HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorWikiKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Stjärnbilder [Aliital]
Ett ljus bland skuggor [P] EmptyIgår på 19:00 av Ezekiel

» Någonstans dolt [Blair]
Ett ljus bland skuggor [P] EmptyIgår på 16:45 av Blair

» Grön växtlighet [Caedes]
Ett ljus bland skuggor [P] EmptyIgår på 16:30 av Blair

» Spetsade öron [Blair]
Ett ljus bland skuggor [P] EmptyIgår på 16:20 av Blair

» Det som lurar i utkanten [Yrjö]
Ett ljus bland skuggor [P] EmptyIgår på 16:10 av Vidar

» Luften vibrerar
Ett ljus bland skuggor [P] EmptyIgår på 15:56 av Vidar

» Ett ljus bland skuggor [P]
Ett ljus bland skuggor [P] EmptyIgår på 13:21 av Lune

» Norr om floden [Isil Anar]
Ett ljus bland skuggor [P] EmptyIgår på 09:53 av Rien

» Var är våra vänner [Qu och Devils]
Ett ljus bland skuggor [P] Emptysön 21 apr 2019, 21:57 av Zephyr

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
Ett ljus bland skuggor [P] Emptytis 08 jan 2019, 21:00 av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
Ett ljus bland skuggor [P] Emptymån 07 jan 2019, 22:12 av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela
 

 Ett ljus bland skuggor [P]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Kolzak

Kolzak

Spelas av : Marjo/Bobcat

Ett ljus bland skuggor [P] Empty
InläggRubrik: Ett ljus bland skuggor [P]   Ett ljus bland skuggor [P] Emptysön 14 apr 2019, 17:11

Att vara tillbaka i Ötamon var en stor lättnad för Kolzak. Till en början hade hans och Ezekiels spontana tripp i Eriinari varit trevlig, rent utav spännande. Tills... Kolzak skakade de tankarna ur huvudet. Hur mycket han än försökt kunde han inte glömma. Djupt inom sig skämdes han över vad han gjort, men å andra sidan hade han och Ezekiel redan pratat om saken. Ilya hade gjort sitt val. Hade han lyssnat hade han inte behövt dö.
De hade precis äntrat skogens norra delar. Skogens alla livstecken, de prasslande löven och de kvittrande fåglarna fyllde Kolzak med en känsla av hem. Hans riktiga hem. Minnena från alla dagar och nätter han och Ezekiel spenderat i Ötamon fyllde hans sinne och han drog ett djupt andetag, drog riktigt in den härliga skogsdoften. Månens skog.
"Jag har saknat månblommorna," konstaterade han högt för Ezekiel med ett litet leende. De hade slagit ut i full blom under fullmånens klara sken och lös upp omgivningen. Det var så vackert, en sådan vacker skog. Nu när Kolzak vant sig vid skogen, och funnit brödraskapet hos Ezekiel, undrade han stumt varför han ens besvärat sig med att vilja fortsätta söka efter sin familj.
Han stod stilla och bara funderade ett slag. Över allt som hänt. Över alla som velat skada honom. Det hade kommit till hans insikt att när han valde att stå upp för sig själv och strida, kunde han besegra vargar starkare än honom. Som Ilya. Men Kolzak visste att han behövde träna, om de skulle överleva. Både han och Ez. Tankarna vandrade till den sandfärgade monstervargen som torterat Kolzak och sotat ner hans hjärta den gången på Azhekaslätten. Den vargen hade varit mycket starkare än Ilya. Vad skulle hända dem om de tvingades möta en så stark varg?
"Jag har funderat, Ez," talade han och vände blicken mot den svarta fakargen. "Vi måste börja träna. Om vi ska kunna stå upp för oss själva, och ta oss ur knipr måste vi kunna slåss."
Kolzaks ljusblå blick var fylld med övertygelse. "Inte bara våra krafter. Vi behöver fysisk styrka också."


[Till Ezekiel och Lune!]
Till överst på sidan Gå ner
Ezekiel

avatar

Spelas av : Zee

Ett ljus bland skuggor [P] Empty
InläggRubrik: Sv: Ett ljus bland skuggor [P]   Ett ljus bland skuggor [P] Emptymån 15 apr 2019, 18:38

Ötamon skulle förmodligen alltid ha en särskild plats i hans hjärta. Inte bara för att det var där han träffat sin bror, utan också för att skogen var så fantastiskt vacker i sig själv. De rena, vita blommornas ljus lyste upp marken och fick gläntan de befann sig i att bada i ett blekt sken. Ezekiel uppfattade bara Kolzaks ord om blommorna mycket vagt — han var nästan förlorad i tankar, på allt han hade upplevt sedan han senast var här och på allt han hade förlorat, men när Kol fortsatte tala vred han på huvudet och såg på sin bror. 
    Börja träna. Om de skulle kunna stå upp för sig själva och ta sig ur knipor skulle de behöva träna. Det var sant. Ezekiel var ännu ganska liten, men han växte och var nu mer än hälften av sin vuxna storlek. Styrka var ett vapen lika viktigt som något. Och han ville inget hellre än att bli stark och modig, precis som Kolzak. 
    "Visst!" sa han därför och tog ett litet skutt framåt. "Hur ska vi träna, då? Vi kan bära grejer eller springa ikapp eller …" Han fick syn på den lilla dammen som bredde ut sig i utkanten av gläntan och skyndade dit, bara för att råka ge sig själv en elektrisk stöt så fort han satte tassen i vattnet. Det hände allt oftare numera att han fick stötar och han var inte helt säker på vad det berodde på. Det skulle kunna vara en andra kraft som spökade, men han kunde inte veta säkert. Det gjorde inte så ont, men det var helt klart märkbart, och ganska irriterande. 
    "Aj", muttrade han ändå för sig själv och provade att sätta ner tassen i vattnet igen. Ännu en liten stöt gick genom kroppen och han tittade upp på Kolzak med rynkad panna. "Vattnet ger mig bara en massa stötar hela tiden", sa han missnöjt. "Gör det det med dig också?" 
Till överst på sidan Gå ner
Kolzak

Kolzak

Spelas av : Marjo/Bobcat

Ett ljus bland skuggor [P] Empty
InläggRubrik: Sv: Ett ljus bland skuggor [P]   Ett ljus bland skuggor [P] Emptyfre 19 apr 2019, 23:19

Kolzak följde Ezekiel med blicken, rynkade aningen bekymrat på pannan när han förklarade hur vattnet bara gav honom en massa stötar jämt.
Gör det det med dig också?
Kolzak närmade sig den lilla dammen och satte fundersamt ner en tass i vattnet, först lite rädd att det skulle bita tillbaka. När det inte gjorde det vände han blicken mot Ezekiel. "Nej, det känns som... vanligt," förklarade han, i brist på bättre ord. Han log snett mot sin bror. "Det kanske är du som ger stötar, och inte vattnet?"
Kolzak flinade och buffade till Ezekiel med bogen, bara för att själv rycka till när något sprakade till. "Ah-!" Smärtan var inte allvarlig men den fick honom att ta ett litet skutt bakåt.
"Det är du som ger stötar," utbrast han hänfört. "Hur länge har det pågått?"
Till överst på sidan Gå ner
Ezekiel

avatar

Spelas av : Zee

Ett ljus bland skuggor [P] Empty
InläggRubrik: Sv: Ett ljus bland skuggor [P]   Ett ljus bland skuggor [P] EmptyIgår på 11:05

Det verkade inte som att Kolzak fick några stötar. Hur kunde det komma sig? Hade vattnet något emot just Ezekiel personligen? Han rynkade pannan i ett förvirrat uttryck men log åt Kolzaks kommentar, bara för att rycka till och ge ifrån sig ett litet rop som matchade Kolzaks när ett lätt sprakande ljud och en plötslig våg av smärta sköljde genom kroppen. 
    Det är du som ger stötar! 
    Kunde det verkligen vara så? Ezekiel mötte överraskat Kolzaks blick. Det kliade lite i huden där de rört vid varandra. Var det verkligen … 
    Hur länge har det pågått? 
    Ez rynkade pannan igen, försökte minnas. "Jag vet inte riktigt … ganska länge, tror jag. Några månader. Inte hela tiden, men ibland. Jag trodde … jag trodde att det hände med alla." Det lät ganska osannolikt när han tänkte på det, men han hade bara antagit att alla gick omkring och gav sig själva stötar då och då. Tydligen inte. 
    "Gjorde det ont?" frågade han bekymrat, men sedan tog upphetsningen vid. "Tänk om det är min kraft, Kolzak! Att ge stötar!" Det skulle betyda att han upptäckt båda sina krafter. Om han fick ha luft och elektricitet till krafter var han mer än nöjd med det hela. Det kändes nästan lite för bra för att vara sant.
Till överst på sidan Gå ner
Lune

Lune

Spelas av : Embla

Ett ljus bland skuggor [P] Empty
InläggRubrik: Sv: Ett ljus bland skuggor [P]   Ett ljus bland skuggor [P] EmptyIgår på 13:21

[Sången Lune sjunger]

Den smala, sköra ungvargen dansade fram genom skogen. En ljus vacker sång lämnade henne och ekade runt i skogen. Skenet från måntatueringarna på hennes kropp pulserade i takt med stämmornas höjning och fall. Hennes ögon var nästan helt slutna och dem långa ögonfransarna skymde det resterande av den vita irisen.
Hon hade komponerat en ny sång och i fullmånens sken var det dags att testa den. Det var sällan hon kände sig trygg men just i denna stund var skogen helt säker. Det var som att Duranei själv skyddade över henne, och han hade sagt att inatt fanns inga faror. Hon trodde honom.
"There’s a pain in my lungs I would like to scream out but there’s something that keeps me from screeming
There are days in my life where I fear with out doupt that my insides are boiling and steaming
There’s a fear in my eyes that my tears won't push out and those tears won't be drenched in my thirst
There are night spent awake 'cause my heart beats so loud that I awaits for my ribcage to burst"
Tassarna placerades snett framför varandra i en vajande dans, allt fler eldflugor jagades upp ur gräset och blev hennes följeslagare. Ljudlöst flöt dem runt henne, hennes danspartners.
"Theres a pain in my head that I would like to lock out but I can't 'cause my skull is a prison.."
Sången fortsatte att öka i styrka samtidigt som tonarten höjdes medan hon virvlade fram, omedveten om omvärlden. Hon hörde inte hanarnas röster över musiken i hennes inre, var så inne i vad hon gjorde att inte ens den röda pälsen kunde få hennes att se sig för.
Under hennes breda tassar blev marken något mjukare, fuktig och hon svängde med ett leende bort från det hon misstänkte var en tjärn. Fullkomligt omedveten om hanarna som inte var mer än några meter ifrån henne sträckte hon på sig, sköt ut hakan samtidigt som hon gjorde en piruett och lät sången rinna ur henne.
"And I know that my surface looks fragile in fact my bones and my lungs they are easy to break
Theres no obvious scars, I’m just soft skin and flesh but beneath all this there burns a fire
And I know that my surface looks fragile in fact my bones and my lungs they are easy to break
Theres no obvious scars, I’m just soft skin and flesh
but beneath all this there burns a fire
a fire"

"A fire"

Huvudet fortsatte svänga och hon nynnade vidare på melodin som månen skänkt henne, stannade plötsligt upp och öppnade sitt glödande, snövita ögonpar. En liten ryckning gick genom den långa, smala kroppen och måntatueringarnas takt ökade i samklang med hennes stigande puls. Tyst fortsatte melodin nynnas fram samtidigt som hon gav månen en svart blick, du sa att det var tryggt.

Varför varnade du mig inte.

Skeptiskt såg hon på hanarna, lät ej tonerna sluta, sången var det enda som höll henne hyfsat samlad.
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Ett ljus bland skuggor [P] Empty
InläggRubrik: Sv: Ett ljus bland skuggor [P]   Ett ljus bland skuggor [P] Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Ett ljus bland skuggor [P]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Ötamon :: Ötamon-
Hoppa till: