HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorWikiKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Stjärnbilder [Aliital]
Värme [Blindir] EmptyIgår på 19:00 av Ezekiel

» Någonstans dolt [Blair]
Värme [Blindir] EmptyIgår på 16:45 av Blair

» Grön växtlighet [Caedes]
Värme [Blindir] EmptyIgår på 16:30 av Blair

» Spetsade öron [Blair]
Värme [Blindir] EmptyIgår på 16:20 av Blair

» Det som lurar i utkanten [Yrjö]
Värme [Blindir] EmptyIgår på 16:10 av Vidar

» Luften vibrerar
Värme [Blindir] EmptyIgår på 15:56 av Vidar

» Ett ljus bland skuggor [P]
Värme [Blindir] EmptyIgår på 13:21 av Lune

» Norr om floden [Isil Anar]
Värme [Blindir] EmptyIgår på 09:53 av Rien

» Var är våra vänner [Qu och Devils]
Värme [Blindir] Emptysön 21 apr 2019, 21:57 av Zephyr

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
Värme [Blindir] Emptytis 08 jan 2019, 21:00 av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
Värme [Blindir] Emptymån 07 jan 2019, 22:12 av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela
 

 Värme [Blindir]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Figaro

Figaro

Spelas av : Zee

Värme [Blindir] Empty
InläggRubrik: Värme [Blindir]   Värme [Blindir] Emptysön 03 mar 2019, 12:16

Kargen rörde sig tyst över den spruckna stenen, klorna repade den då och då när han råkade halka till. Det låg en konstig känsla i luften, det kändes nästan tungt att andas; eller så var det bara han. Han kände sig yr, så fruktansvärt yr, och nosryggen var konstant rynkad i en stelnad morrning av obehag. Ibland kände han av en rörelse i sinnet, och Hon talade till honom med sin mjuka, sjungande röst. Han hatade Henne. Hon hade ingen plats i hans huvud, hade ingenting att göra där. Samtidigt var Hon det vackraste han någonsin sett, och han fann sig själv göra saker bara för att göra Henne glad, bara för att få höra Henne skratta. När Hon var nöjd med honom mådde han bra. Hon tog bort lite av hans smärta. Men när Hon var missnöjd … Han tänkte i varje fall inte låta Henne kontrollera honom. Inte helt. Han var fortfarande sin egen, han var herre över si—
    Han hann inte ens avsluta tanken innan en skarp stöt av smärta sköt genom huvudet och Hon gav ifrån sig ett väsande. Vakta dina tankar, käraste. Figaro kröp ihop och knep ihop ögonen medan Hon lät smärtan ebba ut. Han drog ett skälvande andetag och fortsatte framåt, för stunden kuvad som en tillrättavisad valp. 
    En kort stund senare kände han hur Hon rörde på sig igen. Hon hade upptäckt någonting. Titta, käraste. Där borta. Lydigt vred han på huvudet och fick syn på en gråaktig figur lite längre bort. Han var egentligen inte alls sugen på något möte, men Hon var det, och han vågade inte säga emot. Det var en ny känsla, att inte våga. Han hade inte upplevt den sedan han var valp, och han tyckte inte om den. Så han styrde stegen i riktning mot främlingen, och såg till att hålla huvudet tomt på tankar under tiden. Han ville inte ge Henne någon mer anledning att plåga honom.

[Blindir]
Till överst på sidan Gå ner
Blindir

Blindir

Spelas av : Punkis

Värme [Blindir] Empty
InläggRubrik: Sv: Värme [Blindir]   Värme [Blindir] Emptysön 03 mar 2019, 17:34

Han hade följt de branta klipporna tills de tog slut och marken under honom blev varmare. Stenen hade smakat konstigt, obehagligt, som om någon hällt svavel på den för länge sedan. Minnena från hans valpår gjorde sig påmind när även luften började lukta svavel. På sätt och vis kändes det bekant och tryggt. Han höll vågornas stormande på sin vänstra sida och gick aldrig längre inland än att han fortfarande kunde höra dem.
Det hade gått många solvarv sedan han senast mött någon och det hade bara varit en flyktig hälsning i förbifarten. Kusten verkade inte vara den mest trafikerade farleden i detta land, men han slapp i alla fall frysa.

En dag kunde han höra hur två par tassar närmade sig över den varma stenen. De parabolliknande öronen vinklades mot främlingen men han hade ingen möjlighet att avgöra hur långt bort främlingen befann sig. Stegen blev lite mer avvaktande - vilket i sig var en bedrift då han aldrig gick snabbt - i väntan på att se om främlingen bara tänkte passera eller om den ville något annat. Det blev tydligt att planen inte var att passera så Blindir stannade och vände ansiktet mot främlingens tassar.
"Var hälsad!" sa den lilla grottvargen över havets brus "Var vänlig och gör dig känd."
Till överst på sidan Gå ner
Figaro

Figaro

Spelas av : Zee

Värme [Blindir] Empty
InläggRubrik: Sv: Värme [Blindir]   Värme [Blindir] Emptymån 04 mar 2019, 18:03

Medan han vandrade närmare främlingen tänkte han på hur varmt det var här. De var klart att det var varmt, det var ju långt söderut, men ändå. Han var inte van vid sådana här temperaturer. Brukade mest hålla till längre upp i landet. Han svettades en aning och kastade otåligt med huvudet i en ryckning orsakad av giftet. Det fanns fortfarande i honom. Det kunde Hon inte ta bort. Inte ens Hon var så mäktig. 
    Främlingen var minst sagt en märklig figur. Pälsen var gråaktig och ögonen stora och vita, och fick Figaro att tro att han var blind, en uppfattning som bara stärktes av det faktum att främlingen vände ansiktet mot hans tassar. Å andra sidan hade många individer ögon som var helt solida i sin färg, utan pupiller, precis som han själv. Var hälsad! Var vänlig och gör dig känd! Här talades det högtidligt minsann. Figaro hittade inte rösten omedelbart, och när han svarade hade det gått ett tiotal sekunder. 
    “Lyft blicken, främling, mitt ansikte är här uppe.” Rösten var låg och skrovlig men inte fientlig. Efter ett par sekunder tillade han fundersamt: “Om du kan se mitt ansikte överhuvudtaget.” 
    Ristaka fnittrade inuti hans skalle — även om det här inte var Hennes favoritunderhållning, var det säkert ändå roligt att se honom göra bort sig jämt och ständigt. Figaro bet ihop käkarna med en smäll som förmodligen hördes utanför munnen. 
    “Vad är ditt namn, främling?” ville han veta. Det fanns antagligen ingen mening med att veta det, men han ville ha något att kalla den underliga varelsen. Om så bara för smidighetens skull, att slippa referera till honom som en sådan.
Till överst på sidan Gå ner
Blindir

Blindir

Spelas av : Punkis

Värme [Blindir] Empty
InläggRubrik: Sv: Värme [Blindir]   Värme [Blindir] Emptymån 04 mar 2019, 19:22

Främlingen var helt tyst så länge att Blindirs pannan rynkades i frågvishet. Tillslut talade den med en låg, mullrande röst. Rynkorna försvann inte ur den gröna pannan när han hörde främlingens ord, hittills var det igen som trott att han kunde se.
"Må så vara att ditt ansikte är där uppe," svarade han utan att höja huvudet "jag kommer inte kunna se det hur som, precis som ni misstänker."
Det klapprade från främlingen, Blindir kunde inte förstå vad det var som hände utan lade huvudet på sned och klippte med öronen.
"Blindir är namnet, får jag be om erat?" frågade han och tog några steg fram så han fick sig en bättre bild av främlingen. Likt de flesta andra i detta land var han större än grottvargen, men utöver det så hade främlingen inga andra utmärkande drag.
Till överst på sidan Gå ner
Figaro

Figaro

Spelas av : Zee

Värme [Blindir] Empty
InläggRubrik: Sv: Värme [Blindir]   Värme [Blindir] Emptytis 05 mar 2019, 18:39

Ett hummande undslapp Figaro när främlingen bekräftade hans aningar. Blind, alltså. Nyfiket betraktade han den andres ögon — han hade aldrig mött en blind varg förut, och den mjölkvita hinnan över ögonen fascinerade honom. Kanske skulle vargen skatta sig lycklig över att inte kunna se hans ansikte om han visste hur det såg ut. Kargen hade aldrig varit särskilt vacker, men det hjälpte sannerligen helhetsintrycket att inte ha ett tomt hål i skallen. 
    Blindir var namnet som främlingen gick under, och Figaro kunde inte låta bli att lägga märke till den uppenbara likheten mellan namnet och funktionshindret, även om han inte lät det höras. Han kunde fortfarande uppföra sig. Kan du verkligen det? mumlade demonen i huvudet på honom, eller låtsas du bara? 
    “Figaro.” Han erbjöd sitt namn utan omsvep, med en röst så neutral att det inte gick att utläsa några känslor där. Blicken lämnade Blindir och sökte sig istället ut över landskapet, ett svart hav där vågorna stelnat i rörelse. Kanske hade stenen han stod på en gång varit flytande. Öronen klippte till en gång, en gest som lika gärna kunde komma sig av irritation som tankfullhet. 
    “Vad gör du här, Blindir?” frågade han och lät blicken återvända till den andres ansikte. “Det kan inte finnas mycket att äta här. När åt du senast?” Det sista var uppenbarligen en kommentar om Blindirs utseende. Vid Gudarna, så mager han var. I Figaros ögon kunde han lika gärna vara ett vandrande skelett.
Till överst på sidan Gå ner
Blindir

Blindir

Spelas av : Punkis

Värme [Blindir] Empty
InläggRubrik: Sv: Värme [Blindir]   Värme [Blindir] Emptymån 08 apr 2019, 19:52

Figaro.
Ett lågt gurglande lämnade den blekgrå och han vaggade huvudet från sida till sida när den andre talade igen. Han satte benen i rörelse och närmade sig främlingen för att få sig en bättre uppfattning.
"Jag har ätit tillräckligt." svarade han obrytt. Faktum var att han för bara någon dag sedan funnit ett fågelbo mellan klipporna och stulit äggen som legat där. Vad det än varit för fåglar hade de inte jagat efter honom.
"Men jag vandrar, jag hade tänkt se vart kusten tar mig innan jag bestämmer mig för ett nytt mål." nosen sträcktes ut mot Figaro för att fånga upp nyanserna i hans sätt.
"Varför är du här, Figaro?" han uttalade främlingens namn onödigt tydligt och morrhåren darrade i riktning mot honom.
Till överst på sidan Gå ner
Figaro

Figaro

Spelas av : Zee

Värme [Blindir] Empty
InläggRubrik: Sv: Värme [Blindir]   Värme [Blindir] Emptysön 14 apr 2019, 16:49

Den lille varelsen hävdade att han minsann åt tillräckligt. Figaro var tvungen att ge ifrån sig ett kort, lågt skratt. 
    "Tillräckligt, kanske, men det verkar onekligen vara länge sedan du senast hade tillgång till en riktig buffé." Han skulle kanske inte uttala sig — han var knappast välfödd själv — men han hade åtminstone lite päls som kunde täcka benen som stack upp lite här och var. Blindir såg naken ut på något sätt. Gudarna hade inte ens bevärdigat honom en ordentlig päls att täcka sig med, när de nu hade gjort honom så förskräckligt mager. 
    Blindir berättade att han tänkte följa kusten och se vart det förde honom. Frågan skickades sedan tillbaka till honom. Figaro svarade inte omedelbart, delvis för att han inte var helt säker. Vad gjorde han egentligen här? På senare tid hade han förlorat ett klart syfte. Han rörde mest för sakens skull. Hon hade lovat honom att Hon skulle hjälpa honom uppnå det han ville ha om han gjorde som Hon sa, men Hon hade inte berättat hur ännu. 
    "Varför jag är här?" Figaro harklade sig — det var för länge sedan han sist använde rösten. "Jag antar att jag bara tycker om värmen." Ristaka kurrade pockande inuti huvudet på honom; Hon lät honom aldrig tänka på något annat än Henne under någon längre stund. "Vi tycker om värmen", rättade han sig. "Jag och min käraste. Det var Hennes idé att ta den här vägen." Han nickade som för att understryka sina ord. De var ju trots allt en och samma varelse.
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Värme [Blindir] Empty
InläggRubrik: Sv: Värme [Blindir]   Värme [Blindir] Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Värme [Blindir]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Lavaöknen-
Hoppa till: