HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» We meet again [Ehfra]
Idag på 16:55 av Xerxes

» Have a chat [Inamorta]
Idag på 12:00 av Figaro

» Bland främlingar och vänner [P]
Igår på 21:29 av Haqim

» Se, så stolt! [Andúnë/Haqim]
Igår på 18:27 av Xejja

» Vad skulle du hellre göra? (Forumlek)
Igår på 18:19 av Xejja

» Famla blint [Unnown]
Igår på 18:10 av Culpa

» Vart är min dotter
tor 15 mar 2018, 01:05 av Teck

» Inte härifrån [Leutwin]
ons 14 mar 2018, 21:06 av Nimje

» Krälande rötter [Arkal]
ons 14 mar 2018, 21:06 av Kolzak

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 4 gäster. :: 1 Bot

Harlequin

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Platsuppdateringar! Uppdaterad karta
tor 14 sep 2017, 02:15 av Mivria
Hej go nissar!  :rawr:

Kartan har fått en uppdatering. Om ni går in på kartsidan kommer ni märka att det nu finns två kartor för att underlätta, då en enda karta med allt började bli för plottrigt. Den ena visar de vanliga geografiska områden, och den andra visar mer specifika platser och knytpunkter, samt vandringsleder som binder samman dessa. 

Ni kan se de uppdaterade kartorna HÄR!

Detta är bara ett påbörjat …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
AffiliatesSom ny medlem på Numoori kan det vara svårt att veta var all information finns, var du rollspelar eller hur du ändrar din profil. Men frukta inte! Den här sidan finns till för att hjälpa dig!


Regler och information
Det första du som ny medlem bör göra är att läsa sidans Regler. Du hittar reglerna i menyfältet ovan, eller via länken >Här<. Läs igenom reglerna noggrant!

När du har läst sidans regler så bör du läsa den information som finns om sidan. Du hittar all information du behöver för att komma igång under ”Om Numoori” i huvudmenyn. Där kan du hitta allt från vilka raser som finns i landet och vad det är för regler om krafter, till en karta över Numoori och info om landets religion. Notera att det finns specifika regler gällande Krafter och en del Raser i landet som bara nämns på kraftsidan eller rassidan.

Efter att ha läst sidans regler och information är du nu mer medveten om vad sidan går ut på. Grattis!Forumet
Under fliken "Index" i menyfältet hittar du sidans forum. Du kan också komma till forumet genom att trycka på sidans logga. Under Index hittar du tre olika forum, fyra om din karaktär är med i en flock.

OOC:
Out of Character. Här hittar du sidans Nyheter, Off-topic, Presentationer, Bild-forum och mycket mer. Det är här du skriver när du inte rollspelar, och här finns forum för allt från att skapa karaktärspresentationer, söka rollspelare eller söka bilder till dina karaktärer. Ni kan även skriva i chatten eller skicka personliga meddelanden (PM) till varandra om ni vill diskutera saker utanför rollspelen.

Flockforum:
Om din karaktär är med i någon av sidans officiella flockar så kommer ett forum kallat ”Flockforum” att synas för dig på Index. I flockforumet hittar du din flocks OOC och IC forum, i vilka flockens medlemmar kan skriva och rollspela tillsammans inom flocken, på reviret.

IC:
In Character. Det är här du rollspelar. Under IC finns många olika forum, där varje forum står för ett visst område i landet. Du kan se var de olika platserna och områdena ligger på kartan under fliken "Karta" i menyfältet, eller via länken >Här<. I varje specifikt områdes forum finns en beskrivning av hur området i fråga ser ut, vad det har för klimat och kort om dess djurliv.

Kontakta Crew:
Här kan du ställa frågor till Numooris Admins och Moderatorer, fråga om tillstånd eller hjälp i övrigt. Här finns också ett forum där du kan rapportera eventuella buggar så att vi i Crew kan fixa felen så snabbt som möjligt. Det är i Kontakta Crew forumet du skriver så snart du vill ha svar på något eller söker hjälp som kräver någon ur Crew. Alla tillståndsfrågor, hjälp med profiländringar, mejländringar, idéer och diskussioner gällande sidan och landet eller hjälp i övrigt skriver du i det här forumet. Vänligen skicka inte frågor där du behöver hjälp av någon ur Crew i OOC, utan skicka det i Kontakta Crew då vi i Crew snabbare ser frågorna i det här forumet och då lättare kan hjälpa dig.Din Profil och Karaktär
Ditt användarnamn är din karaktärs namn. Du skapar ett nytt konto för varje ny karaktär, så att varje enskild karaktär har ett eget konto. Detta beror på att varje konto ska innehålla information om den specifika karaktär som kontot gäller.

Du hittar din profil genom att trycka på ditt namn i "Vem är online"-rutan till vänster, eller på medlemslistan under "Medlemslista" i menyfältet. På din profil kan du fylla i information om din karaktär (Märk att det är om din karaktär och inte om dig själv!). Du hittar fler inställningar under fliken "Profil" i menyfältet. Titta gärna på andra spelares karaktärer för att få en idé om hur andra på sidan fyller i sin information.

Presentation:
Här kan du skriva något kort om din karaktär, eller länka till karaktärens presentation om du har skapat en i "Presentationer"-forumet, under OOC. För att skapa en textlänk till exempelvis din presentation så skriver du [url=url-koden här]Önskad text här[/url]. För att lägga till en bild i presentationen skriver du [img]Bildens url-kod/bildadress[/img].

Ålder:
Hur gammal är din karaktär? Du kan läsa om åldrande under sidans ”Vanliga frågor”, som du hittar i menyfältet eller under ”Om Numoori”.

Ras:
Vilken ras är din karaktär? Läs om landets olika raser på Rassidan under ”Om Numoori”. Läs informationen om din tilltänkta ras noggrant, så att du inte missar något.

Kön:
Är din karaktär en hona eller en hane?

Typ:
Vilken typ av varg är din karaktär? Är den god, ond eller kanske neutral?

Krafter:
Har din karaktär någon kraft? Om den har det så skriv upp din karaktärs krafter här. Läs om sidans olika krafter på Kraftsidan under ”Om Numoori”. Läs kraftsidans regler och information noggrant.

Storlek:
Vilken storlekskategori hör din karaktär hemma i? Du hittar de olika storleksgränserna på Rassidan.

Mankhöjd:
Här skriver du upp din karaktärs mankhöjd i centimeter. Mankhöjden mäts över din karaktärs skuldror. Din karaktärs huvud är alltså högre upp än din karaktärs mankhöjd när den håller huvudet lyft, då den håller huvudet högre än sina skuldror. Om din karaktär har en krökt rygg så räknas mankhöjden fortfarande från över skuldrorna, och inte över ryggens högsta punkt.

Mål eller livsönskan:
Har din karaktär något särskilt mål i livet? Kanske har den en dröm den vill uppnå?

Flock och rang/uppgift:
Om din karaktär är med i en flock så skriver du upp vilken flock den är med i här, och vilken rang eller uppgift den har inom flocken. Om din karaktär inte är medlem i någon flock så kan du lämna fältet tomt eller skriva Flocklös.

Partner:
Har din karaktär en partner? Om ja: Vilken?

Far:
Vad heter/hette din karaktärs pappa?

Mor:
Vad heter/hette din karaktärs mamma?

Syskon:
Har din karaktär några syskon? Om ja: Vilken/vilka är din karaktärs syskon?

Valpar:
Har din karaktär fått valpar? Om ja: Vilken/Vilka är din karaktärs valpar?

Antal inlägg:
Det här är ett fält du inte kan fylla i själv. Här står hur många antal inlägg du har gjort med ditt konto, i såväl IC som OOC forumen.

Spelas av:
Vad heter du som spelar karaktären? Du kan använda ditt eget eller ett påhittat namn. Vi vill gärna att du fyller i denna del för att lättare veta vilka karaktärer som tillhör vilka spelare. Vänligen använd endast ett spelarnamn, och samma spelarnamn på alla dina karaktärer för att underlätta detta.Avatarbild och signatur
Du kan lägga till en avatarbild på din karaktär genom att gå in på din profil via "Profil"-fliken i menyfältet. Därifrån kan du gå vidare till "Avatar" och lägga upp en bild.

På samma ställe kan du gå till "Signatur" och lägga till en signatur som visas under varje inlägg du gör i forumet.Numooris Wiki
Numoori har en alldeles egen wiki-sida, på vilken du kan skapa sidor till dig själv och sina karaktärer, och skapa berättelser och händelser som kan skrivas upp för alla att läsa. Du hittar Numooris wiki via länken >Här<. På wiki-sidan finns det hjälp att hitta om hur man skapar egna sidor och fyller i dessa. Hjälpen går att hitta under "Info/Hjälp" i huvudmenyn på wikin. Det finns också många sidor med karaktärer och spelare där ni kan få tips och idéer om hur ni fyller i sidorna. Om det är svårt eller krångligt, och du vill ha hjälp att skapa eller fylla i något på sidan, så finns det ett forum under Kontakta Crew som heter ”Wiki-relaterade frågor och hjälp” där du kan ställa frågor eller be om hjälp gällande wiki-sidan.


Vidare frågor
Om du fortfarande har frågor, eller undrar något, så så hänvisas du i första hand till sidans ”Vanliga frågor” (FAQ), som du kan hitta via huvudmenyn, under ”Om Numoori”, eller via länken >Här<. Under Vanliga frågor hittar du frågor och svar gällande allt från hur du rollspelar och hur du tar bort eller ändrar skickade inlägg i forumet, till information om Kraftmängd och NPC-karaktärer. Skulle din fråga inte besvaras på informationssidorna, i sidans regler eller i sidans FAQ så var inte rädd för att ta kontakt med sidans Crew via forumet. Vi finns här för att hjälpa er!
Vi hoppas att du nu känner dig redo att börja rollspela på sidan, och önskar dig lycka till. Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss här på Numoori!