Pågående Event
Senaste ämnen
» Vinterevent 2020
Kom igång EmptyIdag på 00:29 av Admin

» Mellan natt och dag [Rök]
Kom igång EmptyIgår på 23:28 av Lÿs

» Det vi inte ser [Karl Johan]
Kom igång EmptyIgår på 22:22 av Blair

» Bonka bort allt [Bonk]
Kom igång EmptyIgår på 21:40 av Aurora

» Det Skvallrande Hjärtat [P]
Kom igång EmptyIgår på 21:29 av Luwa

» Med Handen i Kakburken [Öppet]
Kom igång EmptyIgår på 21:11 av Solviva

» Små tabby-valpar
Kom igång EmptyIgår på 21:05 av Malva

» En dödsängels hallucinationer [Ezekiel]
Kom igång EmptyIgår på 16:59 av Ezekiel

» I takt med beskyddaren [Hassel]
Kom igång EmptyIgår på 11:06 av Trian

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 2 registrerade, 0 dolda och 3 gäster. :: 1 Bot

Oberon, Vargon

Flest användare online samtidigt: 152, den mån 04 nov 2019, 23:54
Chatt
Vinterevent 2020
Kom igång Emptytis 01 dec 2020, 00:29 av Admin

.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.

Mörker och stjärnklar natt bryts snart av ljus
Och plötsligt nu som förr
Med färger från en dröm
Så ser vi himlen åter dansa


.•*¨*•.¸¸.•*¨*•.¸¸.•*¨*•..


Välkommen till vårt officiella vinterevent 2020 som är en direkt callback till norrskenseventet 2014.

Det vi …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Uppdatering av Numooris Regler; Höstnyheter 2020
Kom igång Emptysön 29 nov 2020, 23:49 av Admin

Hej allesammans!

2020 har varit ett år, minst sagt. Med många upp och nergångar, och en omvärld som stundvis varit allt annat än gästvänlig, så är det förståeligt att en stor del av sidans medlemmar, spelare såväl som Crew, haft ett inte så trevligt år som man kunnat önska. Vi hoppas att ni alla har det så bra ni kan där ute i höstmörkret, och att alla är friska och krya.Uppdatering av Reglerna

Efter en del …


[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Background Color
Som ny medlem på Numoori kan det vara svårt att veta var all information finns, var du rollspelar eller hur du ändrar din profil. Men frukta inte! Den här sidan finns till för att hjälpa dig!
Snabblänkar


Regler och Information
Det första du som ny medlem bör göra är att läsa sidans Regler. Du hittar reglerna i huvudmenyn ovan. Där hittar du sidans Uppförandekod, Rollspelsregler och Kraftregler. Läs igenom reglerna noggrant.

När du har läst reglerna så rekommenderar vi att du tar dig en titt på sidan "Om Numoori", i huvudmenyn. Där hittar du all information du kan tänkas vilja veta just om Numoori, från landets olika raser, magi, historia, religion och mer! Ett tips är att börja med att kika på sidan om Raser, Kartan och listan med Krafter. Oroa dig inte; du behöver absolut inte kunna allt om allt, men det underlättar för dig om du har en hum om hur landet ser ut och vad för varelser som lever här.

Vi rekommenderar även för såväl nya som gamla spelare att läsa vår "Guide för Karaktärsskapande och Rollspel"-sida. Du hittar även den under "Om Numoori", eller via länken [Här]. På den här sidan kan du få lite tips om vad som kan vara bra att tänka på när du skapar en ny karaktär, och tips för rollspels-skrivande.

Efter att ha läst sidans regler och information är du nu mer medveten om vad sidan går ut på. Grattis!Forumet
Du når sidans forum via "Forum" i huvudmenyn. Du kan också komma till forumet genom att trycka på sidans logga. Här hittar du tre olika forum, fyra om din karaktär är med i en flock.

OOC:
Out of Character. Här hittar du sidans Nyheter, Off-topic, Presentationer, Bild-forum och mycket mer. Det är här du skriver när du inte rollspelar, och här finns forum för allt från att skapa karaktärs-presentationer och tidslinjer, till att söka rollspel eller bilder till dina karaktärer.

Flockforum:
Om din karaktär är med i någon av sidans officiella flockar så kommer ett forum kallat "Flockforum" att synas för dig på Index. I flockforumet hittar du din flocks OOC och IC forum, i vilka flockens medlemmar kan skriva och rollspela tillsammans inom flocken, på reviret.

IC:
In Character. Det är här du rollspelar. Under IC finns många olika forum, där varje forum står för ett visst område i landet. Du kan se var de olika platserna och områdena ligger på kartan under fliken "Karta" i huvudmenyn, eller via länken [Här]. I varje områdes forum finns en beskrivning klistrad högst upp om hur området i fråga ser ut, vad det har för klimat och kort om dess djurliv.

Kontakta Crew:
Här kan du ställa frågor till Numooris Admins och Moderatorer, fråga om tillstånd eller hjälp i övrigt. Här finns också ett forum där du kan rapportera eventuella buggar så att vi i Crew kan fixa felen så snabbt som möjligt. Det är i Kontakta Crew forumet du skriver så snart du vill ha svar på något eller söker hjälp som kräver någon ur Crew. Alla tillståndsfrågor, hjälp med profiländringar, mejländringar, idéer och diskussioner gällande sidan och landet eller hjälp i övrigt skriver du i det här forumet. Vänligen skicka inte frågor där du behöver hjälp av någon ur Crew i OOC, utan skicka det i Kontakta Crew då vi i Crew snabbare ser frågorna i det här forumet och då lättare kan hjälpa dig.
Din Profil och Karaktär
Ditt användarnamn är din karaktärs namn. Du skapar ett nytt konto för varje ny karaktär, så att varje enskild karaktär har ett eget konto. Detta eftersom att varje konto ska innehålla information om den specifika karaktär som kontot gäller.

Du hittar din profil genom att trycka på ditt namn i "Vem är online"-rutan till vänster, eller på medlemslistan under "Medlemslista" i huvudmenyn. På din profil kan du fylla i information om din karaktär (märk att det är om din karaktär och inte om dig själv!). Du hittar mer avancerade inställningar under fliken "Profil" i huvudmenyn. Titta gärna på andra spelares karaktärer för att få en idé om hur andra på sidan fyller i sin information.

Presentation:
Här kan du skriva fritt om din karaktär. Du kan också lägga till en bild om du vill ha en, eller länka till en presentation i presentationer-forumet om du har skapat en. Numooris profiler använder BBCode för formatering. Du kan läsa mer om textformatering och hur du lägger till bilder under rubriken "Textformatering och Bilder" lite längre ner.

Ålder:
Hur gammal är din karaktär? Du kan läsa om åldrande under sidans "FAQ" (vanliga frågor) i huvudmenyn.

Ras:
Vilken ras är din karaktär? Läs om Numooris vargraser på sidan om Raser under "Om Numoori". Läs informationen om din tilltänkta ras noggrant, så att du inte missar något.

Kön:
Är din karaktär en hona eller en hane?

Moral:
Vilken moralisk inriktning har din karaktär? Läs om Moral på sidan "Guide för Karaktärsskapande och Rollspel" under "Om Numoori".

Krafter:
Har din karaktär någon kraft? Om den har det så skriv upp din karaktärs krafter här. Läs om sidans olika krafter under "Om Numoori". Läs såväl kraftreglerna som informationen om din tilltänkta kraft noggrant.

Storlek:
Vilken storlekskategori hör din karaktär hemma i? Du hittar de olika storleksgränserna på sidan om Raser.

Mankhöjd:
Här skriver du upp din karaktärs mankhöjd i centimeter. Mankhöjden mäts över din karaktärs skuldror. Din karaktärs huvud är alltså högre upp än din karaktärs mankhöjd när den håller huvudet lyft, då den håller huvudet högre än sina skuldror. Om din karaktär har en krökt rygg så räknas mankhöjden fortfarande från över skuldrorna, och inte över ryggens högsta punkt.

Mål eller livsönskan:
Har din karaktär något särskilt mål i livet? Kanske har den en dröm den vill uppnå? Läs mer om Mål och Drivkraft på "Guide för Karaktärsskapande och Rollspel"-sidan.

Flock och rang/uppgift:
Om din karaktär är med i en flock så skriver du upp vilken flock den är med i här, och vilken rang eller uppgift den har inom flocken. Om din karaktär inte är medlem i någon flock så kan du lämna fältet tomt eller skriva Flocklös.

Partner:
Har din karaktär en partner? Om ja: Vilken?

Far:
Vad heter/hette din karaktärs pappa?

Mor:
Vad heter/hette din karaktärs mamma?

Syskon:
Har din karaktär några syskon? Om ja: Vilken/vilka är din karaktärs syskon?

Valpar:
Har din karaktär fått valpar? Om ja: Vilken/Vilka är din karaktärs valpar?

Antal inlägg:
Det här är ett fält du inte kan fylla i själv. Här står hur många antal inlägg du har gjort med ditt konto, i såväl IC som OOC forumen.

Spelas av:
Vad heter du som spelar karaktären? Du kan använda ditt eget eller ett påhittat namn. Vi vill att du fyller i denna del för att det ska vara lättare veta vilka karaktärer som tillhör vilka spelare. Vänligen använd endast ett spelarnamn, och samma spelarnamn på alla dina karaktärer för att underlätta detta.


Textformatering och Bilder
Textformatering är det du använder när du t.ex vill göra din text Fetstil eller Kursiv. Här på Numoori använder vi BBCode för att formatera text på våra profiler och i forumet.

[b]Fetstil[b]
[i]Kursiv[i]
[u]Understruken[/u]
[size=16]Textstorlek[/size] (byt siffran till önskad storlek)
[color=#fecd56]Textfärg[/color] (byt hex/färgkod till önskad färg)
[center]Centrerad text[/center]
[right]Högerställd text[/right]
[url=länk här]Text du vill blir en länk[/url]

Du kan också lägga till bilder på din profil eller i forumet med hjälp av BBCode. För att skala om din bild (göra den större eller mindre) så lägger du till den önskade höjden och bredden inom parentes. Höjden och bredden måste vara skalenliga, annars kommer din bild att bli skev.

[img]Bildadress här[/img] (utan att skala om bilden)
[img(500px,400px)]Bildadress här[/img] (skalar om bilden till 500px bred och 400px hög)

Du kan även använda dig av HTML kod i forumet, men inte på din profil.
Avatarbild och Signatur
Du kan lägga till en avatarbild på din karaktär genom att gå in på din profil via "Profil"-fliken i huvudmenyn. Därifrån kan du gå vidare till "Avatar" och lägga upp en bild.

På samma ställe kan du gå till "Signatur" och lägga till en signatur som visas under varje inlägg du gör i forumet. Du kan använda både BBCode och HTML koder i signaturen.Numooris Wiki
Numoori har en alldeles egen wiki-sida, på vilken du kan skapa sidor till dig själv och dina karaktärer för alla att läsa. Du hittar Numooris wiki via "Wiki" i huvudmenyn, eller under "Om Numoori". På wiki-sidan finns det hjälp att hitta om hur man skapar egna sidor och fyller i dessa. Hjälpen går att hitta under "Guide" i huvudmenyn på wikin. Det finns också många sidor med karaktärer och spelare där du kan få tips och idéer om hur du fyller i sidorna. Om du känner dig osäker och vill ha hjälp att skapa eller fylla i något på sidan, så finns det ett forum under Kontakta Crew som heter "Wiki-relaterade frågor och hjälp" där du kan ställa frågor eller be om hjälp gällande wiki-sidan.Numoori på Discord
Numooris community har en egen Discord-server, där medlemmar dagligen chattar med varandra om allt från Numoori till livet runtom. Du kan gå med i vår Discord-server via länken här: https://discord.gg/TgP6uZG

Skicka ett meddelande till någon av oss från Crew, eller ropa på oss i chatten här på sidan, så ger vi dig tillgång till alla chatter i servern. Vi har på servern en hel sida dedikerad till hjälp om hur Discord fungerar, och är alltid villiga att hjälpa till om du är osäker eller vill ha hjälp.Vidare frågor
Om du fortfarande har frågor, eller om undrar något, så hänvisar vi dig i första hand till sidans "FAQ" (vanliga frågor). På FAQ sidan hittar du frågor och svar gällande allt från hur du skriver i forumet till information om NPC-karaktärer. Skulle din fråga inte besvaras på informationssidorna, i sidans regler eller i sidans FAQ så var inte rädd för att ta kontakt med Crew via forumet. Vi finns här för att hjälpa er!Vi hoppas att du nu känner dig redo att börja rollspela på sidan, och önskar dig lycka till. Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss här på Numoori!▲ Tillbaks till toppen av sidan