HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Forest of gold [Weles]
fre 15 jun 2018, 17:51 av Umbra

» Nytt blod [Öppet]
mån 11 jun 2018, 16:20 av Harlequin

» Kamp [Haru]
tor 07 jun 2018, 23:56 av Frenja

» Flackande ljus [Figaro]
tor 07 jun 2018, 16:03 av Figaro

» Genom salta vindar [Zaynah, Jägarna]
tor 07 jun 2018, 13:47 av Zaynah

» Kallt vatten [Kasai]
tis 05 jun 2018, 22:26 av Kasai

» Så ska det låta för fjärde gången - Tävling
mån 04 jun 2018, 22:31 av Azazel

» Stör ej [Nilo]
tor 31 maj 2018, 15:45 av Frenja

» Ledd av månens sken [Enilorac]
ons 30 maj 2018, 23:34 av Even

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 4
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Dela | 
 

 Exploderande vattenmassor [Kilah]

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Eir

avatar

Spelas av : Älg

InläggRubrik: Exploderande vattenmassor [Kilah]   mån 23 jan 2017, 11:24

Det tjocka snöfallet som hållit på sen morgonen hade till sist avtagit. Trots att himlen fortfarande var klädd i grå moln kunde den högt stående solen då och då bryta igenom och få det stillastående vattnet att glittra. Det enda ljud som var starkt nog att dämpa vindens svaga bris och fåglarnas kvittrande var gejsrarnas exploderande vattenmassor. Cestrohonan som passerade genom området var dock så pass van vid dem att de liksom alla andra ljud endast befann sig i bakgrunden för henne.

Trots förkärleken till kylan kunde Eir inte förneka att hon tyckte om att passera igenom områdena med både gejsrar och varma källor. Att få byta ut snö och is mot gräs eller naken sten. Längre bort kunde hon se bisonoxarna beta i vad som tycktes vara lugn och ro, men med tanke på mängden faror som lurade för dem i området kunde hon nästan med all säkerhet säga att så inte var fallet. De som var snabbast eller hade förmågan att slå tillbaka var de som fick överleva. De andra... De andra var dömda att bli någons måltid. Hon hade sett flera kalvar genom åren falla ner i de varma källorna då de var som hetast, och det var ingenting hon direkt skulle önska någon.
Utan att ha reflekterat över det hade hon stannat upp. Intresset för bytesdjuren var större än det brukade. Det kanske kunde vara dags att jaga rätt på lunch.
Till överst på sidan Gå ner
Kilah
Moderator
avatar

Spelas av : MoonPhanter

InläggRubrik: Sv: Exploderande vattenmassor [Kilah]   lör 15 apr 2017, 10:59

När Kilah äntligen lämnat bergen bakom sig så var det med ett lättat hjärta hon funnit sig tillbaka i ett område hon kände igen. Hon var fortfarande inte på helt rätt spår, men åsynen av det karga landskapet och känslan av den varma vattenångan som hängde mellan de heta sjöarna var något hon hade sett förut. Hon hade varit här. Kanske inte specifikt på den här platsen, men i det här området. Hon visste var hon var igen, eller kunde gissa tillräckligt korrekt för att hon skulle kunna ta sig därifrån.
     Hon var tacksam över den hjälp hon hade fått genom bergen. Hade det inte varit för den varg som funnit henne efter att hon lyckats lämna Wintera så hade hon aldrig klarat sig. Ester hade hjälpt henne att jaga och läka, hade hjälpt henne finna säkra vägar bland sten och klippor som hon aldrig hade hittat själv, och hade hjälpt henne med sin kraft. Att finna en annan metallbrukare, och en som hade den kunskap om bergen som Ester haft, hade varit mer tur än vad Kilah någonsin vågat hoppas på. Det fanns inget hon kunnat säga eller ge som tillräckligt förmedlade den tacksamhet hon kände för den breda tiken.
     De senaste dagarna hade passerat som i ett töcken. Kilah hade mött fler vargar, någon ensam vandrare, en grupp främlingar som ställt frågor hon inte haft mycket svar på. Ingen hade sett Ceylon. Det var med en ständigt närvarande tomhet i bröstet som hon beslutsamt fortsatte framåt. Allt hon kunde göra nu var att hoppas att vännen också hade klarat sig över bergen, och att deras vägar skulle korsas på nytt. Hon hade försökt avgöra vilket håll han kunde tänkas ha valt, om han klarat sig – Såklart han har klarat sig! Tänk inte så. Han är inte så dum att han låter sig bli jagad av en stor katt och nästan svälter ihjäl i snön… – men det var svårt att avgöra vart han kunde tänkas ha tagit vägen. Vilken väg han hade valt. Det som Kilah slutligen hade kommit fram till var att det säkraste alternativet var att återvända dit de hade börjat. Tillbaks till start. Till savannen. Tillbaks hem. Hon önskade att de hade valt en plats att återförenas på utifall att något sånt här hänt. Det var lätt att vara efterklok.
     Det var med en knut av hunger i magen som Kilah vandrade längs med den stora bisonhjorden. Hon var inte rädd för att vara så nära dem. Sättet de betraktade henne på var vaksamt, men inte skrämt. Hon var inget hot för dem, liknade kanske den rödräv som hon sett stryka inne bland djuren tidigare tillräckligt för att de inte skulle bry sig om henne. De var för stora för att hon skulle kunna fälla någon av dem, för kraftiga för att hon skulle våga ta en sådan risk. Hon kunde bara gissa hur tunga de var, när de bökade genom snömassorna efter gräset därunder som om snön inte vägde någonting.
     De stora öronen pendlade på Kilahs huvud när hon långsamt fortsatte framåt. Kanske, om hon hade tur, kunde hon finna en gnagare under snön att stilla den värsta hungern med. Det hindrade henne inte från att då och då kasta blickar mot de stora djuren. Hon fann sig själv undra hur lätt de kunde trampa ner henne om hon försökte ta en av kalvarna. Kanske en makaber tanke, men en råtta skulle inte räcka långt. Det var medan hon funderade på detta som hennes blick fångades av en färgfläck längre bort från hjorden. Något skarpt blått som rörde sig bland det vita. En större varg. Kilah rätade på sig och försökte avgöra om hon kunde fånga främlingens uppmärksamhet på håll utan att göra för mycket väsen av sig. Var den på väg hitåt? Hon kastade en ny blick på bisonoxarna, och tillbaks mot främlingen. Hon vädrade i luften, men vinden låg inte rätt för att hon skulle kunna känna mer än doften av hjorden.

_________________
I never make the same mistake twice.
I make it four or five times, just to be sure.
Till överst på sidan Gå ner
 
Exploderande vattenmassor [Kilah]
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Eriinari :: Eriinari-
Hoppa till: