HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorWikiKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Trädets skyddande krona [Adena]
Sammanfattning av Numoorihändelser EmptyIgår på 23:41 av Wulfric

» Driven av hunger [Adena]
Sammanfattning av Numoorihändelser EmptyIgår på 18:25 av Adena

» Ljussken i natten
Sammanfattning av Numoorihändelser EmptyIgår på 17:30 av Molok

» Solsken
Sammanfattning av Numoorihändelser Emptyfre 19 jul 2019, 23:28 av Ophelia

» Tung luft
Sammanfattning av Numoorihändelser Emptyfre 19 jul 2019, 23:00 av Ophelia

» Kalla tassar [Garn]
Sammanfattning av Numoorihändelser Emptyfre 19 jul 2019, 21:54 av Pandora

» Ensam i natten [Even]
Sammanfattning av Numoorihändelser Emptyfre 19 jul 2019, 21:43 av Even

» Stjärnenatt [Even]
Sammanfattning av Numoorihändelser Emptyfre 19 jul 2019, 20:07 av Even

» Nu är det din tur [P, Even och Nilo]
Sammanfattning av Numoorihändelser Emptyfre 19 jul 2019, 17:59 av Even

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
Sammanfattning av Numoorihändelser Emptytis 08 jan 2019, 21:00 av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
Sammanfattning av Numoorihändelser Emptymån 07 jan 2019, 22:12 av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela
 

 Sammanfattning av Numoorihändelser

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Yargol
Buddy bro chummy chum pal homeslice breadslice
Yargol

Spelas av : MoonPhanter

Sammanfattning av Numoorihändelser Empty
InläggRubrik: Sammanfattning av Numoorihändelser   Sammanfattning av Numoorihändelser Emptytis 12 feb 2019, 00:57

Händelser i Numoori

Uppdaterad 27-03-2019

Efter att ha skrivit ganska många sammanfattningar under det senaste året, så kände jag att det är dags att samla allt på ett ställe. Här kan du som har hittat tillbaks till sidan igen lätt hitta vad som har hänt medan du varit borta, och du som är ny medlem kan få en uppfattning om vad som försiggått på Numoori under alla dessa år!


Event | Flockar | Nyheter och uppdateringar

____________________________________________________________________

Event
På Numoori sker det ibland olika stora event som kan påverka landet och karaktärer IC. Det har skett ett stort event på sidan nästan varje år sedan vi flyttade från jinitys servrar till forumotion/swedishforum, och vi är glada att denna tradition har kommit att uppskattas! Läs mer om varje event på Numooris Historia-sida, länkad under "Om Numoori" i huvudmenyn, eller via "Pågående Event" rutan till vänster på sidan.

Gudarnas Vrede (vintern, 2009-2010)
Flytten mellan Jinity och Swedishforum OOC innebar att vi tappade många spelare, och att många karaktärer därmed försvann eller dog. Som resultat skapades Gudarnas Vrede, där Numooris gudar under en veckas tid straffade landets vargar för sin bristande tro.

Chaos (våren 2012), Länk
Fyra av de fem jordliga gudarna (Aurinko, Kaito, Moriko och Windfari) bråkade sinsemellan, vilket resulterade i stora naturkatastrofer runtom i hela landet.

Skogsbranden (hösten 2013), Länk
En stor skogsbrand drabbade dåvarande Lövskogen, efter händelser i ett IC rollspel. Som resultat skapades de nya områdena Eldskogen och Acheratiskogen.

Norrskenet (vintern 2014), Länk
I en veckas tid stod luften helt stilla i Numoori, innan ett enormt norrsken täckte himlen över hela landet. Norrskenet varade oavbrutet i en månads tid, och under månadens gång hände många förunderliga ting runtom i landet. Det viskas om att det var dödsguden Chaibos som visade sina känslor för livets gudinna, Moriko.

Dimman och Shendu (sommar/höst 2015), Länk
Två parallella event som pågick samtidigt på sidan. En tät dimma klädde alla landets kuster, och i dimman vandrade andar som kommit vilse under det stora norrskenet. Där fann andarna något som hade släppts lös av en intet ont anande havsvarg från Shendu. Shendu-delen av eventet spelades i formen av interaktiva länkar, ledtrådsletande och pussel att lösa för sidans spelare.

Zombiehorderna (2016-2017), Länk
Som direkt resultat av de föregående eventen så smittades stora delar av Numoori av zombieviruset. Zombies kunde dyka upp i hela landet, och mot slutet av eventet skapades flera stora horder som karaktärerna IC fick slåss emot. Två av de tre horderna besegrades. Som resultat av den kvarvarande horden så blev området Ken-Yak permanent zombie-infekterat.

Jordbävning på Västkusten (2019), Länk
Ett IC rollspel startade genom en rollspelsprompt ett kortare event där en stor jordbävning skakade hela Numooris västkust. Som resultat av jordbävningen har hela västkusten fått ny design, med flera nya eller förändrade områden.


Tillbaks upp▲
____________________________________________________________________

Flockar
Numoori har en rik flockhistoria, med många flockar som kommit och gått genom åren, och flera stora, gamla flockar som har överlevt såväl sina IC grundare som många storslagna intriger. Det här är bara en väldigt grov sammanfattning, och inkluderar inte alla gamla flockar som funnits. För fler tidigare flockar på Numoori, se "Flockar" sidan, länkad i huvudmenyn. För mer detaljerad info om flockarna, kontakta flockarnas respektive ledare.

NUVARANDE:

Devils
Ledare: Saturn
Revir: Blodbergen sedan 2014, tidigare Öknen
Officiella platser: ---
Efter det stora kriget mot Qu 2012 så försvann Devils dåvarande ledare Nevada spårlöst. Flocken letade efter honom utan resultat, och till slut tog Tramptass över ledarrollen. Efter att i många år varit ökända som härskare över Öknen, så lämnade flocken sitt gamla hem. Under vandringen råkade de i bråk med flocken Occultos. De flyttade in i Blodbergen 2014. Stora delar av flocken gav sig ut i jakt på förrädarna Fiero och Malvado. Fiero avrättades av Åskvilja, och samtidigt dödades även Aisu; dåvarande ledare över Draugai. Malvado är ännu inte funnen. Flera av flockens äldre medlemmar har avlidit under de senaste åren, och i slutet av 2018 dog Tramptass. Saturn tog över ledarrollen.


Draugai
Ledare: Iwaku
Revir: Döda skogen sedan 2015, tidigare Byoomi
Officiella platser: ---
Efter kriget mellan Devils och Qu 2012 så flydde Fiero och Aisu (medlemmar ur Devils respektive Qu) och startade en egen flock tillsammans med Aisus bror Iwaku. Flocken höll till i Byoomi, innan de 2014 vandrade till Kaiwood för att slåss med TBB på Iwakus order. Striden var ett misslyckande, och Aisu flydde med de överlevande medlemmarna till Döda skogen. Aisu tog ledarrollen. Fiero utvisades från flocken efter ett svek mot Aisu. Ett samarbete mellan Draugai och Occultos föreslogs 2015/2016, men Occultos anlände aldrig som avtalat då de hann splittras innan. Tezuka höll ledarrollen i Draugai medan Aisu var iväg på vandring. Både Fiero och Aisu dödades av Åskvilja från Devils. Iwaku återvände och återtog ledarrollen. Flocken fick veta att Aisu dött, men inte vem som dödat henne. Många medlemmar lämnade flocken efter Aisus död.


Isil Anar (IA)
Ledare: Ronia
Revir: Lövskogen, tidigare Kawazatri
Officiella platser: Yanamore
Isil Anar flyttade från Kawazatriskogen, där de överlevt som en liten familjeflock i många år efter att tidigare ledare lämnat dem. Ledda av Black så bosatte de sig i Lövskogen, där flocken började växa. Efter att Black blivit svårt skadad och olämpad att leda flocken så tog hans dotter Ronia över ledarrollen. Isil Anar växte snabbt, och grundade samhället Yanamorë 2018. Platsen har blivit en stor mötespunkt för vandrare och byteshandlare i nordöstra Numoori. Ronia har nyligen genom IC händelser mött eldguden Aurinko, vilket har gjort att stora delar av flocken blivit mer religiösa än tidigare. Isil Anar letar nu efter flocken Qu och en försvunnen medlem.


Jägarna
Ledare: Dimitrij
Revir: Sacrari (okänt), tidigare Acheratiskogen
Officiella platser: ---
En flock som grundades av Dimitrij efter skogsbranden 2013. Få känner till dem IC, och väldigt lite information är allmänt känd av vargarna i landet. En vampyrjägarflock som först bodde i Acheratiskogen, men som 2015 flyttade till Sacrari efter ett dödligt möte med en vampyr. Flocken har tränats hårt, och har under senare år tagit sig an fler strider med vampyrerna och deras anhängare, och har även gått segrande ur flera. Jägarna har nyligen i slutet av 2018 blivit öppnare och synligare utåt, och ord om flocken sprider sig sakta. Jägarna har även ett samarbete med Nordriket.


Ljusets Krigare
Ledare: Malphas och Exodus
Revir: Kawazatri
Officiella platser: Sanctevra (tidigare kallat Ruinerna)
Malphas och Exodus lämnade 2017 Qu för att grunda en egen flock. Ljusets Krigare samlar medlemmar för att rensa ut ondska och smuts ur landet i Gudarnas namn. De har bosatt sig i de gamla ruinerna i Kawazatri, och jobbar på att restaurera dem.


Nordriket
Ledare: Hielo
Revir: Norra Bergen (okänt)
Officiella platser: Islagunen, Tassemark, Snöstrand och Tvillingklipporna.
Nordriket skapades av Hielo 2013, och idag är namnet Nordriket känt i Numoori. Trots det är flockens huvudsakliga tillhåll hemligt, och endast medlemmar vet var det finns. Nordriket har blivit välkända som grundare av den stora knutpunkten Islagunen i Eriinari 2017; en stor mötesplats för vandrare och byteshandel. Nordriket grundade även de tre utposterna Tassemark, Snöstrand och Tvillingklipporna runtom Ken-Yak efter att området blivit zombiesmittat, där de övervakar bekämpningen av zombierna och förser zombiejägarna med förnödenheter. Nordriket har även ett samarbete med Jägarna.


Qu
Ledare: Achilles och Sleazoid
Revir: Byoomi sedan 2017, tidigare Numoorislätten och sedan vandrande
Officiella platser: ---
Efter kriget mot Devils 2012 så lämnade den dåvarande ledaren Mivria flocken och begav sig till Ötamon, där hon kom att grunda Måntemplet. Damon tog över ledarrollen i hennes ställe, och Qu lämnade sitt revir på Numoorislätten. De gav sig ut på en lång vandring, med målet att söka upp och straffa vargar och flockar som sårat dem. 2015 fann de det lilla som fanns kvar av flocken The Dark Nation, och gav medlemmarna valet att antingen få en andra chans som en del av Qu, eller dö. 2017 slogs Qu mot en stor zombie-hord på stäppen, och besegrade den. Zombie-horden utplånade stora delar av flocken Treontha, och de få överlevande medlemmarna togs in av Qu. Efter striden med zombierna så försvann Damon, och Achilles och Sleazoid röstades gemensamt fram som ledare. Eftersom att flocken väntade valpar så bosatte de sig i Byoomi, där de kunde ge valparna en tryggare uppväxt. Malphas och Exodus lämnade flocken för att själva slåss, när de tyckte att Qu tappade stinget. Turbo, en av flockens valpar, försvann spårlöst i början av 2018 under mystiska omständigheter, och Teck, hennes far, kom aldrig hem igen efter att ha letat efter henne. Flocken söker nu svar på var deras medlemmar tagit vägen, och har ett pågående möte med Devils som snabbt eskalerat i strid.


Tenebris
Ledare: Grendel
Revir: Relictus
Officiella platser: Civitas, Skuggfall
En alldeles ny flock (2019) som grundats av Grendel. Mer info kommer snart.


The BloodBlooms (TBB)
Ledare: Shiva
Revir: Kaiwood
Officiella platser: ---
Efter Bloodblossoms död 2012 så tog Thzuki över ledarrollen. Hielo lämnade flocken för att istället starta Nordriket. 2014 gjorde flera medlemmar uppror efter att de tyckte att flocken gått ifrån vad Blossom stod för. Shiva tog då över ledarrollen, tillsammans med sin syster Kali. Flocken växte med nya medlemmar, och nästa generation krigare föddes. De tränades hårt, och TBB återfick mycket av sin tidigare styrka. Trots Shivas vilja att leda flocken i Blossoms anda så har mycket inre konflikt slagit rot i flocken. Flera medlemmar är osäkra på hur de ställer sig till Shivas syn på rent blod, efter att han skaffat valpar med en släkting såväl som en utomstående främling. 2017 slogs TBB mot en stor zombie-hord i Kaiwood, och under striden uppenbarade sig gudinnan Moriko och avslutade hordens existens. En av flockens yngre medlemmar, Abraxas, hittade tillsammans med Blair, tidigare del av Occultos, ett uråldrigt tempel i Nordan (Arkona) genom IC rollspelshändelser 2018. I templet fick Abraxas vingar från gudarna som svar på en bön.


TIDIGARE FLOCKAR:
Numoori har haft väldigt många flockar genom åren, och tyvärr så har inte alla flockar överlevt. Du kan hitta en lista på alla tidigare flockar på "Flockar" sidan som länkas i huvudmenyn.

Några av de senaste flockarna som försvunnit är:
• Cierzo - Tidigare allierade till Qu. Splittrades efter att ledaren försvann.
• Occultos - Tidigare fiender till Isil Anar. Skulle påbörja ett samarbete med Draugai, men splittrades efter ett möte med en hord zombies.
• Pravada Vox - Valde själva att upplösas efter att många medlemmar försvunnit.
• The Dark Nation (TDN) - Många lämnade flocken när Selva, den dåvarande ledaren, försvann. När Qu gav dem valet att bli en del av dem eller dö så valde de flesta att följa med Qu.
• Treontha - Större delen av flocken dog i mötet med en stor zombie-hord, och de överlevande medlemmarna togs in av Qu.
• Trinity - Flyttade från Ötamon och slogs samman med Isil Anar.NPC-FLOCKAR OCH NPC-SAMHÄLLEN:
Det har alltid varit tänkt att Numoori är ett levande land med mycket vargar i rörelse, även utöver de spelade karaktärerna. Därför bestämde sig Crew under 2017 för att det var dags att ge sidan några större officiella NPC-flockar som spelare kan interagera med. Det går att läsa mer om alla NPC-flockar, och se var de finns någonstans, på "Flockar" sidan som länkas i huvudmenyn.

Numoori har just nu 8 officiella större NPC-flockar;
• Diomhair
• Fjord
• Lomodia
• Mrengo
• Pheros
• Sahra
• Skaevie
• Ramil

Där finns också flera helt, eller delvis NPC-styrda platser runtom i Numoori. En NPC-styrd plats är ofta grundad och styrd av en spelad flock, men är öppen för allmänheten att besöka. Ofta tar platsen formen av ett samhälle eller en mötespunkt för vandrare och byteshandlare. Platserna är markerade på kartan, och där finns även länkar till alla platsbeskrivningar.

Numoori har just nu 14 officiella NPC-samhällen/platser:
• Brytet
• Civitas (styrd av Tenebris)
• Islagunen (styrd av Nordriket)
• Kallan
• Måntemplet
• Shendu
• Skuggfall (styrd av Tenebris)
• Snöstrand (styrd av Nordriket)
• Svartstrand (styrd av npc-flocken Mrengo)
• Tassemark (styrd av Nordriket)
• Tvillingklipporna (styrd av Nordriket)
• Vilan
• Voene
• Yanamore (styrd av Isil Anar)


Tillbaks upp▲
____________________________________________________________________

Nyheter och uppdateringar
Många uppdateringar har skett i Numoori, såväl IC som OOC. Du kan läsa om dessa uppdateringar i sidans Nyheter, i Nyheter-forumet under OOC. Här är några av de större uppdateringstrådarna som kan vara bra att läsa:

Vårnyheter 2014 (Länk) - Storlekarna på rassidan uppdaterades. NPC vargar introduceras som en mer konkret grej på sidan.
Höstnyheter 2016 (Länk) - Status/Kraftmängd tas bort från sidan.
Zombie eventet avslutas (Länk) - Resultat av eventet. Ken-Yak är numer ett permanent zombie-infekterat område.
Höstnyheter 2017 (Länk) - Nya officiella platser tillkom som resultat av tidigare event och IC spelade händelser. Bland annat tillkom Måntemplet och Islagunen som officiella platser. Större vandringsleder har också markerats på kartan.
Nyårsuppdatering 2018 (Länk) - Medlemslistan städades på tomma, oanvända konton. Moral introduceras på karaktärsprofiler. De första "keysmash texterna" dök upp.
Officiell ny guide/infosida, Juli 2018 (Länk) - Den nya guide sidan blev klar, med info om bland annat Moral, och tips för karaktärsskapande och textbaserat forumrollspelande.
Rollspelsprompts och nya platser, Augusti 2018 (Länk) - Två nya platser har tillkommit. Yanamorë, skapad av flocken Isil Anar, och templet Arkona som hittades av spelare IC som löste keysmash texterna. Rollspelsprompts blev officiellt en grej.
Jordbävning på Västkusten, Event 2019 (Länk) - Ett kortare event startade som resultat av en rollspelsprompt.

____________________________________________________________________

Har ni några frågor, eller vill tillägga något till sammanfattningen, så skicka gärna ett svar så uppdaterar jag här efterhand! (det är bara en sammanfattning dock, så kommer inte skriva upp hela flockhistorier eller så här :rawr:) Om du vill ha en sammanfattning om vad en karaktär har gjort på egen hand, snarare än flockarna, så fråga i första hand spelaren till karaktären. Du kan också gå med i Numooris Discord-server och vara med och prata om allt som har hänt: https://discord.gg/TgP6uZG


Så, till alla nya besökare och medlemmar;
Jag hoppas att ni ser fram emot att bli en del av vad Numooris framtid har att erbjuda!

Och till dig som alltid finner vägen tillbaka;
Välkommen hem!Fridens liljor :flower4:
/MPh
Till överst på sidan Gå ner
 
Sammanfattning av Numoorihändelser
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: OOC ::: :: Off-topic-
Hoppa till: