HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» How the tables have turned [Corson]
Idag på 15:20 av Blair

» Inte vet jag
Idag på 10:52 av Ronia

» Strimmor av hopp [P]
Idag på 01:15 av Culpa

» Vindarna av vinter [Exopuss]
Igår på 15:22 av Malphas

» Sammanträffande [Malphas]
Igår på 14:59 av Aurora

» Slemmigt [Tezuka]
Igår på 14:26 av Zaron

» Fågelsång
Igår på 10:42 av Lazuli

» Sökandet efter frid
Igår på 03:46 av Niara

» Längre än för alltid [Niara]
Igår på 03:36 av Niara

Vem är online
Totalt 6 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 5 gäster.

Abraxas

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Platsuppdateringar! Uppdaterad karta
tor 14 sep 2017, 02:15 av Mivria
Hej go nissar!  :rawr:

Kartan har fått en uppdatering. Om ni går in på kartsidan kommer ni märka att det nu finns två kartor för att underlätta, då en enda karta med allt började bli för plottrigt. Den ena visar de vanliga geografiska områden, och den andra visar mer specifika platser och knytpunkter, samt vandringsleder som binder samman dessa. 

Ni kan se de uppdaterade kartorna HÄR!

Detta är bara ett påbörjat …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Ändringar på medlemslistan, vänligen läs!
sön 19 feb 2017, 14:32 av Sleazoid
Jag och MP har tagit på oss ett projekt nu som kommer underlätta för oss alla att se vilka spelare som spelar vilka karaktärer. När vi är klara kommer spelarnamnen att visas på medlemslistan så att man slipper klicka sig in på varje karaktär och scrolla ner för att se vem som spelar denne. Vi har detta system på Endea och gillar det men har hittills undvikit att införa det på Numoori för att vi manuellt måste sitta och …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 6
AffiliatesSök
 
 

Visa resultat som:
 
Rechercher Avancerad sökning

Här på Numoori har vi ett par grundläggande regler som alla ska läsa igenom noggrant. De finns till för att skapa en så trevlig stämning som möjligt så att alla ska kunna njuta av gemenskapen.

Regler gällande Krafter hittar du på sidan om ”Krafter” under ”Om Numoori”. För mer information, läs sidans ”Vanliga frågor”.Snabblänkar:

• 1 De vanliga rollspelsreglerna
• 2 Svordomar, Grovt språk och Känsliga ämnen
• 3 Karaktärsgräns
• 4 Rollspelsgräns och Tidslinje
• 5 Privata rollspel
• 6 Off topic
• 7 Tillstånd
• 8 Odödlighet
• 9 Copyright
• 10 Borttagning av konton
• 11 Planeringsregel
• 12 NPC karaktärer i flockar
• 13 Inaktiva flockledare
• 14 Petningar i rollspel
• 15 Rollspela mot sig själv
• 16 Identitet
• 17 Intriger mellan medlemmar
• 1 De vanliga rollselsreglerna
Power Play - Power Play, som förkortas PP, innebär att du styr en annan spelares karaktär. I rollspelen styr du endast över din egen karaktär. Det är inte tillåtet att, utan tillstånd från din motspelare, styra den andres karaktär. Att styra den andras karaktär kan exempelvis vara att säga att den andras karaktär skrattar, trots att dess spelare inte skrivit att den gör detta, eller att din karaktär träffar den med en attack utan att den andra spelaren har gått med på det. De enda gångerna PP är tillåtet är när din motspelare har gått med på det. Det finns dock ett undantag för den här regeln, och det är att flockledare har tillstånd att PPa flockmedlemmar så att de sägs närvara vid viktiga möten eller liknande rollspel, om medlemmen befinner sig med flocken. Flockledare får inte PPa flockmedlemmar hur de vill, men det är okej att säga att de närvarar för att flocken inte ska bli lidande om någon medlem blir inaktiv.

God Modding - God Modding, som förkortas GM, innebär att din karaktär gör saker som den inte kan eller får göra. Det kan vara att den vet, ser eller förstår allt hela tiden, vilket inte är tillåtet. Ingen karaktär är odödlig, starkast eller bäst på allt. Även de starkaste har svagheter. Ingen karaktär kan undvika allt eller aldrig ta skada i strid. Att ha en karaktär som är bäst på allt och aldrig får så mycket som en skråma är bara tråkigt, särskilt för din motspelare. Ingen karaktär, särskilt inte i ung ålder, kan allt eller kan undvika allt. Att en karaktär har lärt sig något innebär inte att den är expert på detta, utan alla måste öva och träna för att lära sig och behålla eller förbättra de kunskaper de lär sig. Håll dina karaktärer på en rimlig nivå!

Mental Play - Mental Play, som förkortas MP eller MNP, innebär att din karaktär vet saker den inte kan veta. Din karaktär kan inte veta vad en annan karaktär tänker eller planerar. Den kan inte se på någon vad denna tänker göra eller vad den tänker om din karaktär om den inte visar det tydligt utåt. Den kan inte heller veta något om en annan karaktärs hemligheter ifall denna inte har berättat om dem. Skilj på det du som spelare vet och det din karaktär vet. Bara för att det står information om din motspelares karaktär på dess presentation så betyder det inte att din karaktär känner till det, då din karaktär inte kan ha läst vad som står där. Din karaktär vet inte allt som du vet.


• 2 Svordomar, Grovt språk och Känsliga ämnen
Svordomar får förekomma i rollspelen, men försök att undvika grova uttryck, rasistiska åsikter och kränkningar. Även om det är i rollspel så finns det många som kan ta åt sig. Skulle mobbning förekomma så säg till Crew direkt så att vi kan ge personen i fråga en varning eller stänga av denna helt. Försök ersätta vardagliga svordomar med egenpåhittade som passar bättre i världen. Ord som i vår värld används som svordomar kanske inte används i Numoori då världen bland annat inte har samma religioner som oss, från vilka många av våra svordomar kommer. Uttryck som ”Skabb” eller ”Skit” är effektiva svordomar som kan relateras till i världen och som få tar illa upp över utanför rollspelen.

Undvik Grovt språk och Känsliga ämnen i rollspelen, i form av utförliga beskrivningar av grovt våld, kön eller samlag. Du får inte beskriva grovt våldsamma situationer eller samlag i forumen, utan sådana situationer ska sammanfattas kort och helst tidshoppas (att man nämner att situationen börjar och att den avslutas, men utan att själva akten beskrivs). Numoori är en rollspelssida som vi vill hålla öppen för alla spelare i alla åldrar, och vi vill därför hålla våra forum fria från sådant som kan vara opassande för såväl yngre som känsligare spelare. Vi ber er därför att hålla känsliga ämnen utanför forumen. Skulle grovt språk eller opassande beskrivningar förekomma i rollspelen så kommer Crew be er att ändra era inlägg, och i värsta fall censurera era inlägg genom att ta bort det opassande helt om ni inte gör det själva.


• 3 Karaktärsgräns
Det finns en karaktärsgräns på 12 karaktärer per person här på Numoori. Anledningen till att det finns en gräns är för att det inte ska skapas en massa karaktärer som sen inte spelas. En karaktär kan tas bort från din karaktärslista (och då lämna plats för en ny karaktär) först när den inte längre är spelbar. Detta kan vara för att den exempelvis har avlidit (och inte återvänder som ande då en ande fortfarande är spelbar) eller har lämnat landet. Notera att en pausad karaktär, om än pausad, fortfarande räknas som spelbar och alltså fortfarande tar upp plats. Läs om oanvända konton under ”Vanliga frågor”.


• 4 Rollspelsgräns och Tidslinje
Det finns en rollspelsgräns på 5 aktiva rollspel per karaktär. Denna gräns har vi för att främst försöka undvika allt för mycket krångel med tidslinjer. Om din karaktär har för många rollspel blir det lätt att den befinner sig på väldigt många ställen samtidigt. Tänk på att inte nämna en händelse ur ett oavslutat rollspel i ett annat, då du inte vet hur sagt rollspel kommer sluta. Du kan exempelvis inte säga att du "mötte Kyoko förra veckan och slogs mot henne", för när det rollspelet är avslutat kan du lika gärna ha blivit av med ett ben som blivit dödad, vilket ytterligare krånglar till tidslinjen.

Skriv gärna upp karaktärernas tidslinjer - vilka rollspel de är med i - på deras press, så blir det lättare att hålla koll på var karaktären befinner sig, vilka den har träffat och minskar krångel med tidslinjen. Skulle din karaktär ha många pausade eller inaktiva rollspel (som legat stilla utan svar i månader - inte bara några dagar eller någon vecka) så är det okej att överskrida rollspelsgränsen, så länge det inte krånglar till det för mycket i tidslinjen.


• 5 Privata rollspel
Står det att ett rollspel är privat, vilket oftast markeras med en karaktärs namn inom klamrar, eller ett [P] i titeln, får du inte lov att gå med utan att fråga. Då är det redan paxat till någon annan. Öppna rollspel, som ofta markeras med [Öppet] är öppna för vem som helst att gå med i om inte annat anges i rollspelets första inlägg.


• 6 Off topic
Medan ni rollspelar, försök att undvika offande så mycket som möjligt. Det är tillåtet att skriva off-topic under själva rollspelet om det har med rollet att göra, men undvik saker som "Tja!" eller "Vad gör du?". Om ni skriver off i rollspelen så skriv det i samma inlägg som själva rollspelsmeddelandet, alltså inte i ett tomt inlägg. Om vi ser att ni gör detta och skriver om helt onödiga saker kommer vi dra av kraftmängdspoäng. Det finns off-topic forum (OOC), om man vill diskutera något. Eller skicka privata medelanden till varandra. Denna regel om "offande" gäller även i off-topic forumet - i diskussions, planerings eller liknande trådar ska ni försöka undvika sådant som inte har med tråden att göra. Diskutera det som inte rör själva tråden i en annan tråd eller i PM eller chatt.


• 7 Tillstånd
Står det att man måste ha tillstånd så måste man det. Det kan vara sådant som att få spela en specifik ras, en egen ras, ha en särskild kraft eller fler krafter än maxgränsen. Man får inte börja spela något som kräver tillstånd innan man har kontaktat Crew i "Kontakta Crew" forumet och antingen fått nekat eller godkänt. Ibland kan det ta lite längre tid för sidans Admins och Moderatorer att svara, då de har mycket att göra och då en del tillstånd kräver mycket diskuterande, så stressa inte.


• 8 Odödlighet
Ingen är odödlig. Odödlighet är förbjudet. Inte ens vampyrer, zombies eller vargar skyddade eller besatta av änglar eller demoner är odödliga. De enda odödliga i Numoori är gudarna.


• 9 Copyright
Det finns en lag som heter upphovsrättslagen, eller copyright. Du har inte tillåtelse att använda någon annans bilder, foton eller annat material, från någonstans på internet, utan tillstånd från bildens, fotots eller materialets ägare. Att en bild går att hitta via Google betyder inte att bilden är fri att använda utan tillstånd. Att använda någon annans bild, foto eller material utan tillstånd är stöld och straffbart, och Numoori tar inte ansvar för stulet material. Var noggrann med att få tillstånd och ge credit för allt lånat material så att originalägaren till sagt material går att finna.


• 10 Borttagning av konton
Skapade konton kommer inte att raderas. Gamla karaktärer, även om de är döda eller har lämnat landet, kommer ligga kvar och på så vis bevara historia. Döda karaktärer får inte heller byta namn så att man kan skapa en ny karaktär på samma konto, utan skapa istället ett nytt konto med den nya karaktären. Läs mer om oanvända konton under ”Vanliga frågor”.


• 11 Planeringsregel
Det är inte tillåtet att planera större rollspel som inkluderar många spelare i förväg. Planering av valpar, av små händelser, möten, kärlek och sådant är självklart tillåtet, men att planera större strider, krig eller liknande i detalj är inte tillåtet. Detta då det kan påverka medlemmar som inte känner till planeringen men ändå ingår i planerna negativt. Det blir dessutom inte lika roligt eller spännande att rollspela då allt redan är förutbestämt.


• 12 NPC karaktärer i flockar
För var femte medlem i en flock får flocken tillräkna sig tre NPC vargar (non-player character, alltså icke-spelade-karaktärer). Dessa karaktärer fungerar som utfyllnad, och kan exempelvis offras i strid och krig för att göra rollspelen mer dramatiska. Ta er gärna tid att tillsammans i flocken hitta på information om era NPC karaktärer, så att ni kan använda dem och lära känna dem i rollspel. En dödad NPC är död, och kommer inte tillbaka. Notera att det är Vuxna medlemmar som räknas för att tillräkna sig NPC karaktärer, då valpar har en tendens att flytta ifrån sina födelseflockar så fort de blivit vuxna.


• 13 Inaktiva flockledare
Om ledaren i en flock är onåbar, d.v.s. inte går att få tag på, i mer än 4 månader så får flockens beta ta över ledarplatsen. Notera att en inaktiv ledare som fortfarande är nåbar, exempelvis via mail, chatt eller PM, inte ersätts utan att ledaren själv har gått med på det. Denna regel gäller inte om den onåbara ledaren har lämnat en förklaring till inaktivitet och riktlinjer för flocken att följa under denna tid.


• 14 Petningar i rollspel
Peta inte i rollspel för att få din motspelare att svara när det inte gått lång tid. Alla har ett liv utanför rollspelandet, och det är inte alltid alla har tid att svara särskilt ofta. Kontakta istället din motspelare via chatten, PM, eller annan väg och fråga om denna har mycket att göra eller har glömt att svara istället för att peta i trådar. Petningar eller tjat brukar endast resultera i irriterade motspelare som blir än mindre villiga att svara.


• 15 Rollspela mot sig själv
Du får inte lov att rollspela mot dig själv med enbart dina egna karaktärer. Detta ses som poängfusk. Om du vill att dina egna karaktärer möts så finns det två olika sätt du kan välja mellan för att göra detta:
1. Du ber en annan spelare gå med i rollspelet, där denna möter dina karaktärer.
2. Du skriver endast ETT långt inlägg där all handling ingår. Skriv alltså inte ett roll med bara dina karaktärer där du skickar vartannat inlägg från den ena eller den andra karaktären som mot andra spelare, utan sammanfatta allt i ett inlägg.


• 16 Identitet
När du skapar karaktärer vill vi att du markerar att det är just Du som spelar Dina karaktärer. Du kan fylla i fältet ”Spelare” på dina karaktärers profil, så att det lätt går att se vem som spelar vilka karaktärer. Du kan använda ditt riktiga såväl som ett påhittat namn, men som svensk lag säger får man INTE utge sig för att vara en annan person. Du får alltså inte skapa två karaktärer under olika namn och påstå att du är två olika spelare.


• 17 Intriger mellan medlemmar
Om det uppstår en intrig eller bråk mellan medlemmar så ska detta i första hand försöka lösas mellan de involverade medlemmarna om så är möjligt, och endast mellan de involverade medlemmarna. Går en intrig inte att lösa mellan medlemmarna själva så ska Crew kontaktas. Medlemmar utanför intrigen får inte öppet påpeka eller kommentera intrigen, då det snabbt kan bli fel och leda till personliga påhopp mot enskilda medlemmar. Ser du ett bråk som håller på att bryta ut eller som spårar ur så kontakta genast Crew. Oavsett vad andra medlemmar gör för fel, så ska detta inte tas upp öppet. Alla problem du upplever med eller mot andra medlemmar ska du i första hand kontakta Crew om för att hantera, om situationen inte går att lösa privat mellan de involverade medlemmarna. Försök att hålla alla personliga intriger och bråk utanför de öppna forumen och chatterna. Flera medlemmar i grupp får aldrig öppet eller privat gå emot en enskild medlem oavsett vad denna gjort, då det leder till personliga påhopp och mobbning. Det är aldrig tillåtet att kränka eller hota andra människor. Upplever du dig påhoppad, hotad eller på annat vis kränkt av andra medlemmar så ta genast kontakt med Crew så att vi kan hjälpa till att lösa problemet.


OBS! Om ni bryter mot reglerna kommer ni att få en varning och i värsta fall stängas av helt från sidan.