HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» När dimman lättar
Idag på 5:30 pm av Figaro

» Lasse söker...
Idag på 5:26 pm av Figaro

» För ditt eget bästa [p]
Idag på 3:39 pm av Caedes

» Krälande rötter [Arkal]
Idag på 1:19 pm av Kolzak

» Färger i natten [P]
Idag på 1:13 pm av Kolzak

» Ända in till benet [Shiva]
Idag på 1:04 pm av Shiva

» Dimman tätnar (p)
Igår på 9:39 pm av Yuki

» Killing time [Blair]
Igår på 6:38 pm av Blair

» Minne från förr [Alfdis, Iriea]
mån jan 14, 2019 4:41 pm av Blair

Vem är online
Totalt 8 användare online :: 5 registrerade, 0 dolda och 3 gäster.

Azazel, Hielo, Loke, Ronia, Yuki

Flest användare online samtidigt: 70, den tor feb 09, 2017 8:30 pm
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
tis jan 08, 2019 8:00 pm av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
mån jan 07, 2019 9:12 pm av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela | 
 

 Krälande rötter [Arkal]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
KolzakSpelas av : Bobcat

InläggRubrik: Krälande rötter [Arkal]   tor mar 08, 2018 3:57 pm

Ensam igen. Kolzak hade funderat mycket på hur han skulle hitta sin familj igen. Det kändes omöjligt. De kunde vara vart som helst, på väg vart som helst. Snöslätten, Eriinari, de Norra Bergen. Kanske var de på väg mot Nordan vid det här laget, på andra sidan av landet. Kanske var de på väg upp emot Glaciären. De kanske inte ens saknade Kolzak överhuvudtaget. Tanken fick Kolzaks hjärta att tungt sjunka likt en sten. Tanken på att hans familj kanske inte saknade honom, det sårade djupt.

Kolzak hade vandrat mot vad han trodde var Eriinari igen. Kanske fanns familjen där. Men istället för den öppna tundran, bemöttes Kolzak av uråldrig lövskog. Stora rötter krälade längs marken och bar upp de jättelika träden mot skyarna. Kolzak svalde hårt, det bästa vore att vända. Men hungern knorrade, och han hade fått vittring på hare. Han behövde mat. Tveksamt sänkte han nosen mot marken och försökte spåra djuret. Han var ingen duktig jägare, inte än. Hans familj hade inte lärt honom mycket, och nu var han helt ensam utan mentor. 

Kolzak närmade sig när hans nos fångade upp en annan doft. Lukten av främmande varg. Musklerna stelnade under den röda fällen. Varje gång han, ensam, möttes av en främlings doft blev han genast på hugget. Alert såg han sig omkring, spetsade öronen. Han kunde inte se främlingen, och det skrämde honom. Det kunde vara vilken varg som helst - välvillig, liksom illvillig. Kolzak valde att gömma sig. Han kröp in under en buske i närheten och väntade med hårt bultande hjärta. Kanske kunde han få visuell bekräftelse på främlingen härifrån.


[Pax: Arkal]
Till överst på sidan Gå ner
Arkal

avatar

Spelas av : Punkis

InläggRubrik: Sv: Krälande rötter [Arkal]   mån mar 12, 2018 4:35 pm

Hon hade tagit sig ifrån den karga stranden, genom bergen och in i den här skogen. Tassarna var trötta på all vandring som hon gjort och dagen innan hade hon slagit sig ner för natten mycket tidigare än vanligt. Det hade resulterat i att hon vaknat tidigt och börjat söka efter någonting att äta. Här fanns det ingen snö på marken, säkert tack vare de höga träden som skyddade marken och det mildare vädret. Dock var marken väldigt blöt och det var inte ovanligt att man trampade i en lerpöl, snön hade smält men uppenbarligen inte försvunnit. I några gläntor låg några sorgliga högar med halvsmält snö. Arkal hade roat sig med att sprida ut dessa snöhögar så att dem skulle försvinna fortare.
På jakt efter någonting att äta hade hon känt en pust av hare och börjat röra sig i den riktningen. Solen stod högt på en blå himmel med bara några vita moln. Under trädkronorna var det förvånansvärt ljust och man hade kunnat se långt om om inte rötterna varit i vägen. Så tyst hennes stora kroppshydda förmådde hade hon smugit efter haren när en ny doft plötsligt blandade sig med harens. Hon stannade upp och såg sig omkring men såg ingen och bestämde sig för att fortsätta efter haren. Visade det sig att främlingen var ett problem fick hon ta tag i det då.
Till överst på sidan Gå ner
KolzakSpelas av : Bobcat

InläggRubrik: Sv: Krälande rötter [Arkal]   ons mar 14, 2018 8:06 pm

Kolzaks ögon bevittnade hur en stor varginna trädde förbi. Inte särskilt långt ifrån, men inte alltför nära. Den lille röde kurade ihop sig mer under buskens beskydd och iakktog främlingen med stora blå ögon. Hon var ganska intetsägande brun, men den knallblå raggen som löpte längs med hennes ryggrad stack verkligen ut. Kolzak noterade även att hennes klor matchade manfärgen. Faschinerande. Hon verkade spåra något. Haren som Kolzak följt tidigare? Hungern gjorde sig påmind igen genom att ännu en gång hugga till i hans buk, och Kolzak kvävde ett förtvivlat gny. Nej, han hade ju doftat den först ju... Men han hade ingen chans emot en vuxen varg. Särskilt inte en så stor. Hon måste vara över en meter hög. Om Kolzak inte aktade sig kanske han skulle bli hennes måltid. Han slutade andas när han såg hur varginnan stannade upp. Var han upptäckt? Hade hon känt hans doft? Han såg hur hon såg sig omkring, men sedan fortsatte hon att spåra vad det nu var hon spårade. Kolzak andades ut, men hungern var fortfarande ett problem. Skulle han...? Nej, det vore dumt. Fast, han var så hungrig. Det var nog ett dumt val, men Kolzak bestämde sig för att smyga efter främlingen. Kanske kunde han tigga om en liten bit. Och i värsta fall norpa åt sig hela haren. Trots allt hade han ju doftat den först. Med kroppen låg mot marken smög Kolzak ut ur buskagets beskydd på så tysta tassar som han bara kunde. Han var klumpig och tassarna var oproportionerligt stora för hans taniga kroppshydda, så det skulle bli ett svårt uppdrag. Han svalde, höll tiken i sitt synfält och tassade efter in i nästa buskage. Det prasslade till lite om honom när han tog plats bland löven, men förhoppningsvis skulle det inte störa tikens fokus. Kolzak bönade och bad att hans mage inte skulle börja kurra igen, för då skulle hon säkert  höra honom.
Till överst på sidan Gå ner
Arkal

avatar

Spelas av : Punkis

InläggRubrik: Sv: Krälande rötter [Arkal]   fre okt 12, 2018 8:28 pm

Hon fortsatte spåra haren, det lätta prasslet bakom henne viftade hon bort - säkert var det bara vinden i träden. Snart kom hon fram till ett snår, och nu kunde hon tydligt känna harens doft, den var på andra sidan av snåret. Hon spände kroppen och sköt sedan ifrån för att flyga över snåret. Tyvärr verkade hennes förträffliga luktsinne ha varit en smula missvisande då hon inte landade på någon hare utan cirka en och en halv meter till höger om den. Med en morrning snurrade hon runt i ett språng mot den flyende varelsen. Trots gruset som sprätte upp i ögonen på henne träffade tassarna haren som föll, hon var nådig nog att avsluta harens lidande efter bara två hugg mot huvudet.
Surt muttrande satte hon sig ner, aggressivt blinkande för att bli av med gruset som skavde. Med ett lågt morr la hon sig ner och började slita av ögonen på haren. Hennes mor hade kallat det en ful ovana, hon kallade det hyfs. Bättre att rensa bort det man ändå inte vill äta innan man börjar äta.

[Förlåt för att jag inte svarat, jag är något av en klant]
Till överst på sidan Gå ner
KolzakSpelas av : Bobcat

InläggRubrik: Sv: Krälande rötter [Arkal]   Idag på 1:19 pm

Kolzak såg storögt hur den större honan tog ett språng efter haren och fångade den. Två hugg, så var den död. Hon ödslade ingen tid med att äta, och lade sig ner på platsen med all uppmärksamhet på sin måltid. Kolzak svalde hårt. Han borde ge sig av, honan verkade inte vara alltför intresserad av att umgås just nu. Men hungern gjorde honom desperat, han hade inte lyckats med en jakt på länge. Och han hade sett den här haren först.
Det var dumt. Men Kolzak gick försiktigt ut ur sitt gömställe och närmade sig tiken. Han höll en låg profil och försökte le vänligt.
"Hallå... eh, ursäkta mig," fick han darrigt ur sig. "Jag... Jag menar inte att tränga mig på. Jag heter Kolzak. Vad heter du?"
Kolzak tog sig en paus och stannade på ett lämpligt avstånd. Han ville inte komma för nära, inte än. Hela hans kropp var på helspänn och hjärtat slog hårt bakom revbenen. "Jag såg din jakt, du är en mycket skicklig jägare."
Han försökte ge henne komplimanger, kanske skulle hon vara så snäll att offra honom en liten liten bit. Eller så skulle det ge Kolzak en chans att stjäla hennes byte. Det var fel, han visste det. Men han var desperat.

[det gör ingenting alls! :'D]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Krälande rötter [Arkal]   

Till överst på sidan Gå ner
 
Krälande rötter [Arkal]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Ötamon :: Ötamon-
Hoppa till: