs ha sitt ursprung ur månvargarna, och även andra vargar som var i kontakt med månvargarna och lärde sig språket av dem. Månvargarna talade sällan andra språk mellan varandra. Men genom åren när tro på gudarna försvunnit och månvargar och silvervargar blivit långt färre så har språket trängts undan igen, och de flesta har återgått till att tala nordspråk igen. De enda som talar och förstår språket fortfarande är väl lärda månvargar som fortfarande använder de i samtal med sin gud, och även fåtal isolerade silvervargsflockar talar språket fortfarande.Nùrlaer (Sindarin / Alviska, skapat av JRR Tolkien)
Alviskan, eller Núrlaer som språket egentligen heter, talades av Vitvargarna för hundratals år sedan, men dess skapelse går bak till Numooris begynnelse. Språket kommer från ett träd som legat i den delen av Numoori som länge varit känt som "Det okända". Nämligen Tårarnas Träd på Solstäppen. Trädet i sig är magiskt, hur det kom sig är det ingen som vet. Under månens sken brukade trädet ge ifrån sig ett ljud, en ljus och vacker melodi. Vitvargarnas stamfader, Eru, upptäckte trädet, hörde dess melodi och kunde urskilja ord, och till sist hela meningar. Han döpte språket till Núrlaer, som på språket ordagrant betyder "Ledsen sång". Exakt hur han sedan utformade språket är okänt, men han tog med sig språket till flocken han kom att bli ledare över; Svavlinaré. Språket dog i samband med Vitvargarnas utplåning, men Trädet finns kvar. Det ryktas dock om att Tårarnas Träd har börjar sjunga igen. Det sägs även att vissa vargar som härstammar från Vitvargarna kan förstå och tala språket.Rävtunga / Rävarnas språk (Japanska)
Rävarna förde sitt eget språk till Numoori för flera århundraden sedan. Det är ett språk som idag inte är särskilt utspritt, och det är ovanligt att en varg som inte härstammar från eller har vuxit upp i ett rävsläkte kan språket. De flesta vargar som har någon koppling till rävar brukar ha hört språket, och rävar sägs ibland kunna förstå det även om de inte har lärt sig det fullt ut.Sanglingua (Latin)
Det sanguiska språket grundades i Numoori för många åldrar sedan utav vampyrerna. Dessa använde språket vid jakt för att deras offer inte skulle förstå vad de sade, och för att lättare lura och fånga byten. Språket har senare cirkulerat bland mörkervargar, främst märkbart hos svargvargar och även bland en del av demonerna. Vargar som talar sangui ses ofta på grund av detta som onda, och det är ett språk som många skyr. Flocken Treontha kom att lära sig språket efter att ha samarbetat med vampyrer, och vargar som växte upp i Treontha kom att lära sig språket. Sangui är ett väldigt svårt språk att lära sig, och den som inte får hjälp att lära sig det redan från valpåldern kan behöva en hel livstid för att förstå hela språket, och framförallt att bemästra det.Vinterspråk (Ryska)
Vinterspråket härstammar från de nordligaste delarna av Numoori. Historiskt så har språket påträffats bland raser så som Bergsvarg, Cestro, Isvarg och Vintervarg. Det blev ett rätt utspritt språk i norr då det främst användes för att utbyta information mellan de olika flockarna för att underlätta allas chanser att överleva i det hårda klimatet.
I dagens Numoori har många av dessa flockar dött ut och med det så minskade användningen av språket. Det blev aldrig vidare känt i övriga delar av landet så språket har varit nära att dö ut ett flertal gånger, men tack vare att vissa nomadiska flockar tagit det som sitt modersmål så lever det kvar i liten skala. Det är dock ovanligt att höra språket utanför de allra nordligaste och mest avlägsna platserna.Kroppsspråk
En stor del av Numooris kommunikation sker via kroppsspråk, från svansviftningar till rest ragg. Läs mer om vargars kroppspråk här: Vargars kroppspråk▲ Tillbaks till toppen av sidan