HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Obeslutsamt hjärta [Öppet]
lör 17 nov 2018, 23:51 av Nibber

» Numoori på Instagram
fre 16 nov 2018, 00:45 av Sari

» Personlighetstest
tor 15 nov 2018, 16:06 av Blair

» Vart har jag hamnat?!
tor 08 nov 2018, 17:34 av Vârcolac

» En grå vän [Asami]
ons 07 nov 2018, 18:15 av Asami

» NY titel
ons 07 nov 2018, 12:40 av Digne

» Ensamtid är underskattat [Blair]
ons 07 nov 2018, 12:16 av Digne

» En extraordinär berättelse [Giv-valpar]
tis 06 nov 2018, 17:14 av Varya

» Spegelbilder [Varya]
mån 05 nov 2018, 22:25 av Aurora

Vem är online
Totalt 2 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 1 gäst. :: 1 Bot

Aimar

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nya platser, zombiejägare, och rollspelsprompts!
tor 30 aug 2018, 01:15 av Yargol
Hej allesammans!
Efter en härligt aktiv och levande sommar på Numoori så är det dags för lite nyheter. Mycket har hänt, och än mer är på gång!

Nya officiella platser!
Som ni kanske har märkt så har det tillkommit två nya platser på kartan och i forumet. Om ni har missat det så kan ni kika in på kartan för att se var de finns. De nya platserna är Arkona och Yanamorë!

Arkona är ett uråldrigt tempel åt Gudarna, som …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 5
Affiliates
Dela | 
 

 Plask-plask [Vera]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Oreliel

avatar

Spelas av : Älg

InläggRubrik: Plask-plask [Vera]   tis 17 okt 2017, 18:05

Himmelen var grå av tunga moln, men inget av dem hotade med den nederbörd som fallit så hon lämnat Tassemark. Bristen av regn gjorde dock inte att området var mindre fuktigt. Tack vare (och ibland även på grund av) vätan förstärktes alla dofter som fanns i omgivningen: andra vargar, bytesdjur, vatten, sten, eld. Det mesta fanns att finna om man så önskade.
    Med måttligt intresserad blick tittade hon på bytesvarorna som fanns då hon passerade. Hon tackade artigt nej då en cremefärgad vintervarg försökte få henne intresserad av sina varor och fortsatte utan att stanna upp. Det var fascinerande hur hastigt Islagunen hade blommat ut. Visst hade där alltid funnits de som dragits till de varma källorna, men aldrig i den utsträckning som nu. Tiden gick så otroligt fort.

Med dansanta steg rörde hon sig mot en av de varma källorna. Hennes blick föll på en vit, ung tik som bekvämt satt i den.
    "Suil." hälsade hon vänligt. "Har ni någon emot att jag gör er sällskap?"
Till överst på sidan Gå ner
Vera

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Plask-plask [Vera]   fre 20 okt 2017, 14:50

Vera hade egentligen inte tänkt stannat mer än ett dygn som max, men hon hade kommit att finna mycket intresse i utposten. En dag hade hon lyckats snåla till sig en opal från en säljare, som hon sedan bytt mot en halv mammutunge. Det var spännande hur det fungerade här nere och hon hade stannat lite längre.
     Vattnet omkring fick moln av ånga att bildas, och ibland var det så pass att man inte kunde se mycket alls bortom den. Med ryggen mot källans kant kände hon sig säker, och värmen var välkomnande och mjuk. Vera var egentligen inte mycket för värme, hennes liv hade spenderats på Snöslätten och värme hade aldrig varit en självklarhet på det här sättet. Men detta var uppskattat, om än något hon inte skulle kunna vänja sig med.
     En främmande röst fick henne att öppna ögonen från sitt avslappnade hängande och hon såg upp bredvid sig. En högre, tillsynes äldre varg påkallade hennes uppmärksamhet med en hälsning hon inte kunde identifiera.
     ”Jadå,” Vera log, ”hittills har jag inte lyckats byta mig till ett helt vattenhål.” Vera betraktade hur den mörkfällade klev ner och satte sig till rätta. ”Suil,” upprepade hon frågande, ”vad är det för språk? Inget jag känner igen,” erkände hon.
Till överst på sidan Gå ner
Oreliel

avatar

Spelas av : Älg

InläggRubrik: Sv: Plask-plask [Vera]   fre 20 okt 2017, 15:27

Hon log roat åt den yngres ord och steg ner i källan. En knappt hörbar suck av belåtenhet lämnade henne då den varma vattnen omslöt hennes kropp. Eldaren snurrade ett varv på platsen innan hon bekvämt satte sig ner. Då den ljusa ynglingen talade spetsade hon öronen och log.
    "Eldari." svarade hon. "Modersmålet för min ras."
Ett av dem i alla fall, och det som var vanligast nu för tiden. Hon antog åtminstone att det var samma som innan hon lämnade Aranor. Det hade trots allt inte gått speciellt lång tid.
    "'Suil' är likvärdigt ordet 'hälsad' på nordspråk."
Att tala om språk gjorde henne alltid på gott humör. Hon hade lärt sig många sedan hon kom till Numoori.
    "Är ni en av byteshandlarna?"
Den vita hade sagt någonting om att hon inte lyckats byta till sig en av källorna än.
Till överst på sidan Gå ner
Vera

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Plask-plask [Vera]   lör 21 okt 2017, 11:37

Eldari. Vera snörpte på munnen och nickade lätt. Aldrig hade hon träffat någon annan än de som pratade Numoorian och Nordspråk, men det kanske var vanligare söderut.
      ”Suil,” upprepade hon för sig själv, som för att prova orden ytterligare. ”Intressant,” hummade hon tyst. Den smala blicken sökte rätt på den mörkas när hon talade igen. Ett kort grymtande  som skulle föreställa ett skratt lämnade henne.
      ”Näe, int egentligen,” hon log smalt, ”men vem skull int vilja ha en hel sånhär för se’ självt?” Ångan från vattnet fick pälsen som fortfarande var torr att krusa sig. ”Å du?”
Till överst på sidan Gå ner
Oreliel

avatar

Spelas av : Älg

InläggRubrik: Sv: Plask-plask [Vera]   lör 21 okt 2017, 16:21

Det vaga leendet på hennes läppar breddades en aning då den vita smakade på ordet igen. Oreliel hummade mjukt vid den andres ord.
    "Jag antar att ni har en poäng."
De varma källorna hade alltid varit någonting hon besökt hon passerade Eriinari, men hon kände själv inte något behov av att äga en själv. Vandringslusten var allt för stor hos henne, även om hon sett Numoori så otroligt många gånger.
    "Nej, jag är endast en vandrare." svarade hon och skakade lätt på huvudet som för att styrka sitt uttalande. "Det finns få saker jag önskar, och ännu färre jag har möjlighet att byta mig till."
Till överst på sidan Gå ner
Vera

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Plask-plask [Vera]   ons 13 dec 2017, 01:36

Vera nickade och hummade förstående. 
     "De ligger nå't i det du säg." Det fanns mycket man ville ha som inte gick att byta sig till, det var så med det mesta i livet. Det enda sättet att få det man ville var att jobba för det, och jobba, det hade Vera gjort hela livet - för mat, för värme, för trygghet. I norr kom inget serverat. 
     "Men man få' väl nöja se' med det man äger å har." Den ljusa tiken log litet och snett med en något slug min. "Int' sant?" 
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Plask-plask [Vera]   

Till överst på sidan Gå ner
 
Plask-plask [Vera]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Eriinari :: Islagunen-
Hoppa till: