Pågående Event
Senaste ämnen
» En skog av magi (Lumen)
~ Om Glaciären ~ EmptyIgår på 17:56 av Lumen

» Imorgon sveper en dimma in [Lev]
~ Om Glaciären ~ Emptytis 23 nov 2021, 23:31 av Lev

» [Avslutat] Namnbyte
~ Om Glaciären ~ Emptytis 23 nov 2021, 11:49 av Yargol

» Its on [P]
~ Om Glaciären ~ Emptysön 21 nov 2021, 14:31 av Matvei

» Önska dig något [Oberon]
~ Om Glaciären ~ Emptytor 18 nov 2021, 23:30 av Dimitrij

» Fåniga känslor [P]
~ Om Glaciären ~ Emptyons 17 nov 2021, 22:14 av Laali

» Vad hände sen? [Lev]
~ Om Glaciären ~ Emptyons 17 nov 2021, 19:05 av Lev

» VE20 | En Ny Start [P]
~ Om Glaciären ~ Emptyons 17 nov 2021, 18:51 av Lev

» I din skugga [Lev]
~ Om Glaciären ~ Emptymån 15 nov 2021, 21:23 av Lev

Vem är online
Totalt 3 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 2 gäster.

Yargol

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Uppdatering av Änglar och Demoner; Sommarnyheter 2021
~ Om Glaciären ~ Emptymån 09 aug 2021, 23:38 av Yargol

God kväll alla glada!

2021 har skyndat förbi redan innan vi hunnit registrera att det ens är ett nytt år. Men, även om det känns som att det här året gått snabbt så har det också hunnit hända mycket på Numoori! Vi hoppas att ni alla har det bra nu när sommarens värsta värmeböljor förhoppningsvis släppt sitt grepp, och att alla fortfarande är friska och krya.Uppdatering av Änglar och Demoner: Aspekter!

En …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 8
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
~ Om Glaciären ~ Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
 

 ~ Om Glaciären ~

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin
Admin


Spelas av : Crew

~ Om Glaciären ~ Empty
InläggRubrik: ~ Om Glaciären ~   ~ Om Glaciären ~ Emptylör 03 dec 2011, 13:12


Glaciären


Sujohn Das from Seattle, USA / CC BY-SA

Läs mer på områdets Wiki

Glaciären är det nordligaste området i Numoor. Här har isen legat tung över marken sedan urminnes tider. Det kalla klimatet gör att snön aldrig smälter, vilket i sin tur gör glaciären till ett ständigt växande område. Den tjocka ismassan rör sig långsamt åt flera håll. Vid havet i öst och väst lossnar årligen stora isblock från glaciärens höga väggar, och bildar nya isberg som flyter utmed kusterna. Istäcket sträcker sig ner över stora delar av Numooris norra bergskedja, och fyller på sina ställen hela dalar med is.

När snön fallit över glaciären så ligger den ofta kvar som ett tjockt täcke, och gömmer många sprickor och avgrunder i isen nedanför. Det är lätt för den oförsiktige att råka falla ner eller fastna i sprickorna. Många vargar som försökt korsa glaciären utan tidigare kunskap eller hjälp har gått en tidig död till mötes.

Om somrarna smälter en del av glaciärens sydligaste delar. Vattnet rinner ut mot kusterna eller ner i dalar bland bergen där de bildar väldigt kalla sjöar. Smältvattnet är på flera ställen underkylt, och kristaliseras snabbt till is när det kommer i kontakt med ett fast material som sten, jord eller ett djur.

Klimat:
Glaciärens klimat är ogästvänligt, med väldigt kalla temperaturer och snabbt växlande väderlek. Temperaturen sjunker inte sällan ner till -50°C, och det är sällan det blir varmare än 0°C ens under de varmaste sommardagarna i glaciärens centrala och nordliga delar. Det blåser ofta hårt över istäckets öppna delar, och vinden gör att luften känns ännu kallare. Kraftiga stormar är lika vanligt som klarblå himmel och sol, och vädret kan vända snabbt när som helst.

Djurliv:
Majoriteten av glaciärens djurliv håller sig i områdets sydligare delar, nära bergen eller längs med kusterna. Här lever det gott om klövdjur som myskoxar, älg, ren, stenbockar och stengetter. Pipharar och många andra gnagare frodas i de stenigare delarna, och många sångfåglar som exempelvis den vitvingade finken häckar här. Kråkfåglar, falkar och kungsörn är också vanligt. Järv och snöleoparder jagar längs med bergens gräns.

Ute på isfälten är djurlivet mer sparsamt. Isbjörnar vandrar över det vita landskapet, och jagar vikare längs kusterna. Pingviner, sjöleoparader, valar och späckhuggare är också vanligt längs kusten.

Kända platser:
Vintervägen
Vintervägen är en lång sträcka av nordhavet mellan glaciären och Wintera som fryser till is under vintermånaderna. När året är som kallast så täcks hela sträckan av stora, sammanlänkade isflak. Flaken smälter och separerar igen under våren, och vägen ger istället plats för öppet hav fläckat av isberg. Det är en farlig väg som berövat många oförsiktiga vargar om livet. Det är inte ovanligt för vargar att ge sig ut på isen och aldrig återvända igen, försvunna ner i djupet eller tagna av köld och havsstormar.


Sea ice breaking off North of Svalbard by GRID-Arendal, on Flickr

Flockar:
Flocken Fjord (npc) vandrar över glaciären.


NASA ICE / Public domain


Untitled by Polar Cruises, on Flickr


Till överst på sidan Gå ner
 
~ Om Glaciären ~
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: NUMOORI ::: :: Bergen :: Glaciären-
Hoppa till: