HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorWikiKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Trädets skyddande krona [Adena]
[Avslutat] Mörkt tillstånd EmptyIgår på 23:41 av Wulfric

» Driven av hunger [Adena]
[Avslutat] Mörkt tillstånd EmptyIgår på 18:25 av Adena

» Ljussken i natten
[Avslutat] Mörkt tillstånd EmptyIgår på 17:30 av Molok

» Solsken
[Avslutat] Mörkt tillstånd Emptyfre 19 jul 2019, 23:28 av Ophelia

» Tung luft
[Avslutat] Mörkt tillstånd Emptyfre 19 jul 2019, 23:00 av Ophelia

» Kalla tassar [Garn]
[Avslutat] Mörkt tillstånd Emptyfre 19 jul 2019, 21:54 av Pandora

» Ensam i natten [Even]
[Avslutat] Mörkt tillstånd Emptyfre 19 jul 2019, 21:43 av Even

» Stjärnenatt [Even]
[Avslutat] Mörkt tillstånd Emptyfre 19 jul 2019, 20:07 av Even

» Nu är det din tur [P, Even och Nilo]
[Avslutat] Mörkt tillstånd Emptyfre 19 jul 2019, 17:59 av Even

Vem är online
Totalt 3 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 3 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
[Avslutat] Mörkt tillstånd Emptytis 08 jan 2019, 21:00 av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
[Avslutat] Mörkt tillstånd Emptymån 07 jan 2019, 22:12 av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela
 

 [Avslutat] Mörkt tillstånd

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Kaato

Kaato

Spelas av : Ink

[Avslutat] Mörkt tillstånd Empty
InläggRubrik: [Avslutat] Mörkt tillstånd   [Avslutat] Mörkt tillstånd Emptyfre 24 maj 2019, 20:54

Jag har fantiserat om ett koncept en bra tid, men avfärdat det. Först har jag dagdrömt om en rätt uråldrig vitvarg. Senare när jag förklarar mer så ser man varför det funkar och inte funkar. (Spoiler: Vampyrtillstånd.) Vitvargar dog ut (cirka) under Den Mörka Åldern har jag läst, men jag tyckte det lät knepigt att en ras med sådant starkt inre ljus och vilja att göra gott skulle omvandlas till något mörkt om inte på martyroffervägen. Har en tendens att göra klyschiga saker klyschigare så jag tänkte istället testa fråga om tillstånd för ett annat koncept som jag tycker låter intressantare och långt bekvämare!

Västra bergen. Mörk ålder. Av outvecklad anledning blir en halvblind, fragil grottvarg ombildad - till vampyr - och lever loppan på sin kolonifamilj tills det inte finns något kvar. Rädd för ljuset utanför grottgångar, svälter Mörkeråldringen och faller i dvala. Allteftersom ras och erosion härjar fritt över tid, ligger varelsen begravd under följande epoker. Framtill jordens andetag skakar Västkusten och förändrar samt blottlägger föråldrade saker.
Som de säger: Försvinn i snö  finn i tö! Eller... tja. Nära på.

Om konceptet skulle accepteras vill jag ordna en scen där en nyskapad grottformation får en visit av en dödlig (potentiellt Culpa faktiskt, beroende på hur jag gör med henne) som skuttar runt och skvätter lite blod. Detta skulle alltså väcka en gamling som nu har en utväg, ut i natten.

Lite som ifall man tycker om julmust men måste vänta ända från påsken på äkta...
...julmust :ohu: 

Just nu har jag inte plats för det här karaktärskonceptet och jag vet ju också att jag har en karaktär som jag är i processen att starta (Röskva). På grund av plotter och idéer har jag på sikt även en annan plan för Culpas död likväl som Xejjas (som eventuellt kommer snarare än väntat även om överlevnaden i och med ökenvistelsen redan är orealistisk hehe). Därför är det ingen jättehög prio på den här tråden. Hade däremot varit väldigt glad om jag kunde få göra något av idén i sinom tid. ^^

Sorry att jag skriver så långa stycken i trådar i "off"-forum.


:flower1: :flower3:   små och stora fredliga liljor  :flower4: :flower2:
Till överst på sidan Gå ner
Yargol
Buddy bro chummy chum pal homeslice breadslice
Yargol

Spelas av : MoonPhanter

[Avslutat] Mörkt tillstånd Empty
InläggRubrik: Sv: [Avslutat] Mörkt tillstånd   [Avslutat] Mörkt tillstånd Emptyons 29 maj 2019, 21:30

Hej!

Vi kommer tyvärr inte att godkänna det här tillståndet.

Anledningen till att vi i nuläget inte kommer godkänna några vampyrer som är flera tusen år gamla (även om de har sovit bort tid), är för att det skulle innebära flera problem för oss i Crew att lösa.

Bland annat så skulle vi behöva definiera Numooris millennium långa historia i mer detalj. Detta för att undvika problem där en karaktär påstår att något har hänt medan en annan påstår motsatsen. Vi behöver i så fall planera mer om hur Numoori såg ut för flera tusen år sedan, vilka kulturer, raser, etc som fanns då, o.s.v. Det skulle innebära väldigt mycket tid och arbete för oss i Crew som vi i nuläget hellre lägger på att avsluta redan påbörjade projekt, uppdaterandet av nuvarande raser och kulturer, och kommande event.
    Anledningen till att karaktären Even fungerar även utan att vi redan har hela Numooris historia fastställd är att han delvis styrs av hela Crew. Vi kan lätt diskutera tillsammans om vad han vet eller inte vet, utan att vi behöver ha allt planerat i förväg. Så snart som det blir fler så pass gamla karaktärer så förutsätter det att vi kan ge alla spelare samma grund att utgå från. Detta både för vår egen skull, som för spelarnas skull. Det är inte kul att spela en karaktär som ska veta mycket, och sen själv inte veta vad den vet och därför inte kunna spela på det.

Just grottvargen som ras har inte heller funnits så länge. Det är troligare att de första vargarna som en dag skulle utvecklas till dagens grottvargar kanske precis börjat söka sig ner i grottorna under den Mörka åldern.
    Vill du gärna spela en grottvarg som blivit vampyr så är det ingenting som hindrar dig från att förvandla din redan existerande grottvarg. Det är helt okej att förvandla en redan spelad karaktär till vampyr, så länge den förvandlas av en existerande vampyr (och talar om det för oss i Crew så att karaktären kan skrivas upp i vampyrernas blodslinje, och få färgat namn :pew:).

Men en nyskapad vampyr från den Mörka åldern är tyvärr inte godkänt.

Fridens liljor~
/Crew
Till överst på sidan Gå ner
 
[Avslutat] Mörkt tillstånd
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: Kontakta Crew ::: :: Tillstånd-
Hoppa till: