HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorWikiKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Bakom ett leende [Even, Varya]
Igår på 21:36 av Even

» Röta [Aurora]
Igår på 18:58 av Ivo

» Lost, but not quite alone [Aliital]
Igår på 17:47 av Leutwin

» Andas in och andas ut [P]
Igår på 15:41 av Ivo

» Blodad tand [Duva]
Igår på 15:34 av Ivo

» Frågor och svar (öppet)
Igår på 14:00 av Aimar

» Another brick in the wall [Lamia]
Igår på 13:24 av Lamia

» Spun sugar [p]
Igår på 13:21 av Kolzak

» Blodskog [p]
Igår på 13:02 av Elite

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
tis 08 jan 2019, 21:00 av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
mån 07 jan 2019, 22:12 av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela | 
 

 De mjukaste toner [Nace]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Rowen

avatar

Spelas av : Elsa

InläggRubrik: De mjukaste toner [Nace]   ons 01 aug 2018, 18:05

Rowen hade slagit sig ner intill en av de varma källorna. Den värmde honom i den annars smått kyliga luften. Pälsen krullade sig av fuktigheten, men han hade inget emot det. I skydd av en sten skvätte det inte när källan då och då fick ett utbrott, så i hans ögon kunde han knappast fått ett bättre ställe.
     Harpan låg framför Rowen. Han hade inte plockat fram den på länge, så upptagen hade han varit av att söka efter en vandringspartner. Men här, i värmen från källan, hade han tagit fram den, och slog försiktigt på strängarna. Hans tassar var inte lika flinka som de en gång varit, men det gick ann. Efter några, trevande låtar, kom han in i det. Han spelade populära folklåtar från sitt hemland, sedan vidare med finare, mer komplicerade som han hört vid hovet. Till slut övergav han de kända, och gav sig på att komponera något själv. Försiktigt prövade han sig fram, och kom efter en stund fram till något han tyckte om. Efter att ha spelat den om och om kände han sig modig nog att nynna en stämma, men slutade ganska snabbt för att kunna koncentrera sig på sitt spelande. Om och om igen spelade han sin slinga, vävde in den i andra låtar och försökte bygga vidare. Han hade verkligen saknat det här. Det vanliga breda leendet låg över hans läppar, men det var mjukare nu och ögonen var halvt slutna.

[HÄR finns inspiration till vilken typ av musik han spelar. Instrumentet är en förenklad, sämre version.]
Till överst på sidan Gå ner
Nace
Ninjavarg av Oga
Nace

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: De mjukaste toner [Nace]   ons 01 aug 2018, 23:09

Eriinari var inte lik någon annan plats. Landskapet var kargt och naket, men ändock så levande. Stora kolonier av hardjur spred ut sig över fälten, oberörda av vattenkällornas oförutsägbara strålar. Långt bort i den släta horisonten hade enorma djur skuggats – Nace hade aldrig sett något liknande och även om han var nyfiken hade han hållit sig borta. 
     Den led han funnit tidigt i Kaiwood hade han fortsatt på norrut, men när skymningen fallit hade han vikt bort från huvudvägen för att hitta en plats att spendera natten. Det hade visat sig att sova längs vägen hade båda för- och nackdelar, där nackdelarna vägde över, enligt Nace. En natt hade han väckts upp av ett par vargar, ena med bara ett öga och den andra full i ärr. De trodde att han varit på väg upp till Tassemark för att byteslå, och ville ta hans varor – men när de insett att ungvargen reste tomhänt hade de jagat bort honom, och sedan dess hade Nace varit noga med att sova avsides vägen.
     Den vita unghanen hade just hittat ett par fallna stenblock, perfekt för hans lilla kropp att klämma sig inunder, när ett främmande ljud började spela. Melodiskt likt fågelsång, men helt annorlunda. Sång var inte främmande för honom, hans mamma hade ofta nynnat och sjungit honom till sömns, men detta var olikt något han någonsin tidigare hört. Det lät inbjudande och vänligt, och det sedvanliga vemodet hos honom övervanns av en barnslig nyfikenhet.
     Ljudet styrde hans steg mot en ångande vattenkälla. Fukten i luften blev allt mer påtaglig ju mer han närmade sig, och melodin blev tydligare även om han inte lyckades se dess skapare. En dränkt, våt doft av varg smög sig fram i de kalla brisarna. Nervöst stannade han upp, spejade över vattenkällan och de omgivande stenarna.
     ”H-hallå?” Rösten skar sig, och man kunde tydligt se osäkerheten i hans näpna anlete. Nace ångrade sig nu att han närmat sig. Tänk om även denna varg ville honom illa? Eller än värre; kanske skulle vargen tro att Nace ville åt hans ägodelar.
Till överst på sidan Gå ner
Rowen

avatar

Spelas av : Elsa

InläggRubrik: Sv: De mjukaste toner [Nace]   fre 03 aug 2018, 14:16

”H-hallå?” Rowens tassar stannade tvärt, och strängarnas vibrerande blev underligt när de slog emot hans klor. Han försökte kisa och se, men det var svårt att urskilja något alls i ångan. Rösten lät som att det hade kommit från någon ung och osäker, men trots det kunde Rowen tillslut urskilja en skepnad som vågade sig fram. Hanvargen stannade på gott avstånd, men nära nog för att de skulle kunna se varandra. Drakvargen gjorde ingen ansats att resa sig upp, utan log bara brett. Svansen, som legat utbredd vid sidan om honom, slog nu i marken två gånger, och drogs sedan tillbaka.
     ”Hej!” hälsade Rowen med ett brett leende. ”Vill du komma och sätta dig?” Han nickade mot platsen han markerat med svansen. Den kanske var anings nära om man ville ha en personlig sfär, men Rowen hade tappat alla sådana begrepp. Han tog upp spelandet igen, men körde nu igenom en snabb, munter låt. 
     ”Jag är Rowen!” presenterade han sig, fortfarande med det breda leendet.
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: De mjukaste toner [Nace]   

Till överst på sidan Gå ner
 
De mjukaste toner [Nace]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Eriinari :: Eriinari-
Hoppa till: