HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Sommarträff 2018!
Igår på 10:20 av Loke

» Efter stormen (Ira)
fre 19 jan 2018, 14:49 av Hoshime

» Bell vill träffa dig
tor 18 jan 2018, 14:20 av Bell

» Bell
ons 17 jan 2018, 22:21 av Bell

» Solen går ner [Laali]
mån 15 jan 2018, 17:19 av Laali

» Tidlös [Even]
mån 15 jan 2018, 13:09 av Even

» Äldre än vinden [Locura]
mån 15 jan 2018, 12:37 av Even

» Makoto
mån 15 jan 2018, 12:29 av Makoto

» Kaze - Wind
mån 15 jan 2018, 11:20 av TsuyioKaze

Vem är online
Totalt 4 användare online :: 1 registrerad, 0 dolda och 3 gäster.

Xejja

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Platsuppdateringar! Uppdaterad karta
tor 14 sep 2017, 02:15 av Mivria
Hej go nissar!  :rawr:

Kartan har fått en uppdatering. Om ni går in på kartsidan kommer ni märka att det nu finns två kartor för att underlätta, då en enda karta med allt började bli för plottrigt. Den ena visar de vanliga geografiska områden, och den andra visar mer specifika platser och knytpunkter, samt vandringsleder som binder samman dessa. 

Ni kan se de uppdaterade kartorna HÄR!

Detta är bara ett påbörjat …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela | 
 

 Frostade avtryck [P]

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Naberius
Vandrare
avatar

Spelas av : Nish

InläggRubrik: Frostade avtryck [P]   ons 13 dec 2017, 13:33

[Pax till Aurora]

Hösten hade anlänt till skogen av ljus och månsken. Inte nämnvärt lika färgstark som den sydligare belägna höstskogen, vars färger Naberius fann sig sakna, men skogen var.. beundransvärd på sitt egna vis. 
Inte bara hade hösten anlänt, utan de kalla vintervindarna från norr hade i en allt större grad dragit in över skogen med frostavtryck och enstaka snöflingor. Vissa nätter hade Naberius letat upp fallna träd att kura upp sig under, svansen och huvudet liggandes som ett täcke över de nakna, känslolösa framtassarna. Risken var annars att tårna skulle bitas av kylan, vilket han hade haft oturen med förrut, även om han då lyckades rädda situationen. 
Platsen som främlingen i bergen hade talat om hade än så länge undflytt hans försök att närma sig. Stegen hade först lett honom öster, tills berg planats ut och månskogen stängt sig omkring honom, och sedan lett honom tillbaka väster när eldflugor förbytts mot törnar och rosor. 
Solnedgången hade tänt eld på himlen, dess lågor ett skådespel över himlavalvet. Höstens färger, blandat med kvällens kommande frost.
Ögonen glödde i ett röd-vitt sken på hanen när han sökte efter ett skydd för kvällen. Långa ben klev över buskage och kvistar, nosen vädrande och öronen vakna. Snart skulle solen helt försvinna, och då skulle även hans ögon helt slockna tills det att solen åter vandrat upp på skyarnas draperi. Hanen hade lärt sig att alstra mindre mängder av solens sken, men sällan var det att det räckte hela natten ut.
Till överst på sidan Gå ner
AuroraSpelas av : Elsa

InläggRubrik: Sv: Frostade avtryck [P]   ons 13 dec 2017, 15:31

Höstskogen var och förblev det vackraste Aurora visste, men Ötamon var inte långt ifrån. Hon hade bara varit i Ötamon en kort tid, men då hade hon inte uppskattat skönheten på samma sätt. Som bäst var den naturligtvis på natten. Allt var bäst på natten numera!
    Aurora hade bestämt sig för att gå på ett äventyr i Ötamon. Vanligtvis höll hon sig i Itrozo med sin familj, men om papporna fick vara iväg, varför skulle då inte hon det? Av sann rebellisk anda hade hon därför begett sig mot Ötamon.
   Trots sin nattvana kunde Aurora dock inte förneka att hon fortfarande var mörkrädd. När Varya, Grendel eller Even var i närheten hade hon inga problem med natten, men att vara själv gjorde henne lite olustig. När ett högt ljud hördes drog sig Aurora in mot en buske, och försökte intala sig själv att hon inte gömde sig.
   Vaksamt kisade hon mot hållet som ljudet kommit ifrån. I dunklet hade hon svårt att avgöra detaljer, men hon kunde snart se att det var en varg som närmade sig. Den var mörk, men ögonen glödde i rödvitt. Det var nästan som-
   "NAB!" tjöt Aurora när hon insåg det. Utan att tveka sköt hon ur sitt gömställe, och kastade sig mot honom i en omfamning. Visserligen var hon fortfarande mindre än honom, men det var inte längre lika stor skillnad.
Till överst på sidan Gå ner
Naberius
Vandrare
avatar

Spelas av : Nish

InläggRubrik: Sv: Frostade avtryck [P]   ons 13 dec 2017, 16:55

Hela den mörka hanens kropp stenalde till, hjärtat fastfruset i halsgropen tillsammans med förmågan att inta syre. Något kom farande från buskarna, något han inte hann se vad det var innan det i det närmaste omfamnat honom. 
Aurora.
Han drog in hennes doft, insöp hennes värme och närhet. 
Valpen hade växt. Frågan var ens om hon kunde kallas för valp längre. Tiken saknade inte mycket på honom när det kom till mankhöjd, men än så var fortfarande Naberius den stora.
"Aurora." andades han ut, lättnad och lycka krusande i rösten likt lövverk i vindens drag. 
Du lever.
Så mycket han ville säga, men så mycket han inte vågade heller. Att hon ens levde var något som gladde honom något otroligt. Sedan den otäcka sjukdomen brutit ut på allvar, och rykten spridit sig i vinden det ena hemskare än det andra, hade oron grott i bakhuvudet och rivit upp osynliga sår i buken. 
Han tryckte huvudet mot hennes innan han tog ett steg tillbaka för att kunna se henne ordentligt.  
"Du har blivit så stor." sade han med en viss förundran i rösten.
Till överst på sidan Gå ner
AuroraSpelas av : Elsa

InläggRubrik: Sv: Frostade avtryck [P]   tor 14 dec 2017, 18:21

Smyckena i Auroras svans gav ifrån sig låga ljud när hennes häftiga svansviftning fick dem att slå mot varandra. Det var han! Det var verkligen han! Aurora kunde inte tro det. Utan att riktigt fundera över det hade hon nog utgått ifrån att Naberius alltid skulle finnas i Höstskogen, precis som att hennes mor och syskonen alltid skulle finnas där.
   "Ja!" svarade hon exalterat. "Äntligen!" Aurora hade längtat efter att bli större. Hon var trött på att alltid vara liten och så lätt att se ner på. Det skulle definitivt underlätta att inte vara så under alla andra.
   "Vad gör du här?" frågade hon, fortfarande med samma lyckliga ton. Det var henne fortfarande obegripligt varför Naberius hade lämnat Höstskogen, när det var där han alltid funnits.
Till överst på sidan Gå ner
Naberius
Vandrare
avatar

Spelas av : Nish

InläggRubrik: Sv: Frostade avtryck [P]   sön 31 dec 2017, 09:50

Som hänförd av ljuden som klingande från glimmande föremål i tikens svans drogs hans glödande röd-vita blick mot källan av ljuden. Där vilade de i bara något ögonblick innan de sökte sig vidare mot tikens egna ögon.  
Natten hade nästan helt lagt sig, och solens sista energier pulserade i hans kropp, osynligt under skinn och päls utöver där det färgade hans röda ögon vagt rosa. 
Han log brett när Aurora reagerade på hans kommentar med upprymdhet, ett äntligen klingande frisk i nattluften. Förmodligen skulle hon bli högre än honom, till slut, om han mindes valpens mor rätt. Honan, vars namn han inte riktigt kunde minnas, hade varit imponerande på flera sätt. Vad hade Aurora sagt någon gång, för länge sedan? Åtta syskon totalt? Naberius mindes sina två systrar med både värme och bitande bitterhet, hur deras svek ett efter ett förstört vad än som hållit syskonen tillsammans genom valptiden. 
Medveten undvek han tankar på andra valpar; små och nästan försvarslösa hade inte en av dem redan funnit sin kraft och kunnat nyttja den. 
Hanens svans slog, men tappade fast när tikens nästa fråga kom. Den totala lyckan förbyttes mot något inte lika genuint. 
Hon visste säkert om sjukdomen som svept över landet, men hur skulle han säga till henne att lämnat skogen dels för att den inte längre kändes säker, och dels för att han sökte efter svar om sin natur?
Han tvekade bara ett andetag, sedan talade han, "Jag är på upptäcktsfärd." löd hans stämma, kanske inte glatt men i alla fall vänligt. 
"Det är något jag söker efter, och det fanns inte i min glänta." och inte heller i skuggan av blodsbergen där han vuxit upp, och inte heller i främlingar munnars ord, än så länge.
Han sneglade varmt på tiken, satte sig ner på bakbenen och svepte svansen runt de nakna tårna. En vana som kommit från kalla nätter på vandring, men också något han omedvetet gjorde för att känna sig tryggare; att inte blotta sina svagheter, i detta fall oskyddade tassar ärrade av stekande värme och flammande päls. 
"Och du då? Hur har det gått för dig Amooly?" sade han, lawarii accenten tung på det gamla smeknamnet.
Till överst på sidan Gå ner
AuroraSpelas av : Elsa

InläggRubrik: Sv: Frostade avtryck [P]   tis 09 jan 2018, 21:03

Det var som att Aurora blivit liten igen. Naberius närhet skänkte henne trygghet och lugn, precis som när hon endast varit en färgglad valp i Höstskogen.
   "Upptäcksfärd!" ekade Aurora, men valde att inte fråga om det. Hon må vara ung, men hon var tillräckligt känslig för att höra hur hans tonfall ändrades. Kanske sedan, men inte nu. Det fanns fortfarande mycket hon ville prata om. När Naberius kastade en fråga tvekade hon inte längre än ögonblicket det tog att lysa upp över smeknamnet.
   "Jag har sett jättemycket! Konstiga miljöer, fina vargar", en minnesbild av Valendore dök upp, och hon tryckte hastigt undan den. "och jag tappade bort P, men det är lugnt, för nu är jag här!" Hon såg glatt mot honom, och tillade sedan snabbt: "Jag har en till familj här, så jag är inte ensam!" Aurora satte sig även hon ner, och borrade in ansiktet i hans sida. 
   "Nu är du här också", tillade hon lyckligt.
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Frostade avtryck [P]   

Till överst på sidan Gå ner
 
Frostade avtryck [P]
Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Ötamon-
Hoppa till: