HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Ända in till benet [Shiva]
Igår på 20:06 av Blair

» En räddare i nöd [Kremla]
Igår på 16:15 av Pond

» Fler vänner i dimman [Pond, Larzarus]
Igår på 16:04 av Pond

» Obeslutsamt hjärta [Öppet]
tor 17 jan 2019, 21:39 av Nibber

» Killing time [Blair]
tor 17 jan 2019, 16:54 av Figaro

» Färger i natten [P]
tor 17 jan 2019, 15:55 av Varya

» Namnändring
tor 17 jan 2019, 01:05 av Dorsz

» Sammanträffande [Malphas]
ons 16 jan 2019, 23:18 av Malphas

» Adopterbara - av MPh
ons 16 jan 2019, 22:23 av Abascal

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
tis 08 jan 2019, 21:00 av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
mån 07 jan 2019, 22:12 av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela | 
 

 Thinking about it [Ceylon]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Duva

avatar

Spelas av : Zee

InläggRubrik: Thinking about it [Ceylon]    mån 16 okt 2017, 18:11

Middagssolen stod relativt högt på himlen när den vita varginnan böjde sig ner över det fallna bytet och lät tänderna sjunka ner i köttet. Magen kurrade högljutt och hon försjönk för en stund i egna tankar, tankar som rörde sig långt bort från den här platsen, långt bort från Numoorislätten och vidare. Hon greps ofta av en sådan tankfullhet, där hon kunde finna sig själv undrande över de mest triviala frågor som de största och svåraste att förstå. Det hände mestadels när hon var uttråkad, på väg att somna eller äta, då hon behövde något att roa hjärnan med. Men på senare tid hade det skett allt oftare. Hon var sådan som person, en fundersam individ, men om det var en gon eller hämmande egenskap överlät hon till andra att avgöra. Hon var en tänkare av naturen, som ibland kunde föredra sina egna tankar före sällskapet av andra. Det var bara sådan hon var; hon gillade att bry sitt huvud med saker, oavsett om det var viktiga sådana eller inte. 
    Just idag funderade hon på hösten och vad den skulle kunna föra med sig för hennes del. Hon trivdes i det lite kyligare klimatet, som den isvarg hon var, och om luften skulle bli ett par grader kallare skulle det inte göra henne något. Men den sjunkande temperaturen och annalkande hösten fick henne att tänka på sin familj i norr, och att hon saknade dem. Kanske skulle hösten bära med sig ett besök hos dem? Det vore onekligen roligt att få se dem igen, och att få se vad det blivit av hennes älskade syskon. And, Örn, Svala. Tanken på dem fick henne att le för sig själv. Hon kunde berätta för Örn om vargar med vingar, vargar som såg ut som sälar och älvor. Han hade alltid velat se allt som gick att se.
    Det slog henne att hon ju faktiskt inte visste om syskonen fortfarande var kvar hos föräldrarna längre. Det var länge sedan hon gett sig av ensam, många dagar och veckor och månader, och hon hade faktiskt ingen aning om någon av dem ännu bodde med föräldrarna. Nåja, det fick bli ett senare problem om det verkligen var så det låg till.
    Duva slickade bort blodet runt munnen. Besöket hos familjen var något hon gärna hade gjort, men hon hade mycket kvar att se. Hon ville ju kunna imponera på sina syskon med sina fantastiska historier! Hon beslöt sig att spara på besöket en tid framåt. En vindpust drog förbi och rufsade om i hennes tjocka, snövita fäll. Hon sänkte huvudet och satte sedan nöjt igång med att försöka få i sig det nedlagda rådjuret.

[Snurrigt inlägg till Ceylon]
Till överst på sidan Gå ner
CeylonSpelas av : Julia

InläggRubrik: Sv: Thinking about it [Ceylon]    mån 12 feb 2018, 17:31

[Sådär.. aslångt senare... förstår om du inte vill fortsätta rollet, men skriver ett inlägg ändå ^^' Har inte rollat Ceylon på över ett år, så den tiden sammanfattas nu.]

Ceylon hade aldrig sett sig själv som krigare, eller en särskilt våldsam varg heller. Samtidigt hade hanen aldrig gissat att han skulle lämna Solstäppen eller vandra landet runt för den delen. Ändå tycktes livet alltid ta snäva liksom oväntade vändningar, och att utgå från Tvillingklipporna som rekryt var en av dem. Enda sedan chocken i Itrozo, när hans vän blivit galen mitt framför honom, hade han kämpat sida vid sina med de tappra själar som vågat sig på att slå tillbaka mot de monster som strövade över Ken-Yak. Sjukdomen hade spridit sig som en löpeld och om än läget var sånär som på under kontroll var det fortfarande ett jobb som aldrig tycktes ta slut, och Tren hade varit en av de olyckliga. 
  Efter flykten hade Ceylon kollapsat på den bleka, regniga Azhekaslätten. Han visste inte hur länge benet hade burit honom, men alldeles för länge för att orka ens som den Stäppvarg han var. En patrull från något han senare lärt sig hette Islagunen hade hittat honom, och när han vaknade till kvällen efter presenterade de sig som de sjukdomsjägare de var. Fortfarande svag valde Ceylon att följa med gruppen, där han snabbt kvicknat till och återgått till sitt vanliga, buttra jag, även om vännens död tagit lite tid att smälta. Efter det hade beslutet att sluta söka efter Kilah varit ännu svårare att ta, men han hade hamnat allt för långt ur kurs och för många månader hade passerat. Alla ledtrådar var borta med vind eller regn, och logik kunde inte längre hjälpa honom i sökandet. Han hoppades att de en dag skulle mötas åter.
  Ett år senare var Ceylon ute på en andra patrull över Numoorislätten, för att se till att sjukdomen inte spridit sig och att ansträngningarna fortfarande lönade sig. Vid sin sida fanns en jämnårig hane vid namn Faowind. Allt han hört om vrener visade sig vara sanning i en vresiga hanen, som om möjligt var ännu mer butter och bitter än Ceylon själv. Han sa inte mycket såvida det inte var nödvändigt, vilket passade bra i sammanhanget. Mindre prat, mer jobb.
  Ceylon grymtade åt Vrenens håll när lukten av blod fördes med vinden. 
  "Blod", konstaterade han, och stannade till.
  "En har nosen med sig", muttrade Faowind, men spetsade öronen uppe på huvudet och såg ut över slätten. Vargarna brukade vara uppmärksamma även på lukten av djurblod, som kunde föreslå en ny attack. Det hade snart visat sig vara fler än vargar som drabbades av sjukdomen - även om många av deras egna fallit på vägen, själva uppvisat oroande symptom och gått ur tiden snart därefter.
  De två hanarna närmade sig varsamt, och kom så småningom fram till en ung tik som till synes fällt ett byte. De stannade samtidigt. Faowind gav ifrån sig ett kort skall för att uppmärksamma henne att de var där.
  "Jaktlycka?", uttalade Ceylon, och betraktade honan där hon stod lutad över bytet en bit bort. Han tvivlade på att hon var drabbad - men skenet kunde alltid bedra.


Senast ändrad av Ceylon den sön 25 feb 2018, 15:54, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan Gå ner
Duva

avatar

Spelas av : Zee

InläggRubrik: Sv: Thinking about it [Ceylon]    lör 17 feb 2018, 17:46

Få saker gick upp mot att få mat i magen när man var hungrig. Girigt slet Duva köttet från kotorna på det stackars djuret utan närmare finess, och brydde sig för närvarande inte om att pälsen runt munnen och bröstet blev alldeles nedkladdad. Nu fanns inte mycket tankspriddhet kvar hos henne, nu hade hon bara en sak att koncentrera sig på och det var att få i sig bytet, ner i sin kurrande mage. Det var enkel tankeverksamhet, mekaniska rörelser när tänder rev sönder kött, käftar slogs igen och hunger mättades. Enkelt och relativt primitivt. Men hon tänkte inte göra sig till något hon inte var — hon var en varg, och hon var hungrig, så då hade hon bättre saker att tänka på än bordsskick.
   Det var inte förrän hon nästan var mätt som hon märkte de båda främlingarna, och skallet som signalerat deras ankomst. Kvickt slickade hon bort så mycket blod som möjligt runt munnen och på bröstet, så att hon skulle se någorlunda respektabel ut, och tog några steg ifrån resterna av bytet. Såvitt Duva kunde avgöra var de båda två hanar, och inga hon träffat förut. Den ene var brun och rätt kraftigt byggd, och den andre skulle hon säga var en vren. Den brunspräcklige tilltalade henne med ett “jaktlycka?”
   “Jo vars, ser så ut”, svarade hon honom med ett leende. “Bättre än oftast. Är ni hungriga finns det kvar — gott och väl så det räcker åt er båda — men annars får ni tillåta en simpel vandrare att fråga vad som fört er hit, och, om ni inte misstycker, era namn, så ska jag delge er vadhelst ni kan tänkas undra om mig.”
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Thinking about it [Ceylon]    

Till överst på sidan Gå ner
 
Thinking about it [Ceylon]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Numoorislätten :: Numoorislätten-
Hoppa till: