HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorWikiKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Drunkar i sömnen [Ani]
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] EmptyIgår på 18:54 av Reya

» Nytt kapitel
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] EmptyIgår på 09:13 av Shiva

» Bekanta gestalter
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] EmptyIgår på 08:44 av Akira

» Ett ljus bland skuggor [P]
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Emptysön 23 jun 2019, 11:20 av Ezekiel

» To become a God?
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Emptylör 22 jun 2019, 18:20 av Selva

» Adena
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Emptytor 20 jun 2019, 20:05 av Adena

» Adoptera Varco?
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Emptytor 20 jun 2019, 18:06 av Vârcolac

» Utflykt[p]
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Emptyons 19 jun 2019, 17:24 av Leani

» Mjuka flingor [Öppet]
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Emptyons 19 jun 2019, 01:28 av Oberon

Vem är online
Totalt 4 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 4 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Emptytis 08 jan 2019, 21:00 av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Emptymån 07 jan 2019, 22:12 av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela
 

 Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Frenja
Svamp
Frenja

Spelas av : Jenn

Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Empty
InläggRubrik: Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan]   Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Emptytor 12 jul 2018, 23:44

"Ä man hungrigh och int' kan hitte svampen så gåre allti' att äta masken fö' å hålle hungrn' på håll."
Den lilla familjen spatserade fram över mark och sten. Genom snår och buskage. Det var ännu tidigt på dygnet och solen hade knappt hunnit påbörja sin vandring upp över det ljusblå himlavalvet när gråblodet bestämt sig för att ta med valparna på en lärorik resa genom döda skogens lägre plan.
Då och då föll en vaksam blick ut över de tre valparna som vandrade på rad med svansen åt syskonet som gick framför, i ett stadigt grepp mellan käkarna. 
"Pass er fö' räven och stor fåglarn. Å se till att allt' gräve ner svampen om ni ha mer än ni behövve. Spar'en." 
Vandringen fortsatte. Frenja visade valparna gamla oanvända lyor som låg i skydd av vegetationen och som snabbt gick att ta sig till om något skulle ske. Stockar att skörda vildvuxna svampar ur, träd vars bark och utformningar gjorde det smidigt att ta sig upp för. Samt det lilla vattendraget där ovanligt stora groddjuren höll till.
Hon stannade upp intill en trädstam och såg mot valparna. Flera sekunder passerade innan hon skiftade fokus till sin lilla väska hon bytt till sig från Laali, och kort därpå fiskade hon upp fyra små svampar ur byltet. 
"Nu äre dags å äte mä ni ska hitte mata själhv." Frenja såg på sina tre valpar med en stirrig blick. "Seså, anvähnd nohsen." Manade hon på samtidigt som hon börjat slicka på en av svamparna som hon höll i ett krampaktigt grepp.

[Valpar är strax över två månader när rollet utspelar sig.]
Till överst på sidan Gå ner
Karl Johan

Karl Johan

Spelas av : Punk

Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Empty
InläggRubrik: Sv: Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan]   Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Emptysön 15 jul 2018, 13:21

Glatt spatserande hade Karl Johan hållit Kremlas rosa svans i munnen när dem följt efter Mamma genom skogen. Han gick så att det sprätte jord och grus framåt, kanske på Kremla men troligen inte så mycket. Lite kanske sprätte på Kantarell också, men han skvätter framförallt framåt.
Han ska se upp för räven o storfåglarna. Faktum var att Karl Johan tyckte alla fåglar var rätt stora, men han antog att mamma menade dem som var större än henne. Mamma kan lita på honom!
Han inspekterade skelande alla lyor som mamma visade dem, alltjämt med Kremlas svans stadigt inkilad i munnen. Nickande bekräftade han varje enskilt gömställe som visades upp, och alla dem ställena han borde akta sig för.
Nyfiket såg han på Mamma när hon plockade fram svamparna och svansen började vifta. Sen slutade den och han rynkade pannan. Skulle dem hitta sin egen mat? Okej. Med en beslutsam min satte han ner nosen mot marken och började gå tills det abrupt tog stop. Kremlas svans räckte inte längre. Förvånat såg han på systern i några sekunder innan han släppte svansen med ett skratt. Så satte han ner nosen mot marken och tultade iväg som en krympt blodhund. 
Det dröjde ett tag, kanske för att han inte ville gå allt för långt bort från Mamma, men tillslut hittade han en sorglig samling med fuktiga svampar under ett stort blad. Med ett triumferande tjut drog han loss dem ljusbruna svamparna ur marken och travade tillbaka till Mamma.
"Titt Mam!" pep han förtjust när han la ner svamparna på marken framför hennes stock "Få ja äta de?" Svansen dunkade upprymt i marken där han satt.

(Tänker att det är skogschampinjoner han hittat, och inte alls för att jag inte vet hur andra svampar ser ut)
Till överst på sidan Gå ner
Kremla

Kremla

Spelas av : Älg

Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Empty
InläggRubrik: Sv: Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan]   Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Emptytis 17 jul 2018, 16:54

Moderns svans hotade med att slippa ur hennes grepp och Kremla släppte den för ett kort ögonblick innan hon fick tag på den igen. Det kändes lite luddigt på tungan, men vad gjorde väl det? Det viktigaste var att hon inte tappade bort den framför, oavsett om det var modern eller något av syskonen.
    "Mmph," svarade valpen med en dämpad röst på vad Frenja berättade.
Mycket var sånt hon hört tidigare, men glömt bort. Farliga rävar och farliga fåglar. Farliga svampar... nej, gräva ner svampen. Svampar var ju inte farliga!

När den lille grå ledaren för konvojen stannade upp släppte Kremla hennes svans. Hon smackade lätt med tungan som får att få bort den fluffiga känslan svansbärandet tycktes ha lämnat på den. Med ostadig blick såg hon modern plocka fram ett antal svampar ur sin fina väska och bakom henne började svansen vifta, obrydd om att Karl-Johan fortfarande höll kvar i den.
    "-mä ni ska hitte mata själhv."
En trumpen min spelade på hennes anlete då hon insåg att hon inte skulle få äta svampen modern hade plockat fram. Missnöjt flaxade hon lite med vingarna men satte nosen till marken som Frenja uppmanade dem att göra. Hon skulle se till att hon hittade den största svampen i hela skogen!
    "Hurk!" Ljudet slapp överraskat ur henne och hon stannade abrupt upp.
Vingligt vände hon sig om, noga med att inte tappa balansen igen, och såg brodern släppa taget om hennes svans. Hon stod och tittade efter honom då han nosade iväg efter mat. Med ett ryck kom hon på sig själv och fortsatte leta i motsatt riktning.

Det krävdes lite koncentration för henne att inte gå in i en massa saker. Hennes kropp hade ännu inte kunnat vänja sig vid att allting gungade på samma sätt som hennes mamma och syskon hade. Men det spelade ingen roll. Hon tyckte det gick bra ändå. Och hon hade bara ramlat ur boet tre gånger de senaste två dagarna. Det plötsliga tjutet bakom henne fick henne skrämt att hoppa till och krypa ihop i en liten hög. Hon kväkte irriterat på vad det än var som låtit, fram till hon insåg att det var Karl-Johan hon hört. Skrattandes åt sig själv ramlade hon vidare efter mat.

Efter allt för lång tid enligt henne själv hade hon fått syn på en groda. Kremla kröp ihop. Det var ingen svamp, men det fick duga! Med klumpiga steg och flaxande, duniga vingar studsade hon efter grodan och lyckades efter en kort brottningsmatch stå som den slutliga vinnaren. Med stolta steg studsade hon tillbaka till Frenja med bytet hängandes i munnen.
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Empty
InläggRubrik: Sv: Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan]   Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan] Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Döda skogen-
Hoppa till: