HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» What is dead may never die.
Idag på 13:52 av Amanita

» Kaiito x Xhie
Idag på 10:33 av Kaiito

» Måne [Amanita]
Igår på 20:04 av Amanita

» Sparkling lights [AMANITA]
Igår på 19:56 av Amanita

» Frostig morgon
Igår på 17:22 av Figaro

» Äldre än vinden [Locura]
Igår på 17:06 av Locura

» Alla är ju fina, på insidan åtminstone.
Igår på 13:39 av Enilorac

» Rött guld [Öppet]
Igår på 11:25 av Varya

» [Avslutat] Namnbyte?
Igår på 10:46 av Yargol

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Platsuppdateringar! Uppdaterad karta
tor 14 sep 2017, 02:15 av Mivria
Hej go nissar!  :rawr:

Kartan har fått en uppdatering. Om ni går in på kartsidan kommer ni märka att det nu finns två kartor för att underlätta, då en enda karta med allt började bli för plottrigt. Den ena visar de vanliga geografiska områden, och den andra visar mer specifika platser och knytpunkter, samt vandringsleder som binder samman dessa. 

Ni kan se de uppdaterade kartorna HÄR!

Detta är bara ett påbörjat …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Ändringar på medlemslistan, vänligen läs!
sön 19 feb 2017, 14:32 av Sleazoid
Jag och MP har tagit på oss ett projekt nu som kommer underlätta för oss alla att se vilka spelare som spelar vilka karaktärer. När vi är klara kommer spelarnamnen att visas på medlemslistan så att man slipper klicka sig in på varje karaktär och scrolla ner för att se vem som spelar denne. Vi har detta system på Endea och gillar det men har hittills undvikit att införa det på Numoori för att vi manuellt måste sitta och …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 6
AffiliatesSök
 
 

Visa resultat som:
 
Rechercher Avancerad sökning

Dela | 
 

 Apotheosis [Nebula]

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Hielo
Kannibalkool
avatar

Spelas av : Säl

InläggRubrik: Apotheosis [Nebula]   lör 03 okt 2015, 00:46

När solen steg över isslottet denna morgon, som den gjort så många gånger förut, så fanns där ingen kung att hälsa den välkommen. För när solstrålarna i bländande reflektioner bröts i tornens vinklar så befann sig Nordrikets kung långt borta, i ett av de ärenden som regelbundet kallade iväg honom från riket i norr.

Eriinari. Det var platsen som förärats med den enorma vintervrenens närvaro denna bitande kalla oktobermorgon. Här var vädret dystrare, med ett stålgrått molntäcke som skymde alla antydningar till solsken. Obarmhärtiga vinddrag slet med jämna mellanrum det lager av pudersnö som låg över den skare som så sällan tinade. Enstaka tuvor av gulnat gräs stack upp här och var, i en ständig kamp med tjälen i jorden. Här låg bergen nära - en hotfull ryggrad som tornade upp sig åt norr så långt ögat kunde se.
Detta var en plats smidd och formad efter en varelse som Hielo, så mycket stod klart att se. Så rått, kallt och obarmhärtigt; så vidsträckt och överdimensionerat. Här vandrade rov av outmanad storlek, som i månader och år vandrade utan mer konkurrens än vinterns och tjälens andedräkt. Outmanade av alla utom honom, kungen från Norr. Det var med samma lugn och värdighet som så alltid annars som Hielo mycket långsamt rörde sig motvinds i en halvcirkel mot den lilla mammuthjord han iakttagit och förföljt under den senaste halvtimmen.
Födan i form av annan varg kändes numera avlägsen; inte mycket mer än en ungdomens nycker som försvann med åldern och visdomen. Och vem kunde väl förneka de tydliga förändringar som den enorma vargen genomgått sedan hans förflyttning norrut. Att leva i ett klimat mer tempererat efter hans förutsättningar, att livnära sig på djur av passande storlek, att bedriva jakt värdig hans förmågor; Det hade lämnat sina spår. Under den skira vita pälsen var han inte längre reslig och mager, utan senigt muskulös över sin smäckert byggda kropp.

Och så kom det, ögonblicket då det var dags. Jakten började.
Synen måtte ha varit mäktig för en varg av normal storlek, då denna kamp och språngmarsch av överdimensionerade proportioner tog sin början. När Hielo satte av i språng rakt mot hjorden av ett tiotal mammutar, som i sin tur började fly åt andra hållet, så var det besynnerligt likt jakten av en vanlig varg på en flock hjortar. Skillnaden var i storlek - i hur marken skälvde under tassar och hovar, hur dånet ljöd likt åska då det jagade och jagades. Ursprunget till Hielos nyfunna och nyslipade fysik var mer än tydlig då han med språng som mättes i många meter vann mark mot de desorienterade mammutarna, som i sin överraskning inte tänkte ett ögonblick på att slå tillbaka.
Med vargen sprang isen, en flodvåg av pudersnö som likt kvicksand rann upp kring den närmsta mammutens fötter och blev till isskärvor som grävde sig ned i den tjocka pälsen och huden. Det väldigt djuret trumpetade upprört. Inte mer än en distraktion, men mer än nog för att göra skillnaden som skilde den några meter från hjorden.

Det var allt han krävde. Med två väldiga steg tog han sig upp bredvid mammuten, och i det sista språnget lät han käftarna gräva sig in i dess hals precis bakom öronen. Med munnen fylld av päls, hud och blod som vällde vred han sig sedan åt sidan, med sina hundratals kilos tyngd bakom rörelsen. Mammuten kämpade för att hålla sig på fötter, slog fruktlöst med snabeln över den vita vargens skuldror, innan den efter ytterligare ett ryck vräktes omkull då vargen slet i dess hals. Så fort den låg på marken var det över. Decimeterlånga tänder och klor skar i snabb succession upp djupa sår i vitala områden, nu då han inte behövde hålla fast sitt grepp. Djuprött blod blommade ut över päls och snö, och färgade upp makabra mönster i banemannens vitblå pälsdräkt.
Hjorden rusade vidare, påjagade av piskade snö och isskärvor frammanade av den vita vargen. Den besegrade mammuten lät sin lidande sorgesång eka ut över Eriinaris vidder, men utan gensvar eller sympati.

_________________
I have seen the dark universe yawning, where the black planets roll without aim,
Where they roll in their horror unheeded, without knowledge or lustre or name.
Till överst på sidan Gå ner
 
Apotheosis [Nebula]
Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Eriinari-
Hoppa till: