HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Obeslutsamt hjärta [Öppet]
lör 17 nov 2018, 23:51 av Nibber

» Numoori på Instagram
fre 16 nov 2018, 00:45 av Sari

» Personlighetstest
tor 15 nov 2018, 16:06 av Blair

» Vart har jag hamnat?!
tor 08 nov 2018, 17:34 av Vârcolac

» En grå vän [Asami]
ons 07 nov 2018, 18:15 av Asami

» NY titel
ons 07 nov 2018, 12:40 av Digne

» Ensamtid är underskattat [Blair]
ons 07 nov 2018, 12:16 av Digne

» En extraordinär berättelse [Giv-valpar]
tis 06 nov 2018, 17:14 av Varya

» Spegelbilder [Varya]
mån 05 nov 2018, 22:25 av Aurora

Vem är online
Totalt 3 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 3 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nya platser, zombiejägare, och rollspelsprompts!
tor 30 aug 2018, 01:15 av Yargol
Hej allesammans!
Efter en härligt aktiv och levande sommar på Numoori så är det dags för lite nyheter. Mycket har hänt, och än mer är på gång!

Nya officiella platser!
Som ni kanske har märkt så har det tillkommit två nya platser på kartan och i forumet. Om ni har missat det så kan ni kika in på kartan för att se var de finns. De nya platserna är Arkona och Yanamorë!

Arkona är ett uråldrigt tempel åt Gudarna, som …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 5
Affiliates
Dela | 
 

 Värdefullt krimskrams [Sholeh]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Yzma

avatar

Spelas av : Xiu

InläggRubrik: Värdefullt krimskrams [Sholeh]   sön 19 aug 2018, 14:27

Det var en dimmig kväll, solen hade precis gått ner och några enstaka moln klädde den mörka himmelen. Luften var inte det minsta sval, utan mer behagligt ljummet. Vinden stod stilla. Det gula gräset drogs mot valpens mage för varje steg som hon tog, kittlades något men hon gav ingen som helst reaktion på det, hon var för trött. Valpen stannade plötsligt upp, krimskramset runt hennes hals var tungt, «Far» den äldre stannade upp och såg tillbaka mot det lilla livet, «Jag är för trött» gäspade hon stort. Han nickade och såg sig med ens omkring efter något enstaka träd eller någon buske, «Häng i lite till, det finns en buske lite längre bort. Kom» försökte han med en uppmuntrande ton men valpen gjorde en ledsam min mot sin pappa, han gav sig med en något irriterad suck. «Hoppa upp» himlade han med ögonen och böjde sig ner, den lilla valpen kravlade upp på hannens rygg och försökte att gripa sig fast så gott det gick.
   «Nuså, här kan du lägga dig» åter böjde han sig och valpen hoppade ner, ett svagt tack yttrade hon, «Jag tar mig en liten runda efter mat, jag är snart tillbaka» sa hannen, valpen nickade och såg sin pappa försvinna ur sikte, egentligen var han inte speciellt långt bort men gräset är mycket högre än henne själv och skymde därför sikten.
   Yzma vände sig mot busken, skådade den en kort stund innan hon slutligen satte sig under den. Ytterligare en gång gäspade hon, så stort att det nästan såg ut att klyva den lillas ansikte itu. Hon tog av sig det tunga krimskramset med sin svans, hon hade fått gåvan utav sin pappa någon vecka tillbaka och det var en ägodel som låg henne varmt om hjärtat. Tvunget är att alltid fullborda ritualen innan det går att sova; så valpen la sig ner på den hårda jordiga marken tätt intill buskens stamm, med svansen la hon sedan krimskramset på sidan utav hennes bröstkorg, vilket hjälper henne att sova. Ett nöjt sista andetag lämnade den lilla kroppen innan hon föll in i drömmarnas värld.
   Men, det var något som gjorde att valpen vaknade, något stod inte rätt till. Ögonen spärrades upp, trycket på bröstkorgen var inte längre där. Krimskramset, det var borta! Det prasslade i gräset en bit ifrån henne men inte blev hon rädd, hon for snabbt upp och rusade dit. Det var som en stig, nedtrampat gräs, precis som hennes pappa brukar skapa när han går. Valpens öron började ilsket att fladdra när ögonen skådade den som snott hennes ägodel längre bort i gången, «TJYV» utbrast hon och stormade i den andres riktning.
   Ropet som valpen gett ifrån sig snappade självklart Pogba upp, han sprang, så snabbt som han bara kunde för att rädda sin dotter. Tankarna flög omkring i hans huvud, huller om buller, tänk om någon överföll hans älskling?

[Här är krimskramset haha]
Till överst på sidan Gå ner
Sholeh

avatar

Spelas av : Bobcat

InläggRubrik: Sv: Värdefullt krimskrams [Sholeh]   sön 19 aug 2018, 21:10

Azhekaslätten. Sholeh hade enbart sett den på håll från Itrozo, rosenskogens skyddande törnesnår. Det var varmt, men samtidigt kändes dimman som rådde kylig. Det var ett kargt landskap som låg för Sholehs tassar. Han sneglade över axeln. Han hade lämnat Rouzan, tillfälligt, för att vandra själv. Den andra hannen sov djupt och Sholeh stegade ut på Azhekaslättens öppna tomhet. Han vandrade en stund ut över slätten, spanade efter nåt. Byte. Han vädrade men lyckades inte spåra något. Tills den omisskännliga doften av varg gjorde sig varse. Det var en kontrast mot den fuktiga kvällsdoften, och Sholeh förde nyfiket tassarna ditåt. Vingarna var prydligt vikta mot hans sidor och på reflex sänkte han sig närmare marken. Han ville inte flyga nu och uppenbara sig för vem det nu än var som befann sig ute på slätten. En buske, större än de andra i området, vann Sholehs intresse och doften blev tydligare här. Han smög nu, tyst som en mus kröp han på lätta tassar genom det höga gräset. De smaragdgröna ögonen var fokuserat låsta på buskens rötter. Där under låg en liten varg. En liten sovande valp. En ytterst märklig valp, åtminstone. Hårlös och kal, som en fisk, blåaktig dessutom. Två betar krökte sig ur hennes nos och svansen var som en lång, kal tentakel. Vilken märklig varelse.  Sholeh kände till hur märkliga och olika vargar kunde verka i detta land, men det här var nog den underligaste lilla valp han någonsin sett. Genast spanade Sholeh efter föräldrarna, men ingen annan varg tycktes finnas i närheten. Hon var inte ensam, i vilket fall. Kvar i luften hängde en doft av någon annan. Bäst att snabba på vidare, då. Sholeh skulle precis smyga ifrån platsen när något annat fångade hans intresse. Något... dekorativt hängde om valpens hals. En amulett, ett halsband... eller ett krimskrams. Det var mycket vackert. Sholeh funderade och insåg att det skulle bli en fin present till Rouzan. Det var fel att stjäla, det visste han, men han ville verkligen ha den. Att köpslå var inte riktigt på kartan och han anade att den vuxne snart skulle återkomma. Sholeh slog snabbt till. Smidigt och tyst knyckte han smycket och smög ifrån platsen på mjuka tassar. Han höll en låg profil och höljdes väl av det höga gräset med krimskramset i ett fast grepp mellan tänderna. Han tassade i riktning mot Itrozo igen och hann komma en bit innan han stördes av ett ljud. Ett prasslande ljud likt små tassar mot gräs, följt av ett högt rop. Tjyv! Sholeh såg över axeln och märkte samma konstiga lilla valp från tidigare komma springande genom den snäva gången Sholehs kroppshydda hade plöjt fram i gräset. Hon stormade rakt mot honom och Sholeh hoppade in i det höga gräset för att undgå en eventuell attack.
"Det var det värsta. Tjuv, jag? Jag har inte tjuvat något."
Han log lite slugt med smycket mellan tänderna. "Jag bara... hittar saker och om de är fina nog så behåller jag dem."
Till överst på sidan Gå ner
Yzma

avatar

Spelas av : Xiu

InläggRubrik: Sv: Värdefullt krimskrams [Sholeh]   sön 04 nov 2018, 17:47

Främlingen vek undan in i gräset för att komma undan attacken vilket Yzma inte alls var beredd på, hon försökte att bromsa men det slutade med att hon tumlade runt ett par varv. «Det var det värsta. Tjuv, jag? Jag har inte tjuvat något» med en suck och något ömt framben satte hon sig upp, vände det lilla huvudet argt emot tjuven. Tydligt fanns hennes vackra krimskrams mellan hans tänder. «Jag bara... hittar saker och om de är fina nog så behåller jag dem» öronen började ilsket att fladdra, gåvan skulle denne inte få ta ifrån henne. Ett argt skri bubblade upp ur valpens hals, trots det ömma frambenet satte hon fart emot hannen.
   Tvärt stannade hon upp framför tjyven, «Ge hit!» skrek Yzma och började att slå med sin svans mot den andre.
   Ett mörkt trummande ljud tycktes bli allt tydligare och tydligare, den unga kände mycket väl igen vad det betydde och hon log slugt emot hannen mellan svansslagen.
   I ögonvrån stormade Pogba in och med ett ryck rörde inte tassarna vid marken längre, förvirrad såg hon sig omkring, krimskramset då? Yzma fäste blicken på tjuven, bakom denne rusade en puma mot scenen och det var då hon förstod att fadern hade räddat henne från att bli pumamat. «Men.. krimskramset» kved den lille.

[Om det inte framkommer så plockade Pogba upp Yzma mellan käkarna i slutet och började springa från puman xD]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Värdefullt krimskrams [Sholeh]   

Till överst på sidan Gå ner
 
Värdefullt krimskrams [Sholeh]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Azhekaslätten-
Hoppa till: