HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorWikiKartaFlockarLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Falska profeter [Wunjo]
Idag på 9:18 pm av Wunjo

» Bergens krav [Leutwin]
Idag på 9:09 pm av Wunjo

» Min färg [Ezekiel]
Idag på 8:56 pm av Kolzak

» Norr om floden [Isil Anar]
Idag på 8:34 pm av Rien

» En extraordinär berättelse [Giv-valpar]
Idag på 8:22 pm av Varya

» Lost, but not quite alone [Aliital]
Idag på 3:53 am av Leutwin

» Varya
Idag på 1:21 am av Varya

» Halv-spontana valpar (Kin)
Igår på 9:20 pm av Alin

» Släpp in ljuset [P]
Igår på 7:18 pm av Ezekiel

Vem är online
Totalt 11 användare online :: 5 registrerade, 0 dolda och 6 gäster.

Mivria, Ronia, Silas, Varya, Wunjo

Flest användare online samtidigt: 70, den tor feb 09, 2017 9:30 pm
Chatt
EVENT - Känn jordens andetag (Västkusten)
tis jan 08, 2019 9:00 pm av Admin
En prompt har triggrat ett mindre event som drabbar hela Numooris västkust. En kraftig jordbävning skakar sent på kvällen hela västkusten, och skalvet går att känna långt in på fastlandet även på andra sidan bergskedjan. Skalvet varar i flera minuter, och är starkt nog att orsaka stora svallvågor, jordskred, öppna djupa fåror i bergen, och välta träd i de närliggande skogsområdena.

Läs rollspelet som startade …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Gott Nytt 2019 Numoori!
mån jan 07, 2019 10:12 pm av Yargol
Gott nytt år allesammans!

En vecka in i 2019 och Numoori startar starkt! 2018 var ett lite långsamt Numoori-år för många av oss, men trots det så kämpar vi på. Mellan nya officiella platser, gamla tempel, en helt ny infosida, zombiejägare och flera nya medlemmar från olika håll i världen, så har det sakta börjat sjuda i flockarna och spänningen stiger runtom i landet när rollspelspromptarna tar fart.


En större nyhet …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 0
Affiliates
Dela | 
 

 [Avslutat] Gammalt vampyrtillstånd

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Yargol
Buddy bro chummy chum pal homeslice breadslice
Yargol

Spelas av : MoonPhanter

InläggRubrik: [Avslutat] Gammalt vampyrtillstånd   tis dec 16, 2014 12:53 am

Hejhej C:
 
Jag har ett tillstånd jag skulle vilja diskutera. Jag hoppar inte över att fråga här i forumet även om jag är medlem i crew, och jag har inte rätt att bestämma något själv eller ge mig själv tillstånd (det hade varit väldigt orättvist), så jag skriver upp det hela här så får det tas med resten av crew när alla har tid. Det är verkligen ingen stress C:
 
Hösten 2011 (två år innan jag blev medlem i crew) så fick jag ett vampyrtillstånd i en utlottning (här: http://numoori.swedishforum.net/t464p60-nya-vampyrer#4153 ). Tanken var från början att jag skulle göra Dimitrij till vampyr, men de planerna ändrades och jag har därför inte använt det här tillståndet än. Jag har alltså egentligen ett vampyrtillstånd liggande, och det är det jag undrar över nu.
 
Vore det möjligt att skapa en äldre vampyr?
Nu menar jag inte Demetrius-gammal, och absolut inte en supergammal vis sak. Min tanke är att, om det är möjligt, skapa en varg som föddes för runt 200-250 år sedan, som blev förvandlad till vampyr av, och blev slav till, någon av de äldre vampyrerna (Demetrius, Zafrina, Yakuza eller Valiquette). Karaktären skulle då inte ha levt aktivt under de gångna århundraderna, utan var ”levande” vampyr i kanske 50 år innan han blev väldigt aktivt jagad av vampyrjägarflocken De Vita. Han blev hindrad från att äta väldigt länge, och lyckades precis fly och gömma sig innan han skrumpnade ihop. Han skulle sedan i så fall ha legat i dvala, mumifierad, de senaste gångna 150-200 åren, och väckas till liv igen i nutid. Det skulle innebära för karaktären att han inte är mycket visare än de andra ”unga” vampyrerna i landet, då han inte levt aktivt under den gångna tiden utan har legat i dvala, och att han utöver det inte kan något om de nuvarande flockarna eller landets senaste historia. Han skulle då behöva lära sig allt detta av antingen de andra vampyrerna, eller de dödliga i landet.
 
Han skulle alltså inte vara äldre än någon av de gamla vampyrerna (och inte heller äldre än en del levande vargar, om vi ser till exempelvis rasen Eldar, där en del individer närmar sig, eller redan är mer än, 300 år gamla). Hans ålder skulle inte heller göra att han var visare än alla ”yngre” vampyrer, då han inte har faktiskt ”levt” och haft möjlighet att lära sig saker under dessa år, utan har legat i dvala större delen av tiden.

 
Jag hoppas att det här är en möjlighet som i alla fall går att diskutera runt, men om det inte går så får jag helt enkelt stoppa undan tillståndet igen tills vidare C:
 
Fridens liljor <3
/MPh
_____________________________________________________

EDIT:
Eftersom att Historia-sidan har uppdaterats och Numooris historia längts till tusental istället för hundratal så tänkte jag att det kanske går att diskutera runt hur gammal karaktären skulle kunna vara. Jag skulle gärna se honom född runt slutet av den Mörka åldern, vilket med de nuvarande åldrarna blir för runt 1000-2000 år sedan, istället för 200-250 år sedan, men är det inte möjligt så är det helt okej under Kraftåldern också C: Han skulle i så fall ha legat i dvala ännu längre än vad han gjort också, så han skulle fortfarande inte ha varit "vaken" och "levande" under all den här tiden, men jag diskuterar gärna runt vad som fungerar bäst med historian runt vampyrerna och sådär C: Nu när historian har längts så blir ju alla vampyrer från Mörka åldern (som Demetrius och de andra gamla kufarna) mycket äldre än vad de varit tidigare, så tänkte att det gick att diskutera runt C:

_____________________________________________________

EDIT 2:
Avslutat efter diskussion gemensamt i Crew.
Till överst på sidan Gå ner
 
[Avslutat] Gammalt vampyrtillstånd
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: Kontakta Crew ::: :: Tillstånd-
Hoppa till: