HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Spöregn [Culpa]
Igår på 17:48 av Yzma

» Trångt utrymme[p]
tor 19 jul 2018, 23:40 av Atheala

» Trygghet [Kodiak, Kithara och Vidar]
tor 19 jul 2018, 15:17 av Shona

» TITTA PÅ MIN BEBIS!!!!
ons 18 jul 2018, 15:26 av Tilaqiia

» Tilaqiia
ons 18 jul 2018, 14:53 av Tilaqiia

» Himlen morrar [Figaro]
ons 18 jul 2018, 12:23 av Figaro

» En fantastisk dag [Öppet]
ons 18 jul 2018, 11:47 av Figaro

» Minnen från en svunnen tid
tis 17 jul 2018, 21:31 av Theia

» Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan]
tis 17 jul 2018, 16:54 av Kremla

Vem är online
Totalt 5 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 5 gäster.

Inga

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 4
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Dela | 
 

 Trithon

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Trithon

avatar

Spelas av : Bobcat

InläggRubrik: Trithon   mån 14 sep 2015, 13:48
And the weight of the world's getting harder to hold up
Havets djupa avgrunder är det enda han känner till. Trithon föddes i djupet. Det präglade hans unga år. Där andra såg okänt mörker och skräckfyllda vatten såg han sin trygghet. Sin fristad.

Trithons mor var en bestämd men ödmjuk ung havsvarg som härstammade från trakter närmare ytan, som gett upp sitt liv för Amphitryon, en djuphavsvarg med anor från en mörk avgrund. Det fanns vissa spekulationer om att Amphitryon skulle ha drakarg långt bak i sina gener, men i vilket fall hade han levt så pass länge i sitt mörker att han knappt hade någon vetskap om världen ovan ytan. Modern, Neptune, hade sedan tidigare haft en relation med hanen Tethys, och med honom fått den äldre systern Calypso. Efter Tethys bortgång träffade hon djuphavsvargen Amphitryon. Sedan blev Trithon till. Han tydde sig mest till sin mor trots att han ägde mer särdrag från hans faders sida. Hans tidiga år var inte på något sätt jobbiga eller fyllda av trauma. Hans familj älskade honom och uppfostrade honom väl. Han lärde sig hur man jagade effektivt tidigt och det såg ut som att han skulle få en ljus framtid trots mörkret som omgav familjen.

Men det blev aldrig så.

Trithon var femton när hans mor lade fram förslaget att de skulle ta sig närmare ytan, till hennes hemvist. Hon hade familj där, det fanns gott om mat och hon ville visa Calypso och Trithon ytan och landstrakterna. Att det fanns en helt annan värld där uppe. Den lilla familjen begav sig uppåt. De närmade sig ytan. Trithons mor Neptune bad sin son att stanna i bakgrunden, nära ett korallrev där han smälte in bra, att vänta medan hon, Calypso och Amphitryon simmade uppåt för att se så att kusten var klar. Trithon väntade spänt - han ville så gärna se världen ovanför ytan som hans mor berättat om.

Plötsligt färgas vattnet rött över honom. En dovt röd, metalldoftande dimma sprider sig i vad som varit klart, rent vatten. Det blev svårt att se. Paniken stegrades i Trithons bröst, och han låg som paralyserad, varenda muskel i hans kropp på helspänn. Han hörde rop, skärande skrik som bara betydde ond bråd död.

Sedan blev det tyst.

Trithon såg hur hans föräldrars kroppsdelar sakta sjönk till havsbotten. Dimman av blod tätnade, och han låg tyst kvar tills den lättat.  

Trithon fick aldrig veta vad som sargat hans familj och tagit deras liv. Men det var där uppe, vid ytan. Vid världen där uppe som han hört så mycket om. Vad som var hans barndoms dröm vändes tvärt och blev hans största farhåga. Trithon vågade sig inte upp på land. Istället vände han när han var säker på att kusten var klar och simmade ner i avgrunden igen. Tillbaka till sin fristad.

Sedan dess har Trithon levt av havets yttersta djup, levt av vilka djur som än vältrar sig i mörkret, skapat sitt hem i en avskild undervattensgrotta. Han har tillbringat sitt liv i ensamheten, i havets mörka klyftor dit solens strålar ej går att nå.
Trithon kan beskrivas som en aningen reserverad individ sedan hans traumatiska upplevelser på vägen till ytan. Hans bakgrund har lett till att han har en rädsla för land och ytan och har aldrig vågat närma sig världen där ovanför. Trots det är han smått nyfiken, vad gäller hans trygghetszon på djupet. Han tar sällan kontakt med andra vargar, men betraktar den gärna på håll. Det har hänt ett antal gånger att han blivit hostil och osäker då främlingar trängt in för långt i hans trygghetszon och då är det vanligt att han hugger till. Han har en brist på självförtroende som han försöker dölja så gott han kan, ofta genom att vara lite av en översittare eller spela lugn. 

Sedan traumat har Trithon lidit av posttraumatiskt stressyndrom. Han återupplever ibland det hemska han sett, både som minnesbilder dagligen och som mardrömmar, och detta väcker starka känslor som ångest, skräck men även en obestämd ilska och hopplöshet. Det har även triggat en överdriven vaksamhet hos honom - han spanar ofta uppåt, dock sällan länge, för att se om hotet är nära. Han lider av separationsångest från hans föräldrar och halvsyster, vilket knappast underlättar för hans instabila känslor som kan vända vind för våg.

Det händer mindre sällan men han har övergående paranoida, stressrelaterade tankegångar som han har svårt att kontrollera. Mycket av hans beteende har starkt förändrats och formats om sedan barndomstraumat av hans sargade föräldrar. Men trots hans stora osäkerhet har han en viss auktoritet och utstrålning som tyder på att han har stor potential att utvecklas om han någonsin kommer över hans ångestfyllda bakgrund.


Senast ändrad av Trithon den lör 19 sep 2015, 19:05, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan Gå ner
Trithon

avatar

Spelas av : Bobcat

InläggRubrik: Sv: Trithon   tis 15 sep 2015, 21:40
Every wound will shape me, every scar will build my throne
x Dark waters stirr its sleep : Ceto : Klipporna
x Clashing and deep water : Tohopka : Klipporna
Destined to rule alone : Calypso : Klipporna
x On stranger tides : Grupproll : Shendu
But my heart will always have fun : Cillian : Shendu

Aktiva rollspel: 4
Lediga rollspel: 1
Avslutade rollspel: 0
Well, sharpen your teeth!
N E P T U N E   mor ; Trithon stod mycket nära sin mamma trots att de inte var speciellt lika. Hon var varm, godhjärtad, allt man kunde önska av en mor. Hon kunde även vara bestämd och sträng och kunde läxa upp sina barn om så behövdes. De lärde sig dock snabbt hur man skulle uppföra sig så uppläxningarna blev färre och färre med åren. Hennes död lämnade djupa sår i Trithons hjärta. Han kommer aldrig att glömma henne.


A M P H I T R Y O N   far ; Amphitryon var en hane som var lätt att respektera. Han hade auktoritet och var familjens ledstjärna och barnens förebild. Han var stark, modig, orädd. Han gjorde sitt bästa för att beskydda Neptune och Calypso i striden mot späckhuggaren - men mötte sitt öde framför Trithons ögon. Han fick ingen begravning värdig honom, men han kommer för alltid leva vidare i Trithons minne.

C A L Y P S O  halvsyster ; Trithon och Calypso delar en gemensam mor, och sedan mycket tidig ålder har Trithon betraktat hans äldre halvsyster som en förebild, en idol. Hon var stark, modig, nyfiken - en kämpe. Han hoppades på att följa hennes spår. De var olika, hon var inte Amphitryons äkta dotter, men det var som om de var syskon av äkta börd. Efter den tragiska incidenten antog Trithon att även systern gått bort - blivit uppäten av monstret. Men han såg aldrig hennes kroppsdelar sakta sjunka i det röddimmiga havet. Ändå har han aldrig räknat med att hon ska vara vid liv. Hold me close, don't let go, watch me burn in this hospital for souls


C E T O  främling ; En varg Trithon mött i havets djupa avgrunder. Mer information kommer efter avslutat roll. When did the diamonds leave your bones?


Tohopka; Tycke här

Cillian; Tycke här
Till överst på sidan Gå ner
 
Trithon
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: OOC ::: :: Presentationer-
Hoppa till: