Pågående Event
Senaste ämnen
» En skog av magi (Lumen)
~ Om Måntemplet ~ EmptyIgår på 17:56 av Lumen

» Imorgon sveper en dimma in [Lev]
~ Om Måntemplet ~ Emptytis 23 nov 2021, 23:31 av Lev

» [Avslutat] Namnbyte
~ Om Måntemplet ~ Emptytis 23 nov 2021, 11:49 av Yargol

» Its on [P]
~ Om Måntemplet ~ Emptysön 21 nov 2021, 14:31 av Matvei

» Önska dig något [Oberon]
~ Om Måntemplet ~ Emptytor 18 nov 2021, 23:30 av Dimitrij

» Fåniga känslor [P]
~ Om Måntemplet ~ Emptyons 17 nov 2021, 22:14 av Laali

» Vad hände sen? [Lev]
~ Om Måntemplet ~ Emptyons 17 nov 2021, 19:05 av Lev

» VE20 | En Ny Start [P]
~ Om Måntemplet ~ Emptyons 17 nov 2021, 18:51 av Lev

» I din skugga [Lev]
~ Om Måntemplet ~ Emptymån 15 nov 2021, 21:23 av Lev

Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Uppdatering av Änglar och Demoner; Sommarnyheter 2021
~ Om Måntemplet ~ Emptymån 09 aug 2021, 23:38 av Yargol

God kväll alla glada!

2021 har skyndat förbi redan innan vi hunnit registrera att det ens är ett nytt år. Men, även om det känns som att det här året gått snabbt så har det också hunnit hända mycket på Numoori! Vi hoppas att ni alla har det bra nu när sommarens värsta värmeböljor förhoppningsvis släppt sitt grepp, och att alla fortfarande är friska och krya.Uppdatering av Änglar och Demoner: Aspekter!

En …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 8
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
~ Om Måntemplet ~ Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
 

 ~ Om Måntemplet ~

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin
Admin


Spelas av : Crew

~ Om Måntemplet ~ Empty
InläggRubrik: ~ Om Måntemplet ~   ~ Om Måntemplet ~ Emptytor 01 feb 2018, 01:28


Måntemplet

Läs mer på platsens Wiki

Måntemplet var ett tempel beläget i centrala Ötamon, rest av månvargarna som en plats där de kunde utöva sin kultur och religion i fred, och en plats dit andra vargar kunde komma för att ta del av eller lära sig mer om dem. Templet attackerades av en grupp utomstående vargar (hösten 2019), som fällde de stora träden som utgjorde delar av templet, och brände resten till grunden. Idag finns bara rester kvar av vad som en gång sprudlade av liv och rörelse.

Måntemplet grundades av månvargen Mivria, och var en av Numooris mer välkända mötesplatser för vargar av alla slag. Templet låg inom flocken Lomodias revir, och månvargarna hade ett nära samarbete med flockens silannis. Måntemplet var en plats dit vargar kunde ta sig i jakt på svar, för att finna närhet till sig själva och gudarna. Platsen erbjöd sovplatser, tillgång till mat och vatten, och även tillgång till vård av läkekunniga för de som behövde. Alla var välkomna i templet, så länge som de kom i fred.

Trots att Måntemplet var en stor samlingspunkt för såväl troende som passerande vandrare så var själva tempelbyggnaden i sig inte särskilt stor. Templet var till stor del uppbyggt av rötter från de stora, omgivande träden, som bildade böljande tak och gångar. Där fanns en samlingsplats i anslutning till ett vattendrag, med ett litet altare där det skedde små andakter och där man kunde be i ro. Det närmaste området runt templet övervakades av tempelväktare, som såg till att platsen förblev lugn och trygg.

Måntemplet i sig var inte särskilt stort, men platsen runt själva templet var desto större. I skogen runt templet låg det gott om boplatser; från mer permanenta boningar bland rötter och träd, till tillfälliga viloplatser för besökare.  Själva boplatsområdet var stort och luftigt utspritt bland Ötamons träd och kullar. Här var stämningen livlig, med många vargar i rörelse; från pratglada besökare till bofasta familjer med lekfulla valpar. Det var också vanligt att träffa silannis från Lomodia här, som var nyfikna på långväga besökare.  Insprängt mellan boningar och träd återfanns även en del mindre altare och böneplatser. Platsen kändes varm, familjär, och framför allt välkomnande.

Grundat av:
Måntemplet grundades av månvargen Mivria.

Invånare:
Vargar från alla Numooris hörn kunde besöka och mer eller mindre permanent bosätta sig runt Måntemplet som lärlingar. De flesta som bodde här var månvargar, och silannis från den kringliggande flocken Lomodia. Efter att templet anfölls så flydde många av månvargarna till andra delar av Numoori, men enstaka individer börjar långsamt ta sig tillbaka till Ötamon i hopp om att kanske kunna resa ett nytt tempel. Huruvida det blir på samma plats som det gamla eller inte är ännu oklart. Flocken Lomodia bor kvar.

Känt för:
Måntemplet var en av västra Numooris största och mest välkända mötesplatser. Det var en plats dit många religiösa vargar vallfärdade för att gå i lära hos månvargarna, eller bara för att försöka finna närhet till gudarna. Templet är idag även känt för den stora attacken, där många månvargar dödades och templet brändes.

Kända NPCer:
Temari (tidigare spelad, länk)
Ärkepräst
Månvarg | Medelålder | Hane | 82cm i manke
Kort om Temari:
Temari är en medelålders månvarg, med svart päls och ett utsirat, vitt måntecken som lyser runt båda hans gula ögon. Han är bror till Mivria, och tog över rollen som Ärkepräst efter hans systers tragiska bortgång. Temari överlevde mirakulöst attacken mot Måntemplet, trots att anfallarna försökte komma åt honom.

Ethanimero (tidigare spelad, länk)
Vördig
Månvarg/Gråblod | Vuxen | Hane | 84cm i manke
Kort om Ethanimero:
Ethanimero, eller bara Ethan, är en rävlik månvarg, med ett nätt utseende och yvig svans. Han är gråblå till färgen, med mörkare tassar och ljusare ansikte och rygg. Hans måntecken kommer i formen av många vita, små, ojämna fläckar och streck över frambenen, upp över hans bröst, hals och ansikte. Han har mörkt lila ögon. Ethan har väldigt låg självkänsla och förväntar sig alltid det värsta. Han har råkat ut för många tragedier, och har många ärr över kroppen som vittne. Han har lite svårt att lita på andra, och är väldigt beskyddande över de han håller närmast. Han var far till Ajodelle, Atheala, Alinan och Ephie, tillsammans med modern Ajani som Ethan hittade mördad.Mivria (Notera att Mivria inte officiellt var en npc, men kunde träffas som npc i templet för de som ville även om hon fortfarande var spelad)
Ärkepräst (avliden)
Månvarg | Medelålder | Hona | 72cm i manke
Kort om Mivria:
Mivria var en medelålders svart månvarg, med ett vitt måntecken på sin högra höft. Hon hade ett stort ärr över högra sidan av ansiktet, och bara ett fungerande öga. Mivria hade en lång historia som medlem i flocken Qu, där hon deltagit i många strider och även var flockens ledare under en tid. Hennes första partner, Malvado, var medlem i flocken Devils, men lämnade flocken för att vara tillsammans med Mivria i Qu. Tillsammans hade de valparna Aisu, Iwaku, Aimar och Morg. Mivria adopterade även Miracle och Achilles. Malvado svek dock Mivria i ett krig mellan Qu och Devils (2012), där det visade sig att Malvado varit en spion åt fiendeflocken. Efter kriget lämnade Mivria över ledarplatsen till Damon, och lämnade Qu för att istället återvända till Ötamon och påbörja återuppbyggandet av månvargarnas gamla kultur. Hon grundade Måntemplet, där månvargar efter lång tid äntligen hade en gemensam plats de kunde kalla hem. Flera år senare (2017) kom hon att finna en ny partner i Ghadam, med vilken hon skaffade valparna Airi, Sari, Yina och Murg. Mivria var tillfreds med sin plats i templet.

Men hon lyckades aldrig helt komma över Malvado. När Mivria planerat en vandring tillsammans med sina yngsta barn, och de besökte invigningen av Skuggfall Teater (sommaren 2019), så fann hon sig i publiken när Malvado ropades ut på arenan för att avrättas. Det var inte rätt, och Mivria kastade sig ner på arenagolvet för att slåss vid Malvados sida. Hon dödades där tillsammans med Malvado, till de skräckslagna ropen av sina barn som bara kunde se på.

Ghadam (tidigare spelad, länk)
Månpräst (avliden)
Månvarg | Vuxen | Hane | 78cm i manke
Kort om Ghadam:
Ghadam var en öppensinnad och glad månvarg, med en skämtsam glimt i de olivgröna ögonen. Han var bror till Alin och Numph, partner till Mivria, och far till Airi, Sari, Yina och Murg. Ghadam var nätt byggd, med rödbrun päls och ett stort, crémefärgat måntecken som sträckte sig hela vägen från hans nosparti, under halsen, runt nacken och upp över ryggen hela vägen till, och inkluderat svansen. Måntecknet lös med en varmt gul färg. Ghadam var den första som dog i attacken mot Måntemplet.

Numph (tidigare spelad, länk)
Vördig (avliden)
Månvarg | Vuxen | Hane | 74cm i manke
Kort om Numph:
Numph var en försiktig och lite blyg månvarg som ogillade förändring. Han var snäll och väldigt lojal de som stod honom nära. Han var bror till Alin och Ghadam, och partner till Arwena (npc). Han var likt sin bror nätt byggd, med brun päls och en mörkt rödbrun ovansida. Hela hans högra framben kläddes av ett stort, crémefärgat måntecken som sträckte sig upp över hans axel, skuldra och högra sida. Numph och Arwena dödades i attacken mot Måntemplet.

Till överst på sidan Gå ner
 
~ Om Måntemplet ~
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: NUMOORI ::: :: Ötamon :: Måntemplet-
Hoppa till: