HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorWikiKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Stjärnbilder [Aliital]
Talande vind [Öppet] EmptyIgår på 19:00 av Ezekiel

» Någonstans dolt [Blair]
Talande vind [Öppet] EmptyIgår på 16:45 av Blair

» Grön växtlighet [Caedes]
Talande vind [Öppet] EmptyIgår på 16:30 av Blair

» Spetsade öron [Blair]
Talande vind [Öppet] EmptyIgår på 16:20 av Blair

» Det som lurar i utkanten [Yrjö]
Talande vind [Öppet] EmptyIgår på 16:10 av Vidar

» Luften vibrerar
Talande vind [Öppet] EmptyIgår på 15:56 av Vidar

» Ett ljus bland skuggor [P]
Talande vind [Öppet] EmptyIgår på 13:21 av Lune

» Norr om floden [Isil Anar]
Talande vind [Öppet] EmptyIgår på 09:53 av Rien

» Var är våra vänner [Qu och Devils]
Talande vind [Öppet] Emptysön 21 apr 2019, 21:57 av Zephyr

Vem är online
Totalt 4 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 4 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
Talande vind [Öppet] Emptytis 08 jan 2019, 21:00 av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
Talande vind [Öppet] Emptymån 07 jan 2019, 22:12 av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela
 

 Talande vind [Öppet]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Önja

Önja

Spelas av : Vic

Talande vind [Öppet] Empty
InläggRubrik: Talande vind [Öppet]   Talande vind [Öppet] Emptymån 07 jan 2019, 19:20

Efter all tid Önja spenderat vid Numooris nordligaste bälte kändes det skönt att vara tillbaka på savannen. Hon hade saknat färgerna och de längre dagarna. Värmen var svårare att vänja sig vid. Bristen på vatten hade tvingat henne att röra sig nordöst tidigare än planerat och under en knapp veckas tid utforskade Önja Acherati och dess närområden. Här var växtligheten tät och luften fuktig, men framför allt fanns där rikligt med bäckar. Hon ägnade ytterligare en blick mot öarna - tänkte tillbaka på sitt tidigare fiasko - men bestämde sig för att det fick vänta. En dag skulle hon nå dem.
    Hon blev inte långvarig och efter ett par dagar hade hon lämnat Acheratis myllrande skog bakom sig och fann sig åter igen vid dess kust. Vid vattnet. Till ljudet av vågor som slog in mot land lekte Önja i vinden; följde dess sus in bland klippornas hålor där den studsade mellan väggarna för att slutligen försvinna. Hon plirade nyfiket in i grottornas mörker, ibland för att överraskas av flyende djur vars sömn hon stört.
    "Oj, nämen. Förlåt", sade hon och steppade ur vägen för en ovanligt stor sköldpadda som drog sig fram ur dunklet. Den rörde sig målmedvetet mot vattnet och verkade inte ta någon notis om vargen i dess väg.
    "Jaha, du ska gå där, ja. Vänta ska jag bara--." Tiken tog ett väl tilltaget kliv över den breda varelsen, noga med att akta tassarna. "Hoppas du inte har några fler kompisar där inne nu!", ropade Önja efter den innan hon såg tillbaka mot grottöppningen. Någonstans där inne hörde hon det avlägsna ljudet av vattendroppar mot sten och det var med en nyfunnen spänning hon tog det första, trevande steget in.
   
[HAHAHHA, alltså..... orkar inte mina starter??? :rawr:
Öppet för de som vill!]
Till överst på sidan Gå ner
Admin
Admin
Admin

Spelas av : Crew/Admin

Talande vind [Öppet] Empty
InläggRubrik: Sv: Talande vind [Öppet]   Talande vind [Öppet] Emptymån 07 jan 2019, 20:24

Rollspels Prompt:
Gamla skatter

Din uppmärksamhet faller på något färgglatt medan du tar dig fram över klipporna. Vid första anblicken ser det nästan ut som flera små stenar, men när du undersöker saken inser du att så inte är fallet. Stenarna är släta, slipade av havet under många år, men där är tydliga rester av större mönster fortfarande synliga på några av dem. Trots deras klara färger, från röd till blå och lila, så är de alla märkbart genomskinliga. Som bitar av glas. När du ser dig omkring så upptäcker du fler runtom i klippornas vattenfyllda håligheter. Väntande, som gamla skatter för någon att finna.

(Din karaktär hittar havsglas som har spolats upp från havet bland klipporna)
Till överst på sidan Gå ner
Karl Johan

Karl Johan

Spelas av : Punk

Talande vind [Öppet] Empty
InläggRubrik: Sv: Talande vind [Öppet]   Talande vind [Öppet] Emptytor 24 jan 2019, 18:50

Med mammas välsignelse hade han gett sig ut på sin längsta vandring någonsin. Han skulle gå till vattnet och sedan vända hem igen. Mamma hade pekat ut vägen för honom, gett honom en liten väska som nu hängde på hans rygg. Den var full av intressanta saker, plus de svampar som mamma packat ner och han inte ätit än. I ärlighetens namn hade han ätit fler än han borde för att de skulle räcka hela vägen, men han hade lite svårt att hålla räkningen.
Han hade gått igenom en jättegrön skog där precis allting varit klätt med konstiga blad, men det hade varit jättelätt att hitta någonstans att sova. Sen hade han kommit in i en annan skog som även den var jättegrön, men inte lika täckt. Där hade det knarrat en massa och han hade hittat flera jättespännande nya insekter som smakade sådär. Och nu var han vid stranden. Han hade länge stått och stirrat storögt på det stora blåa som aldrig tog slut. Lääänge hade han stått där. Solen hade till och med hunnit gå ner innan han tillslut somnat med nosen mot vattnet.
Men han hade börjat gå längs stranden och upptäckt att det fanns massor av fräsiga grottor här, dessutom fanns det ofta någonting spännande där.
Den skelande blå blicken hade tillslut fått syn på en varg. Han hade närmat sig med skuttande steg tills han såg en sten komma ut ur grottan och vargen som flyttade på sig.
"WOW!" utbrast den lilla och slöt upp vid stenen som kravlade fram över sanden "VAD är det där??!!" frågade han den stora vargen som hunnit stoppa in huvudet i grottan. Någonting verkade glimma till därinne och Karl Johan tappade genast intresset för stenen. Han störtade in i grottan och hukade sig ner för att plira mot de glimmande... stenarna.
"Wow!" andades han och petade på en grön med tassen så att den vände på sig "Vad är det här?" Han tittade skelögt upp på främlingen som han ännu inte hälsat på. Hon var jättefin, och jättestor. Det kändes nästan som att nacken skulle gå av när han såg upp i hennes ansikte. Vingarna flaxade lite svagt när han åter andades ett tyst 'wow'.
Till överst på sidan Gå ner
Önja

Önja

Spelas av : Vic

Talande vind [Öppet] Empty
InläggRubrik: Sv: Talande vind [Öppet]   Talande vind [Öppet] Emptytis 05 feb 2019, 01:18

Grottans öppning var välvd i en vid båge, med mjuka kanter slipade av havets vågor. Det luktade märkbart av vatten. Som regn mot solvarma stenar. Luften var frisk och salt, och långt från den unkna luft Önja väntat sig. Med det bakomvarande ljuset till hjälp plirade hon in i dunklet, där något glimrande inbjudande. En knapp bit in, bland stenar och smågrus blänkte det i skarpa färger. Hon hade aldrig sett stenar glittra så tidigare. Inte heller hade hon sett dem så klart genomskinliga som dess var.
    "WOW! VAD är det där?!"
    Önja slog snabbt runt, klart överraskad av den unga stämman. En bevingad liten krabat mötte henne, med ögon som inte riktigt ville fokusera på ett och samma ställe. Han var väldigt söt och raggen som instinktivt rest sig i nacken föll långsamt tillbaka till sin plats. Hon samlade sig. Tillät sig själv att slappna av men kunde inte låta bli att känna ett stygn av dåligt samvete. Hjärtat bultade fortfarande hårt i hennes bröst.
    "Hej du!" Ett mjukt leende tog form i det näpna ansiktet men försvann lika snabbt när den lille rusade fram till de nyupptäckta föremålen. Han pillade nyfiket på en med tassen. Önja studerade den med lika stort intresse, oförmögen att släppa den med blicken när främlingen frågade vad det var. Ja, vad var det?
    "Jag vet inte. Någon typ av sten eller kanske mineral." Hon hukade sig intill ynglingen för att studera glasskärvorna närmre. De var onormalt släta i sitt utförande och skiftade i djupa färger. Vissa tycktes ingraverade med mönster. "Titta, ser de inte ut att passa ihop? Så här, jag ska visa." En djup rynka bildades i hennes panna när Önja vände och vred på stenarna. De såg alla ut att vara en del av något större. Som om de hörde ihop. När hon kände sig nöjd såg hon åt valpens håll, en närmast busig glimt i de varma ögonen. "Vad tror du? Är det skatter vi hittat?"
     Hon kunde omöjligt hålla svansen still och i sin glädje och upprymdhet fångade hon något i ögonvrån. Något färgglatt. Hur hade hon missat det? Snabbt tog sig Önja upp på benen och skyndade ut bland klipporna.
    "Titta!", utbrast hon. "Det är mer här!"
Till överst på sidan Gå ner
Karl Johan

Karl Johan

Spelas av : Punk

Talande vind [Öppet] Empty
InläggRubrik: Sv: Talande vind [Öppet]   Talande vind [Öppet] Emptysön 10 feb 2019, 13:15

Han såg upp på henne när hon föreslog att det kanske var sten eller någon mineral.
"Wow, hur kan du veta så mycket?" frågade han imponerat och plirade ner på skärvorna när hon passade ihop dem. Det såg ut som att hon passade ihop fyra bitar samtidigt och han böjde sig så nära att han bara var en halv nosbredd ifrån skärvorna när hon fortsatte pussla ihop dem.
"Vah?! En skatt?? wow va coolt!" utbrast han och såg efter vargen när hon försvann ut för att hämta fler skärvor. Han fortsatte stirra på skärvorna som hon redan passat ihop och såg en som hamnat fel. Skyndsamt rättade han till den och vände den upp och ner, nöjt nickandes.
"Hämta dem!" tjöt han entusiastiskt och skuttade efter för att hjälpa till med att bära in de vackra skärvorna. Utan omsvep plockade han upp flera i munnen och vände tillbaka till grottan och dumpade dem på marken bredvid de första skärvorna. Det var mest bara sand och småsten som han fått med sig in, men en skärva hade han fått med sig. Triumferande puttade han undan sanden och lade ner skärvan på helt fel ställe.
"Titta!" sa han belåtet och såg upp på vargen med viftande svans. Inte hade han märkt att han hade sand, inte bara i munnen, utan även i halva ansiktet när han log brett mot henne.
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
Talande vind [Öppet] Empty
InläggRubrik: Sv: Talande vind [Öppet]   Talande vind [Öppet] Empty

Till överst på sidan Gå ner
 
Talande vind [Öppet]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Östkusten :: Södra Stranden-
Hoppa till: