HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorWikiKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Stjärnbilder [Aliital]
Glödande mönster [Aliital] EmptyIgår på 19:00 av Ezekiel

» Någonstans dolt [Blair]
Glödande mönster [Aliital] EmptyIgår på 16:45 av Blair

» Grön växtlighet [Caedes]
Glödande mönster [Aliital] EmptyIgår på 16:30 av Blair

» Spetsade öron [Blair]
Glödande mönster [Aliital] EmptyIgår på 16:20 av Blair

» Det som lurar i utkanten [Yrjö]
Glödande mönster [Aliital] EmptyIgår på 16:10 av Vidar

» Luften vibrerar
Glödande mönster [Aliital] EmptyIgår på 15:56 av Vidar

» Ett ljus bland skuggor [P]
Glödande mönster [Aliital] EmptyIgår på 13:21 av Lune

» Norr om floden [Isil Anar]
Glödande mönster [Aliital] EmptyIgår på 09:53 av Rien

» Var är våra vänner [Qu och Devils]
Glödande mönster [Aliital] Emptysön 21 apr 2019, 21:57 av Zephyr

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
Glödande mönster [Aliital] Emptytis 08 jan 2019, 21:00 av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
Glödande mönster [Aliital] Emptymån 07 jan 2019, 22:12 av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela
 

 Glödande mönster [Aliital]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Ronia
Flockledare
Ronia

Spelas av : Julia

Glödande mönster [Aliital] Empty
InläggRubrik: Glödande mönster [Aliital]   Glödande mönster [Aliital] Emptytis 02 apr 2019, 16:31

Ronia hade aldrig haft särkskilt bra tålamod. Som en ledare vra det dugligt, men hon hade definitivt inte tålamodet för de små, monotona sysslor som krävdes för att fläta korgar och karva träfigurer. Hon hade försökt ett antal gånger efter påtryckningar från välvilliga vänner, men det hade alltid slutat att hon gett upp i ren frustration. Däremot hade de många skapelserna som dykt upp runtom Yanamore de senare åren inspirerat henne till en ny form av experimentell precisionsträning.
   Ronia hade lämnat den vilande gruppen en bit bort för att dricka ur en närliggande bäck, men också för att spendera några ögonblick ensam. Väl där hade blicken vandrat mot den smala randen av fuktig sand som skymtade mellan tufsiga tuvor av fjolårsgräs. Där fanns ett större antal stenar utspridda intill vattnet, och Inferon hade samlat ihop dem framför sig. Det krävdes större koncentration än hon ville erkänna för att framkalla tillräckligt med vind för att de skulle torka, och istället för att fokusera för mycket på det hade hon grymtat missnöjt och tagit till elden istället. Stenarna hade ångat till och varit torra som gulnat gräs på nolltid. Hon gick vidare till att arrangera stenarna i ett udda mönster framför sig. Sedan placerade hon en tass mot den närmsta stenen och fixerade blicken någonstans i mitten. En glöd framträdde genast på den mittersta stenens yta, varpå ett rött mönster långsamt spred sig från stenformationens centrum. I mitten växte en spretig sol fram, med ett hjärta lika ljust som solskenet självt. Från solen sträckte sig solstrålar, som i sin tur utvecklades utåt i flera lager för att omfamna solen. Längst ut framträdde flera vargar. Detaljerna var få, men tillräckligt tydliga för att det skulle gå att urskilja horn, en extra lång svans, eller ett utmärkande tecken; alla i olika positioner och hållningar.
   Ronia släppte slutligen greppet om den sista stenen. Under trampdynan, oberörd av hettan, hade ännu en varg dolt sig. Där blev hon sittandes, kritiskt betraktande sitt eget verk.

[Konstig start, men whatever. Till Aliital.]
Till överst på sidan Gå ner
Aliital

Aliital

Spelas av : LiljaTheAlmighty

Glödande mönster [Aliital] Empty
InläggRubrik: Sv: Glödande mönster [Aliital]   Glödande mönster [Aliital] Emptylör 06 apr 2019, 10:50

Alii snubblade sig fram mer än gick, hon ville inte erkänna det själv men hon var tvungen att röra på sig för att hitta ett skydd. Hon kände sig alldeles för utlämnad och sårbar där hon befann sig i en öppen terräng. Tvekande log hon mot en liten fågel som satt på ett träd, hon undrade om hon kunde fråga den efter vägen? Tanken fick henne att skratta till och säga till sig själv att hon var bra dum, hur skulle en fågel kunna svara på hennes frågor? Sakta skakade hon på huvudet med leendet kvar på läpparna, hon var tacksam att ingen såg henne just nu, snubblandes och trevandes som att hon knappt kunde gå. Dofterna av andra vargar träffade hennes nostryffel och hon kände hur hon stelnade till, vad skulle hon göra om hon träffade på några vargar med onda intuitioner? Blicken flackade runt innan doften av vatten slog henne, hon insåg att hon kunde gömma sig i vatten!

Alii rundade en buske och klev över en stock, fullt fokuserad på sina steg såg hon inte vargen som satt en bit bort vid vattnet. Inte fören hon behövde se vägen framför sig tittade hon upp, hennes muskler tvärnitade och frös fast men den svarta vargen verkade inte ha märkt henne. Hon såg hur denne någon satt och fokuserade på några stenar framför och plötsligt började det glöda. Alii tittade hänfört på medan främlingen fortsatte. Tillslut insåg hon att hon måste ge sig till känna för att inte skapa en onaturlig och udda stämning och den okända plötsligt tittade upp och såg henne.
" Wow, vad häftigt! " Rösten var full av avund och hon insåg snabbt att hon hade inte ens hälsat.
" Ursäkta, hej! " Rösten var fortsatt kvittrande och hon tog några steg närmre för att se vargen bättre.
Till överst på sidan Gå ner
Ronia
Flockledare
Ronia

Spelas av : Julia

Glödande mönster [Aliital] Empty
InläggRubrik: Sv: Glödande mönster [Aliital]   Glödande mönster [Aliital] Emptymån 08 apr 2019, 20:22

Ronia såg upp när en främmande röst klöv tystnaden. Blicken föll på en blåpälsad tik. Hon hade ögon i två färger, isande blått och klargult, och över ena ögat fanns ett ljust märke, slående likt en snöflinga. Det såg ut som ett vanligt tecken nu, men Ronia var säker på att det skulle glöda i kontakt med månen. En månvarg, med all sannolikhet. Hon hade mött flera runt Yanamore, vandrare från Måntemplet i väst, men få hade varit så färgglada som den här honan. Hon såg yngre ut än hon själv, och hade en nyfiken uppsyn när hon klev ett steg närmre.
   "Hälsad", svarade Ronia, något reserverat, och såg sedan åter ner mot de glödande stenarna. De hade redan hunnit svalna en aning och skiftat färg, men hettan var ändå nog för att bränna vem som helst som inte hade eldens gåva. Hon lyfte en tass för att maka på en sten som låg skevt i jämförelse med de andra, innan hon lyfte blicken mot månvargen igen. Hon var inte bra på småprat, men det var tydligt att tiken var intresserad av vad hon gjorde. 
   "Det är en teknik inspirerad av Yanamores skapelser", förklarade Ronia. Hon visste inte om främlingen kände till platsen, men anade att hon skulle få veta det i så fall. "Precisionsarbeten är vanliga där, och vargar drar nytta av sina medfödda förmågor för att utföra dem." Hon pausade. "Du har månkrafter, hm?"
Till överst på sidan Gå ner
Aliital

Aliital

Spelas av : LiljaTheAlmighty

Glödande mönster [Aliital] Empty
InläggRubrik: Sv: Glödande mönster [Aliital]   Glödande mönster [Aliital] Emptylör 13 apr 2019, 22:16

Alii väntade nervöst på ett svar, tänk om tiken inte alls var vänligt lagd och här hade Alii kommit instampande och stirrat på hennes arbete? Alii hade själv blivit både stressad och lite trängd i den situationen så vem vet vad en varg med dåliga intuitioner skulle göra? Hon bet sig i läppen och tyckte det kändes som en evighet innan hon fick ett svar, även om det i själva verket kanske handlade om någon sekund. Inombords andades tiken ut med stor lättnad när hon svarade, utåt släppte hon läppen hon nervöst bitit på. Dom tvåfärgade ögonen tittade ner på stenarna igen när hon flyttade på en av dom som legat lite annorlunda mot dom andra - hon var noggrann. Aliis öron spetsades intresserat när hon pratade om det hon höll på med. Yanamore, hon hade aldrig hört talas om det förut.
" Yanamore.... Vart ligger det? " Hon tiltade huvudet på sned och sökte tikens blick.
" Ja det stämmer bra. " Leendet sprack upp på hennes läppar när hon sagt det.
" Mitt namn är Aliital, vad heter du? " Alii hade svårt att prata med någon som hon inte hade ett namn på, hon behövde veta om hon måste varna någon för en viss varg hon stött på. Om hon behövde det så var det betydligt mycket lättare att göra det om man både kunde beskriva vargen och berätta vad denne hette.
Till överst på sidan Gå ner
Ronia
Flockledare
Ronia

Spelas av : Julia

Glödande mönster [Aliital] Empty
InläggRubrik: Sv: Glödande mönster [Aliital]   Glödande mönster [Aliital] Emptysön 14 apr 2019, 12:59

Trots att Ronia egentligen inte var förvånad att hon inte hört om Yanamore kändes det ändå främmande att tala om hemmet som den fjärran, okända plats det förmodligen var för den blå honan. Trots att hon själv rörde sig mycket utanför området var det inte lika ofta hon besökte de närliggande platserna. Hon hade visserligen aldrig varit en vandrare, utan värderade ett fast hem mer än något annat. Att möta någon som aldrig hört om platsen, snarare än någon som redan var där, var annorlunda.
   "Österut", svarade Ronia, och mötte månvargens tvåfärgade blick. "Det är långt härifrån, men följer du vandringsleden är det överkomligt." Hon studerade stenarna för ytterligare några ögonblick, sedan reste hon sig upp och använde en tass för att svepa ner stenarna i bäcken, några stycken i taget. Det fräste och bubblade om vattnet när glöden träffade ytan, men det kalla vattnet skulle kyla stenarna snabbare än hon själv kunde. 
   "Mitt namn är Ronia", presenterade hon sig slutligen, och såg åter upp mot Aliital. I vanliga fall brukade hon lägga till av Isil Anar av ren princip, men i skenet av allt som hänt kändes det tryggare att vara något sparsam med detaljerna. I alla fall så nära Kaiwood eller där deras framfart kunde nå olämpliga öron. Hon var övertygad om att det fanns flera, om än de kanske var namnlösa. Ett rike skulle alltid ha fiender. Förmodligen långt innan man insåg det själv, och Yanamores tillväxt skulle knappast ha passerat obemärkt. "Har du vägarna förbi ligger Yanamore i Lövskogen, närmast öarna."
Till överst på sidan Gå ner
Aliital

Aliital

Spelas av : LiljaTheAlmighty

Glödande mönster [Aliital] Empty
InläggRubrik: Sv: Glödande mönster [Aliital]   Glödande mönster [Aliital] Emptysön 21 apr 2019, 12:12

Österut... Fick hon till svar men snabbt återupptog tiken och fortsatte vägbeskrivningen medan Alii lyssnade noga på vart Yanamore låg. Det låg långt bort men om man följde någon sorts vandringsled var det helt okej tydligen. Yanamore var helt klart ett ställe hon skulle besöka, hon ville lära sig mer om dessa vargar och tekniken i Yanamore. Hon såg åter ner på stenarna som tiken svepte ner i vattnet, det ångade och fräste när stenarna bröt vattenytan men det lugnade sig snabbt. Kort efter att sista stenen träffat ytan kom namnet hon väntat på, Ronia... Alii tyckte det var ett vackert namn och det passade tiken.
" Trevligt att mötas Ronia. " Sa Alii och log varmt även om Alii inte kände Ronia skulle Alii aldrig ha dåliga tankar om någon som inte gjort henne något.
" Ronia vad ska du ha stenarna till sen? " Hon var fortfarande nyfiken på vad hon skulle ha dom till, vad syftet var? Alii hade inte kommit så långt i sina krafter tyckte hon men hon försökte öva för att lära sig mer. Hon hoppades stöta på en månvarg här i Numoori som kunde lära henne ännu mer.
" Jag vet inte vart öarna ligger heller..." hon skrattade lite blygt och skämdes samtidigt.
" Jag har nyss kommit till Numoori, så jag har inte hunnit upptäcka så mycket ännu. " Rösten var lite svag och hon tyckte det var lite pinsamt att hon inte hade någon koll på landet egentligen.
" Har du alltid bott i Numoori? " Frågade hon sedan för att försöka lyfta fokuset på landet och kanske lyckas lära sig mer om det.
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Glödande mönster [Aliital] Empty
InläggRubrik: Sv: Glödande mönster [Aliital]   Glödande mönster [Aliital] Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Glödande mönster [Aliital]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Numoorislätten :: Numoorislätten-
Hoppa till: