HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Kända skepnader i regnet [Jodano]
Idag på 01:11 av Jodano

» Something I must do [Mivria]
Igår på 23:53 av Mivria

» På Väg (Xihali)
Igår på 22:41 av Xihali

» Stillsam sommarnatt [Even]
Igår på 21:59 av Amanita

» Morgonluft
Igår på 20:01 av Haru

» Korsade vägar [Öppet]
Igår på 18:59 av Andúnë

» Kom och bråka med Haru!
Igår på 17:27 av Haru

» The tides are ever changing
Igår på 14:23 av Kione

» Stick iväg, främling
Igår på 13:51 av Andúnë

Vem är online
Totalt 4 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 4 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Platsuppdateringar! Uppdaterad karta
tor 14 sep 2017, 02:15 av Mivria
Hej go nissar!  :rawr:

Kartan har fått en uppdatering. Om ni går in på kartsidan kommer ni märka att det nu finns två kartor för att underlätta, då en enda karta med allt började bli för plottrigt. Den ena visar de vanliga geografiska områden, och den andra visar mer specifika platser och knytpunkter, samt vandringsleder som binder samman dessa. 

Ni kan se de uppdaterade kartorna HÄR!

Detta är bara ett påbörjat …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Ändringar på medlemslistan, vänligen läs!
sön 19 feb 2017, 14:32 av Sleazoid
Jag och MP har tagit på oss ett projekt nu som kommer underlätta för oss alla att se vilka spelare som spelar vilka karaktärer. När vi är klara kommer spelarnamnen att visas på medlemslistan så att man slipper klicka sig in på varje karaktär och scrolla ner för att se vem som spelar denne. Vi har detta system på Endea och gillar det men har hittills undvikit att införa det på Numoori för att vi manuellt måste sitta och …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 6
AffiliatesSök
 
 

Visa resultat som:
 
Rechercher Avancerad sökning

Dela | 
 

 Spår av ett moln

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Kione

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Spår av ett moln   mån 09 jan 2017, 18:43

Det kunde inte vara långt kvar nu. De måste vara nära Blodbergen. De måste. Det kändes som de hade vandrat i en evighet. Kione var utmattad och längtan efter tryggheten på reviret var påtaglig, det märktes, inte minst på hans ovanligt lättretliga humör. Sällskapet gjorde inte situationen bättre för den unga hanen. Han såg matt på när den beniga vrenen nyfiket lunkade fram till ett rykande hål i marken och stack ner den långa nosen.

"SPIK!" Rösten bröt skarpt tystnaden mellan de två varelserna på slätten. "Det där är en gejser, din idiot, ta bort din tjocka skalle därifrån om du inte vill bli av med ansiktet!" Den rangliga kamraten ruskade obekymrat på huvudet och lufsade vidare. Kione såg ut över omgivningen. Dimman från de varma källorna låg som ett täcke över slätten och försvårade deras resa. Kione var osäker på om de gick i rätt riktning. Solen lyste med sin frånvaro. Himlen var täckt av gråa, tjocka moln som olycksbådande blickade ner mot de två vargarna. Kione kände sig instängd - trots att de befann sig mitt på en stenig slätt. Det knastrade till alldeles intill honom. Den bruna hanen ryckte till och såg på Spik som hade hittat en gren som han förstrött tuggade på. Kione fortsatte fram mellan de kokande varma källorna. Med ett öronbedövande vrål sköt en kaskad av vatten upp ur ett hål en bit ifrån dem. Det var som att själva underjorden skrek åt dem att ge sig av. Kione skyndade iväg. Han ville komma bort från källorna. Ut på säkrare marker. 

Eriinari var hemort för de mest besynnerliga varelserna, det hade Shiro berättat. Men mer information än så hade inte Kione om platsen. De var på okända marker och Kione var osäker på vad de kunde stöta på för faror. Vad kunde gömma sig i dimman? En kall kåre sköt genom ryggraden och fick Kione att rysa till. Hela den här jakten hade resulterat i ett stort antiklimax. Hade någon ens fått tag i förrädaren? Eller hade allt varit förgäves? I ärlighetens namn brydde sig inte Kione längre. Han ville bara hem. 


(Till Kilah)
Till överst på sidan Gå ner
Kilah
Moderator
avatar

Spelas av : MoonPhanter

InläggRubrik: Sv: Spår av ett moln   sön 16 apr 2017, 11:03

Kilah hade gått vilse.
Hon var inte vilse längre, men hon hade gått vilse, och det hade tagit henne betydligt längre än vad hon hade hoppats på att finna sin väg tillbaka till den rutt hon vagt kände igen. Räknades det som att hon gått vilse om hon inte kände området väl från första början? Kanske. De senaste dagarnas jämngrå himmel och dimman som smugit sig in mellan de ångande vattenkällorna i brist på vind hade inte gjort det lättare. Det hade inte heller varit lätt att spåra sig själv tillbaka när hennes eget spår abrupt slutade, endast för att dyka upp igen längre bort.
     Kilah hade inte tänkt gå vilse – vem planerade egentligen något sådant? – men efter att ha råkat på en grupp stora vildsvin med alldeles för många kultingar så hade hennes rutt plötsligt ändrats. Det hade varit väldigt stora vildsvin. Väldigt stora, och väldigt arga efter att hon kanske lite väl våghalsigt hade försökt fånga en av de små. Hon hade inte upptäckt de större djuren förrän de kommit emot henne, och då hade hon inte haft mycket mer val än att… springa vilse.  
     Nu var hon på rätt väg igen. Åtminstone intalade hon sig det. Det var fortfarande svårt att helt avgöra om hon kände igen stigen hon valt från när hon och Ceylon passerat här, men hon tyckte sig känna igen den tillräckligt för att få en idé om var hon befann sig. Hon kunde, om hon kisade, ana något som kanske var väldigt avlägsna berg i norr. Det borde inte vara mer än ett par mil mellan henne och skogarna söderut. En dagsresa kanske, om hon hade tur. Och om hon slapp fler möten med arga grisar.
     De stora öronen roterade snabbt efter ett nästan ohörbart muller som började någonstans under marken. Det var avlägset, men så dovt att det nästan vibrerade genom manvargens inre. Kanske var det mer av inbillning än av det faktiska mullret. Det hårda ljudet av vatten som slängdes upp från någon av sjöarna längre bort fick Kilah att stanna upp. Den tunga dunsen från gejsern när vattenmassorna slog ner mot marken på nytt var respektingivande. Kilah gillade gejsrar. De var häftiga. Läskiga, men häftiga. Ceylon hade kallat henne många intressanta varianter av korkad när hon erkänt sig dragen till dem. Just nu dock, med skogarna lockande i söder, tanken på växter och enklare byten, så var hon inte säker på att hon ville lämna stigen igen. Ville inte riskera att-
     Kilahs blick föll på en plötslig rörelse i dimman. Två skepnader gjorde sig långsamt synliga. Hon höjde nosen i ett försök att fånga dofterna, men utan någon vind till hjälp var det inte lätt. Istället betraktade hon dem ett kort slag, med öronen alert spetsade framåt. Det tog inte lång tid förrän hon bestämt sig för att skepnaderna var vargar. Hoppades hon. Minnena av besten från Wintera knöt ett stygn av tvekan i hennes inre. Hon ruskade av sig känslan, skakade ut hela kroppen för att bli av med spänningen i musklerna. Metallpärlorna klickade mot varandra över hennes sidor.
     ”Hallå?” ropade Kilah till skepnaderna så snart som hon rätat på sig på nytt.

[*sparkar liv i sig själv*]

_________________
I never make the same mistake twice.
I make it four or five times, just to be sure.
Till överst på sidan Gå ner
Kione

avatar

Spelas av : Tafs

InläggRubrik: Sv: Spår av ett moln   mån 12 jun 2017, 23:11

Med Spik, stadigt slafsande på sin gren, vid sin sida fortsatte Kione sin vandring framåt - åt det han åtminstone gissade var Blodbergens riktning. 

"Hörde du också det där?" Kione såg klentroget på sin gråbruna följeslagare. Spik hade tappat sin gren och stirrade förbi Kione. Kione vände sig långsamt om, beredd på vad som helst. Hade inte någon pratat om att det fanns mammutar här? 

Men det var ingen mammut. Kione stirrade in i dimman. Konturerna av en varg framträdde sakta. Ett besynnerligt klirrande följde vargens rörelser. 

"Hallå..?" Svarade han, trevande. Han kisade med ögonen och tog ett steg närmare främlingen. En gejser exploderade plötsligt en bit ifrån dem. Det öronbedövande ljudet fick Kione att rycka till. Ett ögonblick senare fick han en skur av vatten över sig. En djup morrning vibrerade i bröstkorgen. Eriinari, platsen gudarna glömde. Kione ruskade vattnet ur pälsen och såg sig om efter flockbrodern. Spik hade gått närmare främlingen. Han stod under tystnad och betraktade vargen. Kione ställde sig bredvid honom och kunde för första gången se främlingen tydligt. Han nickade artigt och sneglade på Spik. Han stirrade fortfarande, ogenerat. Kione harklade sig och lät åter blicken falla på främlingen. Hon hade besynnerliga pärlor i sin päls.

"Du vet möjligtvis inte hur man hittar ut härifrån?" Hon såg förvisso lika malplacerad ut som Kione kände sig. Men det var åtminstone en bättre plan än att vandra omkring på måfå och hoppas att de någon gång skulle hitta ut.
Till överst på sidan Gå ner
Kilah
Moderator
avatar

Spelas av : MoonPhanter

InläggRubrik: Sv: Spår av ett moln   fre 28 jul 2017, 10:37

Explosionen av en ny gejser, den här betydligt närmre än den tidigare, fick Kilah att ta ett överraskat, stelbent skutt i sidled. Ljudet fick det att ringa i hennes öron. En skur av varma droppar och snabbt svalkande ånga regnade ner över Kilah. Hon ruskade snabbt på sig med ett chockat halvfnitter och gned ena framtassen mot ansiktet och sina öron i ett försök att bli av med ringandet. När hon rätade på sig igen så fäste hon blicken vid främlingarna.
     Närmst stod en mörk, högbent varg. En vren, om hon inte misstog sig.  Hon mötte hans blick för ett kort slag innan den andra främlingen påkallade hennes uppmärksamhet. Kilahs blå blick vändes istället snabbt till den lägre av de båda. Brun, kanske i Kilahs egen höjd om än större rent kroppsligt. Hon blinkade ett par gånger innan hans fråga registrerade ordentligt. Ett snabbt leende spred sig i hennes anlete.
     ”Söderut”, svarade hon snabbt, och fortsatte nästan lika hastigt. ”Man går söder- Vet du vad, jag är på väg härifrån själv, jag kan visa om ni vill? Jag är inte jättebra på vägbeskrivningar.” Hon hade inte kunnat beskriva en väg ändå. Inte för att hon var vilse; hon hade faktiskt hittat tillbaks igen, hon kände igen sig, mer eller mindre. Hon visste tillräckligt om vart hon skulle om hon bara lät tassarna röra på sig. Men att fundera ut allt i huvudet och försöka beskriva det var svårare. Kilah hade alltid varit mer för att göra något än att säga det.

_________________
I never make the same mistake twice.
I make it four or five times, just to be sure.
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Spår av ett moln   

Till överst på sidan Gå ner
 
Spår av ett moln
Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Eriinari-
Hoppa till: