HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorWikiKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Trädets skyddande krona [Adena]
Kom igång EmptyIgår på 23:41 av Wulfric

» Driven av hunger [Adena]
Kom igång EmptyIgår på 18:25 av Adena

» Ljussken i natten
Kom igång EmptyIgår på 17:30 av Molok

» Solsken
Kom igång Emptyfre 19 jul 2019, 23:28 av Ophelia

» Tung luft
Kom igång Emptyfre 19 jul 2019, 23:00 av Ophelia

» Kalla tassar [Garn]
Kom igång Emptyfre 19 jul 2019, 21:54 av Pandora

» Ensam i natten [Even]
Kom igång Emptyfre 19 jul 2019, 21:43 av Even

» Stjärnenatt [Even]
Kom igång Emptyfre 19 jul 2019, 20:07 av Even

» Nu är det din tur [P, Even och Nilo]
Kom igång Emptyfre 19 jul 2019, 17:59 av Even

Vem är online
Totalt 3 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 3 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
Kom igång Emptytis 08 jan 2019, 21:00 av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
Kom igång Emptymån 07 jan 2019, 22:12 av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Background Color
Snabblänkar:

Regler och Information
Forumet
Din Profil och Karaktär
Avatar och Signatur
Numooris Wiki
Vidare frågor
Som ny medlem på Numoori kan det vara svårt att veta var all information finns, var du rollspelar eller hur du ändrar din profil. Men frukta inte! Den här sidan finns till för att hjälpa dig!


Regler och information
Det första du som ny medlem bör göra är att läsa sidans Regler. Du hittar reglerna i huvudmenyn ovan, eller via länken >Här<. Läs igenom reglerna noggrant!

När du har läst sidans regler så rekommenderar vi att du läser den information som finns om sidan, så att du vet vad sidan handlar om. Du kan hitta all information du behöver för att komma igång under ”Om Numoori” i huvudmenyn. Där hittar du allt från information om sidans raser till landets historia och religion. Det viktigaste för dig som ny spelare är att du bekantar dig med Rassidan, Kraftsidan och Kartan. Du behöver absolut inte känna att du måste kunna allt som står på sidan, men det underlättar för dig om du har en hum om hur landet ser ut och vad för varelser som lever här. Notera att det finns specifika regler gällande Krafter och en del Raser i landet som bara nämns på kraftsidan eller rassidan.

Vi rekommenderar även för såväl nya som gamla spelare att läsa vår ”Guide för Karaktärsskapande och Rollspel”-sida, som du kan hitta via ”Om Numoori” eller via länken >Här<. På den här sidan kan du få lite tips om vad som kan vara bra att tänka på när du skapar en ny karaktär, och tips för rollspelsskrivande.

Efter att ha läst sidans regler och information är du nu mer medveten om vad sidan går ut på. Grattis!


Forumet
Under fliken "Index" i huvudmenyn hittar du sidans forum. Du kan också komma till forumet genom att trycka på sidans logga. Under Index hittar du tre olika forum, fyra om din karaktär är med i en flock.

OOC:
Out of Character. Här hittar du sidans Nyheter, Off-topic, Presentationer, Bild-forum och mycket mer. Det är här du skriver när du inte rollspelar, och här finns forum för allt från att skapa karaktärspresentationer, söka rollspelare eller söka bilder till dina karaktärer. Ni kan även skriva i chatten eller skicka personliga meddelanden (PM) till varandra om ni vill diskutera saker utanför rollspelen.

Flockforum:
Om din karaktär är med i någon av sidans officiella flockar så kommer ett forum kallat ”Flockforum” att synas för dig på Index. I flockforumet hittar du din flocks OOC och IC forum, i vilka flockens medlemmar kan skriva och rollspela tillsammans inom flocken, på reviret.

IC:
In Character. Det är här du rollspelar. Under IC finns många olika forum, där varje forum står för ett visst område i landet. Du kan se var de olika platserna och områdena ligger på kartan under fliken "Karta" i huvudmenyn, eller via länken >Här<. I varje specifikt områdes forum finns en beskrivning av hur området i fråga ser ut, vad det har för klimat och kort om dess djurliv.

Kontakta Crew:
Här kan du ställa frågor till Numooris Admins och Moderatorer, fråga om tillstånd eller hjälp i övrigt. Här finns också ett forum där du kan rapportera eventuella buggar så att vi i Crew kan fixa felen så snabbt som möjligt. Det är i Kontakta Crew forumet du skriver så snart du vill ha svar på något eller söker hjälp som kräver någon ur Crew. Alla tillståndsfrågor, hjälp med profiländringar, mejländringar, idéer och diskussioner gällande sidan och landet eller hjälp i övrigt skriver du i det här forumet. Vänligen skicka inte frågor där du behöver hjälp av någon ur Crew i OOC, utan skicka det i Kontakta Crew då vi i Crew snabbare ser frågorna i det här forumet och då lättare kan hjälpa dig.Din Profil och Karaktär
Ditt användarnamn är din karaktärs namn. Du skapar ett nytt konto för varje ny karaktär, så att varje enskild karaktär har ett eget konto. Detta beror på att varje konto ska innehålla information om den specifika karaktär som kontot gäller.

Du hittar din profil genom att trycka på ditt namn i "Vem är online"-rutan till vänster, eller på medlemslistan under "Medlemslista" i huvudmenyn. På din profil kan du fylla i information om din karaktär (märk att det är om din karaktär och inte om dig själv!). Du hittar mer avancerade inställningar under fliken "Profil" i huvudmenyn. Titta gärna på andra spelares karaktärer för att få en idé om hur andra på sidan fyller i sin information.

Presentation:
Här kan du skriva fritt om din karaktär. Du kan också lägga till en bild, om du vill ha en, eller länka till en presentation i presentationer-forumet om du har skapat en. Numooris profiler använder BBCode för formatering.

[b]Fetstil[b]
[i]Kursiv[i]
[u]Understruken[/u]
[size=14]Textstorlek[/size] (byt siffran till önskad storlek)
[color=#ff0000]Textfärg[/color] (byt hex/färgkod till önskad färg)
[url=länk här]Text du vill blir en länk[/url]
[img]Bildadress här[/img]

Ålder:
Hur gammal är din karaktär? Du kan läsa om åldrande under sidans ”FAQ” (vanliga frågor) i huvudmenyn.

Ras:
Vilken ras är din karaktär? Läs om landets olika raser på Rassidan under ”Om Numoori. Läs informationen om din tilltänkta ras noggrant, så att du inte missar något.

Kön:
Är din karaktär en hona eller en hane?

Moral:
Vilken moralisk inriktning har din karaktär? Läs om Moral på sidan ”Guide för Karaktärsskapande och Rollspel” under ”Om Numoori”.

Krafter:
Har din karaktär någon kraft? Om den har det så skriv upp din karaktärs krafter här. Läs om sidans olika krafter på Kraftsidan under ”Om Numoori”. Läs kraftsidans regler och information noggrant.

Storlek:
Vilken storlekskategori hör din karaktär hemma i? Du hittar de olika storleksgränserna på Rassidan.

Mankhöjd:
Här skriver du upp din karaktärs mankhöjd i centimeter. Mankhöjden mäts över din karaktärs skuldror. Din karaktärs huvud är alltså högre upp än din karaktärs mankhöjd när den håller huvudet lyft, då den håller huvudet högre än sina skuldror. Om din karaktär har en krökt rygg så räknas mankhöjden fortfarande från över skuldrorna, och inte över ryggens högsta punkt.

Mål eller livsönskan:
Har din karaktär något särskilt mål i livet? Kanske har den en dröm den vill uppnå? Läs mer om Mål och Drivkraft på ”Guide för Karaktärsskapande och Rollspel”-sidan.

Flock och rang/uppgift:
Om din karaktär är med i en flock så skriver du upp vilken flock den är med i här, och vilken rang eller uppgift den har inom flocken. Om din karaktär inte är medlem i någon flock så kan du lämna fältet tomt eller skriva Flocklös.

Partner:
Har din karaktär en partner? Om ja: Vilken?

Far:
Vad heter/hette din karaktärs pappa?

Mor:
Vad heter/hette din karaktärs mamma?

Syskon:
Har din karaktär några syskon? Om ja: Vilken/vilka är din karaktärs syskon?

Valpar:
Har din karaktär fått valpar? Om ja: Vilken/Vilka är din karaktärs valpar?

Antal inlägg:
Det här är ett fält du inte kan fylla i själv. Här står hur många antal inlägg du har gjort med ditt konto, i såväl IC som OOC forumen.

Spelas av:
Vad heter du som spelar karaktären? Du kan använda ditt eget eller ett påhittat namn. Vi vill gärna att du fyller i denna del för att lättare veta vilka karaktärer som tillhör vilka spelare. Vänligen använd endast ett spelarnamn, och samma spelarnamn på alla dina karaktärer för att underlätta detta.Avatarbild och signatur
Du kan lägga till en avatarbild på din karaktär genom att gå in på din profil via "Profil"-fliken i huvudmenyn. Därifrån kan du gå vidare till "Avatar" och lägga upp en bild.

På samma ställe kan du gå till "Signatur" och lägga till en signatur som visas under varje inlägg du gör i forumet. Du kan använda både BBCode och HTML koder i signaturen.


Numooris Wiki
Numoori har en alldeles egen wiki-sida, på vilken du kan skapa sidor till dig själv och sina karaktärer, och skapa berättelser och händelser som kan skrivas upp för alla att läsa. Du hittar Numooris wiki via ”Wiki” i huvudmenyn, eller under ”Om Numoori”. På wiki-sidan finns det hjälp att hitta om hur man skapar egna sidor och fyller i dessa. Hjälpen går att hitta under "Info/Hjälp" i huvudmenyn på wikin. Det finns också många sidor med karaktärer och spelare där ni kan få tips och idéer om hur ni fyller i sidorna. Om det är svårt eller krångligt, och du vill ha hjälp att skapa eller fylla i något på sidan, så finns det ett forum under Kontakta Crew som heter ”Wiki-relaterade frågor och hjälp” där du kan ställa frågor eller be om hjälp gällande wiki-sidan.


Vidare frågor
Om du fortfarande har frågor, eller undrar något, så så hänvisas du i första hand till sidans ”FAQ” (vanliga frågor), som du kan hitta via huvudmenyn, under ”Om Numoori”, eller via länken >Här<. Under FAQ hittar du frågor och svar gällande allt från hur du rollspelar och hur du tar bort eller ändrar skickade inlägg i forumet, till information om Kraftmängd och NPC-karaktärer. Skulle din fråga inte besvaras på informationssidorna, i sidans regler eller i sidans FAQ så var inte rädd för att ta kontakt med sidans Crew via forumet. Vi finns här för att hjälpa er!
Vi hoppas att du nu känner dig redo att börja rollspela på sidan, och önskar dig lycka till. Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss här på Numoori!