HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Searching for.. what? (SHIVA)
Igår på 15:45 av Aziza

» Under rot och sten [P]
mån 16 apr 2018, 23:12 av Abascal

» Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
mån 16 apr 2018, 18:48 av Cry

» Se, så stolt! [Andúnë/Haqim]
sön 15 apr 2018, 20:34 av Andúnë

» Men med dig som mitt ljus [Hielo]
lör 14 apr 2018, 23:43 av Azazel

» Och utan riktning
lör 14 apr 2018, 13:36 av Azazel

» Continue [Shiva]
fre 13 apr 2018, 17:54 av Levanea

» Återskapa Lunula
ons 11 apr 2018, 23:44 av Aimar

» Adoptera syskon (designer)
tis 10 apr 2018, 14:49 av Abraxas

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 4
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Dela | 
 

 Vintervindar [Lirio]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Vintervindar [Lirio]   tor 12 dec 2013, 11:15

Över allt låg en tjock lukt av rök, den var näst intill svår att andas in. Även om skogen här var intakt, avslöjade doften att han inte var långt ifrån den delen av Lövskogen som omkommit i branden.

Varghanen drog ett djupt andetag genom den trubbiga nosen, för att analysera omgivningen. Hittills verkade det inte vara någon i närheten. Vintern var på sin väg, & kastade sin kyla över Lövskogen. Även om det inte påverkade honom allt för mycket, så hade hans kropp börjat reagera på den - pälsen blev tjockare, det syntes speciellt på längderna kring hans bröstkorg & svansen, även färgen på hans fäll blev lite djupare med mer undernyanser.

Thalion stannade upp; han ville inte riktigt se förödelsen som drabbat Lövskogen. Speciellt inte när han sett hur vacker Lövskogens intakta delar var. Den avskyvärda lukten var nog för honom. 
De guldfärgade ögonen såg sig om, försökte lokalisera en vattenkälla av något slag. Den allt för starka röklukten dämpade alla andra dofter, istället fick han förlita sig på hörsel & syn. Något osäkert på vart han skulle gå, bestämde han sig för att följa den upptrampade stigen. Uppdragna rötter kantade den & skvallrade om att det var hjortdjur som vandrat här. Det var inte ovanligt med leder som denna, då det fanns gott om bytesdjur som trampade upp olika vägar.

Slutligen kunde han se skimret från ett vattendrag. Ivrig över att få släcka törsten, längde han på stegen & svängde av från stigen. Den glesa undervegetationen lät honom ta sig fram obehindrat. Väl framme vid vattnet stannade han upp - han ville helst inte ta i vattnet mer än nödvändigt, då han i stort sett avskydde vatten, det enda det dög till var att släcka hans törst. Noggrann med att i ta i vätskan mer än han behövde, lapade han i sig djupa klunkar av vattnet som drog förbi. När han var nöjd, backade han undan & slog sig ner. Det var skönt att bara vila ett tag, han hade vandrat vad som kändes, väldigt länge.
Till överst på sidan Gå ner
Lirio
Död
avatar

Spelas av : Nickie

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   tor 12 dec 2013, 22:36

Lövskogen hade förändras mycket under den tiden hon hade vandrat fram och till baka mellan flocken och andra ställen i numoori.En del av skogen hade fortfarande kvar sin charm och skönhet.Men en stor del av den hade också blivit till aska och bara försvunnit med elden.
Vägen hit hade gått fort för tassarna visste exakt var de skulle gå,på något konstigt vis drogs hon alltid tillbaka till lövskogen.Som om det fans något som inte riktigt vill släpa taget om henne i skogen.
Lukten av röken som kom därifrån den nerbrända delen var tjock och det spelade inte någon stor roll var hon gick,lukten hittade alltid fram till hennes nos och gjorde det nästan omöjligt att känna någon annan doft som var omkring henne.
Hon ville inte se vad elden hade gjort med den gamla skogens skönhet så hon höll sig borta från den sidan och befanns sig bara på den sidan som hon kunde le åt,men hon kunde känna en liten del av smärtan från skogens döda del,där hon var just nu var det liv,växter så göra att det blev för mycket för hennes ögon,fågel melodi i nästan i varje liten gren som hon gick förbi. 
Vinden var sval och hon kunde känna hur vintern var på väg att alända till numoori. 
Hennes päls hade börjat bli tjockare och svartare hur det nu kunde gå till för den var redan kol svart som natten så egentligen tycker hon att det borde vara omöjligt.Hon hade aldrig sätt snö innan av någon konstig anledning,men hon kanske hade gjort det men glömt det bara? men om nu hon inte hade sett det för så skulle det ändras snart om det fortaste på det här kalla hållet.

Hon hade åkt in i sina egna tankar igen och tänkte inte riktigt på var hon gick eller vad hon trampade på,stenar som vassa som knivar skar in sig i trampdynerna och gjorde det lite svårare att gå men det var inget som stoppade henne för när hon var inne i hennes egna tankar kunde man spränga något utan att hon märkte det.Om man ville få kontakt med henne fick man allt sätta sig ner och vänta på att hon kom tillbaka till den riktiga värden.
Hon skakade på huvudet och vaknade upp ur dagdrömmarna, hennes öron klippte till några gånger för att se om de kunde snappa upp något intressant.Hon kunde höra en hur vatten forsade lätt fram någonstans i närheten.
Hon var inte törstig men man kunde alltid följa vattnet och se vad den lände till.
Hon tog upp jakten på att hitta vattnet och det tog inte länge innan hon hittade en liten å,vattnet kämpade för att komma igenom grenar,lera ,stenar och mycket mer som stoppade upp vägen för den.Hon följde ån och kunde till slut glimta ett större vattendrag som la lite längre fram.
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   lör 14 dec 2013, 21:46

I det välutvecklade ragana-ansiktet kunde man urskilja svaga drag av både glädje & sorg. Förvirringen han kände hade planterat det där. Förvirringen av att lämna sin syster bakom sig. De hade varit tillsammans sedan de föddes, men hade aldrig riktigt haft förstående för varandra. De hade aldrig delat varandras glädje eller sorg. Skulle han känna glädje för att äntligen få slippa henne, eller skulle han sörja att de längre inte var med varandra? Deras väger skulle säkerligen korsas igen, men när? Om 4 månader, 1 år, 3 decennier? 

Tankarna avbröts då en mörkare gestalt skymtade sig i det smaragdgröna dunklet. Ögonen blev genast mer alerta, likaväl öronen som nosen. Varghanen reste sig upp. Vaksam var han alltid, men av att tyda hans svans, så var inget fientligt, den hängde bara slappt längs hans muskulösa bakparti. 

Vintervindarna som seglade förbi drog med sig vargens doft, & avslöjade att det var en hona. Osäker på om han skulle hälsa, knyckte han lite på svansen. Vad hade han att förlora?
" Hej. " Rösten var varm, & bar inte undertoner av fientligthet alls. På hans anlete kunde man finna ett inbjudande, nästan välkomnande leende. Han hoppades bara att varginnan skulle bemöta honom med samma artighet & vänlighet som han gav henne nu. 
Till överst på sidan Gå ner
Lirio
Död
avatar

Spelas av : Nickie

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   sön 15 dec 2013, 22:47

Hon var nästan framme vid vattendraget,hon hade svagt känt av en varelse genom markens vibrationer.Bilden av en varg började tyda upp sig framför hennes eld ögon och på lukten tillhörde en han varg.
Det tog inte länge innan hanen hälsade på henne med en ovanlig trevlig ton och log lätt.Hon blev lite fundersam men hon ville inte vara otrevlig bara för att hon tyckte att artigheten var nytt för henne.Det var länge sedan en hanen var så trevlig mot henne.Hon kom lite närmare och granskade hanne,det var länge hon träffade på en ragana men det var alltid lika fascinerande att träffa på dem.Horn var nytt för henne att se på en varg men hon hade börjat vänja sig vid de konstiga sakerna som finns i numoori.
"Hej mitt namn är Lirio vad är ditt?"hennes röst var mjuk och det kom inte en ända fientlig ton, hon log mot hanen och klippte lite med öronen.
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   sön 22 dec 2013, 11:51

Thalion blev glatt överraskad av den främmande honan; hon besvarade hans artighet med samma metod. Det var alltid lika tilltalande & uppfriskande att möta någon med likgiltigt sinne till hans.

Lirio, var varginnans namn. Det kändes skönt i tanken & likaväl på tungan när han tystlåtet prövade säga det.
" Jag är Thalion. " Log han.

[ Kort, men får duga. xD ]
Till överst på sidan Gå ner
Lirio
Död
avatar

Spelas av : Nickie

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   mån 23 dec 2013, 01:40

Hon satte sig nere under skuggan som trädkronorna gav,Thalion var ett ovanligt namn men det passade hanen.
"Vad gör du här i lövskogen Thalion? elden har tagit med det mesta av skogen till grunden,så är du här för att se förödelsen eller den delen som klarade sig?" hon ville inte vara på fluggen men nyfikenheten tog över lite och hon det skulle nog inte skada att fråga.

Ögonen lös upp i sin eldfärg och pupillerna utvidgades till nästan max gränsen,nyfikenheten hade tagit över än en gång.


(Kort men klockan är för mycket för att kunna tänka fram fantasi)
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   fre 27 dec 2013, 10:04

Thalion följde henne när hon satte sig ner i skuggan. Ögonen var alerta & nyfikna. Lirio hade en mörk fäll, & ett par markanta, orangea ögon. Det var ett väldigt intresseväckande utseende, på något vis.

När hon ställde frågan så sträckte Thalion lite nyfiket fram öronen.
" Jag vet inte riktigt. " Rösten var lite fundersam & han släppte varginnan med blicken för några sekunder. 
" Jag är nog bara på genomresa. Jag har nyligen funnit min väg hit, till Numoori. " Log han, helst ville han inte prata om sitt hemland men det skulle nog vara oundvikligt. Thalion trivdes inte direkt med sin familj eller vad de stod för. För första gången på 18 år var han fri sin syster, det var både skrämmande & skönt. Han visste inte riktigt vilken av känslorna som dominerade. 
Till överst på sidan Gå ner
Lirio
Död
avatar

Spelas av : Nickie

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   fre 27 dec 2013, 22:25

Precis funnit sin väg hit,alltså hanen hade mycket att se här i numoori.
Hon reste sig upp och sträckte på vänstra frambenet med bandaget,hon kunde känna hur det sved till och drog hastigt tillbaka det under koppen.
Hon väntade i några sekunder för att låta den lila smärtan gå över,hon la vikten sedan på den och gick fram till hanen.Solen träffade hennes rygg och hon kände hur den grävde sig ner under pälsen.De eld färgade ögonen blev tydligare i ljuset, solstrålarna irriterade hennes ögon så att pupillerna drog ihop sig.Hennes kroppsform blev tydligare och man kunde tydligt se att hon var karg.Kattgenerna hade blivit mer efter åren men varg generna syntes fortfarande mycket tydligt och det var hon glad över.

"Går du själv eller är din vän i närheten?" hon hade stött på några som har haft kompisar med sig men gått en lite sväng på sin egen hand för att sedan gå tillbaka till vännen.
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   fre 27 dec 2013, 22:59

Thalion hade inte alls lagt märke till bandaget kring Lirios ena framben. Men när varginnan signalerade tydliga drag av smärta så sökte han reda på dess källa & fann därefter bandaget. Innan han hann fråga henne så hade Lirio börjat tala igen.

" Jag & min syster har precis skiljts åt. " Förklarade han, men mumlade något. Han ville inte riktigt prata om henne heller. Men Lirio hade säkert känt doften från henne i hans päls, så frågan var rätt oundviklig. 

" Ursäkta att jag frågar.. " sade han något prövande, innan han fortsatte sin mening:
" Vad har hänt? " Han nickade tydligt & menande emot hennes ben som pryddes av ett bandage. 
Till överst på sidan Gå ner
Lirio
Död
avatar

Spelas av : Nickie

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   fre 27 dec 2013, 23:14

Thalion hade en syster,hon ville jätte gärna fråga vad orsaken var till att det splittrades men det var inte hennes sak att lega sig i.Tanken viftade hon bort som en irriterande fluga och fokuserade på vad hanen sa.

Hur hon hade skadat sitt ben,det var många som frågade det och det förstår hon.Hade hon träffat på någon som hade haft bandage runt benet hade hon också frågat vad som hade hänt.
Hon tittade ner och bilder av händelsen började tyda upp för ögonen på henne,det kanske inte var något slagsmål precis men det var ingen rolig lek heller.Mer än sån dö eller överleva lek.
"Jag träffade på en havsvarg och det gick inte så bra som du kan se,leken gick lite för långt om man ska säga det"hon tittade på hanen och sedan ner på benet igen."Både två ville göra varandra till middag."
När hon hade sagt middag insåg hon att hon hade villat döda en annan varg om man nu skulle kunna kala den för det.Det lätt hemskt men instinkterna hade tagit över och den såg delvis ut som en fisk.
"Det kanske låter hemskt det där med middag men vargen såg ut som en fisk och kattinstinkterna tog över lite för mycket."Hon skrattade lågt men inget leende fanns på hennes läppar.
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   fre 03 jan 2014, 23:18

Under hela samtalet höll Thalion ett lättsamt leende. Som vanligt var han öppensinnad jämte de han mötte. För honom lät det inte så hemskt, kanske var han lite för förstående... Men han skulle nog också kämpat emot om någon attackerat honom, var inte det självfallet? Även om det innebar att han fått tagit någons liv.

" Jag förstår. " Svarade han med en mjuk, glad ton. 
" Jag är ledsen att du gjorde illa dig, dock.. " Fortsatte, med en inte lika glädjefylld ton, just för att visa sin empati. Men efter någon sekund var leendet uppe på läpparna igen. 

" Vad gör du här i Lövskogen då, Lirio? " Varginnan var trevlig, han ville inte riktigt släppa denne ännu. Han kände att en god vänskap kunde bildas. Hon var ingen Ragana, men det spelade ingen roll, eftersom Thalie inte var här för att försöka ändra på hans värdering. Leendet breddade sig lite när han insåg att han kunde ta sina egna beslut utan att hans syster skulle ifrågasätta dem. 
Till överst på sidan Gå ner
Lirio
Död
avatar

Spelas av : Nickie

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   sön 05 jan 2014, 22:36

Hon blev smått överraskad när Thalion sa att han var ledsen över skadan.Det var inte många som hade brytt sim om hennes skada på benet det hade bara forsat prata som ingeting.
"Vad gör du här i Lövskogen då,Lirio?" hon fokuserade på hanen och funderade ett par sekunder.Hon värkar alltid ha en tendens till att ramla tillbaka till Lövskogen,varför vet hon inte."Jag vet inte,jag brukar alltid hamla i Lövskogen av en konstig anledning."Hon tittade sig omkring och vände sedan blicken till hanen.

Off:Blev kort.
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   mån 06 jan 2014, 14:54

De guldfärgade ögonen betraktade varginnan Lirio nyfiket. De trekantigt formade öronen var framvinklande för att på bästa möjliga vis registrera orden hon sa - de klippte när hon talade, små, korta, nästan omärkbara ryckningar.

" Jag vet inte, jag brukar alltid hamna i Lövskogen av en konstig anledning. " 
För Thalion var det inte så konstigt, visserligen hade han ännu inte upptäckt något annat än just denna delen av Lövskogen. Han var helt ovetande om vad som låg bakom dessa skogar, men det skrämde honom inte, istället skapade det en gnista om att få veta vad Numoori hade att erbjuda honom. Saker han inte kunnat drömma om i hans hemland..

" Det är ganska förståeligt. " Sade han, något mumlande medan hans ögon sökte sig upp över det välvda, smaragdgröna taket. Blicken föll plötsligt tillbaka till Lirio, med ett mjukt, genuint leende på hans läppar.
" Lövskogen är väldigt vacker. " Sade han & nickade instämmande till sig själv. Denna skog var sannerligen vacker - för de som ville se det. 
Till överst på sidan Gå ner
Lirio
Död
avatar

Spelas av : Nickie

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   tor 09 jan 2014, 21:15

Öronen klippte till då hanen talade men blicken var inte längre riktad mot Thalion,dagdrömmar hade tagit över hennes huvud och gjorde att orden blev tomma från hanens mun.
"Vaker" hon vet inte om hon höll med eller var emot ordet? Från första början hade hon tyckt att skogen var det vackraste hon hade sätt men nu när hon hade varit här så många gånger.Ja det vackra hade typ tynat bort lite och gjort henne fundersam.Om det blev såhär med lövskogen skulle det hända på alla andra ställen som hon besöker fler gånger än två gånger?? 

Fågel sång väckte henne ur drömmarna och förde tillbaka henne till nuet.
Blicken sökte upp hanen men orden var borta,hon hade inget att säga och det var hemskt.Tystnaden tog över i några sekunder och sedan tog en hes kråka över.Ljuder var smärtsamt i henne öron men försökte stänga ut det.Men hon ville inte häller att ljudet skulle försvinna helt och hållet igen.
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   mån 24 feb 2014, 17:02

[ Förlåt för mitt sega svar och min inaktivitet, men har varit några besvärliga månader och så. Ska dock försöka komma tillbaka så gott jag kan. ^ ^ För övrigt, tycker du vi ska försöka avsluta rollet här? :3 ]

Leendet höll i sig än. Medan han betraktade Lirio som verkade försvinna in i sina tankar ett tag. Tystnaden var inte alls obekväm i hans öron, den var faktiskt en aning behövd och lugnande. En mjuk, nöjd suck lämnade hans sammanflätande käkar innan han lät blicken vandra upp över det smaragdgröna, välvda taket.

" Nå väl, Lirio. Jag ska fortsätta min resa nu. " Sade han, vänligt. Det hade varit väldigt trevligt att träffa henne, men det fick inte undanhålla honom från att komma vidare på sin resa. Han ville se vad som befann sig bortom denna vackra lövskog. Thalion reste sig upp, och ruskade lite på sig för att väcka de något sega lemmarna och för att rätta till pälsen. 
Till överst på sidan Gå ner
Lirio
Död
avatar

Spelas av : Nickie

InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   tor 27 feb 2014, 21:49

[Det är lugnt,man har annat att göra än sitta vid datorn och svara på roll.Avslutar rollet nu ]


Hon tittar mot hanen och följer rörelserna. "Lycka till på din resa och ta det försiktigt där ute,farorna ligger bakom varje sten." Hon log mjukt åt hanen sedan reste hon själv på sig och gick på motsatt håll.


Avslutad
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Vintervindar [Lirio]   

Till överst på sidan Gå ner
 
Vintervindar [Lirio]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Lövskogen-
Hoppa till: