Pågående Event
Senaste ämnen
» I dina ögon himlaljus [Nomë]
~ Om Wintera ~ EmptyIgår på 12:13 av Nomë

» [VE20]Skulpterande snö[P]
~ Om Wintera ~ Emptyfre 22 jan 2021, 15:36 av Poppel

» [Avslutat] Till dödslistan
~ Om Wintera ~ Emptytor 21 jan 2021, 10:55 av Yargol

» [Avslutat] Titeländringar
~ Om Wintera ~ Emptytor 21 jan 2021, 10:51 av Yargol

» [Avslutat] Titlar
~ Om Wintera ~ Emptytor 21 jan 2021, 10:51 av Yargol

» Äntligen hemma [P]
~ Om Wintera ~ Emptytor 21 jan 2021, 00:33 av Flippa

» Utan mitt liv [Flippa]
~ Om Wintera ~ Emptytor 21 jan 2021, 00:13 av Flippa

» Skapandet av en Yeti [Lune]
~ Om Wintera ~ Emptytis 19 jan 2021, 12:01 av Trian

» Ett nervöst bakhåll [P]
~ Om Wintera ~ Emptytis 19 jan 2021, 10:17 av Trian

Vem är online
Totalt 2 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 2 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Heads up! Uppdatering av karaktärslistor och titlar
~ Om Wintera ~ Emptytor 10 dec 2020, 15:57 av Yargol

Hej allesammans!

Nu när Numoori äntligen tycks vakna upp lite igen efter årets långa dvala så passar vi i Crew på att se över medlemslistan och alla karaktärer och konton vi har på sidan. Vi har med detta upptäckt att där är väldigt många karaktärer och konton som i dagsläget saknar rätt titel eller någon form av notis om vad som hänt dem, och det gör därför just nu att det ser ut som att flera spelare …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Vinterevent 2020
~ Om Wintera ~ Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•¨*•.¸.•¨*•.¸.•¨*•.


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi fick bevittna då …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
 

 ~ Om Wintera ~

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin
Admin

Spelas av : Crew

~ Om Wintera ~ Empty
InläggRubrik: ~ Om Wintera ~   ~ Om Wintera ~ Emptysön 19 aug 2012, 13:53

~ Wintera ~

Läs mer på områdets Wiki

En kraftig jordbävning skakade Numooris västkust, och sedan dess har områdena Wintera och Kristallön blivit ett och samma. Platsen är fortfarande känd som Wintera, men kallas även av vandrare för Kristallskogen.

Winteras nordligaste delar består av höga, pelarliknande bergsformationer, som följer hela kusten. Bergen är höga och ovanligt smala, men vad som främst skiljer dem från resten av landets berg är att de till största delen består av klar, is-liknande kristall. Bland och runtom kristallklipporna står träd och växter som även de består av den nästan genomskinliga kristallarten. Längre inåt land, och längre söderut, så övergår området i en blandning av skimrande kristall och snö. Levande barrträd beblandar sig med sina kristallklädda artfränder, och den blanka marken ersätts av snöklädd jord och gräs. Winteras inre och sydliga delar täcks till stor del av barrskog, blandat med öppna fält och rikligt med vattendrag. Ett av de få vattendrag som aldrig fryser i området är en strömmande fors som rinner ner från de kristallklädda bergen och mynnar ut i en sjö centralt i området. Vattnet i sjön är väldigt rent, och ingen kan förklara varför det aldrig fryser. Det ryktas bland vargarna i området att sjöns vatten kan förvandla dig till kristall, och få dricker från dess källa.

Wintera har blivit ett populärt område för många vandrande vargar, som söker sig hit för att bryta kristall i de nordligare delarna, som de sedan kan byteshandla med. En välanvänd vandringsled leder genom området, och gör längs vägen uppehåll vid flera mindre baser där vandrarna samlas för att återhämta sig och äta, innan färden leder dem vidare genom det kalla, ogästvänliga området.

Det sägs att Wintera är det område som ninjavargarna härstammar från. Idag finns det inga spår kvar efter deras ursprung, eller branden som sägs ha krävt många av deras liv. Det ligger dock en stenformation i centrala Wintera, i formen av tre stora, avlånga stenblock som lutar sig mot varandra i en trekant. De sägs ha rests av de överlevande ninjorna till minne av sina släktingar och vänner.

Klimat:
Wintera är ett kallt område, med temperaturer inte sällan ner mot -30°C. Under hösten och vintern drar det ofta in stora snöstormar, vilka hindrar sikten och gör landskapet väldigt svårframkomligt. Större delen av Wintera är snöklätt hela året, med undantag för en kort period under sommaren då temperaturerna som högst når +5°C. Det faller ny snö över området redan i slutet av sommaren.

Djurliv:
Älgar, renar, harar, fjällrävar, snöugglor och andra vinterdjur. En del jättehjortar och övervuxna vildsvin. Lokatter och smilodons/sabeltandade tigrar.

Kända platser:
Vilan: Vilan är den andra anhalten på den hårda resan norrut i Wintera, och den första större rastplatsen efter Kallan. Platsen ligger skyddad från de hårda vindarna nedanför några större klippblock som sträcker sig högt mot himlen, och som kan synas på håll vid god väderlek. De vargar du möter här är alla av samma sort; vandrare antingen i jakt på kristaller från Brytet, eller på väg hem efter mer eller mindre lyckade strapatser.
Se Vilans eget forum

Brytet: Den sista rastplatsen för vandrare i jakt på värdefulla kristaller, och sista chansen att vända om för många. Om du tyckte Vilan var kargt så är det inget mot Brytet. Här tar stigen slut, och längre upp i Wintera blir det väldigt svårt att hitta skydd från det obarmhärtiga vädret och miljön. Har du tur så lyser det redan en eld när du kommer fram, men det är långt ifrån alltid som här finns vargar att dela värme med. Har du ingen egen mat med dig så kommer du inte heller kunna byta till dig något. Här är det varje varg för sig, och de vargar som inte är redo återvänder sällan.
Se Brytets eget forum

Flockar:
Här bor ingen officiell flock i dagsläget.

Till överst på sidan Gå ner
 
~ Om Wintera ~
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Wintera :: Wintera-
Hoppa till: