HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Have a chat [Inamorta]
Idag på 21:24 av Inamorta

» Famla blint [Unnown]
Idag på 21:08 av Culpa

» Se, så stolt! [Andúnë/Haqim]
Igår på 16:41 av Xejja

» Tillbaka, men inte hem [Lucius]
ons 21 feb 2018, 21:40 av Xejja

» Blodspilla mellan bröder
ons 21 feb 2018, 19:44 av Haqim

» Solsyskon [Haqim]
ons 21 feb 2018, 18:55 av Haqim

» Skuggpasset, IC-kategori?
ons 21 feb 2018, 17:46 av Ursa

» Än minns jag det strålande norrskenet
ons 21 feb 2018, 17:37 av Andúnë

» Meaning [Xerxes]
tis 20 feb 2018, 17:26 av Duva

Vem är online
Totalt 9 användare online :: 4 registrerade, 0 dolda och 5 gäster. :: 1 Bot

Even, Haqim, Malphas, Xejja

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Platsuppdateringar! Uppdaterad karta
tor 14 sep 2017, 02:15 av Mivria
Hej go nissar!  :rawr:

Kartan har fått en uppdatering. Om ni går in på kartsidan kommer ni märka att det nu finns två kartor för att underlätta, då en enda karta med allt började bli för plottrigt. Den ena visar de vanliga geografiska områden, och den andra visar mer specifika platser och knytpunkter, samt vandringsleder som binder samman dessa. 

Ni kan se de uppdaterade kartorna HÄR!

Detta är bara ett påbörjat …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela | 
 

 ~ Om Måntemplet ~

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin


Spelas av : Crew/Admin

InläggRubrik: ~ Om Måntemplet ~   tor 01 feb 2018, 01:28

~ Måntemplet ~

Måntemplet är beläget centralt i Ötamon. Templet grundades av Mivria, och är idag en levande mötesplats för vargar som söker svar och närhet till sig själva och gudarna. Så länge du kommer med fredlig uppsyn kan vem som helst stanna till och vila här, likt ett mysigt värdshus. Det erbjuds alltid sovplatser, finns tillgång till mat och vatten, och du kan också få hjälp med diverse sjukvård och annat. I templet rörs alltid flertalet månvargar och flera silannivargar från den närliggande silanniflocken Lomodia. Området upplevs som en väldigt levande, och samtidigt en väldigt stillsam plats.

Templet är till större del uppbyggt av rötter, och det finns en samlingsplats vid vattnet med ett litet altare där det sker små andakter, och där man kan be i ro.

Runt templet finns det flera bostäder, vissa där det bor flera gemensamt och vissa mindre där färre eller helt ensamma bor. Här kan det vara mer ljud då alla här inte är i bön eller tillbejdan, och vissa är inte religiösa alls som håller till mer intill templen, utan det kan vara tillfälliga vandrare som stannat till, busiga valpar som springer runt, vargar som äter, berättar historier och som sjunger tillsammans. Det finns alltid små silannis här som är nyfikna på besökare långt ifrån, och speciellt på i trakten för dem ovanliga raser de aldrig sett förr. Stämningen är ofta varm och familjär, och framför allt välkomnande.


Karaktärer som blivit NPCs i Måntemplet:
Elphaba - Vördig
Numph - Vördig
Temari - Tempelväktare

Mivria och Ghadam kan också mötas som NPCer på platsen, om man inte hinner rollspela mot dem i rollspel.


Övrigt om att rollspela i Måntemplet

En varg som befinner sig här kan såklart göra det av olika skäl. Men om en varg har som mer tydligt mål att faktiskt bo eller vistas på den här platsen en längre tid kan finna sig olika titlar här efter ett tag.

Den officiella rankingen inom templets olika titlar är:
Ärkeprästinnan eller Ärkeprästen
Månpräster och månprästinnor
Äldstevördiga och Högvördiga
Tempelväktare/Vördiga
Lyssnare
(Besökare - ej en officiell titel)


Ärkepräst/Ärkeprästinna
Högsta titeln inom templet. Endast en varg utses till en Ärkepräst eller Ärkeprästinna och syftar mer till att det är ledaren inom måntemplet. När en Ärkepräst eller Ärkeprästinna dör eller försvinner utses en ny av de erfarna månpräst-/ och -prästinnorna. Alltid och endast en månvarg kan få denna titel.

Nuvarande Ärkeprästinna: Mivria

Månpräst/Månprästinna
En lärd månvarg av rangen Äldstevördig eller Högvördig kan slutligen bli en Präst. En prästs roll är att leda och lära de andra vördiga och lyssnarna i templet, och andra som söker vägledning och råd i livet. Det är oftast en präst som predikar och leder möten, och de ska också utbilda tempelvördiga månvargar till nya präster.

Tempelvördig - Äldstevördig, Högvördig och Vördig
Tempelvördiga är samlingsnamnet på de som är bor i templet för att lära sig, och det kan liknas vid medlemmar av en ordern eller av ett samfund. Går att jämföras med nunnor och munkar.

En vördig menar på någon som strävar efter att mer som livsmål, att tjäna templet och Duraneir. Man har en vilja att komma så nära månguden så nära som möjligt, och lära sig allt som är möjligt. En vördig kan vara av vilken ras som helst, så länge man är templet troget. Vem som helst kan bli en vördig så länge man talat med en präst om att man vill tjäna templet. Templet blir då ens hem och familj, och man kallar vanligen andra vördiga för månbröder och månsystrar. Det är inte heller ovanligt att värdiga missionerar för templet, med en prästs tillåtelse.

En Äldstevördig och Högvördig är egentligen av samma rang, men med olika innebörder och av olika skäl. En äldstevördig refererar mer till en äldre och erfaren varg, och är en väldigt ärofylld titel som man kan få med tiden. En äldstevördig är också den högsta rangen alla som inte är en månvarg inom templet, och de tillåts hålla i möten och predika om det inte finns en präst i närheten. En högvördig är också en varg som kan utses till att bli en präst om denne är en månvarg, och är vanligare en yngre men väldigt lärd varg. En Högvördig kan komma att byta titel till Äldstevördig med åldern.

Tempelväktare
En tempelväktare är en titel för de som vill tjäna templet på ett mer direkt och handlingskraftigt sätt. Alla oavsett ras kan bli en tempelväktare och man hjälper då till att vakta templet och se till så att de som befinner sig där sköter sig och respekterar tempelmiljön. Om måntemplet är i osämja med någon grupp som inte får befinna sig där, är det i första hand tempelväktarna som håller dem på avstånd. Tempelväktare behöver inte alls vara väldigt religiösa, men om de vill så kan de också indirekt  rollen av en vördig.

Lyssnare
Alla vargar som kommer hit för att tillfälligt lära sig om Duraneirs läror för en kortare eller längre tid kallas för lyssnare. De har inte tillåtelse att föra talan eller öppet predika, men man är alltid tillåten att delta i alla möten och man får fritt röra sig i templet. Man får söka vishet och svar på frågor om religion från präster och äldste- och högvördiga. En lyssnare kan bli en vördig eller tempelväktare om man talar med en präst och om att man är villig tjäna templet mer långsiktigt. Skillnaden är att en lyssnare har inga plikter eller skyldigheter, och är fri att gå och komma som man vill, medan en vördig har tagit på sig mer av ett ansvar.

Besökare
Alla som tillfälligt besöker templet, utan religiösa skäl kallas för besökare.


Till överst på sidan Gå ner
 
~ Om Måntemplet ~
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Ötamon :: Måntemplet-
Hoppa till: