HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Långtråkig väntan [Even]
tis 16 okt 2018, 23:52 av Even

» Död karris
tis 16 okt 2018, 18:10 av Tapeesa

» Tidig morgon [Ronia]
mån 15 okt 2018, 19:40 av Blair

» Allt som krävs
mån 15 okt 2018, 17:48 av Arno

» Lyckliga steg [Arkal]
fre 12 okt 2018, 22:46 av Arkal

» Muttra lagom (Even)
fre 12 okt 2018, 22:40 av Arkal

» Krälande rötter [Arkal]
fre 12 okt 2018, 22:28 av Arkal

» Down the wolf hole [OPEN]
fre 12 okt 2018, 18:15 av Harlequin

» Ingen plats för trosvaga [P]
tor 11 okt 2018, 15:27 av Haqim

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 2 registrerade, 0 dolda och 3 gäster. :: 1 Bot

Cerulean, Even

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nya platser, zombiejägare, och rollspelsprompts!
tor 30 aug 2018, 01:15 av Yargol
Hej allesammans!
Efter en härligt aktiv och levande sommar på Numoori så är det dags för lite nyheter. Mycket har hänt, och än mer är på gång!

Nya officiella platser!
Som ni kanske har märkt så har det tillkommit två nya platser på kartan och i forumet. Om ni har missat det så kan ni kika in på kartan för att se var de finns. De nya platserna är Arkona och Yanamorë!

Arkona är ett uråldrigt tempel åt Gudarna, som …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 5
Affiliates
Dela | 
 

 Bitterfi**a och gnällkärring :D

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Zayev
Björn-fisk-buss-tjockis-fulfejs
avatar

Spelas av : Älg

InläggRubrik: Bitterfi**a och gnällkärring :D   fre 15 mar 2013, 09:53

Ursäkta språket och allt sånt i titeln, men det finns kanske de som kommer tycka det när allt det här är över c: Men det kan jag ta 8D

Jag kollade igenom mina rollspel för att se vad som fanns och rensa upp lite där och hittade tråden som var aktuell för ett tag sen om vampyrer. Återigen slog tanken mig att de är fett överstarka och mäktiga: det finns typ inte ett enda sätt att ha ihjäl dem så vitt jag har förstått det. Jo, solsken. Och kanske att hugga huvudet av dem. Säger återigen det jag sade i den tråden att om jag hade haft en vampyr hade jag tyckt att det var kul med svagheter då det (enligt min mening) inte finns många alls.
Jag förstår att en del av de som har vampyrer inte vill att de ska vara fulla med svagheter men samtidigt är det nästan det som gör en vampyr. Att dricka andras blod och äta dem och så vidare kan ju lika gärna kallas för kannibalism och det är väl ändå inte kannibaler de är? Det är ju nästan som att säga att en zombie fortfarande kan vara en zombie fast den inte är hjärndöd eller kroppsligt död ._. Som sagt, högst personliga åsiker.

Det är inte bara vampyrernas potentiella förändring jag tänker på utan även på andra rasers. Jag tycker det är intressant att folk blir så defensiva när det kommer till det. Visst, jag kanske också skulle bli det, men om det byts ut mot någonting bättre och mer genomtänkt än det som redan finns skulle jag säkert tillslut acceptera det. Mycket för att det ligger mer tanke bakom det än "de kan hoppa 7 meter rakt upp i luften och göra 8 volter" (dåligt exempel, men ni fattar).
Jag förstår också svårigheten i att ändra på en historia och dylikt om stora förändringar skulle ske men jag är samtidigt tveksam till att förändringarna blir SÅ drastiska. Jag tror inte heller att en karaktärs personlighet skulle förändras bara för en liten ändring hos rasen. Utseendet: ja. Men det som står i rasbeskrivningen är ju trots allt bara standard och allra vanligast men det finns inte någon som tvingar dig till att ändra en karaktärs utseende för den sakens skull.

Jag ska försöka att inte upprepa mig själv för mycket här, för det vinner inte någon någonting på ._. Men vad jag vill få fram i allt mitt pladdrande är att en del förändringar inte är så farliga som de kanske först ser ut.

Våra admins försöker att göra sidan så bra som möjligt och vill göra alla nöjda, men det är en omöjlighet. Det finns alltid någon som kommer opponera sig. Så till våra kära admins vill jag säga det att stå på er om ni vill ha en förändring, det går inte att göra alla nöjda. Jag säger inte att ni ska köra över användarna men det kanske går att komma fram till en kompromiss? Om detta redan har försökts vet jag inte (har inte koll på alla trådar och allting som har skett i Numoori och allt det där...) men om det har det drar jag mig undan från den punkten. Det känns fett fel att komma med "gnäll" på admins ._.


Jag tror jag var färdig där faktiskt c: Är det någon som känner sig påhoppad: okej, synd för er. Jag har inte pekat ut någon speciell och tänker inte ta ansvar om någon känner sig kränkt. Faktiskt. Däremot ber jag om ursäkt om jag har blåst upp en del saker till nästan oproportionerlig storlek :/
Jag har fått gnälla av mig lite och komma med synpunkter och det känns bra c: Nu kan jag säkert fungera som en normal person igen 8D
Men skämt å sido, förändringar är inte farliga även om man inte tycker om dem från början. Och det finns inte någon som tvingar dig till att ändra din karaktär.

Fridens liljor
GreyCaterpillar


Nu när jag läser igenom det här igen så vet jag inte riktigt om jag syftar på någonting specifikt som skett på sidan XD En del har jag kanske bara hittat på ._.
Till överst på sidan Gå ner
Sleazoid
Moderator | Flockledare
avatar

Spelas av : Zara

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   fre 15 mar 2013, 15:00

Could not agree more, om detta vore FB så är det här man ser en gilla-markering.
Jag håller helt med om att vampyrerna är sjukt överstarka och har på tok för lite svagheter och alldeles för mycket styrkor och fördelar, hatar dem av den anledningen, har aldrig gillat dem och kommer aldrig göra det så länge som de är som de är nu.
Det är omöjligt att rolla/strida mot dem och det gör det tråkigt, undviker oftast att rolla med dem av den anledningen. De har EN kraft de är svaga mot, väldigt många som inte påverkar dem, plus styrkan, snabbheten, osv osv, för att de skulle dö i solljus hjälper inte i roll om inte ens varg har ljuskrafter för de rollar ju alltid om natten. Usch, nej, vampyrer *rysa*

//En annan lite smått gnällig och grinig Zara

_________________
Till överst på sidan Gå ner
Hielo
Kannibalkool
avatar

Spelas av : Säl

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   fre 15 mar 2013, 15:06

Seconded, Zara.

_________________
I have seen the dark universe yawning, where the black planets roll without aim,
Where they roll in their horror unheeded, without knowledge or lustre or name.
Till överst på sidan Gå ner
Selva

avatar

Spelas av : Lullu

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   fre 15 mar 2013, 20:34

Jag har alltid tyckt att vampyrerna är en cool ras, och då jag spelar en själv antar jag att det är ganska uppenbart. Men. Jag håller med om att de känns för mäktiga.
Min vampyr, Valiquette, har jag aldrig riktigt kommit igång med om än jag rollat en del med henne. Och det beror nog lite på att jag faktiskt inte vet hur jag ska hantera all denna... oslagbarhet? Vampyrerna tål inte solljus. Därför vandrar de bara om natten. ... men sen tar det liksom lite stopp. För då vandrar de om nätterna som de överlägsna varelser de är. Äter andra vargar, utmanas aldrig då det är typ omöjligt att döda dem då de både är mycket starkare och snabbare än vanliga vargar. Jag vill inte påstå att jag inte tycker om vampyrrasen. Verkligen inte. Idén att ta vampyrer till Numoori och bygga upp historien omkring dem samt att rasen(visst kan man kalla det för en ras för sig? eller är jag ute och cyklar?) skapat så många intressanta karaktärer på sidan är ju underbart! Jag kan inte vara ensam om att tycka det C:

Men som sagt. De är väldigt väldigt mäktiga. Och kanske skulle det inte skada att tona ner den mäktigheten lite? *jag känner hur jag tar ihjäl det svenska språket för varje ord jag skriver* Det kan ju också vara så att det bara är jag som inte klarar av att spela en vampyr.. (: > Jag har ju en svaghet för karaktärer som fullkomligen kokar över av saker som gör dem ofullständiga, då de är både en fara för andra och sig själva. Och kanske har jag tagit in lite för mycket vanlig dödlig varg i min lilla Valiquette. Men jag tycker ändå detta ämne bör uppmärksammas och pratas vidare om.
Men att gå så långt som att säga att vampyrerna inte uppskattas alls vill jag motsätta mig lite. För visst är väl ändå de flesta av dem här på Numoori några riktiga personligheter som är en stor del av sidan? C; 8D

Jag hoppas att jag kunnat dela med mig av någonting vettigt iallafall. Det är lite pinsamt att erkänna men jag är döslut klockan halv nio en fredagskväll 8D' och jag skriver inte sammanhängande när jag är trött...

Med Vänliga Morrningar(ja.. vargsida.. 8D), Key/Lullu
Till överst på sidan Gå ner
Zayev
Björn-fisk-buss-tjockis-fulfejs
avatar

Spelas av : Älg

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   fre 15 mar 2013, 20:49

Inte för att jag riktigt vet vars det stod att vampyrerna inte var en uppskattad ras men jag kan hålla med dig Key. Jag har absolut ingenting emot dem, skulle kunna tänka mig att spela en själv någon gång, men jag vill se lite fler svagheter i dem. Inte bara för att jag personligen tycker det skulle vara roligare att rolla utan för att det ger vanliga vargar en chans att faktiskt kunna slåss mot dem och kanske göra någon sorts skada. Kanske till och med döda dem någon gång med något som inte kräver en feting massa solljus 8P

Jag menar, tänk på stackars Dimitrij... hon har ju inte en chans så som läget ser ut nu xD
Till överst på sidan Gå ner
Selva

avatar

Spelas av : Lullu

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   fre 15 mar 2013, 21:08

Jag tänkte faktiskt på Dimitrij då jag skrev, samt alla andra vampyrjägare där ute i världen! Deras kamp måste ibland kännas som att det är förgäves om en vampyr kan ta ut en hel flock vanliga dödliga vargar på egen hand. D: och egentligen gillar jag Dimitrij alldeles för mycket för att jag tycker att hon ska bli en vampyr.. men ssssh, det behöver ingen få veta C:

Och med orden att de kanske inte är en uppskattad ras menade jag väl att det finns de som inte ens vill rolla emot dem i rädsla för att deras egen karaktär ska sluta som midnattsmacka eller bara för att de inte tycker det vore kul. Och så ska det ju absolut inte vara. Ingen ska ju behöva känna att de verkligen inte vill rolla emot en viss karaktär. ... nog för att sådana situationer kan uppstå på annat sätt än om det är en vampyr inblandat, men jag hoppas du/ni förstår vad jag menar. Ärligt talat ville jag inte alls att Key, min lilla Djävulsvarg, skulle möta Locura. För min första tanke var "fan, Key är ju rökt om Locura bestämmer sig för att mucka gräl" .... Andra har nog haft samma tanke, eller bara så som Zara och Clara säger att vampyrerna är alldeles för perfekta och starka att man helt enkelt inte kan föreställa sig att ett intressant roll kan utspela sig mellan dem och en vanlig dödlig karaktär.
Kanske bör man införa att varannan generation valpar föds med en förmåga som har med ljus att göra? 8D nej men, faktum kvarstår ju att solljus som enda svaghet ger vampyrerna alldeles för mycket övertag. Jag sitter nu och försöker klura på vad man skulle kunna ändra med dem, vad man kan lägga till osv för att de inte ska vara lika oslagbara. Kan man kanske vända sig till de mer mänskliga vampyrerna vi ser i dagens serier och filmer? Bränna dem med eld, träpålar, silver, vitlök? Vissa grejer har följt med sedan idén med vampyrerna skapades, så det finns ju en massa saker.
Heligt vatten! 8D man kan koka ihop någonting om nån källa som gudarna välsignat och att den källan är då helig och vampyrerna kan inte vistas i närheten av den eller de vargar som druckit av vattnet, men effekten i vargkroppen försvinner efter en viss tid.... ja, ni hör ju, bara saker jag kan dela med mig av på rak arm. Ingenting behöver tas alltför allvarligt, jag tycker bara det vore intressant om man kan få idéer på vad som skulle kunna göra vampyrerna lite "vänligare" i brist på bättre ord (:
Till överst på sidan Gå ner
Dimitrij
Moderator | Flockledare
avatar

Spelas av : MoonPhanter

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   fre 15 mar 2013, 21:29

*viskar*Velar faktiskt ganska hårt på "Göra Dimitrij till vampyr" punkten. Har lite andra planer jag funderar över där med C; *viskvisk*


Alltså. En så enkel sak som "Kan inte korsa rinnande vatten" tycker jag vore ett mycket spännande hinder. Det skulle även möjliggöra lite utvägar för stackare som hamnar på kant med en vampyr. Om de lyckas ta sig över en bäck eller flod eller whatevs som är ett rinnande vattendrag (inte en vattendroppe som rinner över en pinne - är ju lite väääl).

Och så valde jag att ha eld på Dimitrij (trots att vrener inte kan det - drakarggener... tjo - och hon är ju inte expert eller superförtjust i kraften precis, men det är en annan diskussion) för att jag trodde att eld skulle vara något som åtminstone bet lite på vampyrer - om inte annat genom att lysa starkt och ge lite försvar. Men det visade sig att det tydligen är en av de saker som inte biter. Surt surt. Onödigt för Dimi att ha det då...

Men för att inte bara snöa in på vampyrer i den här bitterfi**igt gnälliga tråden så kan det ju nämnas att det finns en del andra raser och liknande som är väldigt... OP. Ninjor tex. Vet att där är en del som Älskar ninjor, och jag har personligen ingen koppling alls till dessa. Men bara för att nämna något, så att det inte bara snöas in på vampyrerna C;Fridens liljor till er allihopa C:
Till överst på sidan Gå ner
Sleazoid
Moderator | Flockledare
avatar

Spelas av : Zara

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 00:09

Då måste jag faktiskt ta och infoga att ninjorna är inte ens nära lika OP som vampyrerna, ninjorna har faktiskt svagheter, desto fler, och de är i övrigt vanliga vargar förutom utvecklade minnen och tekniker som de har medfött, och smått förhöjda sinnen och kroppsliga förmågor om de tränas regelbundet, men inte alls oslagbara eller väldigt övermäktiga. De är som något av ett mellanting mellan vanlig varg och vampyr, men egentligen mer lutad emot vanlig än vad många tror. De är inte SÅ mäktiga faktiskt, haha, men jag älskar dem och har tänkt att skriva ihop en ny info till dem där det förklarar mer ingående om allt, så fort jag har tid och tillfälle ^^

OBS: Läs det inte som att jag är arg eller något sådant, förtydligar lite punkter bara :3

_________________
Till överst på sidan Gå ner
Kaine
NPC
avatar

Spelas av : Bellzpellz

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 02:25

Håller med här med. Vampyrerna har alldeles för få svagheter. Jag gick på svagheten att de inte kunde korsa rinnande vatten tills Mikkis sa: Nej, det fungerar inte så för numoori's vampyrer. Nähe? Jag har länge suttit och grunnat på hur numoori's vampyrer fungerar. Och det jag kom fram till är att de är som gudar. Förutom alla mirakel då.

En idé vore kanske att införa vampyrjägare som en ras? Eller i alla fall som något som man kan lyckas bli genom någon initieringsrit. Drick lite vampyrblod från tidigare dräpta vampyrer och jadi jadi jadi. Eller något annat... *Bara en väääääldigt trött-överaktiv hjärna på högvarv miss i nassen* (A)

Jag älskar än dock vampyrerna. Skulle verkligen känna mig som i sjunde himmeln om jag fick en egen blodsugande älskling. <3

Men vampyrerna kunde bli så mycket coolare om de hade lite mer hinder framför tassarna. 8D
Till överst på sidan Gå ner
Dimitrij
Moderator | Flockledare
avatar

Spelas av : MoonPhanter

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 10:12

Haha, nah, som sagt är inte så insatt i Ninjorna. Självklart är de ju inte så OP som vampyrerna, men så snart jag läser om ninjorna så tänker jag på naruto och hur de studsar runt i träden och har superskills och whatnot XD Men med lite ny text kanske det blir lättare för sådana som jag att förstå lite mer och sådär C;
Och Bellz, tröttinlägg är alltid kul C':
Vampyrjägare som ras tror jag dock inte på. Vampyrjägare är inget man föds till, utan snarare något man tränas att bli. Jag menar, om Dimitrij inte tränats sedan hon öppnade ögonen så hade hon inte varit annat än en blandras utan koll.

Återigen vill jag fundera lite över vampyrernas oövervinnerlighet då. Dimitrijs hela existens blir ju lite ifrågasatt om det inte går att döda vampyrer (inte sagt att de som spelar vampyrer måste döda sina karaktärer - utan bara i praktiken om man kan eller inte) förutom med dagsljus eller slita huvudet av dem (vilket är ganska omöjligt för en icke-vampyr). Vad har hon tränats i om man inte kan besegra vampyrer? Det är ju inte som om hon är supersnabb eller superstark. Vad kan hon som ingen annan vanlig varg kan? Något måste hon ju veta och ha lärt sig under alla sina år av träning, eller?Vill också lägga till att en vampyr som Demetrius, som är sjukt gammal och har mer erfarenhet än typ alla andra i numoori, borde kunna springa runt och vara lite OP sådär. Just för att han är så gammal och måste ha lärt sig sjukt mycket under alla sina 500+ år XD

Och jag menar, bara för att en vampyr får några svagheter betyder inte det att de skulle bli svaga, eller mindre intressanta (tror de skulle bli mer intressanta om de hade något att jobba mot/med). Det skulle ju bara ge lite mer djup till en annars ganska platt idé (inte sagt att de karaktärer som är vampyrer är platta karaktärer, utan bara att rasen i sig är en ganska platt idé), och ge lite fler vanliga vargar chansen att rolla mot dem utan att riskera att bli massakrerade eller dödade eller whatnot. Jag menar, vampyrerna kan ju vara jättecoola och mystiska och sådant ändå C;
Fler fredsliljor åt folket! :'D
Till överst på sidan Gå ner
Nisha
Demon
avatar

Spelas av : Nish

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 11:59

*sticker in huvudet för första gången på veckor*

vampyrer (överlag, och inte bara Numoori-vamps.. Twilight... *ryser*) är jag inte så jätteförtjust i. Mest som alla säger, för att de har en viss tendens att luta mot OP.

Däremot, någon som sett Being Human? :3 Vampyrerna där är ååååsum ~
Det jag främst gillar med dem är att de inte måste dricka blod, utan att det snarare är en slags övernaturlig drog som är skitsvår att motstå. Det går att leva som 'vegetarian', att avstå från blod och istället leva på vanlig föda (i numooris fall, kött från bytesdjur), men att vampen ständigt påverkas av sin törst. Att dricka blod skapar ett ständigt lyckorus och förtränger alla jobbiga minnen/samvetet, och gör vampen starkare, friskare och gör att den läker skador snabbt. Det finns lixom ingen anledning att inte dricka blod, egentligen :3
Religiösa symboler (kanske böner och psalmer/motsvarande för numoori vamps) gör de oförmögna att röra sig/fly/komma närmre, och att ta sig in i ett hem utan inbjudan leder till döden.
Utan för de äldsta, som är OP för att de typ levt en halv evighet xD För att citera serien "You don't get to be a thousand years old without learning a trick or two"
Och om jag kommer ihåg rätt så kan de bli dödade genom halshuggning/avslitning, påle genom hjärtat, explosion/brinna upp, gå in i hem oinbjudna, dricka varulvsblod (..ninjablod, hikiokiblod, ljusvargsblod eller giftvargsblod kanske som någon motsvarighet? Eller finns det någon ras som förvandlas en gång i månaden? xD) och det var säkert något mer... C;


Min åsikt i alla fall - C'ya C:
Till överst på sidan Gå ner
Dimitrij
Moderator | Flockledare
avatar

Spelas av : MoonPhanter

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 12:09

Gillar bön/sång idén. Dimitrij kan ju sjunga för dem C':

Gå in oinbjuden vore med fint, för då kan vanliga vargar gömma sig i sina lyor <3


För att nämna en till sak som här i numoori faktiskt kan döda en vampyr; Zombier. Om en Zombie biter/blir biten av en vampyr och den då får i sig zombieviruset så kommer den dö.

Jappjapp.
Till överst på sidan Gå ner
Kaiito
Död
avatar

Spelas av : Emmsa

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 13:29

Har skummat igenom denna tråd lite kort, har inte diekt läst allt men vågar mig ändå på ett litet svar. Så ha överseende ifall jag drar upp något som redan är diskuterat osv 8D

Vad gäller denna fråga, hurvida vampyrer är alldeles för mäktiga och har för få svageter, känner jag mig personligen lite delad. Jag kan hålla med er om det ni säger - De är väldigt mäktiga varelser och kan (vad jag vet) endast dö av solljus och halshuggning. Och jag förstår även hur svårt det kan vara att som vanlig Dödlig (refererar till Locuras sätt att se på dem) slåss mot en vampyr då de har få svagheter och är allmänt övermäktig. Och nog kan jag hålla med om att det skulle vara en kul spinn på det hela att ge dem lite fler svagheter och därmed jämna ut oddsen lite. Men samtidigt känns det också som att man i såna fall skulle ta ifrån dem det som gör dem till vampyrer.

Jag personligen har aldrig spelar OP med Locura (som jag själv ser det), och ifall hon bara stöter på en varg utan något uppgjort om att denna ska bli skadad eller dödad anpassar jag henne efter det. Visst, hon försöker alltid käka upp folk, det går inte att bortse från. Men jag känner att jag har ett ansvar gentemot den jag rollar med också, för hur jag spelar min karaktär. Och jag ser då att vmpyrer har fler svagheter än det kanske verkar som.
Ett exempel är elden, Locura avskyr den. Visst kanske det inte är som solljus, men om en vampyr fattar eld borde ju denne brinna upp? Alltså är eld en stor svaghet för min Locura. Detta gäller även ljus (bortsett från solenergi som tex Murder har). Som jag ser det grundas alla ljuskrafter mer eller mindre i solen, så även om en ljuskraft kanske inte kan få Locura att brinna upp så undviker hon vargar med dessa sorters krafter. Allmänt känt är även att ljus sticker i hennes ögon på ett mycket obehagligt sätt.
Sedan är hon även svag emot ljudkrafter (refererar till ett rollspel där Locura mötte Zayev, en varg som till synes skulle kunna vara en lätt match för en vampyr, inget illa menat!) Logiskt sett har vanpyrer ovanligt stark hörsel, och borde därmed vara ännu känsligare mot höga ljud än Dödliga. Alltså stod Locura inte ut med Zayevs ljudkraft, kunde inte koncentrera sig alls då det kändes att hennes huvud skulle explodera. Kort sagt, han vann och kom undan utan en skråma.

Detta är några få exempel på en lista som jag kan göra väldigt lång. Men skriver på mobilen så ids inte (xD) och anser dessutom att jag har made my point med detta. Vampyrer kanske verkar övermäktiga, men det är väl menigen med dem? Dessutom har de fler svagheter än folk anar. Det är väldigt få vargar som faktiskt har fått sig ett hugg av Locura, när jag tänker på det, och detta för att det finns sätt att faktiskt slå henne (därmed också andra vampyrer) som kanske inte är så uppenbara.
Återkommer även till detta ansvar jag känner, när jag spelar en vampyr blir det såklart mycket svårare än annars. För hon är övermäktig, men jag kan inte låta det gå ut över andra människors karaktärer. Det är inte rätt. Kanske det också verkar som att jag vill framställa henne som osöagbar i rollspel, men tänk på att det mesta som skrivs är hennes tankar - Inte mina. Jag är väl medveten om hennes svagheter även om hon inte är det.

Så, det var allt för mig. Kände att jag var tvunget att inflika mina synpunkter (och försvara min något förolämpade lilla vampyrdonna) 8D
Till överst på sidan Gå ner
Dimitrij
Moderator | Flockledare
avatar

Spelas av : MoonPhanter

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 13:47

Förstår att du försvarar din lilla donna XD

Men tja, det är ju mest en diskussion om rasen i sig, och inte de spelade karaktärerna C;

Tror för den delen att det i en annan diskussion om just vampyrerna tidigare nämnts att eld inte ska ha någon verkan på dem, även om jag vet att du spelar Locura som du gör (mötte ju henne med Knutten <3 )

Och en vampyr kan ju egentligen med lätthet döda vilken som i numoori (utom andra vampyrer) om de vill. De rollas ju bara snällare för att alla inte ska dö XD Rasen i sig är fortfarande väldans OP, med få svagheter (utom eventuella valda saker av spelaren själv, som inte officiellt är någon svaghet såvitt jag uppfattat det).


Och jag ställer den frågan igen, då jag väldigt gärna vill veta om någon kan svara på den XD

Vad borde Dimitrij, som tränad vampyrjägare, kunna som en som inte tränats inte kan? Jag menar - vem som med eldkraft kan elda lite på en vampyr. Vem som med ljudkraft kan skrika lite. Hon är inte supersnabb eller megastark, och kan inte med lätthet bita nacken av en vampyr, eller ens komma undan med livet i behåll. Så vad har hon egentligen lärt sig? Vad borde hon kunna göra? Varför har hon tränats om där inte finns något hon kan ha lärt sig som ingen annan kan komma på på fem minuter?

Har hon snabbare reaktionsförmåga? Är det det enda? Även med det borde hon ju aldrig ha en chans mot en vampyr, då hon inte kan röra sig snabbare än en vanlig varg. Väl?

Hennes existens känns lite tvivelaktig här tycker jag XD
Känns lite dumt att veta så lite om sin egen karaktär. Men utan att veta mer om vampyrerna och vad hon möjligtvis kan ha för chanser mot dem är det svårt att veta mer ^^;
Till överst på sidan Gå ner
Locura
Vampyr
avatar

Spelas av : Emmsa

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 14:09

För att svara dig lite snabbt, MP. Ja, det är en diskussion om vampyren som ras, och inser nu att det kanske verkade som att jag tog det lite väl personlig då jag läser mitt eget svar. Det var dock inte så att jag menade att försvara Locura för att jag kände att hon blev påhoppad xD jag syftade då bara på att referera till henne eftersom att jag känner henne så väl, så hon blev ett exempel då jag försökte lyfta fram mina åsikter. Jag kan såklart inte tala för de andra vampyrern ^^

Vad gäller Dimis superkraft som hon borde ha som jägare tycker jag att hon ska ha någon uråldrig kunskap om vampyrerna som har glömts bort och som gör dem super svga. Typ en bön/sång som det var tal om tidigare eller kanske det i kombination med någon kraft (ex eld som hon då har), som kanske bara jägare känner till och inte får berätta åt utomstående? 8D

*drar iväg lite, men har saknat numoori så <3
Till överst på sidan Gå ner
Damon
Ledare
avatar

Spelas av : Mikkis

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 14:18

Haha orkar inte läsa igenom allt tyvärr.. Samma diskussion hela tiden och varje gång jag svarat dör tråden... Finns ju en tråd där jag kommit med flera förslag och frågat vad som kan införas mm, men inte fått något.. Ett tips kan ju vara att kika där XD Vill även påminna om att rasen togs hit utav millan när hon var yngre så kanske också är därför den inte var så genomtänkt i början XD
Till överst på sidan Gå ner
Damon
Ledare
avatar

Spelas av : Mikkis

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 14:41

Alla som vill diskutera eller veta mer om vampyrer, joina den här tråden (länken nedan) och lämna den här ifred. Vill ni ha förändring råder jag er att INTE sluta svara utan kom med era förslag där samt läs igenom det förslag jag kommit med så kanske det kan lösas, så slipper vampyrdiskussioner bli så utspridda xD

http://numoori.swedishforum.net/t1874p15-vampyrer-fragor-och-diskussioner
Till överst på sidan Gå ner
Dimitrij
Moderator | Flockledare
avatar

Spelas av : MoonPhanter

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 14:44

Folk slutade väl inte svara efter ditt inlägg? Kom fler tankar och förslag därefter, men sen pratades det nog om ögonfärg och så dog det långsamt ut XD

Är ju bara att hoppa på vagnen igen och fortsätta diskutera de tankar och förslag som togs upp där C;
Till överst på sidan Gå ner
Kaine
NPC
avatar

Spelas av : Bellzpellz

InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   lör 16 mar 2013, 17:38

Nej alltså, jag menar inte vampyrjägare som ras-ras. :P Inte att denne föds med speciella krafter och förutsättningar för att kunna jaga vampyrer utan att det är vanliga vargar som blir hårt tränade. Kanske avlade på ett sätt för att vara något tåligare än andra vargar och under något initieringsrit får något mer som gör dem till värdiga motståndare för en vampyr. Det var mer så min trötta hjärna tänkte. :P

Kände bara att jag ville förklara det lite mer ingående. :3 Det är bara tankar. ^^
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Bitterfi**a och gnällkärring :D   

Till överst på sidan Gå ner
 
Bitterfi**a och gnällkärring :D
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: OOC ::: :: Off-topic-
Hoppa till: