HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Obeslutsamt hjärta [Öppet]
lör 17 nov 2018, 23:51 av Nibber

» Numoori på Instagram
fre 16 nov 2018, 00:45 av Sari

» Personlighetstest
tor 15 nov 2018, 16:06 av Blair

» Vart har jag hamnat?!
tor 08 nov 2018, 17:34 av Vârcolac

» En grå vän [Asami]
ons 07 nov 2018, 18:15 av Asami

» NY titel
ons 07 nov 2018, 12:40 av Digne

» Ensamtid är underskattat [Blair]
ons 07 nov 2018, 12:16 av Digne

» En extraordinär berättelse [Giv-valpar]
tis 06 nov 2018, 17:14 av Varya

» Spegelbilder [Varya]
mån 05 nov 2018, 22:25 av Aurora

Vem är online
Totalt 3 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 3 gäster. :: 1 Bot

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nya platser, zombiejägare, och rollspelsprompts!
tor 30 aug 2018, 01:15 av Yargol
Hej allesammans!
Efter en härligt aktiv och levande sommar på Numoori så är det dags för lite nyheter. Mycket har hänt, och än mer är på gång!

Nya officiella platser!
Som ni kanske har märkt så har det tillkommit två nya platser på kartan och i forumet. Om ni har missat det så kan ni kika in på kartan för att se var de finns. De nya platserna är Arkona och Yanamorë!

Arkona är ett uråldrigt tempel åt Gudarna, som …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 5
Affiliates
Dela | 
 

 Who tells your story [Dimitrij]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Hielo
Kannibalkool
avatar

Spelas av : Säl

InläggRubrik: Who tells your story [Dimitrij]   tor 21 dec 2017, 16:41

Solen vilade blek över Eriinari, välkomnande utan värme över de ångande blå källorna där Islagunen etablerats. Klustrar av vargar vandrade över de steniga hällarna, samtalade och handlade, badade i de varma källorna och åt av mammutkött de bytt till sig. Ett brokigt kollektiv av liv som samlats i den steniga slättens skugga, där det varma vattnet och eldarna gav skydd från höstens ansamlade kyla.
Nordriket hade arbetat hårt under de senaste månaderna. De hade vandrat och spridit ordet, underhållit den sköra balans av frid som omgärdade Islagunen, nyttjat de strömmar av information som så gradvis började byggas upp. Och i processen av detta så hade Hielos vaksamma ögon följt utvecklingen, vårdat sin skapelse och betraktat vad för vargar som drogs till Lagunen. Där Nordriket samlade information för sina egna syften, dit kom oundvikligen också andra med samma syfte. Och de kom i en odramatisk form, tysta vargar med bindlar av tyg kring ett av sina framben.
När de visat sig ovilliga att berätta om sitt syfte då Krigarna frågde, så sände Hielo själv budet med dem; Om de hade intressen som Islagunen var en del av, så önskade Nordriket att tala. En öppen inbjudan, neutral och kravlös trots allt den kunde innebära. Dessa tygbärande tysta vargar, uppenbarligen organiserade men till vilken grad?
Men där främlingarna höll på sina hemligheter, så gjorde även Nordriket. Tystnad möttes med tystnad, fram tills nu.

Hielo satt i höstsolen, fridsam så till den grad att ångan av de varma vattnen pärlade sig i hans päls och frös till frost. När följet av vargar tågade in i lagunen, eskorterade av Baugur och Debwer, så ställde sig Hielo upp med ett svalt leende på läpparna.
"Välkomna till Islagunen" hälsade han artigt, och gjorde en svag gest med huvudet åt stenhällen framför sig. "Slå er ned, här vid elden eller i vattnet som ni så önskar. Det finns färsk mat att äta, för att återhämta er om er vandring varit lång." En färsk mammut, i det närmaste orörd, låg nära stenhällen. Hielo satte sig ned, med Baugur och Debwer i närheten.
"Mitt namn är Hielo, Kung av Nordriket, ansvarig för att ha etablerat och underhålla Islagunen. Men jag tror redan ni är bekanta med Lagunen och vad den har att erbjuda?" Leendet vidgades något.
"Ni är välkomna hit för att ta del av tryggheten vi erbjuder, även om jag inte tror att ni behöver den. Jag tror att ni har varit här för mer än mat och varma källor." Hans blick vilade orubblig vid den bevingade raganans ögon.
"Så låt oss tala."

_________________
I have seen the dark universe yawning, where the black planets roll without aim,
Where they roll in their horror unheeded, without knowledge or lustre or name.
Till överst på sidan Gå ner
Dimitrij
Moderator | Flockledare
avatar

Spelas av : MoonPhanter

InläggRubrik: Sv: Who tells your story [Dimitrij]   sön 25 feb 2018, 10:55

Det hade inte kommit som en överraskning när en inbjudan sträckts till dem från Nordriket. Det hade gått ett par månaders tid sedan Jägarnas första besök vid Islagunen. Platsen hade under våren och sommaren blivit en klar knytpunkt för många av landets vandrare. En tydlig samlingspunkt, och ett nav för landets strömmar av information. Att inte ta tillvara på det hade varit dumdristigt. Deras patruller hade börjat göra regelbundna besök i lagunen. Det hade inte varit oväntat att Nordriket skulle notera dem. Av vad Dimitrij sett och hört, från platsen och rykten, så var det ingen slump att det var dessa vargar som etablerat såväl lagunen som ett flertal andra utposter. När inbjudan nått dem bekräftade det bara hennes misstankar om att där fanns något större under den yta som visats för världen.
     Kung av Nordriket var, vid ett första ögonkast, en passande titel den mäktiga vargen gav sig själv. Elegant, trots sin väldiga storlek, och med en fäll som tycktes gjord för det frostklädda landskapet runtom. Eller som om landskapet målats upp för att framhäva honom. Han hälsade dem med en inbjudan till vila och mat, men drog inte ut på det hela med artigt småprat. De var alla redan införstådda med att det här inte bara var ett gemytligt möte för att dela ett byte och trevliga ord.
     Dimitrij slog sig ned framför Hielo, om än inte direkt mitt emot honom. Nära nog för ett bekvämt samtal, men på en plats där hon kunde luta huvudet för att möta den massiva hanens blick utan att behöva vrida nacken för högt. I närheten av Dimitrij satte sig även Niyaha och Nadie, och en bit bakom deras ryggar lade sig Loke att vila. Ett avslappnat följe, om än med tydlig uppsikt över området runtom och vargarna framför dem.
     ”Så låt oss tala.”
Det var en lugn och metodisk dialog de förde. Enkla förklaringar för en större helhet som båda parter tydligt kunde ana. Dimitrij var ärlig i sina svar, men delade bara sådant som var nödvändigt och inget mer. Detsamma gick att säga för denna Hielo. De var Jägarna, en flock som inte var ute efter att konkurrera med de andra i landet, men som vandrade mycket och fann nytta av att ha ett säkert stopp längs vägen där de kunde vila. En plats som Islagunen var därför naturlig att söka sig till när den bildats. Hielo berättade kort om Nordriket; en flock som inte heller sökte makt så mycket som förbättring för alla. De var lika i den aspekten. Där Nordriket ville skapa en resonabel ordning i landet ville Jägarna skapa trygghet. Ordning i ett land av kaos. Trygghet från ondskans väsen och demoner. Hielo hade egna berättelser om landets demoner, och överraskades inte av Jägarnas syfte. Lika lite som vad Dimitrij hade förvånats av att det var just Nordriket som anordnat utposterna runtom Ken-Yak. Deras mål, om än olika, följde på sätt och vis samma stigar.
     Att de båda undanhöll information var tydligt, men inget som hindrade dialogen. Där fanns mer bakom fasaden, men det viktiga för båda parter var, i grund och botten, att deras intressen inte kolliderade med varandra. Det spelade ingen roll för Jägarna om Nordriket var fullständigt ärliga eller inte, så länge som de inte blev ett problem. Detsamma var sant från andra hållet. De var båda i behov av något som lagunen erbjöd, och där gick deras vägar samman.
     ”Jag skulle vilja föreslå ett utbyte”, sade Dimitrij efter att de båda suttit i tankfull tystnad ett slag. Hon ruskade på huvudet och nacken innan hon såg tillbaks från lagunen runtom till Hielo. Hennes fäll, till skillnad från Hielos sävligt fallande skrud, krusade sig i skarpa lockar av ångan runtom. Hon mötte hans blick med grå skärpa. Det var tydligt att Nordriket inte ville riskera att en annan flock nyttjade deras tillgångar; deras källa till information. Det var förståeligt att ifrågasätta och vilja försäkra sig om att det inte var några som skulle komma att vända tillgångarna mot dem. Det var därför också viktigt, om Jägarna ville kunna fortsätta att dra nytta av utposterna utan hinder, att de kom till någon slags överenskommelse.
     ”Den information som når er här kommer alltid ha färdats långt. Rykten om rykten från vargar som bryr sig mer om en bra berättelse än vad som faktiskt hänt.” Hennes min förblev saklig när hon höjde hakan och vände ansiktet rakare mot Hielo. ”Jag har ögon och öron som redan lyssnar noggrant runtom i landet. Pålitliga vargar som vet hur man skiljer vad som är viktigt från skrönor, och som har information från långväga som inte färgats av ryktens dravel. Mitt förslag är ett utbyte av information, mot att vi kan fortsätta att nyttja era utposter längs våra vandringar.”

_________________
Fear is an absence of understanding
Horror is the act of understanding perfectly
Till överst på sidan Gå ner
 
Who tells your story [Dimitrij]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1
 Liknande ämnen
-
» Med en ängel som skugga [Niara, Dimitrij]

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Eriinari :: Islagunen-
Hoppa till: