HemHemReglerOm NumooriVanliga frågorKartaLogga inBli medlem
Pågående Event
Senaste ämnen
» Minnen från en svunnen tid
Idag på 21:31 av Theia

» Himlen morrar [Figaro]
Idag på 17:03 av Figaro

» Finn en svamp [Kremla, Kantarell & Karl-Johan]
Idag på 16:54 av Kremla

» (Avslutat) Mejländring
Idag på 10:43 av Himalaya

» En fantastisk dag [Öppet]
Igår på 22:20 av Rowen

» TITTA PÅ MIN BEBIS!!!!
Igår på 21:00 av Figaro

» (Avslutat) Radera inlägg (crew-ärende)
Igår på 13:32 av Kali

» Kära dagbok... (P)
Igår på 12:51 av Stripe

» Med andan i halsen (P)
Igår på 01:02 av Nyxe

Vem är online
Totalt 6 användare online :: 3 registrerade, 0 dolda och 3 gäster. :: 1 Bot

Kogan, Niyaha, Theia

Flest användare online samtidigt: 70, den tor 09 feb 2017, 21:30
Chatt
Ny sida: Guide för Karaktärsskapande och Rollspel
tis 10 apr 2018, 18:04 av Mivria
Hej kära Nissar!


Vi har under en tid arbetat på en helt ny sida som vi hoppas ska kunna vara till hjälp för er när man skapar karaktärer eller rollspel. Den är baserad på frågor vi diskuterat och svarat på genom åren, och som inte riktigt ryms under FAQ. Vi hoppas att sidan ska kunna vara givande för både nya som gamla medlemmar.

Syftet med denna sida är att kunna bidra med inspiration och hjälp om man känner att …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 4
Nytt år, nya uppdateringar på gång! Kontorensning!
mån 08 jan 2018, 20:24 av Yargol
Gott nytt år, go nissar!
Med 2017 bakom oss och ett helt nytt 2018 framför dörren så har vi lite nya uppdateringar på gång till Numoori!

Dags att städa medlemslistan!
Som titeln på nyheten och den här rubriken säger, så är det dags för en kontorensning! Det innebär att vi i Crew kommer att gå igenom medlemslistan och börja rensa bort aldrig inloggade och helt tomma, oanvända konton. Vi har i nuläget nästan två hela …

[ Fullständig läsning ]
Kommentarer: 1
Affiliates
Dela | 
 

 Determination. (Öppet)

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Determination. (Öppet)   lör 22 nov 2014, 11:22

Vandringen hade tagit längre tid än vad honan hade beräknat och när hon väll kommit till slätten bemöttes hon av besvikelse. Tassarna skulle behöva vandra ännu längre. Slätten var kall och inte så varm hon hade räknat med. Visserligen något varmare än de skogarna hon vandrat runt i förut men inte tillräckligt. Kylan var inte tillräckligt svag och hennes päls inte tillräckligt stark. 


Honan hade suttit i gräset en lång stund nu. Skakat och försökt få tillbaka den temperatur hon förlorat. Den verkade inte vilja komma tillbaka. Än var Björk inte så nedfryst så att andetagen smälte in i den kyliga luften, utan de kom ut som varma dimmoln. Varje gång honan ändrade lite på sin position, lyfte en tass, kändes pälsen stel som sten. Det hade bildats små isbitar på slutet av hennes päls och några av de knäcktes när musklerna unde rörde på sig. Morgonsolen som gav ifrån sig ett blå,lila ljus gjorde så att Björks kropp glittrade fint i gräset. Men honan var för fokuserad på gnagaren som rörde sig under marken för att hon skulle kunna fokusera på hennes utseende. När var det senast honan ens brydde sig om hennes utseende? 
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Determination. (Öppet)   tis 25 nov 2014, 14:08

Det var morgon. Himlavalvet låg blekt blålila över landet. Solen var i samma färg och kastade ett sken i liknande nyanser över slätten. Överallt i gräset hade daggen förfrusit och blivit frost. Frost som glittrade likt kristaller i morgonsolen. Vintern hade börjat sätta sina spår även på Numooris största slätt.

Den brunfällade hanen rörde sig i mjuka gester framåt. Gräset prasslade lågmält under hans tassar, fortfarande stelt efter nattens kyla. Thalion hade spenderat de senaste två månaderna på denna slätt. Platsen kändes inte längre lika främmande, och gjorde honom självsäker - han visste vart han var på väg. 
     Just denna morgon var kylan lite påtagligare än innan. Lätta moln bildades ur hans andedräkt. Det var tydligt att det var i början av vintern. Men det störde inte den hornkrönte. Den tjocka, täta pälsen var perfekt skydd emot kyla. Dock så visste han inte riktigt vad han hade att förvänta sig - detta skulle bli den första vintern i detta nya land. Det var inte så att Thalion inte upplevt vintern förut, men det var av mildare grad; det blev inte mycket mer än 1 meter snö på sin höjd, med ett minimalt antal snöstormar. 

Försjunken i tankar fortsatte den brune framåt. Målmedvetet färdades han i riktning emot ett relativt litet vattenhål. Det var så pass litet att under kallare morgondagar - som denna - brukade det bildas ett tunt, fragilt lager av is kring vattenbrynet. Det liknande bara lätt frost, och sprack så fort något vidrörde vattenytan.
     Väl framme vid vattnet, lutade sig Thalion fram innan han lapade i sig av den isande vätskan. Uppfriskande. När han var klar rätade han på sig, och lät ögonen för första gången idag söka över slättens vidder. Genast fastnade den gröna blicken på en gestalt längre bort. Instinktivt stelnade raganan upp, och stirrade emot dess håll. Alltid återupplivades rädslan av att Thayala sökt upp honom. Det var den rädslan som ersatt hans nyfikna och utåtgående personlighet. Visst skämdes han över vad han gjort, men det ändrade inte på det hela. 

Ögonen var fortfarande fastnaglade på silhuetten längre bort. Den tycktes inte röra på sig. Det var på ett sådant avstånd att ungvargen inte kunde se om det var den vite raganahonan eller en främling. Trots att den logiska sidan av honom tvekade på att det faktiskt skulle vara hyndan han var rädd att möta, så var skräcken betydligt starkare. Thalion svalde hårt, men rörde inte på sig.
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Determination. (Öppet)   ons 26 nov 2014, 17:45

I ögonvrån kunde hon suddigt skymta en gestalt. Långsamt vände hon på huvudet och hörde hur isbitarna knäcktes. Det var en brun hane. Likt en hjort klädde horn hans huvud.

Stelt reste honan på sig, långsamt. De pupillösa ögonen tittade in i den främlingens gula. Blicken var omedvetet hotfull och kall, varnande. Dock var Björk själv inte medveten om det. Honan visste inte ens om vad varnande och hotfull såg ut, däremot visste hon hur det såg ut. Men att honan själv såg ut som det visste hon inte om. Svansen log dock avslappnat mot hennes bakben, en pose som sa emot hennes blick. De sa olika saker, olika budskap. 


Med kalla tassar vandrade hon långsamt närmare raganan. Den varma andedräkten for upp i hennes ansikte varje gång hon tog en nytt steg och värmde upp isbitarna, fick de att smälta till små floder. Benen visste hon hur och var hon satte, men tassarna kunde hon inte känna. De liksom kittlades till när hon nuddade det kalla gräset. Det kändes som om det var myror vandrade runt i hennes tassar.


När hon var tre meter ifrån stannade hon upp, abrupt. "Hej." Sa hennes mjuka röst. "Varför är du här?" 
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Determination. (Öppet)   tor 27 nov 2014, 17:53

Vargen kom närmare. Långsamt. Thalion sträckte lite på sig för att vädra. Doften skvallrade om att vargen var en hona. Det knöt sig något i magen på honom, men när vargen kom närmare kunde han konstatera att det inte var Thayala. Knuten löstes med ens upp och han andades lättat ut.

"Varför är du här?" stämman var mjuk. Thalion fattade genast tycke för den.
     "Vatten." sade han kortfattat, och nickade menande emot vattenhålet. Ögonen fäste sig på tiken igen. "Du då?" frågade han med en något misstänksam stämma.
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Determination. (Öppet)   fre 28 nov 2014, 16:15

"Vatten." Främlingen nickade åt ett hål. Björk följde riktningen han hade nickat åt med blicken. Där framför henne fanns ett vattenhål. Bara synen av den fick henne att frysa ännu mer då den såg ännu kallare än luften. Björk fnös åt den sura tanken att hoppa i det kalla vattnet  


"Du då?" Björk slet blicken från vattenhålet och tittade ännu en gång på hanen framför henne. Hennes ögon smalnade en aning då tonen hade varit väldigt misstänksam. Misstänksamhet var en av de få sakerna hon visste om. Björk visste hur misstänksamhet lät och såg ut, till och med kändes. Det var viktigt för henne att kunna på grund utav de sakerna hon utövade. "Varför så misstänksam?" Björk la huvudet på sne, tonen dock fortfarande lugn och mjuk.
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Determination. (Öppet)   sön 30 nov 2014, 06:28

"Varför så misstänksam?" 
     Thalion såg något bestört på henne. Den hornkrönte harklade sig lite och tittade kort ut över slätten. Frosttäcket som legat som en mantel över gräset hade börjat tina.
     "Du kom fram till mig alldeles..." Den bruna rullade den kluvna tungan i munnen när han letade efter ord. "Helt utan anledning. Och frågade vad jag gjorde här." fortsatte han efter den korta pausen. "Är det här din plats? För jag kände inte din doft isåfall." fortsatte han med en hastig stämma, nästan lite som om han vore stressad. Egentligen ville han bara inte hamna i trubbel. 
     Den brune drog ett djupt andetag genom den trubbiga nosen. Vargtikens doft var främmande, och han hade inte alls känt den förut. Dessutom hade han varit här ett antal gånger och aldrig sett henne - men som sagt, så ville han inte skapa några problem. Thalion hade nog med problem.
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Determination. (Öppet)   sön 30 nov 2014, 11:43

Hanen tittade på Björk. Känslorna fanns där, men hon visste inte vad de betydde. Det kanske var därför honan hade så lätt för att döda individer, för att hon inte kunde relatera till känslorna, för att hon inte visste vad de betydde. 


"Du kom fram till mig alldeles..." Hanen tystnade och Björk tittade på honom med en intensiv blick. "Helt utan anledning. Och frågade vad jag gjorde här." Hanen lyckades hitta de sista orden. "Är det här din plats? För jag kände inte din doft isåfall." Orden uttalades snabbt, stressat. Efter honan hört orden flickade den vita tungan mungiporna långsamt, än var honan tyst. 


"Alla handlingar har en anledning." Sa honan, fortfarande lika mjuk i rösten och hård i blicken. "Jag gick inte hit till dig och frågade varför du är här, på den frusna slätten, helt utan anledning." Honan nickade långsamt efter orden lämnat hennes mun, innan hon började prata igen. "Detta är inte min mark. All mark ägs av gudarna." Tystnaden omringade de två vargarna snart igen. Björk var snabb med att bryta den. "Har du ingen flock?" Frågade hon lågt, nästan so men viskning, samtidigt som hon tittade ut över slätten nästan frånvarande. 
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Determination. (Öppet)   sön 30 nov 2014, 15:50

"All mark ägs av gudarna."
     Thalion såg på henne med en förvirrad min. Gudarna? Vilka var de? Trots att den hornkrönte infunnit sig inom Numooris gränser ett tag så blev han ständigt påmind om att han var en utböling. Det fanns mycket här som han aldrig sett förut, eller hört talas om. Faktum var att han inte hade någon vidare aning på vilka Gudarna var eller om de ens fanns. 
     Thalion lyckades skingra virrvarret av tankar när den mjuka rösten ljöd igen. Han gillade hennes stämma, men det var något som inte tycktes stämma. Honan kändes så frånvarande. Lätt skakade Thalion på huvudet. 
     "Nej, jag har ingen flock. Du då?" Försiktigt log Thalion prövande.
Till överst på sidan Gå ner
Björk
Död
avatar

Spelas av : Siri

InläggRubrik: Sv: Determination. (Öppet)   mån 01 dec 2014, 21:21

"Nej, jag har ingen flock. Du då?" Björk tittade tomt på hanen. Hon var ute efter information om flockar. Information som kunde användas i utbyte mot annan information. "Disappointment." Tänkte honan. Sociala interaktioner var onödiga I Björks ögon, så länge de inte gav någonting. I Björks fall så var känslor, som de flesta individer kände under sådana omständigheter, helt främmande, helt irrelevanta. 


"Varför pratar jag med dig då?" Det lät inte riktigt som en fråga utan mer en åsikt. Illa kvickt vände sig den frusna honan om och började ännu en gång vandra söderut, mot värmen. Och snart hade honan försvunnit bland de höga gräset, försvunnit bakom kullarna.
Till överst på sidan Gå ner
Thalion

avatar

Spelas av : My

InläggRubrik: Sv: Determination. (Öppet)   fre 05 dec 2014, 18:19

Thalion hann inte reagera mycket på främlingens uttalande, förrän hon vänt ryggen till och försvann. Trots att han hade all chans i världen att hejda henne, så lät han bara henne försvinna. Där fanns inget att hämta ur deras relation. 
    De guldfärgade ögonen var fäst på punkten där varghyndan försvunnit. Slutligen hummade han högljutt, innan han själv vände om emot det hållet han kommit ifrån och lämnade vattenhålet bakom sig.

[Avslutat]
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Determination. (Öppet)   

Till överst på sidan Gå ner
 
Determination. (Öppet)
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1
 Liknande ämnen
-
» Isolation [Öppet]
» Eldens färger [ÖPPET]
» Eldars vrede [Öppet]
» Vid gränsen [Öppet]

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
numoori :: ::: IC: N U M O O R I ::: :: Numoorislätten :: Numoorislätten-
Hoppa till: