HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» MoonPhanter gör Commissions!
Igår på 23:12 av Dimitrij

» Land of snow and giants (Aurora)
Igår på 20:36 av Xhiro

» Under tunga moln [Alénya]
tis 15 aug 2017, 22:09 av Alénya

» Continue [Shiva]
mån 14 aug 2017, 20:14 av Shiva

» Stillsam sommarnatt [Even]
sön 13 aug 2017, 20:55 av Amanita

» Varje given plats [Arno]
lör 12 aug 2017, 22:33 av Arno

» Återförenade [Jägarna]
lör 12 aug 2017, 14:23 av Arno

» Kära dagbok... (P)
fre 11 aug 2017, 23:59 av Even

» Fate is inching closer [P]
tor 10 aug 2017, 15:47 av Even

Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Ändringar på medlemslistan, vänligen läs!
sön 19 feb 2017, 14:32 av Sleazoid
Jag och MP har tagit på oss ett projekt nu som kommer underlätta för oss alla att se vilka spelare som spelar vilka karaktärer. När vi är klara kommer spelarnamnen att visas på medlemslistan så att man slipper klicka sig in på varje karaktär och scrolla ner för att se vem som spelar denne. Vi har detta system på Endea och gillar det men har hittills undvikit att införa det på Numoori för att vi manuellt måste sitta och …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 6
Zombie Eventet avslutas!
tis 31 jan 2017, 23:23 av Yargol
Hallå allesammans!

Som ni alla känner till så har det i lite över ett år nu pågått ett stort Zombie Event här på sidan. Ni kan läsa informationen om Zombie Eventet på dess eventsida Här (länk)

Nu har eventet nått sitt slut, och här kommer resultatet - och konsekvenserna - för vad som har hänt under den här tiden! Pågående eventrollspel får såklart fortfarande rollspelas klart även om eventet nu officiellt har …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
AffiliatesSök
 
 

Visa resultat som:
 
Rechercher Avancerad sökning

Dela | 
 

 Meaning [Xerxes]

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Duva

avatar


InläggRubrik: Meaning [Xerxes]   tis 27 jun 2017, 09:52

Det var en vacker natt. En lagom sval bris drog då och då genom de utspridda träden och fick deras lövverk att rassla. Månen hängde klotrund och blek ovanför henne, och isvargens redan vita päls blektes ännu mer i månens sken, i vilket hon draperades. De mörkt gula ögonen, färgade nästan bruna av ljuset runt omkring, sökte under tystnad efter något hon inte själv visste vad det var. Kanske något av värde, kanske något så enkelt som ett möte. Men chansen fanns ändå att det hon letade efter skulle finnas rakt framför henne, nämligen meningen. Det var det enda hon visste med säkerhet att hon ville hitta. Meningen. Men med vad? Och vad var meningen? Kärlek, familj, valpar, äventyr? Kanske inget av det; kanske allihop.
  Det var ingen existentiell kris, långt ifrån. Men på senare tid hade Duva funnit sig än mer angelägen att hitta det där som var just för henne. Hon tänkte på sin familj, hur kärlek och stolthet och lugn trängdes i blicken hos föräldrarna när de såg på sina valpar. Det var deras mening. Örn, den vildaste av syskonen, hade alltid pratat om att ge sig ut på galna äventyr och se världen. Det var hans mening. Och Svala, Duvas lillasyster, var en sann romantiker som blygt berättat om hur hon drömde om sin sagoprins. Det var hennes mening. Men vad var Duvas mening?
  Förvirrat ruskade hon på huvudet, som för att skaka av sig tankarna, och fortsatte framåt, badande i kallt månsken. Hon tänkte för mycket. Men hon var en grubblare; det låg i hennes natur. Oftast var hon glad och någorlunda bekymmerslös, men ibland försjönk hon ner i ett tillstånd av enbart grubbel, som nu. Och det kunde ta ett tag att helt och fullt återkomma till den fysiska dimensionen igen. Som tur var brukade hon inte ha svårt att göra det. Men kanske var detta en kväll som skulle förändra saker. Månen var full, och hade inte hennes mor Skata berättat att mirakel kunde hända under fullmånen? Duva fortsatte sin långsamma färd, med siktet inställt på något hon inte visste vad det var.
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

avatar


InläggRubrik: Sv: Meaning [Xerxes]   tor 29 jun 2017, 21:21

Numoorislätten. Här hade han befunnit sig många gånger. Inte av den anledningen att han gillade platsen eller uppskattade den. Xerxes varken gillade eller uppskattade någonting, alls. Möjligtvis var hans egna existens ett undantag. Numoorislätten var dock en ganska stor plats; dess nästintill trädlös slätt sträckte sig långt till väst liksom mot norr, söder och öst. Den var helt enkelt svår att undgå av geografiska skäl. Flocken Qu hade också sitt revir där. Det var i alla fall det som Xerxes hade fått höra, om det var sant visste han inte. Han hade aldrig träffat dem själv.
  Nu när han gick över det daggklädda gräset såg han ingen annan förutom sin egna skugga som den stora, bleka månen gav upphov till. Ingen flock i syne, ingen hjort, ingen fågel. Det var nästintill ett drömlandskap; inte i den mån att det var vackert, vilket det förmodligen var men Xerxes var för upptagen med sin egna skönhet för att kunna uppskatta någon annans, utan för att ingen främling var i närheten för att irritera honom. 
  Han fnös nästan åt tanken. Det var ju därför han var här, utanför Draugais revir, långt hemifrån: För att leta reda på främlingar med potential. Potential att bära hans avkomma, potential att ge hans barn den kraft och skönhet som han, tro det eller ej, saknade.
  Xerxes stannade till när han kom till toppen av den kullen han vandrat uppför.
  Långt bort kunde han se hur en hona, vars päls nästan lika vit som månen själv, vandrade långsamt över slätten, likt Xerxes hade gjort endast några sekunder sen.
  Xerxes tog ett steg framåt och började långsamt vandra mot främlingen.
  ”Good evening”, sa han med sin mörka stämma, med sin kalla blick och kollade på honans bakhuvud när han var tillräckligt nära, ett par meter för att vara exakt. Det gav honom tid att oförskämt, nästintill intimt, låta blicken dra sig över främlingens pälsbeklädda muskler. Det var inte en ragana, eller vren, så mycket kunde han säga. Pälsen var dock tjock vilket gjorde att han anade att hon hade nordligt ursprung, liksom han själv, och han tyckte sig se blåa nyanser i den vita pälsen.
Till överst på sidan Gå ner
Duva

avatar


InläggRubrik: Sv: Meaning [Xerxes]   tor 29 jun 2017, 22:20

Så djupt försjunken i tankar som isvargen var, så var hon i det närmaste onåbar. Hon ägnade omgivningen mycket liten uppmärksamhet, vilket kunde tyckas som slöseri med skönhet avsedd att imponera på en så otacksam varelse. Hennes ögon rörde sig långsamt över slätten, tittade men såg inte. Duva sträckte ut det ena frambenet, sedan det andra, i en monoton rytm - musklerna spelade under den tjocka, vita pälsen. Hennes ursprung hade givit henne kraftig päls och en robust kroppshydda, anpassad för liv i betydligt kallare klimat än det här. Men de starka, uthålliga musklerna var hennes eget verk; så mycket kunde inte naturen hjälpa henne. Många var milen hennes tassar vandrat, otaliga de steg de tagit.
  “Good evening.”
  Duva stannade när rösten nådde hennes medvetande. Snurrade runt lite så att hon kunde se på den som tilltalade henne. Ögonen vidgades en aning när hon svepte med blicken över honom, över hans imponerande krona och slanka kropp, klädd i samma färg som hennes egen. Aldrig hade hon sett horn på en vargs huvud. Och språket han talat på. Nimorian. Inte hennes modersmål, men ett språk hon behärskade väl.
  "Well, you're not wrong. But not until now, its real beauty is completely clear to me." Tikens mjuka, melodiska röst uttalade med lätthet orden, formade sig kring dem. Hennes röst stämde på något vis in i scenen - mjukt månsken, mjuk röst. Som om själva månen talade till honom. Det kunde tolkas som om hon gav honom en komplimang; men allt hon gjorde var att ge honom ett leende och vrida på huvudet för att spana mot horisonten. "You see … I was thinking. Or, more like overthinking." Hon gjorde en liten grimas, såg återigen på hanen med hornen. Över hennes ansikte låg ett vänt uttryck placerat, stillsamt, lugnt. Trots att hon var nyfiken på den här figuren, visste hon bättre än att kasta sig över honom med frågor han förmodligen ändå inte tänkte besvara. "Call me Duva, if you want to."
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

avatar


InläggRubrik: Sv: Meaning [Xerxes]   lör 08 jul 2017, 13:17

"Well, you're not wrong. But not until now, its real beauty is completely clear to me." Xerxes stod tyst kvar och följde sedan, långsamt, hennes blick mot horisonten. 
  "You see …" Xerxes kollade på främlingen igen och konstaterade hur mycket längre han var än henne. Han hade vant sig vid det nu; att nästan varenda varg han mötte var kortare än honom, vilket var varför han knappt konstaterade den detaljen längre. Han liksom bara antog. "I was thinking. Or, more like overthinking." När honan kollade på honom igen sonade han hennes uttryck, fortfarande förtegen. Hade främlingen en tendens till att vara tankspridd? Ofokuserad? Han var väldigt upptagen med att försöka hitta hennes negativa sidor, det var det han alltid gjorde när han träffade främlingar samtidigt som han helt och hållet ignorerade sina egna; fick sig själv att framstå som bäst i sitt egna huvud. 
  "Call me Duva, if you want to." Xerxes nickade vagt innan han sa, "Xerxes" och tänkte ”Duva? as in pigeon?”, men valde sedan att lämna frågan. 
  ”How come you were overthinking?”, frågade han istället.
Till överst på sidan Gå ner
Duva

avatar


InläggRubrik: Sv: Meaning [Xerxes]   lör 08 jul 2017, 16:40

Hennes mörkt gula ögon svepte lätt över hanen, studerade honom. Kronan han bar på huvudet hade kunnat sitta på en kronhjort, och den fascinerande henne djupt. Ragana? funderade hon. Det var de enda vargar hon kände till som bar kronor likt hans. I övrigt var hans kropp vit, liksom hennes, men han var bra mycket större än hon. Hans namn var Xerxes. Hon öppnade munnen litegrann och mimade namnet, smakade på det. Hon fann att det smakade bra.
    Xerxes ställde henne en fråga. Ja, varför? Visste hon ens svaret på det? Rastlösheten hade kommit över henne utan förvarning. Hon gav honom ett mjukt leende medan hon gav sig själv tid att tänka ut ett begripligt svar. “Lately, I've been feeling like something is missing. I don't know what … I just want to find it, you know.” Hon ryckte på axlarna. “I'm sorry. You probably don't want to hear that kind of stuff from a complete stranger. Too depressing, right?” Hon gaskade upp sig och log ett hjärtligt leende mot honom, betydligt mer livfullt.
    “So, now that we know why I am here, let's talk about you. What's your business here? Just wandering or having something more specific in mind?” Med äkta intresse tittade Duva på honom. Hon hoppades verkligen inte att den något deppiga starten på mötet skulle skrämma bort honom. Förmodligen var en pratstund precis vad hon behövde just nu, något som skingrade tankarna för en liten stund. Det vore ju dumt om hon fick honom att lämna redan.
Till överst på sidan Gå ner
Xerxes

avatar


InläggRubrik: Sv: Meaning [Xerxes]   mån 24 jul 2017, 17:46

“Lately, I've been feeling like something is missing. I don't know what … I just want to find it, you know.” En gång i tiden hade Xerxes kunnat relatera till honans ord. Men sen hade Aisu kommit, bjudit in honom Draugai och nu var Duvas ord bara... ord, som inte berörde honom. Därmed förblev hanen tyst.
  “I'm sorry. You probably don't want to hear that kind of stuff from a complete stranger. Too depressing, right?” Xerxes sa inget, tittade på hennes leende utan att erbjuda ett tillbaka. Pathetic, tänkte han.
  “So, now that we know why I am here, let's talk about you. What's your business here? Just wandering or having something more specific in mind?” Xerxes vände blicken bortåt, mot de fuktiga grässtråna som blänkte i månens ljus, innan han tog till ord.
  ”I’m searching”, började han men tystnade snart, bara för att fortsätta igen. ”More specifically; searching for a female to carry my offspring. An eligible female that is, of course.”


[Sorry för segt svar! Är lite sommarseg och har lite skrivkramp hehe]
Till överst på sidan Gå ner
Duva

avatar


InläggRubrik: Sv: Meaning [Xerxes]   tor 27 jul 2017, 10:10

Den vita hanen svarade inte, besvarade inte hennes leende. Han var ... kall, oberörd på ett sätt som Duva inte mött ännu. Det var konstigt, gjorde henne lite olustig till mods. Hon strök bak öronen en kort sekund, visste inte riktigt vad hon skulle göra nu, men så svarade han till slut på hennes sista fråga. Searching. Detta fick honan att spetsa öronen - var han som hon, kanske? Letade han också efter en mening? Men när han inte tystnade där, krympte hennes hopp med varje ord som lämnade hans mun. Han letade efter en hona som kunde bära hans avkomma. Någon som levde upp till hans uppenbart höga krav.
   Hade Duva varit en annan tik hade ordvalet - eller kanske själva samtalsämnet i sig - fått hennes kinder att blossa. Hon kanske hade börjat stamma eller känna sig generad. Men hon var inte en annan tik, hon var Duva, och Duva varken rodnade eller stammade eller kände sig generad. Hon mottog detta som hon mottog allting annat, med lugn.
   "I see." Hon tystnade ett slag. "And what is an 'eligible female' in your eyes, if I may ask? What are the qualities you're looking for, apparently?"
   Hon lyfte misstroget ena ögonbrynet. Rösten var stadig och bar henne med lätthet. Måhända berodde det på arvet hon bar, hennes vita päls och kraftiga kropp, att hon var en isvarg. När man levde i ett ogästvänligt klimat som mycket väl kunde kräva många valpars liv, var det inte konstigt att tala om att skaffa fler. Allt handlade om att säkerställa sitt eget blods överlevnad. Nu var hon inte överdrivet förtjust i raganan som framkastade detta påstående, men hon kunde inte förneka att det intresserade henne att höra hans kriterier, om så bara för att kunna slå ner honom på marken ifall hans krav var alltför högt ställda för att han någonsin skulle kunna hitta någon som uppfyllde dem.

[Ingen fara!]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Meaning [Xerxes]   

Till överst på sidan Gå ner
 
Meaning [Xerxes]
Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Numoorislätten-
Hoppa till: